Merhaba herkese iyi akşamlar.Derdimi paylaşacağım yakın arkadaşım olmadığı için sizden fikir almak ve içimi dökmek istiyorum.
Henüz 2 senelik bir ilişkim var. Ben şu an üni okuyorum, mezun olmama 4 sene var nereden baksanız.Yani bu süre içinde evlenme gibi bir düşüncem asla yok, erkek arkadaşım benden 3 yaş büyük çalışıyor, onun okulu bitti. Her neyse, erkek arkadaşım açık görüşlü bir insan. Ben ve ailem de öyleyizdir.
Bu sene erkek arkadaşımın babası onu kapalı bir kızla evlendirmek istedi, sevgilim istemediğini ve benle görüştüğünü söylemiş, fakat adam daha beni tanımadan o kızdan ayrılmazsan beni yok say, ben kendi memleketimden gelin alıcam, ben kapalı olmayan kızı almam, uzaktan gelin alamam gibi daha ağır bir sürü şey söyledi. Benim kapanmak gibi bir düşüncem asla ve asla yok. Ben de bu lafları yutamadım ve ayrıldım. 4 ay ayrı kaldıktan sonra sevgilim benle barışmak istediğini söyledi. Buluştuk konuştuk bana dedi ki, ben onun istediği kişiyle evlensem de mutlu olamam, daha seneler var zaten o zamana kadar ikna olur olmazsa da ben seni dayımla bile istemeye gelirim. Ve ben de sevdiğim için barıştım.
Ve şimdi gelelim kendi aileme, benim babamda (tabii bu da doğru değil) sevgilimin babasının türündeki insanlardan nefret ediyor, televizyonda görse küfür ediyor. Erkek arkadaşımın babası imam. Bababmsa çok ters görüşlere sahip biri. Şimdi bu iş olur mu? Bu iki taraf nasıl yanyana gelecek? Ben ne yapacağım?offf görüşlerinize ihtiyacım var
Ayyy işin çok zor demeye geldim. Inşallah 4 yıl zaman sana yeni ufuklar açar. Yoksa sıkıntı büyük. Erkek arkadasin sana evkendikten sonra da baski yapabilir kapan diye. Garantisi yok. Babanı görmeden profili cizdim ayni babam gibiMerhaba herkese iyi akşamlar.Derdimi paylaşacağım yakın arkadaşım olmadığı için sizden fikir almak ve içimi dökmek istiyorum.
Henüz 2 senelik bir ilişkim var. Ben şu an üni okuyorum, mezun olmama 4 sene var nereden baksanız.Yani bu süre içinde evlenme gibi bir düşüncem asla yok, erkek arkadaşım benden 3 yaş büyük çalışıyor, onun okulu bitti. Her neyse, erkek arkadaşım açık görüşlü bir insan. Ben ve ailem de öyleyizdir.
Bu sene erkek arkadaşımın babası onu kapalı bir kızla evlendirmek istedi, sevgilim istemediğini ve benle görüştüğünü söylemiş, fakat adam daha beni tanımadan o kızdan ayrılmazsan beni yok say, ben kendi memleketimden gelin alıcam, ben kapalı olmayan kızı almam, uzaktan gelin alamam gibi daha ağır bir sürü şey söyledi. Benim kapanmak gibi bir düşüncem asla ve asla yok. Ben de bu lafları yutamadım ve ayrıldım. 4 ay ayrı kaldıktan sonra sevgilim benle barışmak istediğini söyledi. Buluştuk konuştuk bana dedi ki, ben onun istediği kişiyle evlensem de mutlu olamam, daha seneler var zaten o zamana kadar ikna olur olmazsa da ben seni dayımla bile istemeye gelirim. Ve ben de sevdiğim için barıştım.
Ve şimdi gelelim kendi aileme, benim babamda (tabii bu da doğru değil) sevgilimin babasının türündeki insanlardan nefret ediyor, televizyonda görse küfür ediyor. Erkek arkadaşımın babası imam. Bababmsa çok ters görüşlere sahip biri. Şimdi bu iş olur mu? Bu iki taraf nasıl yanyana gelecek? Ben ne yapacağım?offf görüşlerinize ihtiyacım var
Ben de niye illaki karışacaktır diyorsunuz ki dedim. Sizinki kaniksama artik.Karışmalıdır demedim farkındaysanız illaki karışacaktır diyorum çünkü Türkiye’deki erkeklerin kıskançlık seviyesi ortada :) sorunlarımı ne zorluklarla çözdüğümü bilmediğiniz için şaşrmazsınız tabiki
Karışacaktır diyorum çünkü Türk erkeklerinin kafa yapısı ortada bu Kanıksadığım ve doğruladığım anlamına gelmiyor.Ben de niye illaki karışacaktır diyorsunuz ki dedim. Sizinki kaniksama artik.
Neden böyle küçümseyici konusuyorsunuz muhafazakâr bi aile olabilir oper o da bi babası olacak sonuçtaBoyle geri kafali bi aileye gelin gitmek istiyorsun yani?
Ben bu tiplerle ayni masaya denk gelirsem masadan kalkiyorum sen bi de yarin obur gun ellerini opeceksin. Guzel cesaret, ne denir ki.
