- 5 Ocak 2014
- 10.254
- 7.406
- 248
Maalesef insanlar emek vermeden sahip olduklarında kıymetini bilemiyorlar bazı şeylerin, benim de var etrafımda böyle sınavsız kontenjandan gelen ve hiçbir iş yapmadığı halde burnundan kıl aldırmayan tipler(çocuk esirgemeden değil) gerçekten bu tür sorumsuz insanlarla uğraşmak zor
Senin yazdıklarına bakıyorum da aslında bahsettiğin memure arkadaşın psikolojisi iyi değil. Her ne kadar ailesi olsa da yuvaya verildiği için sevgi ve güvende eksiklikleri var gibi zira tanımadığı insanlara bile kabaca davranmayı yanlış bulmuyor. Film izlerken gülmesi de aslında içindeki o sevgi boşluğunu doldurma ihtiyacı gibime geldi psikolog değilim ve teşhis koyamam ama yazdıklarından edindiğim izlenim bu yönde. Madem seni seviyor, yanlışlarını ona anlayacağı dilden tatlı tatlı anlatmaya çalışabilirsin. Üç yanlışı varsa en hafifinden başlayarak aşama aşama ilerleyebilirsiniz, onunla konuşmayı, dertlerine ortak olmayı deneyebilirsin (tabii istiyorsan içinden geliyorsa)
İnsanız ve diğer insanlardan beklentimiz sevilmek, takdir görmek, beğenilmektir. Belli ki bu yönü eksik kalmış o yüzden de öfkeyle karşılık veriyor.
Allah yardımcın olsun
canım evet beni seviyor diğerlerine göre hep ona gülümsüyorum demişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır ama bu şımarık tavır gider mi bilmem ... teşekkürler