• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hitap şeklinden tek rahatsız olan benmiyim?

Bunun bir de son yillarda turetilen kucuk cocuklara soylenen ablacim abicim versiyonu var. Ne cok merakliyiz akraba olmaya. :deli:

Bana garip geliyor. Ismimle hitap etsinler , hatta baska isim deseler daha cok benimserdim bence.:KK45:

Kızlar birşey günlerdir kafama takılıyor benden bir veya iki yaş küçükler ya da yaşımı hiç bilmediği halde benden büyük gözükenler bile niye bana abla diyip duruyor yaa :)))artık rahatsız olmaya başladım aklıma ayşen guruda'nın oynadığı bir film var ya bana abla deme! O geliyor valla😂mağazalara gidince özellikle ablada abla alasım kaçıyor çok garip gelmeye başladı sizde böyle bir durum yaşiyomusunuz ay heralde saçma bir konu oldu ama ciddi taktım yani bu arada işyerime gelen çocuklar bile bana ismime hanım ekleyip hitap eder bi dengesizlik var çözemedim:)
Ya kardesin uasinda kilerin teyze demesi :olamaz:

Bunun bir de son yillarda turetilen kucuk cocuklara soylenen ablacim abicim versiyonu var. Ne cok merakliyiz akraba olmaya. :deli:

Bana garip geliyor. Ismimle hitap etsinler , hatta baska isim deseler daha cok benimserdim bence.:KK45:
Bencede keşke herkes herkese ismiyle hitap etse

Ben küçük gösteriyorum herkes lise falan sanıyor o derece yani.yaşım 26 ona rağmen bana ablacım,abla diye hitap ediyorlar esnaflar yani normal bence.yaşla alakası olduğunu sanmıyorum.hiç kafama takmadım bu nedenle.

Ben küçük gösteriyorum herkes lise falan sanıyor o derece yani.yaşım 26 ona rağmen bana ablacım,abla diye hitap ediyorlar esnaflar yani normal bence.yaşla alakası olduğunu sanmıyorum.hiç kafama takmadım bu nedenle.
Sizin yaşıtlarınız size hiç abla dedimi😂

:KK45: Bugün çalıştığım işyerinde bana da ‘ay benim kızım geldi.’ dedi. bir ablamız. Abla diyorum en fazla ablam olabilir çünkü. Neyse bugün de tesellimi aldım ben. Bu mesajı okuyan herkese ‘bana teyze dediler’ şarkısını armağan ediyorum :D

Bi benmiyim diye düşünüyordum erkeklerin degilde kadınların benim yaşında yada benden büyük olup bana abla demesi çok sinirlerimi bozuyor 25 yaşındayım hep acaba kaç yaşında görünüyorum da öyle diyorlar diye merak ediyorum

Sizin yaşıtlarınız size hiç abla dedimi😂
Erkekler diyor genelde mesela kuşuma yem almaya gidiyorum bariz benden büyük adam bana ablacım diyor:KK48:kadınlar genelde abla demiyor onlar sen diyor:rolleyes:hayır geçen spora yazıldım kimliğimi verince hoca bana ben seni çocuk sandım dedi.sizde küçük gösteriyorsanız buna takılmayın.sen denmesi daha tuhaf geliyor bana bir samimiyet olmadan.komik birşeyde var kardeşime sakallı olunca abi diyorlar olmazsa demiyorlar kardeşim diyorlar.

Rahatsız olmuyorum zaten kırka merdiven dayadım, teyze derlerse o zaman düşünürüm 😂 Ama bir kere bir mağazada hanım personel ilk başta bana siz diye hitap ederken nüfus cüzdanımı gördükten sonra abla demeye başlamıştı(yaşımı göstermiyorum ve kadın da tam aksine benden büyük görünüyordu) işte o zaman bi garip gelmişti ama ne kızıcam çünkü benden kaç yaş küçük olursan ol benden büyük görünüyorken birden bire abla demesi onun komikliğiydi. Benden küçük yakınlarımın ise abla demesini ısrarla ben istiyorum normalde.

