Bu günler geçer mi ?

Üzüldüm durumuna ama acaba babanın seni düşündüğü birilerimi vardı? bana öyle geldi sanki söz verdiği birileri varmışta seninde erkek akadaşın olduğunu duyunca delirmiş gibi yüzümü kara çıkardın vs gibi düşünmesi bana bunu düşündürdü

Off canım benim nerelere gelmiş olay nasıl büyümüş böyle baban sakinleşmişti ne oldu da tekrar sinirlendi yine birşeyler mi söylediler acaba kışkırtmak için kim buna sebep oluyorsa şu mübarek Ramazan ve Cuma günü bulsun şeytanından Rabbimden bir şey bulamaz çünkü böyle pis insanlar

eskı sozlum benı erkek arkadaşımla goruyo tabı ben bıraktım onu 1 yıl gecmesıne ragmen yediremedi kendıne. daha sonra enişteme gidip ben aysole yı 3-5 erkekle arabaya bınerken gordum aman dıkkat edın dıyo.
tabı suc enıstem de onu karşısında konuşturuyo.
enistem geliyo ablama soyluyo
ablam annem ve bana anlattı nasıl canımız sıkıldı onu gıdıp öldürmek ıstedim onun ıstedıgı bunu duyup onunla ıletişime gecmemdi ama yapmadım.
annem babama soyledi babam aynen şunu soyledı.. vay şe..siz kendıne yedirememiş kızıma ıftıra atıyo benım cocuklarıma guvenım sonsuz dedi ..
senı anlayabılıyorum cok kotuu bı durum

yani sizi sevmeyen biri olayı abartarak anlatmış olabilir.
ama babanın yaptığı çok yanlış sana guvenmesi lazım
dua edıcem arkadaşım sana inşallah herşey bi an once yoluna gırer

Ah canım ya eski konunu bilmiyorum da bu kadar ağır sözler sadece bir erkek arkadaşın var diye mi görüşüyorsun diye mi yani peki ne istiyormuş görücü usülü hiç görmediğin tanımadığın biriyle evlenmeni mi ne demek namus filan yani gerçekten çok yakışıksız hele bir babanın bunu yakıştırması hakaretler etmesi. Sanırım biri gördü sizi ve oldukça da densiz, sığ bir insan ki gidip başka başka anlatmış babana. Ama ne olursa olsun bir baba evladını tanır korur başkalarına kız benim kızım size ne ben kızıma güveniyorum der. Bence çek babanı kenara konuş sen beni kendi kızını hiç mi tanımıyorsun da başkalarının sözüyle hakaret ediyorsun, benim hayatımda kimse olmasın mı, kimseyi tanımayayım mı ben başını eğdirecek bir şeyi nasıl yapabilirim diye söyle açık açık hesabını da sor yani hak etmediğini bunları. İnşallah düzelir sinirle söylüyordur ne bileyim yani aklını başına getirsin Allah mübarek günde günah bir kere.

ailenle ailesi gelip tanışsa. askere gitmeden 1-2 hafta öncede bi söz yapsanız...
baban susmazmı?:26:

inşallah sınavı kazanır uzaklaşırsın yanından...
ve yüzüne ilerde nasıl bakıcak cok merak ediyorum.

Rica ederim, keske bir nebze uzuntunuzu de gecirebilseydik kk olarak.

Size o yuzden kendi babamdan da ornek vermistim. Kabullenememelerinin yanisira onlarin cizdigi sinirlari asmis oldugunuz icin daha da ofkeleniyorlar. Benimki sevgilinin olmasini normal karsilayan biri olmasina ragmen namus konusu yapti. Kafalarinda donup duran dusunceleri maalesef kontrol edemiyorlar.
O yuzden her zaman 1.agizdan duymalari disaridan baska sorunlari da beraberinde getirmelerine engel oluyor.

Ustelik sinavdan sonra anlatsaniz da yine tepki gostermeyecek miydi? Elbet birgun aciklayacaktiniz ve tum bunlari isitecektiniz. Sizin planladiginiz zamandan daha erken olmasina aldiris etmeden zamana birakin. Kendinizden emin oldugunuz konularda da konusmaktan cekinmeyin ki babaniza abartarak laf getirenleri dostunu dusmanini da gorsun.
Size muhtemelen yine kizar fakat kendince dusunmesi vicdanen rahatsizlik duymaya baslamasi dahi bu durumu daha hizli atlatmaniza yardimci olur sanirim.

