- 19 Mart 2016
- 6.677
- 9.325
- 198
- 37
- Konu Sahibi Dondurmalipasta
-
Haksızlık yapıldığını düşünmemin sebebi biz kendi çabalarımızla zar zor bişeyler yapmaya çalışırken karşı tarafın oyunla yalanla nereye olduğu bilinmeyen borcunun ödenmesi
İşte ben de diyorum ki şu anda o para üzerinde bir hakkınız yokki haksızlık yapılmış olunsun.Adam yasiyorken parasının tasarrufu kendindedir , istediğini yapar , neyin haksızlığı ? Haa vefat ettiğinde eşit şekilde pay alınır o ayrı.Yada ortak bir iş yapılır ama kayınpeder hep tek tarafı kayırır,o zaman emeğiniz kullanılmış olur haklı olursunuz . Ama havadan hak iddia etmek,yasiyorken parasına göz koymak, biraz tuhaf kaçmıyor mu ? Adam çocuklarına yeteri kadar harcamış büyütmüş evlendirmis,evini kurmuş,bundan sonra keyfinin kahyası nasıl isterse öyle yapar.Yazdıklarınıza dikkat edin! Ben herşeylerini bana feda etsinler demedim. Hiçbirşeylerinide istemem zaten yeterki haksızlık yapmasınlar. Oğullarının sesinin çıkmadığını nereden çıkarttınız? Ayrıca ben fişteklemiyorum!!! Küseceğim de demedim sadece kırıldım dedim. Burada böyle yazıyorsunuzda aynı şey başınıza gelse ortalığı kasıp kavurursunuz.
Ortada bir haksızlık görmüyorum kaç yaşında adam istediğine istediği kadar para verebilir ister borç kapatmak ister başka bir şey için ama eğer siz sıkışık durumda olsaydınız borç isteseydiniz size vermeyip onlara verseydi haksızlık olurdu ama sana değil eşine haksızlık olurdu yine sana olan bir şey yoktu.Merhaba arkadaşlar. Sizin bir konuda düşüncelerinizi almak istiyorum. Yorum yapan fikir veren herkese şimdiden teşekkürler.
2 yıllık evliyim. Eşimin bir abisi var. Biz evlenmeden önce eşimin abisi defalarca borç yapıp babasına ödettirmiş. Ancak bu borçlar ev yada eşya gibi borçlar değil. Borcun nereye yapıldığı bilinmiyor çünkü söylemiyor. Her defasında da kayınbabam bir şekilde borç bularak yada kredi çekerek borcu ödüyor. Eşimde babasını zor duruma soktuğu için abisi ile konuşmuyor. Biz evlendiğimizde de kayınbabam sağolsun bizim düğünümüzü yaptı ve eşyalarımızı aldı(Tabiki bunlar abisi evlenirken de yapılmış). Daha sonra abisinin yine 80 bin tl civarı borcu ortaya çıktı ve abisi ile eşi babasını boşanmakla kendini öldürmekle tehdit etti ve kayınbabam 50 bin tl sini ödedi. Eşim bu duruma kızdığı için para ödendiğinden beri 2 haftadır annesi ve babasıyla konuşmuyor. Eşim kendisine haksızlık yapıldığını düşündüğünden konuşmuyor. Bende kayınvalideme ve kayınbabama kırgınım çünkü bana da haksızlık yapılmış olduğunu düşünüyorum. Yapılan borcun bir gerekçesi olsa mesela ev alsalar yada araba borcu filan olsa tamam versin ama borcu nereye yaptığı belli değil. Ayrıca maddi gelirleri de bizim iki katımız kadar. Biz eşimle borcumuz var diyip yalan söylediklerini düşünüyoruz bunuda eşim annesi ve babasına söyledi ancak yinede para verdiler. Kayınvalideme ve kayınbabama ben saygıda kusur etmemeye çalışıyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, eltimin yapmadığı çoğu şeyi ben yapıyorum ama bana haksızlık yapılınca çok kırıldım. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Asıl siz ne biçim insansınız ki böyle seviyesiz ve hakaret içeren yorumlar yazıyorsunuz. Siz çok iyisiniz ya, önce saygılı olun!Kayınpeder sizden mi para alıp diger oğluna veriyor yani, size haksızlık ne alaka? Kayınpedere haksızlık yapılıyor, çünkü kazık kadar adamın borcunu ödemek zorunda bırakılıyor, evet. De siz niye kendinize pay çıkarıyorsunuz onu anlamadım? Tabii ki kendi masrafınızı kendiniz odeyeceksiniz yani, kayınpeder mi ödeyecekti? Sizin derdiniz kayınpederin düştüğü durum değil sanırım, siz istiyorsunuz ki öteki oğlu için girdiği sıkıntılara bir de sizin için girsin, yoksa adamın sıkıntısını düşündüğünüzden değil. Öbürüne verdiği paranın aynısını size verseydi haksızlık olmazdı tabii dimi? Düşünce yapınız bu. Yazık vallahi, ne biçim insanlarsınız siz...
Şu konuyu babamızı nasıl şu adamdan kurtaracağız, yediler bitirdiler kaç yaşına gelmiş adamı diye açmıyorsunuz da, haksızlık varmışmış. Valla o adamcağızın da evlatlarından çekeceği varmış. İki oğlu da birbirinden beter, düşman başınasınız yemin ediyorum.
Yorum işinize gelmeyince hakaretmiş, seviyeymiş... Yav he he.Asıl siz ne biçim insansınız ki böyle seviyesiz ve hakaret içeren yorumlar yazıyorsunuz. Siz çok iyisiniz ya, önce saygılı olun!
Saygı çerçevesi içerisinde yapılan tüm yorumlara açığım. Sizin gibi saygısızların yorumuna değil.Yorum işinize gelmeyince hakaretmiş, seviyeymiş... Yav he he.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?