Bu haksızlık mı?

Sizi ilgilendiren bir durum yok k.p yasiyor ve kebdi kazandigi parayi istedigi yere harcar bu sizi zerre ilgilendirmez.
Kayinbiraderinzin yaptigi dusuncesizlik ama bu baba-ogul arasinda size laf dusmez siz kendi babanizin mal varligi ile ilgilenin.

Siz ne samimi olun ne de soğuk davranın.
İkisinin arasında davranın, ileride siz kötü olursunuz sonuçta elin kızı mantığı..

Konuyu baştan değerlendirirsek, aslında teknik olarak kayınpederinizin harcadığı para kendine ait, nasıl isterse harcayabilir, hiçbir evladına karşı şu saatten sonra sorumluluğu yok. Hatta yapması gerekmediği halde evinizi kurarken yardım etmiş, yakın zamanda evlenme sürecine girecek olan biri olarak ailemden hiçbir talebim olmayacak, kendi evladıma da eğer durumum çok iyi olmazsa ev kurmasında yardımcı olmam. Neden derseniz, evlenme kararı alacak kadar yetişkin olan biri, maddi anlamda da başkalarından yardım beklememeli. Herhangi bir evladına bir şey alma verme zorunluluğu yok. Ama mesela bizim ailede, eğitim masrafları dahi kardeşim ve benim aramda eşittir, ailemin söylediğine göre ona harcanan bana harcanmayan para veya tam tersi, ileride bana/ona devredilecekmiş, yoksa annemler kötü hissedermiş. Sizin aklınızdaki haksızlık durumu bu sebepten siz de benim ailemin yaptığı hareketi bekliyorsunuz sanırım.

Ama duruma duygusal açıdan yaklaşırsak, eşiniz babasına bozulabilir, hani sürekli bir evlat para yiyor moduna giriyor olsa, acaba babam annem beni ondan az mı seviyor diye düşünürdüm. Bir yandan da sinirimi kardeşimden çıkarırdım, çünkü adam elindekini harcamıyor, ona para vermek için borca giriyor. Aslında o yüzden eşiniz babasına bozulmamalı, sonuçta elinde olanı bir evladına harcamıyor, zorda olduğunu düşündüğünden diğer evladına imkanlarını zorlayıp yardım ediyor. Ortada kesinlikle sizlik bir durum yok boşuna kayınpederinize tavır almayın, sonuçta siz öz evlat değilsiniz, şu an durum tamamen eşiniz ve abisi arasında. Kayınpederinizin hiçbir şekilde evlat ayırdığını düşünmüyorum muhtemelen baba yüreği çocuğunun borçlu olmasına dayanamıyor, aynını siz belirtseniz aynı yardımı yapar size de bence. Hani duygusal yaklaşmamalı eşiniz, duruma tamamen farklı pencereden bakmalı, muhtemelen babası abisini çok zor durumda olarak düşünüyor çünkü. Ya da abinin başının belaya girmesinden korkuyor, aynı sizin başınıza gelse size de yapar. Açıkça konuşmanız gerekir bu durumda babasıyla ama haksızlık yapıldığı için değil, sürekli kendini abi yüzünden anlamsız borca soktuğu için, yarın öbür gün elindeki birikimi satması gerekebilir, hem ona zorluk olur hem bu sefer size gerçekten haksızlık yapılmış olur. Sizi anlıyorum acil bir durum yok diye canınız sıkılıyor, ama çevremde gördüğüm kadarıyla borç işi devreye girince anneler babalar kendinden para isteyene hayır diyemiyor evlat ayrımı olmamasına rağmen, hayır dedirtmek için çabalayın çünkü adamcağızın maddi durumu çok zora girebilir, abiyle de bencillik etmemesi üzerine bir konuşma yapılmalı...

Haksızlık yapıldığını düşünmemin sebebi biz kendi çabalarımızla zar zor bişeyler yapmaya çalışırken karşı tarafın oyunla yalanla nereye olduğu bilinmeyen borcunun ödenmesi

Hepiniz para peşindesiniz yani öyle mi ?.
Birisi borç yapar , diğer evlat ve eşi de para beklentisi içinde.
Ne tuhaf dünya.

Yapmış dugununuzu, almış eşyalarınızı , devam edin evliliğinize işte. Her çift gibi çalışın , kazanın , yaşayın. Evlilik böyle bir şey zaten.

Sizlere ne kimin borcu ödeniyor , kime harcanıyor para ?

Kayinpederinizin parası için evlenmiş bir kadın var sanki . " Bana haksızlık yapılıyor " deyince tuhaf geldi.

İşte ben de diyorum ki şu anda o para üzerinde bir hakkınız yokki haksızlık yapılmış olunsun.Adam yasiyorken parasının tasarrufu kendindedir , istediğini yapar , neyin haksızlığı ? Haa vefat ettiğinde eşit şekilde pay alınır o ayrı.Yada ortak bir iş yapılır ama kayınpeder hep tek tarafı kayırır,o zaman emeğiniz kullanılmış olur haklı olursunuz . Ama havadan hak iddia etmek,yasiyorken parasına göz koymak, biraz tuhaf kaçmıyor mu ? Adam çocuklarına yeteri kadar harcamış büyütmüş evlendirmis,evini kurmuş,bundan sonra keyfinin kahyası nasıl isterse öyle yapar.
Benim başıma gelse ben eşime bile bir şey ima etmeye utanırım.Herkesi kendiniz gibi bilmeyin.