Mesela ilk gun sadece meslegini vs sorup susmasi aslinda bu durumdan hoslanmasa da bir nebze kabullendigini gosterir. Ancak ona laf getiren adami yakin zamanda gorduyse bunu utanilcak birsey olarak gordugunden oturu mahcup hissediyordur. Hirsini da evde sizden cikariyor.
Yani tum bunlar onlarin kendi ic celiskileri... bagircak sovcek sonra durulunca gelsin istesinler diyecek.. damat adayi olarak gormeseydi meslegini dahi sormazdi bence.
Fakat ne oluyorsa onlarin bu sure zarfinda kirip doktugu esyalar kadar parcaladiklari kalplere oluyor...

Genelde yorumlarina denk geldigim, farklidusunsek de begendigim bir uyesiniz. Bu sorunu da sabrinizla ve zekanizla yine saygi cercevesinde cozeceginize inaniyorum... Duyduklariniza kulaginizi tikayin. Emin olun en olayli iliskiler bile tatliya baglaniyor...
Su an onceliginiz sinav sanirim. Simdiden basarilar... moral bozuklugu demeden asil simdi sorulara daha cok sarilin daha cok odaklanin, iyi bir konsantrasyonla emeginizin karsiligini alacaksiniz bence.

Bugün tüm gün anneannemdeydim,anca gelebildim eve,şimdi hepinize tek tek cevap yazacağım.

Cnm sakin kendini uzme baban hatali ! sen kendini bildigin surece onun sarfetmis oldugu kotu sozlere kafani takma ! gorende cok kotu bisi yaptigini zannedecek ! anlayana iste bu mubarek ramazan ayinda cok ayip etmis

Yok üzülmüyorum zaten,Allah bir sakinlik,bir sükunet verdi ki ben bile şaşırıyorum.

Valla canım sevgilim ve ailesi dünden razı.Bu tatsızlıklardan elbette haberleri yok,ne zaman isterse gideriz demişler.Ama benim 20 Temmuz'da da bir sınavım var ve onun arefesinde böyle bir şeye kalkışamam.Kaldı ki askere gidecek,yani aceleye getirip hepten kötü olmak istemiyorum.

Bu arada her ne yaşarsan yaşa aile içinde unutuluyor zamanla
Yani ben çevremde bunu gördüm
Seninki de büyük bir şey değil
Bence o yüzden zamanla herşey normale döenebilir

Dönecek de...Ben kendimden çok annemde açılan yaralara üzülüyorum Meryemim.

meryemcim bence babası mutlaka erkek arkadaşı olabileceğini düşünmüştür...
mübarek gecede babasına söyleyenler kimlerse allah bildiği gibi yapsın..babasının gururu ondan incinmiş bence..

Yok,o da değil aslında.Bu meseleleri hazmedemiyor.

dem öyle deme..çok üzüldüm..boşvesin babanda onlarda nasıl insanlarmış..allahın izni ile bu günlerde geçer..

İnşallah geçecek.

Okulun bitince sevdiğin ve istediğin biriyle evlendireceğim demişti.Okul biteli 1 yıl oldu ama ben mesleğimi almadan ve sevgilim askerliğini bitirmeden açmayalım meseleyi demiştik.Ama işler planladığımız gibi gitmedi.Gerçekten kendimi anlatmaya hiç mecalim yok,mübarek günde Allah biliyor zaten her şeyi.

sevda arkadaş ya tam karar vermediyse sevdiği kişi ile ilgili ..sanki çok eskide yaşıyoruz bu saçmalık nedir :44:

Yok canım Allah'a şükür o konuda sıkıntı yok.

İnşallah,çok teşekkürler canım.

Valla bilmiyorum evlendirmeyecek galiba.Yıllar önce bile ben sizi nasıl vereceğim derdi,ben de sen annemi dedemden nasıl aldıysan öyle derdim. Üstüne gitmemek en iyisi,tanıyorum çünkü.

Valla güya öyle diyorlarmış. x abinin kızı o...pu diye herkesin dilindeymişim. Ben tek bir konuda vicdan azabı duyuyorum,o da annemin üzülmesi. Yok neden güceneyim canım,yardımcı olmaya çalışıyorsunuz hepiniz. Ben sınavlarımın geçmesini bekliyorum,sonrası Allah kerim.

Birileri kızın mıncıklattı demiş o nasıl lafsa millete de koz lazım en ufak şeyi abartır da abartırlar karşıdakini üzmek için artık içten içe neyin fesatlığıysa..

Bilmiyorum,kendilerine mi layık görüyorlardı ki...

Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum.Daha fazla yıldırımlarını çekmek istemiyorum.Tükendim.

