- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
- Konu Sahibi kaynanadelisi
-
birde ben soyledim.diye kiziyor offf
işte senın hatan o olmuş , sen onlarla yüzgöz olmayacaktın maden olmuşsun , bundan soonra benden sana 5 kuruş para yok de ,
birde hesap çıkarsınlar bakalım neyi kaça almışlar kaç para ödemişsiniz kaç lira borcunuz kalmış ,
Bu konuda sessiz kalırsan sanki işler daha çok çığrından çıkacak gibi.
Ya bu işler ne kadar karışık işler. Yeni evli çiftler için evliliğin ilk günleri zaten zor geçiyor bide bunları yaşıyo insanlar.
Bizde eşimle kendimiz yaptık herşeyi burası biraz uzun hikaye. Kayınvalidem ve kayınpederim bişey yapmadılar. Üstelik 7 senelik evliyim ve bu süreçte sürekli koltuk çıktık onlara. Bide ben aileye verilen 1000-2000 liraya hiç karışmam. Bu meblağlar 5000+ olunca söyleniyorum. Yani demem o ki: bu para vermeler hiiiç bitmedi bitmez de. Ama benim şöyle bi avantajım var eşim benim aldığım paraya karışmaz o ay verirsem veririm vermezsem beklentiye girmez lafını bile yapmaz. Kayınvalidem biraz patavatsız olsa bile beni kırmamak için ellerinden geleni yaparlar.
Bence siz paranızı vermeyin madem öyle eşiniz halletsin herşeyi. Arabasınıda alsın borcunuda ödesin. Sizde paranızı dilediğiniz gibi harcayın. Beğenmediğiniz eşyaları değiştirin. Kendinize araba alın
Ben anlamıyorum sızı madem gerı ödeyeceksınız nıye aıleye aldırıyorsunuz herseyı, niye dugun yaptırıyorsunuz? Cekın kredıyı yettıgı kadar kendınız yapın, evlenin. Soyup sogana cevırıyorlar sonra sızı. En azından bankaya öder hesabınızı bilirdiniz.
napayım yani evli ama iki ayrı bir dünya mı yaşayalım
Yani şu anda da ayrı bir dünyada yaşıyorsunuz. Çünkü fikir birliği yok aranızda. Orda tartışmışsınız eve gelip eşiniz ezmiş sizi birde özür dile diyerek. Burda kendinizi koruyun. Ya varya biz kadınlar evleniyoruz ya ertesi gün anlıyoruz, biliyoruz Yeni bir evde yeni bir ailemiz olduğunu ama erkekler anlamıyor. Eşiniz zaten kendi ailesinin yanında hala. Sizde deyin o zaman bende aileme veriyorum diye. Bakın o zaman ne diyecek.
bize kimse evlenmeden önce böyle birşey demediki. bizde bilsek böyle yapardık. her gelişinde ben oğlumun arkasındayım derdi yalancı
Harika yapmışsın tebrik ederim. Senin sırtından aile kalkınacak işe bak. Boşanmak isterse de boşanıyoruz diye geri adım atarsan çook tepene binerler. Modern köle olursun eşinin ailesine.oluyor tabikide ben çalışmasam yetmez. araba almak istiyor benim birikmiş paramdan aldım kartımı elinden. senin ve ailenin aç karnını doyuramam dedim
Her şeyi baştan konuşmadınız mı? Mesela düğünü şurada yapıcaz, şu kadar tutacak. Eşyalar şu kadar falan gibi. Ayrıca düğün salonu ve saire erkeğin ailesi tarafından ödenmez mi zaten? Kız tarafının düğününü kızın ailesi, erkek tarafının düğününü erkeğin ailesi yapar. Tabii bunlar değişir yöreye göre ama ailesi hiç mi elini sürmeyecek? Diyelim sürmeyecek ve bütün faturayı size kesecek, o zaman teker teker nereye ne harcadı size soracaktı. Hem kafana göre harca, hem kafadan hesap yapıp borç çıkar! Bence nereye ne harcamışlar hepsini sorun, hesaplayın, şu ana kadar ödediklerinizi de düşün ve ne kadar borcunuz varsa ödeyip kurtulun. Bence 50 bin falan kalmamıştır. Çok lüks bir yerde yapmadıysanız düğün maksimum 20 bin tutar, eşyalar da halı-perde-mobilya-beyaz eşya 30 bin civarı. Toplamda 50 bin olur yani. Takıları verseniz zaten yarısından fazlası ödenmiş olur. Zaten oğlunun düğününü yapması lazım bence durumu varsa ama madem istemiyor zorla olmaz. Hak da geçmesin kimseye. Ama size çok ayıp etmişler. Eşiniz de yanınızda durmamış, bu da üzücü malesef.
Bulmuşlar çalışan gelini iliğine kadar sömürmeye çalışıyorlar. Tek tavsiyem : Korun!!! Bebek mebek yapma. Sonunu pek iyi görmedim
blöf olması yatagını ayırması sabah iş için beni almadan gitmesi bile evliliği yıpratmaya yetiyor
Lütfen lütfen lütfen kendinizi daha fazla yedirmeyin, onun boşamasını beklemeyin gidin siz açın davayı...oluyor tabikide ben çalışmasam yetmez. araba almak istiyor benim birikmiş paramdan aldım kartımı elinden. senin ve ailenin aç karnını doyuramam dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?