- 2 Temmuz 2013
- 9.543
- 10.806
- 498
- Konu Sahibi SevdaLinka
-
İnşallah Lokumum.Tek çıkış yolum bu.
Okuldan mı dedi ve atandı mı dedi,hepsi bu kadar.Anneme de bir şey sormamış başka.Zaten Ramazan girdiğinden beri konuşmuyoruz.Amin canım,çok sağ ol...
Uzun uzun samimice yazmışsınız,öncelikle çok teşekkür ederim desteğinize.Yok,babamı tanıyorum.Mesele başkasından duymuş olması değil.Mesele benim hayatımda birinin olması.Onun nezdinde bu namussuzluk,hafiflik...Cahiliye devrindeki kadınlara benzetti beni bugün.Hakaretlerin boyutu aklımın sınırlarını aştı yani.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim.
Ablacım desteğin için çok teşekkürler.
Valla keşke bassaydı,tövbe...Yani hiç değilse evet yaptım ve bedelini ödüyorum derdim kendi kendime...Şimdi ? Yapmadığın şeyin diyetini öde.:2:
Bana dedikleri inan koymadı bana.Allah biliyor çünkü beni de sevgilimi de.Anneme dedikleri çok acıttı içimi.25 yıllık hayat arkadaşını ağlattı ya,bana meydan dayağı çekse benim canım yanmaz.Buz gibiyim.
Cnm sakin kendini uzme baban hatali ! sen kendini bildigin surece onun sarfetmis oldugu kotu sozlere kafani takma ! gorende cok kotu bisi yaptigini zannedecek ! anlayana iste bu mubarek ramazan ayinda cok ayip etmis
Sevda
Konunu şimdi gördüm neler olmuş böyle inanamıyorum
sen böyle anlatınca ben de ilk basılma anımı hatırladım , babam saygısızlık yapıp gizlice mesajlarımı okkumuştu ama bana tepki vermemişti sadece neden benden habersiz? demişti
yani babam tepki vermese bile çok kötü hissediyordum kendimi o yüzden çok üzüldüm bu duruma
baban kolay hazmedecek gibi değil ve madem öyle sen en kısa zamanda nişanlanmaya falan bak canım
zamanı yakın mı sence?
Bu arada her ne yaşarsan yaşa aile içinde unutuluyor zamanla
Yani ben çevremde bunu gördüm
Seninki de büyük bir şey değil
Bence o yüzden zamanla herşey normale döenebilir
meryemcim bence babası mutlaka erkek arkadaşı olabileceğini düşünmüştür...
mübarek gecede babasına söyleyenler kimlerse allah bildiği gibi yapsın..babasının gururu ondan incinmiş bence..
dem öyle deme..çok üzüldüm..boşvesin babanda onlarda nasıl insanlarmış..allahın izni ile bu günlerde geçer..
Babana evlenmeyi düşünüyoruz ciddiyiz desen
yaw görücü usulü mü evlenmeni istiyorlar anlamadım neden şerefin haysiyetin gitmiş??
Ben gerçekten anlamadım ki bir ilişkiyi yaşayanlar belirler o ilişkinin seviyesini sen karakterli insansan ona göre olur ilişkin de seviyeliysen seviyeli olur ya da...bunda bir şey yok sana güvenmesi lazımdı çok üzüldüm gerçekten..
Söyle baba beni tanıyorsun senin onurunu kıracak bir şey yapmadım sadece seviyoruz ve ciddiyiz desen?? Ya da önce anneni ikna et o konuşsun
sevda arkadaş ya tam karar vermediyse sevdiği kişi ile ilgili ..sanki çok eskide yaşıyoruz bu saçmalık nedir :44:
yani o da var ..bilemedim en uygun açıklama ciddiyiz geldi ama sonra olmazsa da bin laf gelir yine babasından..bilmiyorum Allah yardımcısı olsun konu sahibi arkadaşın umarım babasının gözü açılır bir çevresine bakar..
Baban cok asiri tepki vermis acaba etraftan nasil bi doldurmaya maruz kaldi Allah insanlari islah etsin..
Ayrica yasin basinda kucuk degilki 14-15 yasinda degilsin ki.. 23 yasinda meslegini eline almis bir insansin bundan sonra hayatinda olucak insanla ciddi biseyler evlilik dusuneceksin belkide babana boyle soylersen daha ilimli yaklasabilir.
