- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi Dondurmalipasta
1- sen kv kp ne kırılamazsın. eşin kırılabilir.Merhaba arkadaşlar. Sizin bir konuda düşüncelerinizi almak istiyorum. Yorum yapan fikir veren herkese şimdiden teşekkürler.
2 yıllık evliyim. Eşimin bir abisi var. Biz evlenmeden önce eşimin abisi defalarca borç yapıp babasına ödettirmiş. Ancak bu borçlar ev yada eşya gibi borçlar değil. Borcun nereye yapıldığı bilinmiyor çünkü söylemiyor. Her defasında da kayınbabam bir şekilde borç bularak yada kredi çekerek borcu ödüyor. Eşimde babasını zor duruma soktuğu için abisi ile konuşmuyor. Biz evlendiğimizde de kayınbabam sağolsun bizim düğünümüzü yaptı ve eşyalarımızı aldı(Tabiki bunlar abisi evlenirken de yapılmış). Daha sonra abisinin yine 80 bin tl civarı borcu ortaya çıktı ve abisi ile eşi babasını boşanmakla kendini öldürmekle tehdit etti ve kayınbabam 50 bin tl sini ödedi. Eşim bu duruma kızdığı için para ödendiğinden beri 2 haftadır annesi ve babasıyla konuşmuyor. Eşim kendisine haksızlık yapıldığını düşündüğünden konuşmuyor. Bende kayınvalideme ve kayınbabama kırgınım çünkü bana da haksızlık yapılmış olduğunu düşünüyorum. Yapılan borcun bir gerekçesi olsa mesela ev alsalar yada araba borcu filan olsa tamam versin ama borcu nereye yaptığı belli değil. Ayrıca maddi gelirleri de bizim iki katımız kadar. Biz eşimle borcumuz var diyip yalan söylediklerini düşünüyoruz bunuda eşim annesi ve babasına söyledi ancak yinede para verdiler. Kayınvalideme ve kayınbabama ben saygıda kusur etmemeye çalışıyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, eltimin yapmadığı çoğu şeyi ben yapıyorum ama bana haksızlık yapılınca çok kırıldım. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
2- eşinde kendine haksızlık yapıldıgını düşünmemeli cunku abiye ev araba alınsa bana da alın diyebilir. ama borcların gittigi yer farklı... bu yuzden kıskanamaz.
3- eşin abisine ve kv kp ogullarına gidip sen bu paraları nerede harcıyorsun diyip cıkışmaları akılını başına al demeleri lazım. ve hatta bir daha borcunu ödemesinler. kendini öldürürse de kendi bilir. ki kimse kolayına canına kıymaz.
4- bu kurmar borcudur. abisini eşin psikologa ve psikiyatra götürsün.