- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi SevdaLinka
-
İnşaAllah hayırlısıyla atanırsın da belki baska bir sehirde yaşamaya başlarsın artık :26:
İnşallah bir an önce geçer Allah yardımcın olsun.
Babanın dolduruşa geldiği çok açık ama o çirkin iftiraları nasıl atmışlar yok kucak kucağa oturdu öpüştü vs. bu insanlarda hiç utanma kalmamış.
Peki babana anlattın mı doğrularını ne kadar zamandır tanıştığınızı çok az görüştüğünüzü ve asla böyle şeyler olmadığını ?
Anladigim kadariyla babanizin konusmalarina bakilirsa asil sinirlendigi sey bir sevgilinizin olmasindan ziyade bunu baskalarindan ogrenmis olmasi.
Verdigi tepkiler her ne kadar abartili ve cirkin olsa da kendi babami dusununce, denizde mayo giyince islak islak karnini usutceksin diyip annemi gonderip bikiniler aldiran hersey yerine gore diyen rahat biridir fakat benzer tepkiler verirdi sanirim.
Fazlasiyla merakli akrabalar veya gereksiz konusan birileri yanlis aktarir da babamla aram bozulur diye anneme konuyu citlatmasini soyledim.
Buna ragmen evde oyle bir gerilim var ki... arada ustu kapali oyle agir kelimeler soyluyor ki namusa kadar variyor, bu kisi benim yillardir tanidigim babam degil mi diye sasiriyorum...
Ben artik onlari hasta kabul ediyorum. Delirseydi yine boyle alttan alacaktim. Sevgili konusu olmadan once de dusunce farkindan oturu evden kovar gibi konusuyordu simdi beni her yerde ilk o savunuyor...
Demek istedigim, siz tum bunlari sahsiniza bir hakaret olarak algilamayin. Nedense bazi aileler bunu kabullenemiyor...
Kendi kurallari ve kontrolleri disinda gerceklesen her seyi utanc kaynagi olarak goruyorlar.
Hele ki laf hane disindan geldiyse daha da abartip bunu haysiyet konusu yapiyorlar. Onlarin algilayis bicimi bu, dolayisiyla verdikleri herturlu tepkide de hakli goruyorlar kendilerini.
Dusuncelerini tumden degistiremezsiniz belki fakat zamanla kabulleneceklerdir... iste o vakit baskalarinin agziyla sizi ve annenizi uzdugu icin bugunleri dusunup o da uzulecek.
Eger yaptiginiz seyin utanc duyulcak birsey olnadigina inaniyorsaniz basinizi da egmeyin ki suclu oldugunuza dair dusuncesi pekismesin.
Bir de ramazan ya... tum gun oruc onu sarstikca sizi dusunup ofkeleniyordur.
Olaylar buyumesin diye susuyorsunuz sanirim. Biraz kabullenmesi icin ona zaman verin fakat belki bir aksam iftardan sonra karsiniza alip ne olup bittigini 1.agizdan ogrenmesi icin sinavdan sonra aciklamayi dusundugunuzu, onun gonlunu oksayacak sekilde de rizasi olmadan zaten bir adim atmayacaginizi vs. Guzelce anlatirsaniz yine ilk basta cok tepki verse de agir konusaa da bir sure sonra daha cabuk yumusayacagini dusunuyorum.
Elbet bu gunler gecer... dilegim daha fazla uzamadan ve sizi uzmeden gecmesi... zor olsa da konuyu cok kisisellestirmeden icinizi ferah tutmaya calisin.
Babanın bu kadar uzatmasını anlayamıyorum Sevda
Yanlış anlama afedersin sanki sevgilinle seni basmış gibi, nedir yani ne namussuzluğunu görmüş, bu kadar üzerine gelerek ne yapmayı amaçlıyor ki...
Birini sevmen ciddi bir şeyler düşünmen suç mu?
Başkalarının dolduruşuna gelip seni nasıl rencide edebilir böyle. Allah yardımcın olsun canım babanla bu aralar hiç diyalog kurma mesafe koy biraz. Belki dank eder kafasına bir şeyler...
Baban cidden cok abartmis belliki cok kirilmissin tabikide bir genc kizin sevdigi olacak bu gayet dogal bisi neden boyle sozler sarfetmis sana anlamis degilim birde ustune ustluk annenede soylenmis kendisi sevmemismi anneni nasil evlenmis acaba o elin kizi degilmiydi ? kiskaniyor olsa bile boyle sozler soylemesi cok yanlis ben nisanlandiim donemleri hatirliyorumda babam benimle konusmak bile istemiyordu !
Görücü usulü evlenmişler ama sevmiş,zorla değil yani.Bilmiyorum valla,ben üstünde düşünmek bile istemiyorum.
Biz de Ramazan girdiğinden beri konuşmuyoruz,evin yüz karası olduğum için.
Sevda
Konunu şimdi gördüm neler olmuş böyle inanamıyorum
sen böyle anlatınca ben de ilk basılma anımı hatırladım , babam saygısızlık yapıp gizlice mesajlarımı okkumuştu ama bana tepki vermemişti sadece neden benden habersiz? demişti
yani babam tepki vermese bile çok kötü hissediyordum kendimi o yüzden çok üzüldüm bu duruma
baban kolay hazmedecek gibi değil ve madem öyle sen en kısa zamanda nişanlanmaya falan bak canım
zamanı yakın mı sence?
Bu arada her ne yaşarsan yaşa aile içinde unutuluyor zamanla
Yani ben çevremde bunu gördüm
Seninki de büyük bir şey değil
Bence o yüzden zamanla herşey normale döenebilir
dem öyle deme..İnşallah Lokumum.Tek çıkış yolum bu.