Sen yine normal konus canim babandir bak adam hastaymista. Ben seni utandiricak hic bi sey yapmadim hayatim boyunca de. Nasil buraya kadar gelmiski.
ya gerçekten anlamak imkansız, babanı gaza getirmişler konusuna kesinlikle katılmıyorum çünkü bir baba kendi gözüyle sokak ortasında kendi kızının uygunsuz hareketini bile görse millete laf söyletmez, ne bilim baba dediğin koruyucudur, kıskançtır ama senin babanın klasik baba kıskançlığıyla alakası yok davranışlarının, olamaz da. hiç bi açıklaması olamaz. Şimdiye kadar sabretmişsin bir şekilde olaylar bu aşamaya gelmiş, davranışlarını değiştirmemiş demek ki senin değişmen gerekiyor. Biz evlatlar anne-baba haksız da olsa bazen vicdan azabı bazen suçluluk ne yapacağımızı bilemiyoruz ama bu konuda senin vicdan azabı duyacağın bir konu yok. İnanamıyorum yani bi de bası boş serserileri peşine takmış. onlara nasıl güveniyor? zaten bu kız bu yolun yolcusu diye onlar sana zarar verirse? çünkü o gözle bakıyorlar sana. İyi gözle bakmıyorlar ki. Ağlamak, köseye çekilmek işe yaramıyor lutfen tavrını koy. gerekırse arkanı dön. gerekırse arsızlaş. Lütfen gücenme ama bu gidiş pek hayırlı durmuyor. allah yardımcın olsun.
Birileri kızın mıncıklattı demişo nasıl lafsa millete de koz lazım en ufak şeyi abartır da abartırlar karşıdakini üzmek için artık içten içe neyin fesatlığıysa..
Canim gecmis olsun.Allah sabir versin zor bir durum.simdi ben obur konunuda okudumda soyle bir teorim var.sevgilin ogretmen geldiginde ha ogretmen evinde ya misafir hanede ya da bi tanidiginda kaldi babanin bu saydigim yerlerde bir tanidigi ya da polis olup sivil gezen bir tanidigi varsa seni onhnla gordukten sonra kim diye bakip ad soyad ogrenmis olabilir.bunu babana soyleyenlerinde niyetinin babanin etrafinda seni taniyan seni begenen bi yakinina dusunen birileri olduklari icin baban belki sinirle seni verir diye dusunduklerini dusunuyorum nedense..cunku sen yanlis bir sey yapmadim elele bile dolasmadkm diyorsun..bence babanada agir ucuk seyler soylememislersir cunku baban ya Allah korusun kalp krizi gecirirdi ya da doverdi namus meselesi edip.onlar sadece gordjk yaninda biri vardi suymus vs demislerdir ama babalar abartmayi sever.ondan sana kan kusturuyor..sevgilinde ogretmense askerligini bi ay kislada sonra gorev yerinde calisarak yapacak muhtemelen askerlik size sorun olmaz ama bence suc etmiste bastirir gibi skmdi biseyler yapmayin bekleyin siz atanin oyle tanistirin sozlenin vs.babanizida duymayip iftira atanlara hakkinizi helal etmediginizi soyleyin yeter. Umarim yardimci olabilmisimdir
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım bu yazı bana öyle tanıdık geldiki anlatamam yaaa ben üniversitede hazırlıktayken babam sevgilimi öğrenmişti beni dövdü annamede tokat atmıştı annemin kalbinde sorun var nefesi kesilmişti sonra babam günlerce konuşmadı gece odama gelip okul hayatın bitti okula gideceğinimi sanıyorsun filan demişti sonra görüşme dedi tmm dedim ama görüşüyoruz yıllardır şimdi okulda3. sınıftayım gözümde çok kara kendi bilir isterse okuldan alsın nedense umrumda degil okuldan almak derken okul paramı ödemez bende gidemem öyle yani geen haftada amcam evine dinleme cihazı koymuş manyak kayıt yapmaya başlamış sonra kuzenimle yengemin konuşlarından kuzenimin sevgilisinin oldugunu öğrenmiş yengeminde büyücüye gittiğini ve daha neler neler kızın telefonunu duvarda parçaladı filan sabret herşey bir gün geçecek
