Bu haksızlık mı?

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
Merhaba arkadaşlar. Sizin bir konuda düşüncelerinizi almak istiyorum. Yorum yapan fikir veren herkese şimdiden teşekkürler.
2 yıllık evliyim. Eşimin bir abisi var. Biz evlenmeden önce eşimin abisi defalarca borç yapıp babasına ödettirmiş. Ancak bu borçlar ev yada eşya gibi borçlar değil. Borcun nereye yapıldığı bilinmiyor çünkü söylemiyor. Her defasında da kayınbabam bir şekilde borç bularak yada kredi çekerek borcu ödüyor. Eşimde babasını zor duruma soktuğu için abisi ile konuşmuyor. Biz evlendiğimizde de kayınbabam sağolsun bizim düğünümüzü yaptı ve eşyalarımızı aldı(Tabiki bunlar abisi evlenirken de yapılmış). Daha sonra abisinin yine 80 bin tl civarı borcu ortaya çıktı ve abisi ile eşi babasını boşanmakla kendini öldürmekle tehdit etti ve kayınbabam 50 bin tl sini ödedi. Eşim bu duruma kızdığı için para ödendiğinden beri 2 haftadır annesi ve babasıyla konuşmuyor. Eşim kendisine haksızlık yapıldığını düşündüğünden konuşmuyor. Bende kayınvalideme ve kayınbabama kırgınım çünkü bana da haksızlık yapılmış olduğunu düşünüyorum. Yapılan borcun bir gerekçesi olsa mesela ev alsalar yada araba borcu filan olsa tamam versin ama borcu nereye yaptığı belli değil. Ayrıca maddi gelirleri de bizim iki katımız kadar. Biz eşimle borcumuz var diyip yalan söylediklerini düşünüyoruz bunuda eşim annesi ve babasına söyledi ancak yinede para verdiler. Kayınvalideme ve kayınbabama ben saygıda kusur etmemeye çalışıyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, eltimin yapmadığı çoğu şeyi ben yapıyorum ama bana haksızlık yapılınca çok kırıldım. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Karışmayın derim, gün gelir kötü olan siz olursunuz. Bunun hesabını kayınpederiniz sorsun... Siz yine de saygıda kusur etmeyin eşinizi de dolduruşa getirmeyin. Ayrıca neden size haksızlık edildiğini düşünüyorsunuz, siz onlardan maddi destek istediniz de vermedi mı?

sana ne derim kısacası. ortada seni alakadar eden bir mevzu yok. gelir kp.nin sağlığında kime harcayacağı onu enterese eder. en fazla eşini ilgilendirir. sen dış kapının dış mandalısın. kaldı ki kp düğününü de yapmış senin evini de döşemiş (bana göre buna da mecbur değil de hadi öyle diyelim) fazlası seni ilgilendirmez.

Ya o onun evladı tabikide oducek hayır ödemeyip napicak yani sizinde borcunuz olsa sizinkinden öder bence

Haksızlık yapıldığını düşünmemin sebebi biz kendi çabalarımızla zar zor bişeyler yapmaya çalışırken karşı tarafın oyunla yalanla nereye olduğu bilinmeyen borcunun ödenmesi

Kumar oynuyordur nereye gittiği belli olmayan paraların sonucu genelde böyle çıkıyor . Her daim eşinizin yanında olun ama ailesidir iyi kötü bir şekilde barışırlar her daim ,siz karışmayın herşey geçer unutulur en son kötü siz olursunuz . Kendi çekirdek Aile içi huzurlu mutlu yaşayın geniş aile içi hesaplaşmalarda taraf olmayın .

