• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu işin içinden nasıl çıkarız?

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
merhaba herkese,

Sevgilim bundan 2 sene önce Açık öğretim İşletme Fakültesine kayıt olmuştu. 1. taksitini yatırdı. ama ne sınava girdi ne de 2. taksiti ödedi. çünkü biz devam etmediği için 2. dönemi ödemesine gerek yok sanmıştık. öyle değilmiş....

Bu sene ise Üniversite sınavına girip yaptığı işin diplomasını almak için Elektrik Üretimi, iletim ve dağıtım (2 senelik önlisans) programını kazandı. yine açıköğretim tabi.
Ankara'ya taşındı, bi ev tuttu. durumunu düzeltmeye başladı... ama şu anda iş nedeniyle 2 ay Konya'da. (kendisi elektrik ustası, şantiyede çalışıyor.)

Kayıt yaptıracak kazandığı bölüme, buradan diploma aldığında elektrik santrallerinde çalışma durumu var. kısacası bizim için önemli. zaten kayıt olmazsa askere gidecek ve kurmaya çalıştığı düzen yerle bir olacak. Kayıt için 250 lira gerekiyordu, bunu toparladı.
ama o 2 sene önceki ödemediği 2. taksiti de ödemesi gerekiyormuş. O da 250 tl....

işte bu canımızı çok sıktı çünkü şu anda bunu ödeyecek durumu yok. (1 hafta kadar önce cüzdanı çalındı, okul için biriktirdiği paralar da gitmişti, bu yüzden evin kirası faturalar, okul hepsi üstüste geldi :gitme:)

bu borcu erteletme durumu da yokmuş. aradım aöf bürosuna sordum. bunun başka bir yolu yok mudur ki :1no2:

bıktım maddi sıkıntıdan.. ne zaman bi rahat edicez ki biz mafoldumben
bi çözümü olan varsa beklerim tavsiyelerinizi.... en azından okumanız bile beni mutlu eder.. teşekkürler..

Birşey soracağım merakımdan... :delphin:

250 lira aslında çok büyük bir meblağ değil.

Erkek arkadaşının ailesi-akrabası falan yok mu? Yardımcı olmuyorlar mı,hele de söz konusu eğitim olduğu halde?

Birşey soracağım merakımdan... :delphin:

250 lira aslında çok büyük bir meblağ değil.

Erkek arkadaşının ailesi-akrabası falan yok mu? Yardımcı olmuyorlar mı,hele de söz konusu eğitim olduğu halde?

hayır ailesi yardımcı olmadığı gibi daha çok engel çıkarıyor.
annesiyle babası ayrı. babası alkol bağımlısı ve oğullarını hiç aramıyor.
annesi de başkasıyla evli, o kişiden çocukları var. o da yardımcı olmuyor... malesef....

Üzüldüm...

Fakat Ösym'nin katı kuralları olduğunu bilirim...

Ve tek çare zannedersem arkadaşlardan falan borç para almak gibi başka bir çıkar yol yok gibi görünüyor.

Tabi "öğrenci" kesimi için bu para çok büyük; onlardan tedarik etmek zor gibi...

Peki çalıştığı kurumdan avans istese bu da durumu çözmezmi?

İlişkinizin ne kadar ciddi ve ailenizin bilgisi dahilinde olup olmadığını bilmiyorum; hoş tepkilerinide bilemeyiz...

Fakat bir şekilde sizinde en azından "borç" adı altında bu parayı tedarik etme durumunuz yok mu acaba?

Üzüldüm...

Fakat Ösym'nin katı kuralları olduğunu bilirim...

Ve tek çare zannedersem arkadaşlardan falan borç para almak gibi başka bir çıkar yol yok gibi görünüyor.

Tabi "öğrenci" kesimi için bu para çok büyük; onlardan tedarik etmek zor gibi...

Peki çalıştığı kurumdan avans istese bu da durumu çözmezmi?

İlişkinizin ne kadar ciddi ve ailenizin bilgisi dahilinde olup olmadığını bilmiyorum; hoş tepkilerinide bilemeyiz...

Fakat bir şekilde sizinde en azından "borç" adı altında bu parayı tedarik etme durumunuz yok mu acaba?

benim bi maddi gelirim yok şu an için... Üniversite son sınıftayım. harç vs. ödedim ben de. ailem sevgilimi 5 senedir biliyor ve tanışıyorlar da. ama babamın şu anda hastalığı/tedavisi ve yatılı okuyan kardeşimin masrafları var. o yüzden böyle bir teklifte dahi bulunamam..... zaten babam pek sıcak bakmıyor ilişkimize.
iş yerinden istiycek ama onların da prensibiymiş maaşlar gününde ödenir diye. önceden verirler inşallah... bizi zorlayan şey cüzdanının çalınması oldu :( başka yerde de birikimi yoktu.
bakalım bi çözüm bulmaya çalışıyor ama zor biraz bana kalırsa... bilmiyorumkismile
teşekkürler yorumun için a.s.

Umarım bir şekilde çözülür. Umarım özellikle erkek arkadaşının tarafından birileri bir şekilde olaya müdahil olur...

Hayret valla nasıl aileler var, bu ne gammazlık ne vurdumduymazlık...Neyse :1closedeyes:

Görünürde senin yapacağın pek birşey yok o zaman...Erkek arkadaşından kaynaklanan ve bilmeden yapılan bir ihmalkarlık ve dikkatsizlik söz konusu.