sevgilimle aynı lisedeydik okuldan çıktık otobüs durağına geldik o günde küstük konuşmuyorduk el elede degildik neyse durak doluydu orda bi banka oturduk beklemeye başladık sonra karşı caddede amcamın arkadaını gördüm telefonla konuşmaya başladı bana bakıyordu kesin amcamı arayacak dedim aramışta telefonu kapttıı 1 dkka geçmeden amcam beni aradı nerdesin filan diye bende yalan söylemedim duraktayım arkadaşımla dedim bagırdı çağırdı annemi aramış benden sonra adam meger iftira atmış bana işte şu caddede gezdiler sonra durağa gittiler filan demiş yalandı herşeyin üzerine yemin ediyorumki iftiraydı annem inanmadı bana sonra aradan yıllar geçti kuzenimin olayı ortaya çıkınca amcam babama bu durumu anlatmış birde sevgilimle bi piknik yerine gitmişiz küçük bir köye bunuda yıllar sonra duydum amcam durakta arkadaşıyla durabilir ama pikniğe gitmiş ben 3 yıl küstüm demiş babama gldüm iftira çünkü sevgilim şuanda askerde o aradıgında sonrdum gittik mi hiç diye güldü ben hayatımda oranın yolunu bile bilmem dedi
Tovbe yarabbi nasil bir laf Allah o insanlara akil fikir versin insanin gunahini aliyorlar durduk yere. Onlarinda kizlari bacilari vardir elbet etme bulma dunyasi. Cok uzuldum su anda
Üzüldüm durumuna ama acaba babanın seni düşündüğü birilerimi vardı? bana öyle geldi sanki söz verdiği birileri varmışta seninde erkek akadaşın olduğunu duyunca delirmiş gibi yüzümü kara çıkardın vs gibi düşünmesi bana bunu düşündürdü
Off canım benim nerelere gelmiş olay nasıl büyümüş böyle baban sakinleşmişti ne oldu da tekrar sinirlendi yine birşeyler mi söylediler acaba kışkırtmak için kim buna sebep oluyorsa şu mübarek Ramazan ve Cuma günü bulsun şeytanından Rabbimden bir şey bulamaz çünkü böyle pis insanlar
eskı sozlum benı erkek arkadaşımla goruyo tabı ben bıraktım onu 1 yıl gecmesıne ragmen yediremedi kendıne. daha sonra enişteme gidip ben aysole yı 3-5 erkekle arabaya bınerken gordumaman dıkkat edın dıyo.
tabı suc enıstem de onu karşısında konuşturuyo.
enistem geliyo ablama soyluyo
ablam annem ve bana anlattı nasıl canımız sıkıldı onu gıdıp öldürmek ıstedim onun ıstedıgı bunu duyup onunla ıletişime gecmemdi ama yapmadım.
annem babama soyledi babam aynen şunu soyledı.. vay şe..siz kendıne yedirememiş kızıma ıftıra atıyo benım cocuklarıma guvenım sonsuz dedi ..
senı anlayabılıyorum cok kotuu bı durum
yani sizi sevmeyen biri olayı abartarak anlatmış olabilir.
ama babanın yaptığı çok yanlış sana guvenmesi lazım
dua edıcem arkadaşım sana inşallah herşey bi an once yoluna gırer
Ah canım ya eski konunu bilmiyorum da bu kadar ağır sözler sadece bir erkek arkadaşın var diye mi görüşüyorsun diye mi yani peki ne istiyormuş görücü usülü hiç görmediğin tanımadığın biriyle evlenmeni mi ne demek namus filan yani gerçekten çok yakışıksız hele bir babanın bunu yakıştırması hakaretler etmesi. Sanırım biri gördü sizi ve oldukça da densiz, sığ bir insan ki gidip başka başka anlatmış babana. Ama ne olursa olsun bir baba evladını tanır korur başkalarına kız benim kızım size ne ben kızıma güveniyorum der. Bence çek babanı kenara konuş sen beni kendi kızını hiç mi tanımıyorsun da başkalarının sözüyle hakaret ediyorsun, benim hayatımda kimse olmasın mı, kimseyi tanımayayım mı ben başını eğdirecek bir şeyi nasıl yapabilirim diye söyle açık açık hesabını da sor yani hak etmediğini bunları. İnşallah düzelir sinirle söylüyordur ne bileyim yani aklını başına getirsin Allah mübarek günde günah bir kere.
ailenle ailesi gelip tanışsa. askere gitmeden 1-2 hafta öncede bi söz yapsanız...
baban susmazmı?:26:
inşallah sınavı kazanır uzaklaşırsın yanından...
ve yüzüne ilerde nasıl bakıcak cok merak ediyorum.
Rica ederim, keske bir nebze uzuntunuzu de gecirebilseydik kk olarak.
Size o yuzden kendi babamdan da ornek vermistim. Kabullenememelerinin yanisira onlarin cizdigi sinirlari asmis oldugunuz icin daha da ofkeleniyorlar. Benimki sevgilinin olmasini normal karsilayan biri olmasina ragmen namus konusu yapti. Kafalarinda donup duran dusunceleri maalesef kontrol edemiyorlar.
