• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hitap şeklinden tek rahatsız olan benmiyim?

Abla dese yine iyi. Gecen gün mahallemizin sevgili kasabı yaşı 30-35 ten aşağı olmayan çırağına beni kastederek "Teyzeye baksana." dedi.
@#$%!*&^¥€££
Bir an etlere değil de camekânda yansıyan görüntüme daldım. O kadar olduk mu be...

Ben 22 yaşındayken bana teyze diye hitap etmişti bir kadın :KK70:
Bak oğlum geç şu teyzenin tarafından diye
Neyin kafası bilmem
:confused:

Ben yirmili yaşlarda iken benden 20 yaş büyük patronum ablacım derdi

Adam eğitimli zengin hatta o dönem her gece televizyona haber programlara vs çıkardı ama kendi aramızda, çalışanlara saygıdan ablacım derdi

Ablacım sen Nasıl dersen öyle olsun bak ablacım böyle yazmışsın ama onu şöyle yapalım ablacım bana neden söylemedin gibi gibi
Erkeklerde göze batmıyor ama kadınlarda gıcık oluyorum bide biraz önceki üyenin dediği gibi sanki iyce küçüklüğünü vurgulayan tarzda insanlar varya...

Bunu da buraya bırakıyorum.
images (2).webp

Kızlar birşey günlerdir kafama takılıyor benden bir veya iki yaş küçükler ya da yaşımı hiç bilmediği halde benden büyük gözükenler bile niye bana abla diyip duruyor yaa :)))artık rahatsız olmaya başladım aklıma ayşen guruda'nın oynadığı bir film var ya bana abla deme! O geliyor valla😂mağazalara gidince özellikle ablada abla alasım kaçıyor çok garip gelmeye başladı sizde böyle bir durum yaşiyomusunuz ay heralde saçma bir konu oldu ama ciddi taktım yani bu arada işyerime gelen çocuklar bile bana ismime hanım ekleyip hitap eder bi dengesizlik var çözemedim:)
Bir de bunun “canım” versiyonu var. Benden yaşça küçük insanlar canım diye hitap etti mi feci gıcık oluyorum 😁 sen hayırdır minnoş diyesim geliyor

Erkeklerde göze batmıyor ama kadınlarda gıcık oluyorum bide biraz önceki üyenin dediği gibi sanki iyce küçüklüğünü vurgulayan tarzda insanlar varya...

Ben galiba anlamadim...ama bir insan niye küçük olduğunu göze soka soka vurgulamak istesin? Küçük olabilir ama kime ne? Küçük olmak TRde önemlimi? Yani tanidik bir cevrede zaten herkes bilir kimin kaç yasinda olduğunu...sokakda, pazarda niye önem taşıyor?
Gerçekten öğrenmek amaçlı soruyorum

Kızlar birşey günlerdir kafama takılıyor benden bir veya iki yaş küçükler ya da yaşımı hiç bilmediği halde benden büyük gözükenler bile niye bana abla diyip duruyor yaa :)))artık rahatsız olmaya başladım aklıma ayşen guruda'nın oynadığı bir film var ya bana abla deme! O geliyor valla😂mağazalara gidince özellikle ablada abla alasım kaçıyor çok garip gelmeye başladı sizde böyle bir durum yaşiyomusunuz ay heralde saçma bir konu oldu ama ciddi taktım yani bu arada işyerime gelen çocuklar bile bana ismime hanım ekleyip hitap eder bi dengesizlik var çözemedim:)
Ben de sinir oluyorum bu soE

Bana da derler. Hic yadırgamadım. Bence sevimli ve doğal.

Bizim insanımız içinden geldiği gibidir.

Sevimli , yardımsever,alcakgonulludur.

Takılmayın bu kadar.

Ben galiba anlamadim...ama bir insan niye küçük olduğunu göze soka soka vurgulamak istesin? Küçük olabilir ama kime ne? Küçük olmak TRde önemlimi? Yani tanidik bir cevrede zaten herkes bilir kimin kaç yasinda olduğunu...sokakda, pazarda niye önem taşıyor?

Bir önceki sayfada yorumum var

Evli olma çocuklu olma güzel olma vs statü ya ülkemde o nedenle küçük olup sevimli oluyorlar işte

İşte bu noktayı henüz bende çözemedim benim çevremde çok var bu tiplerden özellikle altını çizerek abla diyenler ha hepsi için geçerli elbet değil

Evli misiniz

Ben evli ve çocukluyum

Bir yakınımızın cenazesine gittim vefat edenin torunu yanıma gelip damdan ablammmm gelmiş dedi

Söz konusu torun ile aramda 1,5 yaş var o Zaman ben evli o bekar hatta oğlum 2. sınıfa gidiyordu vs

Yani bana adımla hitap etse kendisi ortamda yaşlı olacak her yerde bana abla diyor artık

Bu arada ben 39 yaşındayım yani 20li yaşlarda olmayınca çok rahatsız etmiyor gülüyorum sadece
Evliyim 24 yaşındayım. Sadece Mağaza da felan kızlar abla dediğinde ablan değilim yaşıtiz beeaa diyesim geliyor. Yoksa Sokakta bazı cocuklar teyze bile diyo cocugum oldugu icin 😊 ilk zamanlar zoruma gitmişti simdi alıştım ama 🙂

Olabilir saygi meselesi.
Bana da 3 sene onceye kadar abla diyenler adımla seslenmeye başladılar. Garip bir milletiz.

Back
X