Benim dayimin durumu iyi degildi dedem de o dayima yardimci oluyor diye diger dayimin esi ortaligi ayaga kaldirmisti.
Dedem de gitsin kendi babasinin para hesabini yapsin demisti.
Simdi bakiyorum yengem de kendi cocuklari icin de ihtiyaci olana yardimci oluyor.o donem esitlik hak hukuk diyordu...

Kayinpederiniz bolluk bereket icinde o ogluna para vermemis. Borc bularak kredi cekerek para vermis. Yani beklentiniz "onlara verdik, bi elli bin borc daha bulayim da obur oglana da vereyim" demesi miydi? Sizce de cok sacma degil mi?

Veya siz mesela o donemde para mi istediniz? İsteyip de hayir size veremem kusura bakmayin denip de diğer ogluna mi verdi? E oyle bi durumda yok anlattiginiz kadarıyla.
O zaman nerede haksızlık var?

Haksızlıktan ziyade evladın biri babasını sömürürken diğerinin "o sömürüyor biz niye sömüremiyoruz" diye kırılması durumu var.
Kırılmak yerine kayınpederinize manevi olarak destek olsanız. Abiden çekiyor zaten adam belli bir de sizden yana dertlenmese.

Ortada bir haksızlık görmüyorum kaç yaşında adam istediğine istediği kadar para verebilir ister borç kapatmak ister başka bir şey için ama eğer siz sıkışık durumda olsaydınız borç isteseydiniz size vermeyip onlara verseydi haksızlık olurdu ama sana değil eşine haksızlık olurdu yine sana olan bir şey yoktu.
Bence o paraların da nereye gittiğini bence biliyor da söylemiyorlardır bu kadar borcum var diyor da kimse peşini tutmamış mi? Boşanmakla intihar la tehdit etmesi de komik ben baba olsam boşan boşanma banane senin evliligin der geçerim diğer ihmal bu bekarken daha kötüydü evlendi gitti diye ses etmiyorlar.

Size niye haksizlik olsun sonucta sizden çıkmıyor.adamin parasi oğluna ister verir ister vermez.babasinin sömürüldugunu dusunup abisine kizabilir esiniz ama babasina niye kiziyor.

Sizde isteyin okadar zorunuza gidiyorsa ev falan alin.

Sen kimsinki onlar oğluna para veriyor diye kırılıyorsun. Ne sanıyorsun o insanları evlat onun evladı ister öder ister ödemez. Eşinde ister konuşur ister konuşmaz sen o parayla ilgili yorum yapamazsın.

Eşin eğer sizin kazancınızdan para verseydi yada kayın pederin sizden para isteyip oğluna verseydi o zaman kırılırdında kızardın da

Ama bu durum seni ilgilendirmiyor

Kayınpeder sizden mi para alıp diger oğluna veriyor yani, size haksızlık ne alaka? Kayınpedere haksızlık yapılıyor, çünkü kazık kadar adamın borcunu ödemek zorunda bırakılıyor, evet. De siz niye kendinize pay çıkarıyorsunuz onu anlamadım? Tabii ki kendi masrafınızı kendiniz odeyeceksiniz yani, kayınpeder mi ödeyecekti? Sizin derdiniz kayınpederin düştüğü durum değil sanırım, siz istiyorsunuz ki öteki oğlu için girdiği sıkıntılara bir de sizin için girsin, yoksa adamın sıkıntısını düşündüğünüzden değil. Öbürüne verdiği paranın aynısını size verseydi haksızlık olmazdı tabii dimi? Düşünce yapınız bu. Yazık vallahi, ne biçim insanlarsınız siz...

Şu konuyu babamızı nasıl şu adamdan kurtaracağız, yediler bitirdiler kaç yaşına gelmiş adamı diye açmıyorsunuz da, haksızlık varmışmış. Valla o adamcağızın da evlatlarından çekeceği varmış. İki oğlu da birbirinden beter, düşman başınasınız yemin ediyorum.

Asıl siz ne biçim insansınız ki böyle seviyesiz ve hakaret içeren yorumlar yazıyorsunuz. Siz çok iyisiniz ya, önce saygılı olun!

Herkes ne kadar olgun ya.surdaki kadinlari anlamadim gittio kadar basligi kim aciyo o zaman kv kp elti gorumce diye...istedigi evlata harcar diye bi dusunce olur mu ya.bunu yazan arkadaslarin annesi babasi yapsa bunu solugu burda alirlar konu acmak icin.
Ama konu sahibi senlik bir sey de yok bence.sen degil esin kirilmakta hakli.

Kendi ogullari icin isterlerse evini satar cadirda yasar buna karisamazsiniz ki.. ama abisi eşinizden borç isteyip durursa işte orda hooppp dersiniz ama eşinizde farkinda abisinin. Siz karismayin sizden istemiyor ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…