Bu iş olur mu? Olursa nasıl olur?

Lou Clark

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
285
242
103
27
Merhaba herkese iyi akşamlar.Derdimi paylaşacağım yakın arkadaşım olmadığı için sizden fikir almak ve içimi dökmek istiyorum.
Henüz 2 senelik bir ilişkim var. Ben şu an üni okuyorum, mezun olmama 4 sene var nereden baksanız.Yani bu süre içinde evlenme gibi bir düşüncem asla yok, erkek arkadaşım benden 3 yaş büyük çalışıyor, onun okulu bitti. Her neyse, erkek arkadaşım açık görüşlü bir insan. Ben ve ailem de öyleyizdir.
Bu sene erkek arkadaşımın babası onu kapalı bir kızla evlendirmek istedi, sevgilim istemediğini ve benle görüştüğünü söylemiş, fakat adam daha beni tanımadan o kızdan ayrılmazsan beni yok say, ben kendi memleketimden gelin alıcam, ben kapalı olmayan kızı almam, uzaktan gelin alamam gibi daha ağır bir sürü şey söyledi. Benim kapanmak gibi bir düşüncem asla ve asla yok. Ben de bu lafları yutamadım ve ayrıldım. 4 ay ayrı kaldıktan sonra sevgilim benle barışmak istediğini söyledi. Buluştuk konuştuk bana dedi ki, ben onun istediği kişiyle evlensem de mutlu olamam, daha seneler var zaten o zamana kadar ikna olur olmazsa da ben seni dayımla bile istemeye gelirim. Ve ben de sevdiğim için barıştım.
Ve şimdi gelelim kendi aileme, benim babamda (tabii bu da doğru değil) sevgilimin babasının türündeki insanlardan nefret ediyor, televizyonda görse küfür ediyor. Erkek arkadaşımın babası imam. Bababmsa çok ters görüşlere sahip biri. Şimdi bu iş olur mu? Bu iki taraf nasıl yanyana gelecek? Ben ne yapacağım? offf görüşlerinize ihtiyacım var

Bütün samimiyetimle söylüyorum bunu ,siz sevginize güveniyorsanız ve arkasında durursanız öyle bir güzel olur ki sonunda çok şükür dersiniz Tamam ailen önemli elbette ama babanın yanlış düşündüğünü de belirtmek isterim sonuçta imam oğlu diye kızını sevdiği adamdan ayırıp mutsuzluğunu isteyemez herhalde.Önemli olan eşin olmasını istediğin insanın karakteri sen ondan eminsen er yada geç babanda haklı olduğunu anlayacaktır.Unutma sevginin karşısında hiç bir gün duramaz,siz yeterki birbirinizden emin olun.Şimdi nasıl bu kadar emin konuşuyorsun diyeceksin haklı olarak,benzer şeyleri bende yaşadım ve şuan çok şükür evlilik yolundayız sevdiğim adamla.Yaza düğün var Ha bi de sana ufak bi tavsiye ciddi bir adım atmaya karar vermeden ikinizde ailelerinize duyurmayın ilişkinizi,çünkü huzursuzluktan başka bişey getirmiyor bu ,ne zamanki evliliğe karar verdiniz ozaman ikinizde ailelerinizle konuşun

Canım benim yorumunu okurkn senin adına o kadar sevindim ve duygulandım ki, yolun hep açık olsun.. Aslında benim babam bana kıyamaz, o tarafı sevmese haz etmese bile hani sevgilim de babamın görüşünde birisi, ben ona ısınacağına eminim fakat sorun karşı taraf, sevgilimin babası asla kabul etmeyeceğini söylüuor sorun bu, yoksa babamla sevgilim iyi anlaşır zaten.. ve zaten ailemden gizliyorum ve vicdan azabı duyuyorum ayrılmadan önce biliyorlardı ve ayrıldım diye biliyorlar barıştığımı bilmiyorlar demek söylememek en iyisi.. b,i nebze içim rahatladı :)

Bak canım gerçekten eğer seviyorsan ve onun sevgisine de güveniyorsan asla pes etmeyin ne sen ne o ,nişanlımın annesi istemiyordu beni ama tanıdı nasıl bi insan olduğumu gördü ve şuan çok pişman.Babası seni tanımıyor nasıl bir insan olduğunu bilmiyor ve dini inançlarından ötürü ailesine tesettürlü bir gelin almak istiyor bunu yadırgamamak lazım.Bence şuan bu konuları kapatın sen okulunu bitir gerekirse iki taraftanda gizli yaşayın ilişkinizi.Çünkü tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu iki taraf çok iyi anlaşsa bile sevgililik döneminde sorunlar çıkabiliyor ailelerden ötürü.Ne zamanki evlenmeye kadar verdiniz ozaman ailelerinize duyurursunuz unutma karşılıklı sevgi çok zor bulunan bişey :)

Benzer aileler, aynı görüşte insanlarla bile evlilik çok zor bir işken bir de böyle sıkıntılarla nasıl olur bir düşün istersen.

Kusura bakma sevgi/aşk her şeyin üstesinden gelir demeyeceğim sana hayata pembe gözlüklerin arkasından bakanlar gibi. Çok zor olur, tahmin ettiğinden çok daha fazla zor olur. Ama ben bu topa gireceğim, zorluklara göğüs gereceğim, gerekirse değişeceğim, gerekirkse annemi babamı karşıma alacağım diyorsan sen bilirsin.

Olmaz diye birşey yok illaki olurda şimdi dayımla gelirim istemeye diyen erkek arkadaşın evlendikten sonra babam istemiyor babam kapanmanı istiyor babam laf ediyor diye diye kapan der. Sen otu çek köküne bak. Zaten okulunun bitmesine daha çok var sanıyorumki bu sürede babası oğlana çoktan birini bulmuş olur.

Ben de sinir oluyorum böyle tiplere. Açık kapalı ne farkediyor bilmiyorum. Aranızdaki sevgi önemli bence. Olur neden olmasın. Ciddiye bindiğinde aileler birbirini tanıdığında bakarsınız ısınırsınız. Ama babası imam olup da açık gelin alanı hiç görmedim. Bizim ülkemizde çok büyük bir tabu bu.

olmaz. olursa da uzak memlekette yaşarsanız ikisine de bayramlarda sadece giderseniz anca olue

Çok zorlarsınız olur, ama sizi de yorar.
Olduktan sonra da yorulup üzülmeye,
eşinizle ailesi,
eşinizle kendi aileniz ve
onun ailesi ile kendi aileniz arasında kalmaya,
sürekli herkesi idare etmeye çalışırsınız.
Evlilikte iki kişi evlenmiyor, iki aile evleniyor.
Ve ne yazık ki aşk her şeyi halletmiyor.
Bu hoşgörüsüzlük tek taraflı olsaydı 'belki' derdim.
Dünya görüşü ve hayata bakışı bu kadar zıt ailelerle çok zor.
Ben evlilikte, denkliğin çok önemli olduğunu görüp tecrübe ettim yıllar içinde.
Sizin yerinizde olsam bu ilişkiye devam etmezdim.

Yakma kendini. Cocugun olunca ne yapacaksin? Hangi goruse gore yetistireceksin? Ya esin de kapanmani isterse? Keske barismasaydin.

Babaannemin babası imammış. Ama babaannem kapalı değildi :) artı babaannemin kızı ve dört gelini var, hiçbiri kapalı değil. Bu durum beni de acayip şaşırtır. Şimdiki tablo hiç böyle değil çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…