Bi benmiyim diye düşünüyordum erkeklerin degilde kadınların benim yaşında yada benden büyük olup bana abla demesi çok sinirlerimi bozuyor 25 yaşındayım hep acaba kaç yaşında görünüyorum da öyle diyorlar diye merak ediyorum
Bende ayni şekilde erkeklerin demesine takilmiyorum kızların demesine takılıyorum onlarda genç kız bende ayol diyorum kendi kendime neyin kafasi bu o kadar kendilerini küçük gösterme meraklılarıki şimdi kızlar

Rahatsız olmuyorum zaten kırka merdiven dayadım, teyze derlerse o zaman düşünürüm 😂 Ama bir kere bir mağazada hanım personel ilk başta bana siz diye hitap ederken nüfus cüzdanımı gördükten sonra abla demeye başlamıştı(yaşımı göstermiyorum ve kadın da tam aksine benden büyük görünüyordu) işte o zaman bi garip gelmişti ama ne kızıcam çünkü benden kaç yaş küçük olursan ol benden büyük görünüyorken birden bire abla demesi onun komikliğiydi. Benden küçük yakınlarımın ise abla demesini ısrarla ben istiyorum normalde.
Yani hanım ekle sanki abla demek zorundalar kimsenin ablası değiliz bizzz :)))

Yani hanım ekle sanki abla demek zorundalar kimsenin ablası değiliz bizzz :)))

Doğru ama sanırım o kişi biraz kendince hava yapmaya çalıştı ben de bozmadım, bu konuda hassas değilim yaa. Benimle yaşıt ya da büyük biri bana abla demeyi kendine yakıştırıyorsa millet bana değil ona güler ya da garipser. Rahatsız olduğunuzda uyarın o zaman.

Konuyu okuyunca bir çok kişinin saygı veya saygısızlık meselesinden değil, yaş kompleksinden dolayı rahatsız olduğu sonucunu çıkardım. Çok az insan saygıdan dem vurmuş. Yok ben küçük gösteriyorum, o büyük gösteriyor, bana abla nasıl der... vs. :)
Eğer mesele sadece yaşsa, olduğunuzdan büyük gösteriyorsunuz demek ki. Olabilir.

Şu pazardaki eşşek kadar babam yaşındaki heriflerde abla diyolar🙄 bende sık sık duyuyorum her yerde boşver takılma
70 yaşında değilsin gençsin nihayetinde😊
Önemli olan biyolojik yaşın 😒

18-19 yaşımda falanken pazarda bana koskoca adamlar abla abla dedi , ben de teyze de daha uygun olur demiştim. Hoş değil ama konuşuyorlar işte.

Bir an önce alışsak iyi ederiz sanırım , lise ya da üniversite çağındaki genç çocuklar abla deyince güzel oluyor
Ama kocaman kadınlar adamlar, Abla dediğinde çok tuhaf oluyor.
Mesela benim bekar bir komşum var ve benden on yaş büyük ama ben evli ve çocuklu olduğum için bana abla diyordu 😀 sonradan yaşımı öğrenince bıraktı abla demeyi :)

Konuyu okuyunca bir çok kişinin saygı veya saygısızlık meselesinden değil, yaş kompleksinden dolayı rahatsız olduğu sonucunu çıkardım. Çok az insan saygıdan dem vurmuş. Yok ben küçük gösteriyorum, o büyük gösteriyor, bana abla nasıl der... vs. :)
Eğer mesele sadece yaşsa, olduğunuzdan büyük gösteriyorsunuz demek ki. Olabilir.
Konuyuda cevaplarıda oldukça yanlış anlamişsiniz dikkat ederseniz altını çizdiğimiz nokta bizle yaşıt ve küçüklerin abla diye hitap etmesi .Yaşimi gösterme mevzusunada gelirsek hiç göstermem hatta benden 2 yaş küçük bir kız bana abla diyince herkes bi döndü baktı hatta ortamda birisi sen kaç yaşındasinki humeyraa dedi :))Saygı mevzusunada değinen üyeler oldu hatta siz değil de sen diye hitap edenlerede değinildi :))

Back
X