O yuzden her zaman 1.agizdan duymalari disaridan baska sorunlari da beraberinde getirmelerine engel oluyor.
Ustelik sinavdan sonra anlatsaniz da yine tepki gostermeyecek miydi? Elbet birgun aciklayacaktiniz ve tum bunlari isitecektiniz. Sizin planladiginiz zamandan daha erken olmasina aldiris etmeden zamana birakin. Kendinizden emin oldugunuz konularda da konusmaktan cekinmeyin ki babaniza abartarak laf getirenleri dostunu dusmanini da gorsun.
Size muhtemelen yine kizar fakat kendince dusunmesi vicdanen rahatsizlik duymaya baslamasi dahi bu durumu daha hizli atlatmaniza yardimci olur sanirim.
Mesela ilk gun sadece meslegini vs sorup susmasi aslinda bu durumdan hoslanmasa da bir nebze kabullendigini gosterir. Ancak ona laf getiren adami yakin zamanda gorduyse bunu utanilcak birsey olarak gordugunden oturu mahcup hissediyordur. Hirsini da evde sizden cikariyor.
Yani tum bunlar onlarin kendi ic celiskileri... bagircak sovcek sonra durulunca gelsin istesinler diyecek.. damat adayi olarak gormeseydi meslegini dahi sormazdi bence.
Fakat ne oluyorsa onlarin bu sure zarfinda kirip doktugu esyalar kadar parcaladiklari kalplere oluyor...
Genelde yorumlarina denk geldigim, farklidusunsek de begendigim bir uyesiniz. Bu sorunu da sabrinizla ve zekanizla yine saygi cercevesinde cozeceginize inaniyorum... Duyduklariniza kulaginizi tikayin. Emin olun en olayli iliskiler bile tatliya baglaniyor...
Su an onceliginiz sinav sanirim. Simdiden basarilar... moral bozuklugu demeden asil simdi sorulara daha cok sarilin daha cok odaklanin, iyi bir konsantrasyonla emeginizin karsiligini alacaksiniz bence.
Durumuna üzüldüm canım,elbette geçer bu günler ama içinde hep bir acısı kalır,babanı kim doldurmuşsa artık çok kötü doldurmuş,telefon hattını nasıl savcılığa vermiş acaba seni mi deniyor neyi delil göstererek vermiş,eğer hat senin üzerine baban senin haberin olmadan savcılığa veremez ki hem savcılığa vermekte kolay değil yani aile içi mesele oluyor sizin işiniz o yüzden zor diyorum biraz.Geçen hafta bir konu açmıştım.Babamın sevgilimi öğrenmesi ile ilgili. (http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=730739) Detaylar burada yazıyor,tekrar anlatmayacağım.
Öğrendiğinin 3.günü gayet de sakin konuştu benimle,sınav geçsin sonra bakarız duruma gibisinden.Ancak Ramazan'ın ilk gününden beri durumlar hepten berbat oldu.Orucun ilk günüydü ve koymuştu haliyle.Sofrada dalgın dalgın otururken kaşığı fırlattı ve ''Şerefsizliği rahat rahat yapamayacağın için böylesin değil mi ? '' dedi.Sustum,mübarek sofranın hatrına.
O günden beri tek kelime etmedik.Ta ki yarım saat öncesine kadar.Ben laf yemeye alıştım ama anneme demediği laf kalmadı.''hep senin yüzünden,benim çocuklarım terbiyelidir,benim çocuklarım kötü bir şey yapmaz,al işte çocuğunu''dedi...Bunlar aklımda kalanlar çünkü şu an gerçekten iyi değilim ve ağlayarak yazıyorum.
Defalarca yüzüme tükürdü.Telefonlarımı dinlemek için savcılığa dilekçe vermiş.Attığım her adımı takip etmek için işsiz güçsüz 3 arkadaşına haber vermiş.''Şerefimi iki paralık ettin sen ne haysiyetsiz,ne adi,ne yılışık bir insanmışsın.Ne değersizmişsin,hiç utanma duygun yokmuş,namusun yok mu senin ?'' diye bir sürü laf saydı.Bunlar şu an aklımda kalanlar...
Yapacak hiçbir şey yok biliyorum,sadece anlatmak istedim.
Durumuna üzüldüm canım,elbette geçer bu günler ama içinde hep bir acısı kalır,babanı kim doldurmuşsa artık çok kötü doldurmuş,telefon hattını nasıl savcılığa vermiş acaba seni mi deniyor neyi delil göstererek vermiş,eğer hat senin üzerine baban senin haberin olmadan savcılığa veremez ki hem savcılığa vermekte kolay değil yani aile içi mesele oluyor sizin işiniz o yüzden zor diyorum biraz.
