- 2 Ocak 2017
- 756
- 1.318
- 113
- 48
Gecen bir programda bir prof. Paramizla kendimizi ve coxuklarimizi zehirliyoruz dedi. Inanin cok etkilendim bu cumleden. Camasir suyunu birakin lutfen veya vegan markalar var onlari kullanin biraz daha kimyasali azdir.diye dusunuyorum ben kararliyim kesinlikle dönmeyecegim kimyasala.sampuanimdan cilt bakim ürunlerimden hepsinden cikaracgm hayatimdan. Defne sabunu siparis verdim gelince cocuklarimin banyo temizliginide onla yapptiracgm sac ve vucut.
Ilac koklatmak derken buhar makinasindan buhar vermekten mi.bahsediyorsunuz anlayamadim?Benim kızım küçükken alerjik olarak hiç ateşsiz 7 kere zatürre 13 kere bronşit geçirdi. Tatillere bile nibulizatör ile gidiyorduk. Neye alerjisi olduğu da tespit edilememişti. 8 yaşındayken en son gittiğimiz çok yaşlı ama tecrübeli bir doktor ilaçları koklattıktan sonra dizimize yatırıp sert bir şekilde sırtına vurmamızı söyledi. Ciğerler harekete geçince anca öyle atar balgamı demişti. Önce çok saçma geldi ama deneyelim dedik. Evde hava ve ilacı koklattıktan sonra sırtına sert bir şekilde vurmaya başladık. Hiç unutmam o anı. İşlem bittikten sonra ayağa kalktı yürürken bir hapşırdı. Allahım o neydi öyle. Resmen ağzından denizanası gibi jölemsi bir avuç balgam çıktı. Anlatırken iğrenç duruyor farkındayım :) ama o oldu. Bir daha maşallah hiç öksürmedi. Denemenizi tavsiye ederim. Acil şifalar diliyorum
Cocugumun.rahatsizligi tetikledi.tebrik ederim maşallah azminize . bu kadar kararli olmanizi saglayan itici guc neydi, bahsettiginiz prof mu, hastalik mi, ya da ne? Ben de oyle carpici bir video izlesem etkili olabilir. Önerileriniz icin cok tesekkurler. Ben hamileyim, biraz azalttim ama insallah bu takintiyi tamamen birakirim. Bir gazetede bi prof dediki camasir suyu olmadan hijyen olmaz. O lafi da kendime bi bahane ettim : ( vazgecemiyorum. Hele de eve yatılı misafir gelince takintim iyice artiyor((
Buhar makinesinin içine ventolin ve pulmikort ilaçlarını damlatıp çocuğa saf su ile birlikte bu ilaçları buhar makinesi ile koklatıyorduk. Siz sadece buhar mu koklatıyorsunuz? Nibulizatöre ilaç koymuyor musunuz?Ilac koklatmak derken buhar makinasindan buhar vermekten mi.bahsediyorsunuz anlayamadim?
Evet koyuyoruz. Karistirmiyoruz nibulizatore once vent.... bittikten 20 dk sonra conta... diye bir ilac koyup veriyoruz saf su kullanmiyoruz sadece ilac. Peki sirtina.nasil vuruyorsunuz birkac kere mi vuruyorsunuz? Sadece 1 kere mi ? Bugun kontrolumuz var doktoruma.bir sorayimBuhar makinesinin içine ventolin ve pulmikort ilaçlarını damlatıp çocuğa saf su ile birlikte bu ilaçları buhar makinesi ile koklatıyorduk. Siz sadece buhar mu koklatıyorsunuz? Nibulizatöre ilaç koymuyor musunuz?
KesinlikleGüzel bir elektrik süpürgesi ,kurutma makinasınida tavsiye ederim zira kurutma makinesi kıyafet tozlarıni topluyor .