Akrabanın ettiğini akrep etmiyor.Ben Allah'ın adaletine güvenirim canım,o yüzden dediklerini hiç umursamıyorum.Rabbim inşallah senin de yüzünü kara çıkarmasın.

Tovbe yarabbi nasil bir laf Allah o insanlara akil fikir versin insanin gunahini aliyorlar durduk yere. Onlarinda kizlari bacilari vardir elbet etme bulma dunyasi. Cok uzuldum su anda

Öyle...:2: Allah layığını versin hepsinin.

Dediğine göre yok ama ben hiç inanmıyorum.

İnşallah Nilim.Bakalım daha ne olacak...

Allah razı olsun canım.Kesinlikle fesat birinin işgüzarlığı...Allah mübarek günlerde bildiği gibi yapsın.

Aynen canım.Bire bin katarak epey abartmış olayı.Diyorum ya konuşmak istesem de dinlemez.O yüzden beklemedeyim.

Ben neyse de...Annemin yüzüne nasıl bakacak ? İnşallah çok teşekkür ederim.Şu an için öyle bir şey düşünümüyorum.

Allah razı olsun hepinizden,konuştukça rahatlıyorum ve dualarınızla hafiflediğimi hissediyorum zaten.Çok teşekkür ediyorum öncelikle güzel sözleriniz için ayrıca.

Tepki yine gösterecekti tabi ki,sadece zamanlama çok kötü oldu.Yani aslında benim atanmış olmam bir şeyi değiştirmeyecekti.Yine arkasından iş çevirmiş olacaktım.İçinde çelişkiler,gelgitler yaşadığının ben de farkındayım,o yüzden hiç üstünde durmak istemiyorum,konuşmuyoruz da....Dediğiniz gibi mesleğini,nereden olduğunu sorması bile yine büyük bir artı...

Kesinlikle önceliğim sınav.Olur veya olmaz Allah bilir. Allah razı olsun inşallah,çok teşekkür ederim.

Durumuna üzüldüm canım,elbette geçer bu günler ama içinde hep bir acısı kalır,babanı kim doldurmuşsa artık çok kötü doldurmuş,telefon hattını nasıl savcılığa vermiş acaba seni mi deniyor neyi delil göstererek vermiş,eğer hat senin üzerine baban senin haberin olmadan savcılığa veremez ki hem savcılığa vermekte kolay değil yani aile içi mesele oluyor sizin işiniz o yüzden zor diyorum biraz.

Allah yardımcın olsun
Babanın kalbini yumuşatsın
İnşallah sınav başarıyla geçer
Gerisi zaten.gelir bence

dualarım seninle canım, çok ama çok üzüldüm

o ortalığı karıştıranlar da belalarını bulsunlar inşalah...

Cok uzuldum , değer mi butun bu kalp kirikliklarina .

Allah sizi kavuştursun hayırlısıyla , babanı da buna vesile kılsın .

Öncelikle Allah yardımcın olsun. Bence senin hakkında böyle babanı dolduran; ya sana göz koymuş biri ya da ailenize düşman, dirlik düzeninizi bozmaya çalışan kimselerdir. Olayı zamana bırakın, herşey düzelecektir Allah'ın izniyle, sonuçta fani dünya, kimsenin yaptığı yanına kalmaz. İnşallah babanız da en kısa zamanda yaptığı hatayı anlayıp telafi etme yoluna girer şu mübarek günlerde.

Hat benim üzerime canım. Aaa ne safım ya,bu benim hiç aklıma gelmemişti... Haklısın ya,valla.İmkansız,demek beni kekledi.
Allah yardımcın olsun
Babanın kalbini yumuşatsın
İnşallah sınav başarıyla geçer
Gerisi zaten.gelir bence

Amin canım.İnşallah...

dualarım seninle canım, çok ama çok üzüldüm

o ortalığı karıştıranlar da belalarını bulsunlar inşalah...

Çok teşekkür ederim canım,amin.

Cok uzuldum , değer mi butun bu kalp kirikliklarina .

Allah sizi kavuştursun hayırlısıyla , babanı da buna vesile kılsın .

Değmez ama...İşte... Amin canım,çok teşekkürler.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için.Çok haklısınız,yaşananların başka açıklaması olamaz bence...

Gelelim sınavıma.Allah'a çok şükür iyi geçti. Dualarınızı gerçekten hissettim ve sınav başlamadan ben de sizlere ettim,emin olun eğer kazanırsam dualarınızın gücü çok çok fazla olacak inşallah. Rahat,heyecansız ve mutlu girdim sınava.