Verdiğiniz ilk örnekte bu anlama geliyor. Ki sizin orneginiz de tam bu konuya uymuyor. Evlenip bir iki sene sonrasını görmek gerek. Mesela benim giyimime karışacak birini kapının dışına koyarım ben belki konu sahibi de öyledir. Ya da aile ve eş evlenirken kabul etse de sonra diyecek hadi anne de oldun kapan. Bana yetişme tarzları ve kafa yapıları benzer gelmedi.Karışacaktır diyorum çünkü Türk erkeklerinin kafa yapısı ortada bu Kanıksadığım ve doğruladığım anlamına gelmiyor.
Cabum buradaKarışmalıdır demedim farkındaysanız illaki karışacaktır diyorum çünkü Türkiye’deki erkeklerin kıskançlık seviyesi ortada :) sorunlarımı ne zorluklarla çözdüğümü bilmediğiniz için şaşrmazsınız tabiki
Kapanmak kötü bisey mi bende kapalı değilim ama bu şekilde ayrımcılığı sizler yapıyorsunuz muhafazakâr diye kötü mü gerçekten garibime gidiyor Turkiye de mi mi yasiyorsunuz siz atalariniz kimlerAklın varsa asla bulaşma bu tiplere o sevdiğin adam Varya o babanın oğlu
Sana muhakkak şık nti çıkarır .
Şimdi sana oluyom bitiyom der evlenince kapan der sana muhakkak baskı yapar.asla uygun değilsiniz aileler çok önemli evlilikte sakin bulasma bize dua edersin
Sizi kimse gerçekten sevmemis gerçekten sevseydi hanımefendinin ne demek istediğini çok iyi anlardiniz:)Verdiğiniz ilk örnekte bu anlama geliyor. Ki sizin orneginiz de tam bu konuya uymuyor. Evlenip bir iki sene sonrasını görmek gerek. Mesela benim giyimime karışacak birini kapının dışına koyarım ben belki konu sahibi de öyledir. Ya da aile ve eş evlenirken kabul etse de sonra diyecek hadi anne de oldun kapan. Bana yetişme tarzları ve kafa yapıları benzer gelmedi.
Onu örnek olarak vermedim bi başkası giyimine karışır diye yorum yaptığı için söyledim.konunun sahibi ben siz veya bi başkası illaki hepimizin fikirleri bambaşkadır.Ben kız seviyor ki böyle zor durumda kalmış diyorum ve hala fikrimin arkasındayım.kendine ve ailesine Denk biriyle evlenirse mutlu olabileceğinin kesinliğini hiç kimse veremez..Verdiğiniz ilk örnekte bu anlama geliyor. Ki sizin orneginiz de tam bu konuya uymuyor. Evlenip bir iki sene sonrasını görmek gerek. Mesela benim giyimime karışacak birini kapının dışına koyarım ben belki konu sahibi de öyledir. Ya da aile ve eş evlenirken kabul etse de sonra diyecek hadi anne de oldun kapan. Bana yetişme tarzları ve kafa yapıları benzer gelmedi.
Canım mesajıma alıntı yapmışsın ama ayrımcılık yapmıyorum tam tersi fikrim seninle aynı o mesajı bi başkasının tepkisine karşılık yazdımCabum burada
Kapanmak kötü bisey mi bende kapalı değilim ama bu şekilde ayrımcılığı sizler yapıyorsunuz muhafazakâr diye kötü mü gerçekten garibime gidiyor Turkiye de mi mi yasiyorsunuz siz atalariniz kimler
Ay ağzınıza sağlık ya cok kötü yorumlar yapilmis nasil üzüldümErkek arkadaşınız size babasının laflarını ilettiğinde ne amaç güdüyormuş acaba.
O olay üzerine ayrılmışsınız, tekrar birleşmenizi hata olarak değerlendirebiliriz.
Sizin babanız da sevmiyormuş o tip insanları.
E onun ailesi de sizin gibileri sevmiyor.
Demekki bu iş iki aileyi de üzecek.
Ve ne olursa olsun etkileneceksiniz.
Önünüzde evlilik için çok zaman var madem hiç zorlamayın.
Evlilik her ne kadar iki kişi arasında da olsa aileler bi yerde önemli.
Şimdi gözünüz kör olur görmezsiniz ama sonra çok zorlanırsınız.
Denklik şart.
Ayrıca kimseyi aşağılamanın manası yok.
Ben de imam olsam gelinim örtülü olsun isterdim :) Ama böyle saçma sapan üsluplarla bunu dile getirmezdim.Bu kısım fiyasko.
Yine de herkesin fikrine saygı duymak lazım.
Kapalılık gericilik yobazlık değildir.
Ben bunu diger bayana alintilamistim canım benimCanım mesajıma alıntı yapmışsın ama ayrımcılık yapmıyorum tam tersi fikrim seninle aynı o mesajı bi başkasının tepkisine karşılık yazdım
Kapanmak kötü bisey mi bende kapalı değilim ama bu şekilde ayrımcılığı sizler yapıyorsunuz muhafazakâr diye kötü mü gerçekten garibime gidiyor Turkiye de mi mi yasiyorsunuz siz atalariniz kimlerAklın varsa asla bulaşma bu tiplere o sevdiğin adam Varya o babanın oğlu
Sana muhakkak şık nti çıkarır .
Şimdi sana oluyom bitiyom der evlenince kapan der sana muhakkak baskı yapar.asla uygun değilsiniz aileler çok önemli evlilikte sakin bulasma bize dua edersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?