• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hitap şeklinden tek rahatsız olan benmiyim?

Evet bacım diyenlerde var ama erkeklerde takmıyorum hemcinslerimde çok takıyorum esas onları yani takıyorum 😂
Hemcinslerimizde saygı ifadesi olarak diyordur..
Yani bizim kültürde hem saygı duyduğunu hem yakın gördüğünü -siz ekiyle anlatmak çok sevilmiyor.
Ondan abla, teyze derler..

Son zamanlarda daha çok yaygınlaştı. Çok tuhaf en çok kadınlar kullanıyor , abla teyzeyi.

Bende hoşlanmıyorum.

Kv. ye anne dememek için kırk takla atan tipler abla , abi amca teyze diye dolanıyor ortada.
Ay evet ya kadınlar yapıyor bunu erkekleri katmıyorum artık çok alıştık onların bu hitaplarınada kadınların bunu demesi abes

Bi de appla versiyonu var bunun :)))
Şaka bi yana ben SiZ diye diye eziyorum.
Bu da bi egitim, kitlesel olmasi dilegiyle 😆😆
Bende daha fazla ezicem:)))) belki susarlar evet applaa da ayrı birşey :)) tamam belki benimde türkçede çok eksikliklerim var ama hiç değilse hitaplarimiz doğru olsaydı bende yani siz derim gençten yaşlısına

Sokak jargonu. Takılacak bir durum değil bence.
Ben yurtdışında büyüdüm ve yaşıyorum. Burda leyla, ayşe hanimi birakin soyadi söyleniyor. Bazen adimi özlüyorum :)

Siz ablayi yadırgamışsınız. Ben TRde benden küçüklere "gülüm, oğlum, kızım" diyorum... yaşlılara hemen "teyze, amca"
En son bankada çalışan cok küçük gösteren bir hanima "güzel kizim" dedim... :)

Ya beni de öylesine hitap olarak sokak ağzıyla abla diyen benden büyük erkekler hiç rahatsız etmiyor. Kadınlardan da duymadım pek. Ama sırf benden küçük olduğunu vurgulamak için benden bir kaç yaş küçükler hatta on yaş bile küçükler kullanınca sinir oluyorum. Abla ablandır evindedir demek istiyorum. Yaşım 30 ama ben abla olmadım daha yaa:KK12:

Abla dese yine iyi. Gecen gün mahallemizin sevgili kasabı yaşı 30-35 ten aşağı olmayan çırağına beni kastederek "Teyzeye baksana." dedi.
@#$%!*&^¥€££
Bir an etlere değil de camekânda yansıyan görüntüme daldım. O kadar olduk mu be...

Ben yirmili yaşlarda iken benden 20 yaş büyük patronum ablacım derdi

Adam eğitimli zengin hatta o dönem her gece televizyona haber programlara vs çıkardı ama kendi aramızda, çalışanlara saygıdan ablacım derdi

Ablacım sen Nasıl dersen öyle olsun bak ablacım böyle yazmışsın ama onu şöyle yapalım ablacım bana neden söylemedin gibi gibi

Bende 23 yaşındayım abla diyen öyle çok oluyor ki herkese diyorlar alışkanlık olmuş artık

Ya beni de öylesine hitap olarak sokak ağzıyla abla diyen benden büyük erkekler hiç rahatsız etmiyor. Kadınlardan da duymadım pek. Ama sırf benden küçük olduğunu vurgulamak için benden bir kaç yaş küçükler hatta on yaş bile küçükler kullanınca sinir oluyorum. Abla ablandır evindedir demek istiyorum. Yaşım 30 ama ben abla olmadım daha yaa:KK12:
Ha işte bende ayniii oh be aynı şeyi düşünüyorum:)

Abla dese yine iyi. Gecen gün mahallemizin sevgili kasabı yaşı 30-35 ten aşağı olmayan çırağına beni kastederek "Teyzeye baksana." dedi.
@#$%!*&^¥€££
Bir an etlere değil de camekânda yansıyan görüntüme daldım. O kadar olduk mu be...
😀😀ah ya çok hoşsunuz sizin yaş kaç ki onlarda iyce abartmiş

Ben de takıyorum valla benle yaşıt olanlar abla deyince gıcık oluyorum :KK20:

Evli misiniz

Ben evli ve çocukluyum

Bir yakınımızın cenazesine gittim vefat edenin torunu yanıma gelip damdan ablammmm gelmiş dedi

Söz konusu torun ile aramda 1,5 yaş var o Zaman ben evli o bekar hatta oğlum 2. sınıfa gidiyordu vs

Yani bana adımla hitap etse kendisi ortamda yaşlı olacak her yerde bana abla diyor artık

Bu arada ben 39 yaşındayım yani 20li yaşlarda olmayınca çok rahatsız etmiyor gülüyorum sadece

Back
X