bu hep mi böyleydi?

Onları da katamazsın ki

Ankaraya okumaya gelen çocuklar mı Ankara’nın insanlara böyle hissettirmesini sağlıyor.

Ankara iyidir ya komşuluk vardır hala mahallelerde insanlar birbirini tanıyor kimin ne olduğu belli olmayan şehirlerden değil evet memur kenti bu yüzden fazla iş göçü almıyor çok şükür İstanbulda 2+1 evlere tikilirken Ankarada yayla gibi evlerde oturursunuz yürüyecek kaldırım bulursunuz daha ne olsun

Onları da katamazsın ki

Ankaraya okumaya gelen çocuklar mı Ankara’nın insanlara böyle hissettirmesini sağlıyor.

illa beni kötüleyecen yani :)
ben ankara aşığı biriyim lütfen yazdığımdan ne demek istediğimi anla
insanlar nerde hangi şehirde olursa olsun mutsuz olabilir herkesin yaşadığı kendine..mesela benim eşim hatay lı memur olduğu için ankara da bulunmak zorunda ve bundan mutsuz ..ama bende hatay a gidersem mutsuz oluyorum
valla bişey yazmayada korkuyorum şimdi bunuda hataylılara yorma haaa

Ben geçen yıl erasmusla 1 yıl Ankara da okudum, yaşadım. O kadar çok sevdim ki. Yurtdışında insanlar yabancılar malum daha soğuk donuk tipler orda insanlar bana çok sıcakkanlı, sevecen, arkadaş canlısı gelmişti :) çok güzel dostluklar edindim. Oda arkadaşım da erasmusla gelmişti şimdi konuşuyoruz arada o günlere geri dönmek için neler vermezdik diyoruz mumla arıyoruz gerçekten. Bu sene okulum bitiyor ilerde Ankara da yaşama gibi planlar hayaller kuruyorum ve mutlu oluyorum bu düşünceyle bile. :) Bence kıymetini bilin Türkiye nin farklı şehirlerini gezin görün Ankara'yla sınırlı kalmayın ben derslerden kafamı kaldırıp gezmeye pek vakit ayıramamıştım ama şu okul bitsin gezilmedik yer bırakmıcam :) insan özellikle gurbetteyken daha iyi anlıyor memleketinin kıymetini gerçekten çok çok özlüyorum . Bu arada Ankara'lı değilim ama dediğim gibi rüya gibi bir yıldı ve ben doyamadım.

Ben geçen yıl Ankara da okudum yaşadım çok güzeldi gerçekten şimdi geri dönebilsem keşke o günleri tekrar yaşayabilsem diyorum sık sık :) Benim sevgilim Hatay da okuyor teyzem kuzenlerim orda yaşıyorlar gitmiştim geçen yıl aslında güzeldi sahilde gezmek dolaşmak.. Sadece hava yazın aşırı sıcak oluyor insanlar burda nasıl yaşayabiliyor diye düşünmüştüm .. Yemekleri falan çok güzeldi dürüme bayılmıştım. Insanlar aslında iyiydi ama garip bi yönleri vardı bilmiyorum :) ara ara of gitsem artık diye sıkılmış olsam da söylensem de çok güzel günlerdi diyorum geriye dönüp bakınca umarım tekrar gitmek nasip olur:)

ben bi iki seminer için gitmiştim akşamda arkadaşlarımla buluşup 7.cadde miysi oralara gitmiştim hep.
kızılay tarafına sadece seminer için taksiyle gitmiştim

bir kere İzmir'in gece hayatının olmadığını o zaman gördüm ya ne kadar eğlenceli burası biz eğlendiğimizi sanıyoruz demiştim ki İzmir aşığıyım :)
bir de taksiyle ulaşım hem uygundu hem de hızlı

çok bilemicem suratsızlık falan durumuna İzmir'de de sabahın köründe kalkıp işe giden her insan gibi bende suratsızım o zaman 6:30da servise biniyorum sadece ortaya günaydın deyip şirkete gidene kadar uyuyorum
akşamda yorgunluktan yine serviste uyuyarak eve gidiyorum çok gereksiz kötüleme olmuş bence Ankarada deniz olmaması dışında noksanı yok :)

İstanbul'a gel o zaman.
Metrobüse binen her insan içindekilere günaydın diyor, inerken de iyi günler.
Göz göze geldikleriyle selamlaşıyor.
Herkes pozitif, yardım sever, suç oranı çok düşük. Çalışma saatleri haftaiçi 9-15. Bu yüzden etraf birbirine gülümseyen, gezen tozan, keyfine bakan insanlarla dolu.
Töbe est.

İtici ötesisin. Deniz yok yazmayı unutmuşsun bu arada.

Ha Ankara demeseydin iyidi. Daha oncede Ankara savaşı cikmisti bir konuda. Mutluluk mutsuzluk degil yani şehri karistirmayacaktin direk Yandin
Ni

Sen de ruh hastasısin. Şöyle bir konu için bile hakaret etmeye laf sokmaya çalışıyorsun. Sanane ben sevmek zorunda miyim? İstanbullular mutludur dedim mi? Etrafımdaki insanlardan ornek verdim burda kimse ankaraya laf atmiyor tuekiyenin genel durumu zaten bu. Melih gökçek sen misin bu arada?

Arkadaşlar şu konuyu lütfen gözünüz ile okuyun. Ankaranın sahibiymis gibi sahiplenmeye gerek yok. Ben Ankarada doğdum büyüdüm ve yaşadığım çevreden ornek verdim sadece. Sevmesem de kimseyi ilgilendirmez pardon size mi sorucam :) anladık siz mutlusunuz ama ben değilim saldırmaya gerek yok yani. Gerçi bu kadar mutlu insan varsa her gün burda okuduğum konular dövüne dövüne dert anlatan hanımlar neyin nesi anlamadım

Aynı fikirdeyim, Ankara' da hep bir hüzün, asık yüzler, bir yerlere yetişme telaşı... Ankaralıyım hani Ankaralılar da bir Ankara sevdası da olur olmasına bende de vardı önceden ama artık burda nedense nefes alamadığımı hissediyorum, boğuk, kasvetli, hüzünlü geliyor bana artık bu şehir.

biz neremizle okuduk sence??? çok ayıp söylediğin! Ruh halinle alakali dedik işte kimse sevmek zorunda değil ama söyleyis tarzin rahatsız edici .....burada dertlenenler her gün şehir derdi anlatmıyor dimi ?çok komik derdi olanlar haklısın lafları söyle ardından mune konumu kapat iyiymis

Tirkiyenin genelinde insanlar mutsuz.Ankara ile ilgisi yok yani.Ama tabiki herkes yasadigi sehirden ornek verir dogal olarak.
Ben yurt disindayim yillardir.Burada insanlar genellikle cok guler.stresli gorunmez.rahattirlar.
Yanindan gecen tanimadigin insan selam verir..
Turkiyeye her geldigimde bende insanlari cok mutsuz gibi goruyorum boyoe olunca.Minicik birseyden bile tartisma cikarabiliyorlar hatta..

Yakin zamanda kardesimin bir ihalesine eslik ettim. Takim elbiseli ciddi ciddi adamlar toplantilar vs.bir grupla sohbet ediyoruz.klasik memleket muhabbeti.siz nerelisiniz dedim.o ciddiyet pacalarindan akan bu is bizde diye tepeden bakan adam kollarıni iki yana acip angaraaa bebesiyizz biz diyiverdi : )))
Mutlu olmadan neseli olmadan olur mu ya.cok sirindi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…