Okuldan mı dedi ve atandı mı dedi,hepsi bu kadar.Anneme de bir şey sormamış başka.Zaten Ramazan girdiğinden beri konuşmuyoruz.Amin canım,çok sağ ol...
Uzun uzun samimice yazmışsınız,öncelikle çok teşekkür ederim desteğinize.Yok,babamı tanıyorum.Mesele başkasından duymuş olması değil.Mesele benim hayatımda birinin olması.Onun nezdinde bu namussuzluk,hafiflik...Cahiliye devrindeki kadınlara benzetti beni bugün.Hakaretlerin boyutu aklımın sınırlarını aştı yani.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim.
Ablacım desteğin için çok teşekkürler.
Valla keşke bassaydı,tövbe...Yani hiç değilse evet yaptım ve bedelini ödüyorum derdim kendi kendime...Şimdi ? Yapmadığın şeyin diyetini öde.:2:
Bana dedikleri inan koymadı bana.Allah biliyor çünkü beni de sevgilimi de.Anneme dedikleri çok acıttı içimi.25 yıllık hayat arkadaşını ağlattı ya,bana meydan dayağı çekse benim canım yanmaz.Buz gibiyim.
meryemcim bence babası mutlaka erkek arkadaşı olabileceğini düşünmüştür...
mübarek gecede babasına söyleyenler kimlerse allah bildiği gibi yapsın..babasının gururu ondan incinmiş bence..
Babana evlenmeyi düşünüyoruz ciddiyiz desen
yaw görücü usulü mü evlenmeni istiyorlar anlamadım neden şerefin haysiyetin gitmiş??
Ben gerçekten anlamadım ki bir ilişkiyi yaşayanlar belirler o ilişkinin seviyesini sen karakterli insansan ona göre olur ilişkin de seviyeliysen seviyeli olur ya da...bunda bir şey yok sana güvenmesi lazımdı çok üzüldüm gerçekten..
Söyle baba beni tanıyorsun senin onurunu kıracak bir şey yapmadım sadece seviyoruz ve ciddiyiz desen?? Ya da önce anneni ikna et o konuşsun
yani o da var ..bilemedim en uygun açıklama ciddiyiz geldi ama sonra olmazsa da bin laf gelir yine babasından..bilmiyorum Allah yardımcısı olsun konu sahibi arkadaşın umarım babasının gözü açılır bir çevresine bakar..sevda arkadaş ya tam karar vermediyse sevdiği kişi ile ilgili ..sanki çok eskide yaşıyoruz bu saçmalık nedir :44:
Baban cok asiri tepki vermis acaba etraftan nasil bi doldurmaya maruz kaldi Allah insanlari islah etsin..
Ayrica yasin basinda kucuk degilki 14-15 yasinda degilsin ki.. 23 yasinda meslegini eline almis bir insansin bundan sonra hayatinda olucak insanla ciddi biseyler evlilik dusuneceksin belkide babana boyle soylersen daha ilimli yaklasabilir.
Sen yine normal konus canim babandir bak adam hastaymista. Ben seni utandiricak hic bi sey yapmadim hayatim boyunca de. Nasil buraya kadar gelmiski.
Geçen hafta bir konu açmıştım.Babamın sevgilimi öğrenmesi ile ilgili. (http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=730739) Detaylar burada yazıyor,tekrar anlatmayacağım.
Öğrendiğinin 3.günü gayet de sakin konuştu benimle,sınav geçsin sonra bakarız duruma gibisinden.Ancak Ramazan'ın ilk gününden beri durumlar hepten berbat oldu.Orucun ilk günüydü ve koymuştu haliyle.Sofrada dalgın dalgın otururken kaşığı fırlattı ve ''Şerefsizliği rahat rahat yapamayacağın için böylesin değil mi ? '' dedi.Sustum,mübarek sofranın hatrına.
O günden beri tek kelime etmedik.Ta ki yarım saat öncesine kadar.Ben laf yemeye alıştım ama anneme demediği laf kalmadı.''hep senin yüzünden,benim çocuklarım terbiyelidir,benim çocuklarım kötü bir şey yapmaz,al işte çocuğunu''dedi...Bunlar aklımda kalanlar çünkü şu an gerçekten iyi değilim ve ağlayarak yazıyorum.
Defalarca yüzüme tükürdü.Telefonlarımı dinlemek için savcılığa dilekçe vermiş.Attığım her adımı takip etmek için işsiz güçsüz 3 arkadaşına haber vermiş.''Şerefimi iki paralık ettin sen ne haysiyetsiz,ne adi,ne yılışık bir insanmışsın.Ne değersizmişsin,hiç utanma duygun yokmuş,namusun yok mu senin ?'' diye bir sürü laf saydı.Bunlar şu an aklımda kalanlar...
Yapacak hiçbir şey yok biliyorum,sadece anlatmak istedim.
Ne anlattılar bilmiyorum.Çünkü sevgilimle okulun bitmesine 15 gün kala sevgili olduk.O atandı,ben atanamadım.Yıl boyunca 3 kez geldi yanıma.Pastanede,parkta el ele gezmedik,sarılmadık,öpüşmedik.Ama anlatan bunları yaptığımı söylemiş,onların tabiriyle mıncıklatmışım.
Birileri kızın mıncıklattı demişo nasıl lafsa millete de koz lazım en ufak şeyi abartır da abartırlar karşıdakini üzmek için artık içten içe neyin fesatlığıysa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?