Sert bir şekilde bir kaç defa (10 kere falan) vurduk. Doktorun bize söylediği ciğerlerin hareket etmesi gerektiğiydi. Bize de çok garip gelmişti ama işe yaradı. Doktorumuz yaşlı bir profesördü. Yaşadığımız ülkede bu metodun kullanıldığını söylemişti, Türkiyedeyken hiç duymamıştım. Sonra başka bir doktor arkadaşıma sordum evet doğru yapmışsınız demişti. Deneyebilirsiniz bence. Bizde kesinlikle işe yardı ama uygulamadan önce kendi doktorunuza mutlaka danışın. Geçmiş olsun,acik şifalar diliyorumEvet koyuyoruz. Karistirmiyoruz nibulizatore once vent.... bittikten 20 dk sonra conta... diye bir ilac koyup veriyoruz saf su kullanmiyoruz sadece ilac. Peki sirtina.nasil vuruyorsunuz birkac kere mi vuruyorsunuz? Sadece 1 kere mi ? Bugun kontrolumuz var doktoruma.bir sorayim
Siz hangi doktora gittiniz ,annemde benzet rahatsızlık var ama bir türlü çare bulamadıkMerhabalar kızlar , alerjik astım hastasıyım, ası tedavisi oldum 5 yıl (immunaterapi) cok memnun kaldım ama durum cocuklar da nasıl olur bilmiyorum. Sanırım yas sınırlaması falan var,, doktor olmadığım için bu konuda bilgi vermek istemiyorum ama cok iyi doktor önerim var aklınızda olması için ben yeğenimi götürmüştüm.Öncelikle sunu unutmayın bu bir bagısıklık sistemi hastalıgı cocugun bagısıklık sistemini yaz kıs desteklememiz gerekiyor.Temizlik konusuna gelirsek neden kendi deterjanlarınızı Kendiniz yapmıyorsunuz.Eğer vaktim yoksa da organik sertifikalı ürünler kullanıyorum ama maliyeti düşürmek isterseniz En basit İngiliz karbonatı ve sirkeyle bile harikalar yaratabilirsiniz. Zehirsiz Ev kitabını alıp okumanızı da siddetle tavsiye ederim.Cok uygulanabilir tarifleri var..kaldi ki instagramda bir sürü hesap var saglıklı yasam ile ilgili, kimyasallardan arınmanız sadece bu hastalıkta önemli değil. Ben cok üzülüyorum bunları kullandıkça daha cok mikrop alıyormusum gbi geliyor, bulasık makinesine kendi tabletimi kendim yaptığım halde ilave durulama acıyorum ki en az risk alayım Die (Bu kişisel bir sey tabi ki ) cok gecmiş olsun ben her gecemi acillerde geciriyordum(2sayfa dolusu seye alerjim var) cocuklarda durum 7 yastan sonra daha olumluya evriliyor, doktor illa ki bahsetmiştir bunlardan.
Anneniz için soruyorsunuz değil mi? Yetişkin doktoru lazım. Yedikule gögüs hastalıkları alerji polikliniğnde ramazan beydi benim doktorum. Ramazan bey su an orada olmayabilir emin değilim ama 2 doktor calısıyor zaten polklinikte.Siz hangi doktora gittiniz ,annemde benzet rahatsızlık var ama bir türlü çare bulamadık
Benim oğlum 5 aylıkken astım oldu, bizdede tam tersi, Antalya ya gidince öksürüğü duruyor almanyada özellikle geceleri ciğerleri ağzından çıkacak sanıyorum, demek istediğim astım için denizhavası orman havası birebirdir aslındakarasal iklim derken hangi bölgeler canım?
malesef bahar ayinda dahada cekilmez oluyor. temizlik icinde karbonat sirke limon tuz gibi seyler kullanabilirsinz allah sifa versin evi guzel havlandirmak lazim dogal gaz aciyorsanizda. odasinda bir demlik. su koyun kuru olmasin ortamiMerhabalar.Cocugum alerjik astim hastasi bir yazida ev temizliginde kullandigimiz kimyasal deterjanlarin buna sebep oldugunu okudum arap sabununu öneriyordu. Evdeki tum temizlik alanlarinda.
Bulasik makinasinda camasir makinasinde kullananlar varmis.tuvalet ve banyo temizliginde de boyle birsey duyan, sizlerden kullanan var mi nasil kullanacagim ve hangi marka arap sabunu öneririsiniz? Ben hic evimde kullanmadim bugune kadar bilmiyorum malesef. Bu hastalik bizide cocugumu da yedi bitirdi tedavi göruyor ama inanin hic bir işe yaramiyor öksürmekten geceleri bogulacak gibi diledigince koşamiyor oynayamaniyor evladim hemen tkaniyoridoktora gidiyoruz istemsizce ağlamaya başliyorum o kadar sinirlerimi yipratti bu alerji.boyle birsey duyan bilen varsa benimle paylasirsa cok sevinirim. Simdiden hepinize tesekkurler
Evet evet annem içim soruyorum .alerji polikliniğinde randevu bulmak imkansız gibi ,bugun hastaneye gidecek bakalım ,belki ordan direkt randevu verirler ,internetten bulamıyorum boşlukAnneniz için soruyorsunuz değil mi? Yetişkin doktoru lazım. Yedikule gögüs hastalıkları alerji polikliniğnde ramazan beydi benim doktorum. Ramazan bey su an orada olmayabilir emin değilim ama 2 doktor calısıyor zaten polklinikte.
Nerde yaşıyorsunuzEvet evet annem içim soruyorum .alerji polikliniğinde randevu bulmak imkansız gibi ,bugun hastaneye gidecek bakalım ,belki ordan direkt randevu verirler ,internetten bulamıyorum boşluk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?