Haksızlık yapıldığını düşünmemin sebebi biz kendi çabalarımızla zar zor bişeyler yapmaya çalışırken karşı tarafın oyunla yalanla nereye olduğu bilinmeyen borcunun ödenmesi
Size ne peki bundan? Evlenirken kayınpederinizle sözleşme mı yaptınız maddi destek vermesi konusunda ? Siz kendi yağınızla kavrulun. Madem zorlanıyorsunuz o zaman borç yapmayacaksniz... Çok bencilce düşünce bu gerçekten. Dediğim gibi bırakın kayınpeder sorgulasn bu durumu. Sonuçta o onun evladı. İster verir ister vermez

Ne güzel birşey ki eşinizle bir olup kenetlenip borçlarınızı ödeyebiliyormuşsunuz, kaynınız boşamayı öne sürerek bi nevi tehditle işini hallettiriyor siz şükredin ki her şeye ragmen eşinizle kenetlendiniz ,bu dünya da kendi tırnağın varsa başını kaşıyacaksın.
Kp 'de ne yapsın evladıyla sınanıyor ona da yazık ama kendi bile isteye yapıyor müstehak, boşverin siz öyle birinin yaptığı gibi kimseden medet ummayın ,yapmak zorun da değilse bile ayrım da yapmayacakdı ama yapmış ne desen boş hayırlısı...

bence eşiniz bile tavır alamaz bu duruma. sonuçta sağ ve malını parasını kime isterse verir. yalan dolan varsa bu onların sorunu. sonuçta ana baba kıyamayıp veriyorlar burda ne eşinizi ne sizi ilgilendiren bir durum yok gibi. düğününüzü yapmışlar daha ne olsun. durumu olup onlara bile karışmayan aileler var. yatıp kalkıp şükredin bence

Herkesin evi ayrı yeri yurdu ayrı artık. Eşinizin okul taksidi yok, aç değil açıkta değil. Onun boğazından kısmamışlar, önünden almamışlar. Bir söz verip de yapmazlık etmemişler. Neyin haksızlığı ki? Koskoca insanlar. Üstelik de evlatları. Borcunu öderken size hesap mı verecekler? Adam sorumsuzdur, anne babayı sömürüyordur belki ama siz buna üzülüyor olsanız abiyle irtibatı kesersiniz aileyle değil. Anne babaya destek olacağına küsmüş bir de. Ay sinir oldum çok saçma bir konu.

Siz
Neden haksızlığa uğradığınızı düşündünüz
O kısmı tam olarak anlayamadım.
Ortada babasını sömüren hayırsız bir evlat var gibi görünüyor daha çok.
Katılıyorum sizin karışmaya hakkınız yok.sizin için de gerekenler yapılmış.
Baba sonuçta demek ki dayanamıyor tehditlerine veriyor.Bu tercih de tamamen kendisini ilgilendiriyor.Eşinizin bile karışmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Adamın parası ister çöpe atar ister oğluna verir.

Haksızlık bence onlara o kadar yardım ediliyorsa size de edilmeli.
Onların borcu var diye ödeniyorsa sizde mesela bir ev borcuna girseniz yardım ederler mi?

evet haklısınız ama kocaman insanlarsınız uzak durun kendi ekonominize bakın boşverin

size borç getirmesin de o abi! mafyaya tefeciye falan bulaşıp size bela oldurtmasın da çok fena!

Şimdi desen ki kv yada kp der kendi iradeleriyle
karşı tarafın talebi olmadığı halde sürekli diğer oğluma maddi destekte bulunuyor
Biz zor durumdayız sordukları yok,
O zaman derim ki sen kırılmakta haklısın.
Birine yağdırırken diğerini görmezden geliyorlar evet haksızlar.

Ama burada durum çok farklı.
Hayırsız bir evlat var.
Anne babaya tehdit ve baskı ile gidiyorlar
ve sömürüyorlar.

Sizde diyorsunuz ki kırılıyorum, bana da haksızlık bu.
Ne yapabilirler.
Gidip bir 50 binde size mi kredi çekip versinler.

Ben şahsen üzüldüm bir anne babanın bu şekilde sömürülüp
bu yaşlarda kredi cekip borçlandırılmalarına.
Kızacaksanız haksızlığa uğradıgınızı düşündüğünüz için değil
Hala onların arkalarını topladıkları, buna izin verdikleri için kızın.

sizlik bir durum göremedim ben, anne-babası oğlunun borcunu kapatıyorsa bu onların arasında, sizin cebinizden alıp ödemiyorlar ya, size ne?
hani sizin de borcunuz olsa ama yardımcı olmasalar bir nebze anlarım ama...
biraz empati yapın, siz çocuğunuzun maddi sıkıntısı olsa destek olmaz mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…