Hahaha aynen yaaÖzellikle pazarda abla diye çok sesleniyorlarben garipsemiyorum bizim kültürün sokak jargonu böyledir. Hanımefendi diye hitap edenler cok az. Geneli abla hatta apla
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hahaha aynen yaaÖzellikle pazarda abla diye çok sesleniyorlarben garipsemiyorum bizim kültürün sokak jargonu böyledir. Hanımefendi diye hitap edenler cok az. Geneli abla hatta apla
![]()
Onlar daha cok akraba iliskilerinde kullanır. Olması gereken de odur bence.Bugün onu dedim ay dedim avrupada ne güzel kimse abla bacı değil of ya :)))
Hemcinslerimizde saygı ifadesi olarak diyordur..Evet bacım diyenlerde var ama erkeklerde takmıyorum hemcinslerimde çok takıyorum esas onları yani takıyorum![]()
Ay evet ya kadınlar yapıyor bunu erkekleri katmıyorum artık çok alıştık onların bu hitaplarınada kadınların bunu demesi abesSon zamanlarda daha çok yaygınlaştı. Çok tuhaf en çok kadınlar kullanıyor , abla teyzeyi.
Bende hoşlanmıyorum.
Kv. ye anne dememek için kırk takla atan tipler abla , abi amca teyze diye dolanıyor ortada.
Yok aslında üzerinde durduğum yaşca neredeyse aynı olanda abla diyorya sinir bozucu olan bu55 60 yaşındaki adamda abla diyor bu jargondur bay bayan bizde kullanılmaz
Bende daha fazla ezicem:)))) belki susarlar evet applaa da ayrı birşey :)) tamam belki benimde türkçede çok eksikliklerim var ama hiç değilse hitaplarimiz doğru olsaydı bende yani siz derim gençten yaşlısınaBi de appla versiyonu var bunun :)))
Şaka bi yana ben SiZ diye diye eziyorum.
Bu da bi egitim, kitlesel olmasi dilegiyle![]()
Evet çok gıcık birşeyBen de takıyorum valla benle yaşıt olanlar abla deyince gıcık oluyorum![]()
Bana hep yenge diyorlar heralde benim kocam var diye alnimda yaziyor![]()
Ha işte bende ayniii oh be aynı şeyi düşünüyorum:)Ya beni de öylesine hitap olarak sokak ağzıyla abla diyen benden büyük erkekler hiç rahatsız etmiyor. Kadınlardan da duymadım pek. Ama sırf benden küçük olduğunu vurgulamak için benden bir kaç yaş küçükler hatta on yaş bile küçükler kullanınca sinir oluyorum. Abla ablandır evindedir demek istiyorum. Yaşım 30 ama ben abla olmadım daha yaa![]()
Abla dese yine iyi. Gecen gün mahallemizin sevgili kasabı yaşı 30-35 ten aşağı olmayan çırağına beni kastederek "Teyzeye baksana." dedi.
@#$%!*&^¥€££
Bir an etlere değil de camekânda yansıyan görüntüme daldım. O kadar olduk mu be...
Ben de takıyorum valla benle yaşıt olanlar abla deyince gıcık oluyorum![]()