Gerçi ben böyleyken babam anneme yine bir sürü şey söylemiş.''Ne zaman geleceklermiş istemeye hemen mi ?'' diye.Annem de bir süre bunun olmayacağını söylemiş,aceleci olmayacağımı...Bu sefer de ''Onlar planlamış bana he demek mi kalıyor yani ? Evlensin gitsin,şükür kurtuldum diye göbek atacağım düğünde,eve gelip evde de oynayacağım,hiçbir şeyine de karışmam ama inşallah kazanır.''demiş.

Son durum bu.

Ya inşallah kazanır demiş ya nedense benm için parçalandı ya
bence baban sözlerindeki gibi sert biri değil aslında evlensen hiç de öyle sevinexcek flaan da değil
Bu arada inşallah sonucun çok iyi olur

Son düzenleme:
Ya inşallah kazanır demiş ya nedense benm için parçalandı ya
bence baban sözlerindeki gibi sert biri değil aslında evlensen hiç de öyle sevinexcek flaan da değil

Bilmiyorum Meryemim ya. Anneme saklı sormuş iyi mi geçmiş sınavı diye,annem de çok şükür demiş. Ben absürd bir istekte bulunmadım ki,niye böyle olduk bilmiyorum.

allah yaardımcınız olsun babanız ruh hastası yazık ben üzüldüm babanız adına. şimdi genç güçlü çocukları karısı çaresiz buna güveniyor ama sizler evlenip kendi hayatlarınızı yoluna koyup annenize de destek çıkınca ki o zamanlar yaşı da ilerlemiş olacak muhtemelen tek başına yaşlanıp tek başına ölecek. yazık insanlar ne kadar benciller, evlatlarını eşlerini malları gibi görüyorlar.

inşallah en kısa sürede feraha kavuşursunuz, sevgiliniz de kıymetinizi bilir sizi ezdirmez kimseye daha fazla. şu mübarek günlerde rabbim babanıza selamet versin akıl fikir vicdan versin.

kpss'ye girdiniz mi bu arada? nasıl geçti atansanız kurtulursunuz hiç değilse çenesinden

Kuzucuum, şu anda şoklardayım. Babanın bu kadar sert tepkiler verdiğini tahmin etmemiştim. Kıyamam sana.. Babana bunu ispiyonlayan kişilerin kim olduğunu biliyor musun? Ne şekilde anlattılar ki acaba baban bu kadar çığırından çıktı.:26: Ya da normalde de böyle tepkiler verebilen bir insan mıydı baban? Bu durumda ne denir bilemiyorum ama zamanla bu duruma alışacaktır diye düşünüyorum. Her baba için kızını başka bir erkekle düşünmek zordur, senin baban bu durumu fazlasıyla abartmış olsa da.. Ama eninde sonunda evleneceksin sen, şimdi olmasaydı da başka bir zaman mutlaka yaşanacaktı bu durum, o da bunun farkına varıp zamanla kabullenecektir, kabullenmek zorunda.. Benim babam da ilk öğrendiğinde bizi ayırmıştı belki hatırlarsın ama şu anda kabullenmiş durumda. Daha doğrusu zorunda kaldı, çünkü bu işlerin zorla olmayacağının farkına vardı. Hoş, şu an tanışmaya hiç yanaşmıyor ama ben buna da şükür diyorum.
Babanın söyledikleri kolay unutulacak şeyler değil ama o hatasının farkına vardığında çok pişman olacaktır eminim canım, sadece ,zor olsa da, sabredin.. Baban hatasını anladığında her şey normale dönecek inşallah. Dualarım seninle kuzumm

Canım benim son durumlar nasıl sınavın nasıl geçti

Destekleriniz için hepinize teşekkür ederim.

Allah'a şükür sınavım iyi geçti ama asıl önemli olan 2 hafta sonraki sınav. Babamla aramız hala aynı,konuşmuyoruz.Yani kim doldurdu bilmiyorum ama resmen düşman etmiş bana.

Dün gece annemle konuşmuşlar.''Bak gör sınavdan sonra hemen evlenecek.''demiş.Annem de şu an için öyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemiş. ''Sen çok safsın,sen öyle zannet.''demiş.Annem de bir şey dememiş.En iyisini yaptı,çünkü alelacele davranacağımı sanıyor benim.Sınav geçince böyle bir taleple karşısına çıkmadığımda yavaş yavaş anlayacak bir şeyleri.Benim de istediğim bu zaten.

Sınavının iyi geçmesine sevindim canım 2 hafta sonraki de çok güzel geçecek hayırlısıyla inşallahBaban gerçekleri anlayacak sadece biraz daha sabır o zaman pişman bile olacak bu hareketleri için canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…