Umarım gönlünüzce olur herşey... :kahve:

Etrafında tanıdıklardan, yakınlarından borç alsa, maaşını alınca ödese, olmaz mı?

çok karışık bi durum yakın ardakaşları fln olsaydı keşke
Allah yardımcınız olsun cnm :teselli:

herşeyde bi hayır vardır belki Allah erkek arkadaşının askere gidip gelmesini istiyor belki ondan sonra karşısına şu anki durumlardan daha güzel iş fırsatları çıkartacak bunu bilemezsin ki dimi takılma bu kadar hayatta fırsatlar tükenmez önemli olan değerlendirmeysini bilmektir

Umarım bir şekilde çözülür. Umarım özellikle erkek arkadaşının tarafından birileri bir şekilde olaya müdahil olur...

Hayret valla nasıl aileler var, bu ne gammazlık ne vurdumduymazlık...Neyse :1closedeyes:

Görünürde senin yapacağın pek birşey yok o zaman...Erkek arkadaşından kaynaklanan ve bilmeden yapılan bir ihmalkarlık ve dikkatsizlik söz konusu.

Umarım gönlünüzce olur herşey... :kahve:

teşekkürler gnoti her şey olacağına varır diyorum artık. a.s.

Etrafında tanıdıklardan, yakınlarından borç alsa, maaşını alınca ödese, olmaz mı?

canım izmirden ankaraya gelince hiç arkadaşı çevresi tanıdığı yok benden başka, ama aynı işyerinde çalıştığı arkadaşlarından istemeyi düşünüyor. (utanıyor da biraz sanırım)

herşeyde bi hayır vardır belki Allah erkek arkadaşının askere gidip gelmesini istiyor belki ondan sonra karşısına şu anki durumlardan daha güzel iş fırsatları çıkartacak bunu bilemezsin ki dimi takılma bu kadar hayatta fırsatlar tükenmez önemli olan değerlendirmeysini bilmektir

teşekkürler yorum için...
askere gitmesini biz de istiyoruz ama cebinde 5 kuruş olmadan gitmek istemiyor. çünkü hiç destek alamıycak kimseden bu şekilde giderse. o yüzden askerliği son çare olarak görüyoruz zaten...

Öğrenci kredisi alabilir taksitle ödeyebilir.

Bak bu da mantıklı canım.
Harç kredisi alsın. Mezun olduktan 2 sene sonra ödeniyor bildiğim kadarıyla.
Bir çok arkadaşım alıyor bunu. Harç ücretleri malum...

Bak bu da mantıklı canım.
Harç kredisi alsın. Mezun olduktan 2 sene sonra ödeniyor bildiğim kadarıyla.
Bir çok arkadaşım alıyor bunu. Harç ücretleri malum...

zamanı geçmiş ki benneyaptımki öff hep olumsuz cümle kuruyorum :))
ben alıyorum harç kredisi ve çok da işime yarıyor. az bi miktar ödüyorum.
bi de zaten ilk harcı sen ödüyosun, sonra kredi çıktığı kesinleşince okul sana geri ödüyor verdiğin harcı. geçen sene benim öyle oldu. aylar sonra geri ödeme yaptılar bana...

Gerçi o da doğru. Parayı bi şekilde bulmak lazım yani...:teselli:

Sevgilin açıköğretimden kaydını sildirmeden nasıl ön lisansa kaydetmişler şaşırdım. Olmaz diye biliyorum ben. Keşke ön lisansa gitmeyi kafasına koyduğu an aöf den kaydını sildirseydi. Sanırım aöf ten kaydını silmek ve ön lisansa tekrar kayıt yapmak için 2. taksidi istiyorlar değil mi? ne çetrefilli işler yaa. umarım bulursunuz parayı, kredi falan çekseniz.

Sevgilin açıköğretimden kaydını sildirmeden nasıl ön lisansa kaydetmişler şaşırdım. Olmaz diye biliyorum ben. Keşke ön lisansa gitmeyi kafasına koyduğu an aöf den kaydını sildirseydi. Sanırım aöf ten kaydını silmek ve ön lisansa tekrar kayıt yapmak için 2. taksidi istiyorlar değil mi? ne çetrefilli işler yaa. umarım bulursunuz parayı, kredi falan çekseniz.

2 sene önce kaydını sildirsek de 2. taksiti alacaklarmış. aradım öğrendim :( o zaman bi kere kayıt olunca bütün senenin parasını ödemek gerekiyormuş... bilseydik o zaman hallederdik.
şimdi önce o borcu, sonra da bu senenin kayıt ücretini ödemek gerekiyor.
toplamda 475 tl gibi bir para çıkacak elinden..

sevgilimin halini görünce anladım ki hayat ailen vs. arkanda olmayınca çok zor..
şu anda işten çıksa gidecek yeri yok.. bi kere bile yol gösterip destek çıkmadı ailesi. zaten annesiyle babası ayrılınca o daha 5 yaşındayken ikisi de bakmak istememiş. babaannesi büyütmüş, o da vefat edince yatılı okulda falan okumuş bi süre...
durumlar böyle yani :)
ama güzel günler göreceğiz diye umudum var hala boshayallersmile

Back
X