Bu isin sonu ¿

benim kaynanam ben işe başladıgımda beraber ödeyin işte borcunuzu demişti. bende 1 kuruş dahi vermem. o benim paramdır polemiğine zaten girmistim. eger ben.konuyu konusmasam esim denen zat odemeye devam edicek

Ya bu işler ne kadar karışık işler. Yeni evli çiftler için evliliğin ilk günleri zaten zor geçiyor bide bunları yaşıyo insanlar.

Bizde eşimle kendimiz yaptık herşeyi burası biraz uzun hikaye. Kayınvalidem ve kayınpederim bişey yapmadılar. Üstelik 7 senelik evliyim ve bu süreçte sürekli koltuk çıktık onlara. Bide ben aileye verilen 1000-2000 liraya hiç karışmam. Bu meblağlar 5000+ olunca söyleniyorum. Yani demem o ki: bu para vermeler hiiiç bitmedi bitmez de. Ama benim şöyle bi avantajım var eşim benim aldığım paraya karışmaz o ay verirsem veririm vermezsem beklentiye girmez lafını bile yapmaz. Kayınvalidem biraz patavatsız olsa bile beni kırmamak için ellerinden geleni yaparlar.

Bence siz paranızı vermeyin madem öyle eşiniz halletsin herşeyi. Arabasınıda alsın borcunuda ödesin. Sizde paranızı dilediğiniz gibi harcayın. Beğenmediğiniz eşyaları değiştirin. Kendinize araba alın

napayım yani evli ama iki ayrı bir dünya mı yaşayalım

Ben anlamıyorum sızı madem gerı ödeyeceksınız nıye aıleye aldırıyorsunuz herseyı, niye dugun yaptırıyorsunuz? Cekın kredıyı yettıgı kadar kendınız yapın, evlenin. Soyup sogana cevırıyorlar sonra sızı. En azından bankaya öder hesabınızı bilirdiniz.

bize kimse evlenmeden önce böyle birşey demediki. bizde bilsek böyle yapardık. her gelişinde ben oğlumun arkasındayım derdi yalancı

Ancak lafta analıkları. Gerçek anne olan evladını düşünür oğlum sen karınla kötü olma yuvan huzursuz olmasın der bu daha beter kışkırtıyor para konusunda böyle diretmez sanki bi kuruşunda emeği mi varmış o kazanılan paranın. Maaşından bi kuruş dahi verme

napayım yani evli ama iki ayrı bir dünya mı yaşayalım

Yani şu anda da ayrı bir dünyada yaşıyorsunuz. Çünkü fikir birliği yok aranızda. Orda tartışmışsınız eve gelip eşiniz ezmiş sizi birde özür dile diyerek. Burda kendinizi koruyun. Ya varya biz kadınlar evleniyoruz ya ertesi gün anlıyoruz, biliyoruz Yeni bir evde yeni bir ailemiz olduğunu ama erkekler anlamıyor. Eşiniz zaten kendi ailesinin yanında hala. Sizde deyin o zaman bende aileme veriyorum diye. Bakın o zaman ne diyecek.

kendi ailesine verince sorun yok ben versem dünyaları yıkar

bize kimse evlenmeden önce böyle birşey demediki. bizde bilsek böyle yapardık. her gelişinde ben oğlumun arkasındayım derdi yalancı

Eşin tahmin edıyordur söylememiştir. Ben şahsen baştan söyledim kimseye bısey vermem. Geri isteyeceklerse düğün müğün yapılmasın nikah yeter boşuna borc ödeyemem dedim. Düğün istediler, yapıldı ve kimseyede zırnık bişey vermedim, ödemedim. Öyle lafla olmuyor. Lafa kalırsa herkes herşeyi yapıyor zaten.
Altınlar gelinindir. Başta biz yapcaz dıye ortaya atılıp üstümden altın almaya kalksalar asla vermezdim. Diceksin altın için boşanmaya mı götürseydim işi ama mevzu sadece maddiyat altın değil. Hakkını savuncaksın. Aman şunun için huzursuzluk çıkmasın bunun için huzursuzluk çıkmasın derken ömrünü yerler böyle. Birde üstüne özür dile derler adama işte. Eşiniz sizi eziyor.

