- Konu Sahibi zaman_zaman
-
gerçekten çok bencilsiniz kayınvalidenizde kayınpederinzde dünya tatlısı insanlar ve çok düşünceliler bunları sizin yazdıklarnzdan çıkardım..keyfi bi durum içinde gelmemişler kafalarına buyrukta davranmıyolar eşiniz istemişş nediycekti kayınpederinz olmazmı.çok ayıp ediyosunz bencee eşinz rahatsızmış bide onu düşünün bide..ben sizin yernzde olsaam o kaynanayla kayınpederimee yapmadığm yemekler hizmetler kalmazdı gönüllerini dahabi hoşş tutmak için uğraşrdm..hamileymişsinz belki bu saçma duygular hormonlardandr az sabredinn nolucak o insanlar sizin için geliyorlar yardım için kıymetlerini bilinn..sizinde çocuğnz olnca anlarsnz belki..
Bu bi sorun değil ki kayınpederin gelip eşine yardım edecek sadece, adamcağız rahatsızlık vermesn diye elinden geleni de yapıyomuş istememenin nedenini pek anlayamadım gerçi insan arada yalnız kalmak ister ama bu durumu öylr byütmeye gererk yok. Eşinin senin aileni istememesi gibi de bi duyrum yok, olsun gelsn adamcağız yani eşine bu konuyu açarsan bişi demese bile kırılacağını düşünüyorum.
çıldırmak üzereyim yaa. kayınpederimden sıkıldııııııııııııııııımmmmmmmmmmm.
Yazmayayım diyorum çünkü sizin duymak istediğiniz şeyleri söylemeyeceğim.
Ben de sizin bencil olduğunuzu düşünenlerdenim.
Bu saatten sonra yapacağınız tek şey açık açık konuşmak.
Ancak şimdi aşağıya yazacağım şeyleri okuyun, sonra konuşun.
Bunlar sizin ifadeleriniz:
"eşimn bi kaç rahatsızlık geçirdi yakın zamanda. babasıda ona yardıma geldi ve 1 aydır bende kalıyor. eşimin babası sorunlu biri değil. bana çok düşkün gözümün içine bakıyor canım bişey istiyormu diye. ama ben bu durumdan sıkıldım. kaynanamda oğlu rahatsız diye gelmişti 10 gün kalmıştı. evliliğimizden bu yana 7 kez geldi ve en az birer hafta kaldı. kaynanam bana çok iyi davranıyor aşerdiğim zamanlarda hem ev temizliğime hemde yemeğime çok yardım etmişti. (baya bi arışık anlatıyorum umarım anlaşılıyorumdur)"
Ailenizde gelince bunu diyor musunuz ? Üstelik size HİÇ Zararı dokunmayan iyi niyetli bir insan.
Tuhaf bir konu..Daha öncede yazdıklarınızla eşinize haksızlık yaptığınızı düşünüyorum..
Önce çok iyi girmiştiniz konuya sonra eleştiriler başlayınca hep amalarla başlayan cümleler kurmaya başlamıştınız.
....
Eşinize yardım etmeye geliyor, keyif çatmaya değil, ya da muhtaç olduğundan değil..
Üstelik eşinizin ısrarıyla geliyor.. Oda istemez mi kendi evinde kalsın, yuvasının sıcaklığını yaşasın..
Öyle evinden uzakta yaşamak kolay değil.
....
Küçücük eviniz olsa bir nevi anlaşır dedikleriniz ÜÇ KATLI KOCAMAN BİR EVİNİZ VAR.. Yukarıdan seslenseniz aşağıda zor duyulur..
yeni evliyim ben ama.. ha bi de bencilim..
ya arkadaşım.. ya ben derdimi anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyorsunuz.. benim derdim onları karalamak ya da kötü göstermeye çalışmak değil ki.. iyi insanlar olduklarını bende kabul ediyorum. ama daha yeni evliyim ben. kayınpederiniz-kaynananız iyi insanlar diye aylarca sizde kalmasını istemiydiniz acaba çok merak ediyorum.
Önce sakin olun.
Peki biz ne söyleyelim?
Ne dememizi istiyorsunuz?
Ben size onları kötü gösteriyorsunuz demiyorum ki.
Sadece şu anda coşmuş olan hormonlarınız yüzünden daha sonra pişmanlık duyacağınız şeyler yapmamanız için size onları yazdım.
Hamileyken ve hatta doğumdan sonraki 3 ay boyunca kayınbiraderime sinir olurdum.
Bize gelmesi batardı.
Oysa o ana kadar kendi kardeşimden farksızdı.
Şimdi düşünüyorum da ne salakça şeylere sıkılmışım.
Geçti o günler.Kendisi halen gelir gider bize.Her işime koşturur.
İyi ki o günlerde eşimle ya da onunla konuşup kırgınlık yaratmamışım.
