Bu hakaret sayılır mı?

Ya zor bir durumda alınmış olabilir, insanlık sen de kalsın boşver. Ama ikinc kez aynı şeyi yapar nutuk çekerse bir daha çocuk hakkında konuşmak istemediğini boşuna aranızın gerildiğini söylersin. Başkasına dert yansın madem

Arkadaş kendi kullandığı tabir için soruyor “sizce hakaret mi” diye..

Tabi ki hakaret değil. Siz iyi niyet sahibisiniz, üstelik kullandığınız tabir hakaret değil. Yine de arkadaşınızın hassasiyetleri olması normal, özür dileyip geçebilirsiniz. Son yıllarda kimseyi gücendirmeden konuşmak için özel tabirler türedi. “Otistik” değil “otizmli” veya “aidsli” değil “hiv pozitif birey”.. “zenci” demek yerine “siyahi” veya “Afrikan amerikalı” vs.. Konuşmadan önce epey düşünmek gerekiyor.

Bir gün bir arkadaş 1 sene önce ayrıldığı erkek arkadaşını unutamadığını 256. Kez bana anlattı. Artik bana fenalık geldi ve dedim ki "emrenin artik sevgilisi var , düşündüğüne değmez "

İki gün sonra beni aradı . Onu kıskandığım için emreyle nispet yaptığımı, onu emre ve sevgilisinin arasını bozmakla suçladığımı, sürekli onu aşağılayan tavsiyeler verdiğimi falan söyledi. Ben şok oldum.

Hala tiksiniyorum o arkadaştan

Hassas bir durum. Siz caninizi sikmayin. Arkadasinizin zor bir anina denk gel is belli ki. Ve sizin samimiyetinize guvenerek arayip o lafa bozuldugunu anlatmis. Bence sevinmelisiniz bile. Size deger vermeseydi sessizce uzaklasir giderdi.

Kadin çocuğunun durumundan dolayi hassas olabilir. Sizi de samimi bulduğu için alınmış olabilir. Bence anlayışlı olun ve arkadasiniza destek olun inanıN çok ihtiyacı vardır.

O an ki ses tonunuz, tavriniz, hal ve hareketleriniz konustugunuzdan daha onemli. Rahatsiz edici gelmis olabilir kendisine. Belli ki kinayeli hissetmis o cumleyi. Telefonfa kitlenmek yerine , beni bilirsin bu konuda hep destekcin oldum art niyetle yaklastigimi dusunmen de beni cok uzdu vs. deseydiniz keske simdi dertlenmezdiniz

Özel bi çocukla yaşamak hiç kolay değil.Arkadaşınız hassasiyet göstermiş olabilir ama birazcık alttan alabilirsiniz.Bundan sonra çocuğuyla ilgili konusmam demek yerine ufak bi hediye alın cocuga, evine gidin bi kahve için buzları eritin.

Alınmasına bozulmak olmaz umarım telafisi güç bir alınma olunmaz genelde bu tarz durumlarda ebeveynler başkaları tarafından çocuklarının durumlarının faekedilmemesini isterler

Gereksiz alinganlik etmis.Siz derdini paylasmissiniz.Ne diyecektiniz baska. O anki bakis ve ses tonu mu irrite etti bilemedim.Siz daha iyi bilirsiniz.

Onların anneliğini yapmak hiç kolay değil, tanıdığımdan biliyorum bende. Aslında kullandığınız cümle kötü de değil ama işte kadının hassasiyetine denk gelmiş. Alın karşınıza özür dileyin sizde de çok büyük bir hata yok ama o kadının psikolojisini düşünerek özür dilemek en erdemli davranış bence.

Bence bir şey yok ama empati kuramıyorum şahsen özel çocuk aileleriyle, hassas noktası sonuçta, kendince haklıdır.

hakaret değil. ama alınmış demek ki, siz de biraz alttan alabilirsiniz değer verdiğiniz biri madem.
siz de böyle dert edip üzüldüğünüze göre.
sen alındın herhalde kötü niyetim yoktu diyerek uzatmaya da gerek yok bana kalırsa.
çünkü "alıngan" damgasından da ayrıca alınıyorlar bilginiz olsun.

Ozur dilemisin zaten. Amacin zaten yardım etmek. Bence oluruna birak. Arkadasina da cok gorme o da asiri hassastir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…