oluyor tabikide ben çalışmasam yetmez. araba almak istiyor benim birikmiş paramdan aldım kartımı elinden. senin ve ailenin aç karnını doyuramam dedim
Harika yapmışsın tebrik ederim. Senin sırtından aile kalkınacak işe bak. Boşanmak isterse de boşanıyoruz diye geri adım atarsan çook tepene binerler. Modern köle olursun eşinin ailesine.

Her şeyi baştan konuşmadınız mı? Mesela düğünü şurada yapıcaz, şu kadar tutacak. Eşyalar şu kadar falan gibi. Ayrıca düğün salonu ve saire erkeğin ailesi tarafından ödenmez mi zaten? Kız tarafının düğününü kızın ailesi, erkek tarafının düğününü erkeğin ailesi yapar. Tabii bunlar değişir yöreye göre ama ailesi hiç mi elini sürmeyecek? Diyelim sürmeyecek ve bütün faturayı size kesecek, o zaman teker teker nereye ne harcadı size soracaktı. Hem kafana göre harca, hem kafadan hesap yapıp borç çıkar! Bence nereye ne harcamışlar hepsini sorun, hesaplayın, şu ana kadar ödediklerinizi de düşün ve ne kadar borcunuz varsa ödeyip kurtulun. Bence 50 bin falan kalmamıştır. Çok lüks bir yerde yapmadıysanız düğün maksimum 20 bin tutar, eşyalar da halı-perde-mobilya-beyaz eşya 30 bin civarı. Toplamda 50 bin olur yani. Takıları verseniz zaten yarısından fazlası ödenmiş olur. Zaten oğlunun düğününü yapması lazım bence durumu varsa ama madem istemiyor zorla olmaz. Hak da geçmesin kimseye. Ama size çok ayıp etmişler. Eşiniz de yanınızda durmamış, bu da üzücü malesef.

Bulmuşlar çalışan gelini iliğine kadar sömürmeye çalışıyorlar. Tek tavsiyem : Korun!!! Bebek mebek yapma. Sonunu pek iyi görmedim

işte benim eşim adam gibi adam olsa zaten tek tek yazar sorar ona göre öder.düğün salonu 5 bin tl eşyalar toplasan 15 20 bin tl tadilatta 20 desen takılar 30 felan desen 15 te ödedik desen zaten borç felan kalmıyorkı

blöf olması yatagını ayırması sabah iş için beni almadan gitmesi bile evliliği yıpratmaya yetiyor
oluyor tabikide ben çalışmasam yetmez. araba almak istiyor benim birikmiş paramdan aldım kartımı elinden. senin ve ailenin aç karnını doyuramam dedim
Lütfen lütfen lütfen kendinizi daha fazla yedirmeyin, onun boşamasını beklemeyin gidin siz açın davayı...

Eski eşimi ve ailesini gördüm eşinizde ve ailesinde.. Bu denli paragöz insanlar çok tehlikelidir. Benim pislik ex kocada 90bin düğün masrafı yaptık senin için, madem bitircektin neden evlendin bile dedi.

Şuan davamı açtım çok şükür. Adam altınları çalmış, evlendikten sonra aldığımız arabadan hak talep edemiyim diye abisinin üstüne geçirmiş arabayı... Araba için çektiğimiz, benim üzerimde olan krediyide ödemeyeceğini söylüyor.. Her ay 1450 kredi ödüyorum... Ben yandım, siz yanmayın...

Bu işin sonu yok... Boşu boşuna savaşıcam diye uğraşmayın... Vaktinize yazık!!! Eşiniz size gaz verip sonradan arkanızda durmayacak kadar kişiliksiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…