Allah yardımcın olsun
Babanın kalbini yumuşatsın
İnşallah sınav başarıyla geçer
Gerisi zaten.gelir bence
dualarım seninle canım, çok ama çok üzüldüm
o ortalığı karıştıranlar da belalarını bulsunlar inşalah...
Cok uzuldum , değer mi butun bu kalp kirikliklarina .
Allah sizi kavuştursun hayırlısıyla , babanı da buna vesile kılsın .
Öncelikle Allah yardımcın olsun. Bence senin hakkında böyle babanı dolduran; ya sana göz koymuş biri ya da ailenize düşman, dirlik düzeninizi bozmaya çalışan kimselerdir. Olayı zamana bırakın, herşey düzelecektir Allah'ın izniyle, sonuçta fani dünya, kimsenin yaptığı yanına kalmaz. İnşallah babanız da en kısa zamanda yaptığı hatayı anlayıp telafi etme yoluna girer şu mübarek günlerde.
Ya inşallah kazanır demiş ya nedense benm için parçalandı ya
bence baban sözlerindeki gibi sert biri değil aslında evlensen hiç de öyle sevinexcek flaan da değil
İnşallah Nilim.Bakalım daha ne olacak...
Canım benim son durumlar nasıl sınavın nasıl geçti
allah yaardımcınız olsun babanız ruh hastası yazık ben üzüldüm babanız adına. şimdi genç güçlü çocukları karısı çaresiz buna güveniyor ama sizler evlenip kendi hayatlarınızı yoluna koyup annenize de destek çıkınca ki o zamanlar yaşı da ilerlemiş olacak muhtemelen tek başına yaşlanıp tek başına ölecek. yazık insanlar ne kadar benciller, evlatlarını eşlerini malları gibi görüyorlar.
inşallah en kısa sürede feraha kavuşursunuz, sevgiliniz de kıymetinizi bilir sizi ezdirmez kimseye daha fazla. şu mübarek günlerde rabbim babanıza selamet versin akıl fikir vicdan versin.
kpss'ye girdiniz mi bu arada? nasıl geçti atansanız kurtulursunuz hiç değilse çenesinden
Kuzucuum, şu anda şoklardayım.Babanın bu kadar sert tepkiler verdiğini tahmin etmemiştim. Kıyamam sana.. Babana bunu ispiyonlayan kişilerin kim olduğunu biliyor musun? Ne şekilde anlattılar ki acaba baban bu kadar çığırından çıktı.:26: Ya da normalde de böyle tepkiler verebilen bir insan mıydı baban? Bu durumda ne denir bilemiyorum ama zamanla bu duruma alışacaktır diye düşünüyorum. Her baba için kızını başka bir erkekle düşünmek zordur, senin baban bu durumu fazlasıyla abartmış olsa da.. Ama eninde sonunda evleneceksin sen, şimdi olmasaydı da başka bir zaman mutlaka yaşanacaktı bu durum, o da bunun farkına varıp zamanla kabullenecektir, kabullenmek zorunda.. Benim babam da ilk öğrendiğinde bizi ayırmıştı belki hatırlarsın ama şu anda kabullenmiş durumda. Daha doğrusu zorunda kaldı, çünkü bu işlerin zorla olmayacağının farkına vardı. Hoş, şu an tanışmaya hiç yanaşmıyor ama ben buna da şükür diyorum.
Babanın söyledikleri kolay unutulacak şeyler değil ama o hatasının farkına vardığında çok pişman olacaktır eminim canım, sadece ,zor olsa da, sabredin.. Baban hatasını anladığında her şey normale dönecek inşallah. Dualarım seninle kuzumm
Destekleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Allah'a şükür sınavım iyi geçti ama asıl önemli olan 2 hafta sonraki sınav.Babamla aramız hala aynı,konuşmuyoruz.Yani kim doldurdu bilmiyorum ama resmen düşman etmiş bana.
Dün gece annemle konuşmuşlar.''Bak gör sınavdan sonra hemen evlenecek.''demiş.Annem de şu an için öyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemiş. ''Sen çok safsın,sen öyle zannet.''demiş.Annem de bir şey dememiş.En iyisini yaptı,çünkü alelacele davranacağımı sanıyor benim.Sınav geçince böyle bir taleple karşısına çıkmadığımda yavaş yavaş anlayacak bir şeyleri.Benim de istediğim bu zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?