Yoksa şimdi çok pişman olurdum.
haklı olabilirsiniz. ama burdaki herkesin beylik laflar etme konusunda ihtisas yapmış olduğunu düşünüyorum. herkes çok erdemli çok aile düşkünü çok düzgünn çok karakterli çok stabil nedense. ama ben değilim arkadaşım (kişisel algılamayın lütfen.) benim gel-gitlerim var. küçük mutsuzluklarım var. her insan gibi. robot değilim ve burada "örnek tablo" oluşturabilecek biri olamayacağımın farkındayım. ama yorum yapanlar biraz daha konu sahibinin yerine koysunlar kendilerini..
haklı olabilirsiniz. ama burdaki herkesin beylik laflar etme konusunda ihtisas yapmış olduğunu düşünüyorum. herkes çok erdemli çok aile düşkünü çok düzgünn çok karakterli çok stabil nedense. ama ben değilim arkadaşım (kişisel algılamayın lütfen.) benim gel-gitlerim var. küçük mutsuzluklarım var. her insan gibi. robot değilim ve burada "örnek tablo" oluşturabilecek biri olamayacağımın farkındayım. ama yorum yapanlar biraz daha konu sahibinin yerine koysunlar kendilerini..
sizin yerinize koydum kendimi yazarkenn..benim 3 katlı kocaman evim olucak eşimn annesi babası bukadar şeker insanlar olcak ve bize yardım için gelicekleri ben yanz kalmak istycem..hemde hamileyken çokk çok memnun kalırım ben bizimle olmalarndan kocaman evv nolucakki kalabalık aileler herzaman daha samimidir..herkes sizin düşüncenize doğru orantılı yorum yapack değill bu bi eleştiri beylik laf gibi gelebilir size ama öyle değil..bende arkadaşa katılıyrum pişman olacağınız şeyler söylemeyin az daha sabredin madem zor sizin için doğum sürecide bu şekilde geçecektr sonçta gelecek aileler doğmdan bikaç hafta sonra kalırsnz bibaşınıza..
size kocamaaaan geniş ailenizle mutluluklar diliyorum.
Herkesin öyle olmadığını siz de biliyorsunuz.
Ancak hepimiz aynı anda mutsuzluk, huzursuzluk, bunalım yaşamıyor.
İşte yaşamayanlar burada yaşayanlara objektif bir şekilde fikir sunuyor.
Ancak konu sahipleri eleştirilmekten ya da fark edemedikleri hatalarının söylenmesinden pek haz etmiyorlar diyelim.
Size az evvel sizin durumunuza çok yakın olan hikayemi anlattım.
Bunu size "Ben süperim, harika bir hayatım var" demek için anlatmadım.
Sadece o sürecin sonrasındaki pişmanlığı yaşamamanız için sizi uyardım.
Ve kesinlikle kişisel algılamıyorum.
çok güldüm size:))eleştriye açık değilsenizz yazmayınz buraya fikir almak için..yada oraya yazın beni övün anlayın ama asla karşıt düşüncelerinizi paylaşmayın diye..
bence siz eleştiriye açık değilsiniz. siz kalabalık ailelerden hoşlanıyor olabilirsiniz. ama ben hoşlanmak zorunda mıyım?
eleştirilmekten haz etmiyorlar meselesi değil de tek taraflı bakış açısı gerçekten sinir bozucu. mantıklı bakan her insan zaten konunun sonucunu bilir. cevap şudur genelde: kayınpeder iyiymiş, yardımda ediyomuş. rahat batıyor bu kıza. bencil bu bencil.." ama tek boyut bu değil ki be kardeşim. bende görebiliyorum o kısmı zaten. ama içim içimi yiyor. rahatsız oluyorum. buna engel olamıyorum.
sonradan pişman olmak konusuna gelince, tek korktuğum şey bu belki de. bi de eşimi hayal kırıklığına uğratmak..
bece aşırı derecde abartıyorsun.. hamilelikten mibu durum yoksa karakterindemi m
balağ var bilemiyrum..
bencillik yapmamalısın eşinin ailesi anlattıgına göre gayet iyi insanlar seni rahatsız eden yanında olmaları ise bence şükretmelisin hem kötü hemde sürekli yanında olanalr ne yapsın?
bende ailem ve eşimle birlikte yaşıyorum ama hiçde yalnız kalmakistiyorum diye triplerim yok.. bence bunu bu kadar sorun yapana kadar haline bol bol şükret..
eşin bu yazdıkalrını duysa ne kadar üzülürdü.. artı eşini seviyorsan ölene kadar da bakman gerekirse bakacaksın! anne olunca anlarsın! senin evladında ya da eşi seni kalabalık gördüğünde için nasıl yanar.. keser döner sap döner gün gelir hesap döner.. sakın yapma! dönüyor hesapp...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?