bu işte bir terslik var

benim kendi ailemde bana hiç bişey almadı:))) kaynanam sağolsun ufak bişiler aldı. uzaktaydım zaten. aileme yıllaca destek oldum. ama ailem bana bişey almadı. gelinimize ise ohoooo:))) bana almadıkları herşeyi ona aldılar. ben çalıştığım için..çalışmak da suç.... para kazanıp yıllarca ailene vermek de suç... iş muhtaç olmak durumu değil... bunlar hediye iye alınır muhtaç olduğun için değil. gerçi benhiç problem yapmadım da zaten istemedim de bişey. kafalarına göre gidip almalarındansa... genellikle nişanlı dönem pek kalıcı gibi gelmez insanlara. düğün yaklaştıkça alınır bazı şeyler merak etme. geçenlerde bu durumu babamın yüüzne vurdum ama çok içine oturmuş. hem de öyle bi oturmuş ki.... şimdi sana bişeyler alcam diyo. bir kuruşlarını istemem. zaten düğün yapacakla. kız tarafının durumu iyi değil. yazık ama çok iyi insanlar. ama ben onların kızlarıyım ve yıllarca bu eve destek oldum. bir çorabı da mı hak etmedim... anneme de söyledim. neymiş bana elbise almazsa çok üzülürmüş. anne dedim şimdi mi aklına geldim. benim düğünümde almadın da şimdi mi alıyorsun?? saol deim, ben paramı ayarladım kendim alırım. siz zaten dünya kadar borca girecesiniz... o sebeple kimseden beklentiniz olmasın.. almışlar almamışlar çok dert etmeyin...

Son düzenleme:
canim boyle seyler icin hic kafani yorma
kimseyle de arani bozma
yarin obur gun sen de onlara hic bi sey almazsin olur biteren guzeli kim ne yaparsa yapsin karsiligini mutlaka vermek gerekiyo
onlarda hediye almak gibi bi adet yoksa sen de bu kurala uy ve kimseye hediye alma

ağzına sağlık yazan ellerin dert görmesin yaa valla süper yorum
bende aynı şeyden bahsediyorum benim düşüncelerimi yazmışsın

durumu yoktur falan diye çok yüklenmişsiniz. öylesine dert yanmış arkadaş. kiminle konuşsun. ailesinle mi konuşsun ileride o affetsin kocasını ailesi kızımızı üzdü diye affedemesin. en güzeli buraya yazmış. oh çok da güzel olmuş :) aynısını bende yaşadım. pahalı şeylerde değil insanın gözü. 20-25 liralık şey koymaz düğün alışverişlerinde. bana da bayramda bir iğne dahi alınmamıştı. soran soruyor cevap veremeyince insan üzülüyor o kadar. çevreden istenmediğiniz düşünülüyor ki öyle bi durum yok. söylemenize hiç gerek yok. ha eşinizle olan evliliğiniz maça benziyorsa sizi 1-0 öne geçirir ama evlilik maç değil işte. o yüzden hiç gereği yok. sizi yıpratır güzel evliliğinize 3.kişilerin eylemlerinin girmesine izin vermeyin önemli olan o.

beklentilerinde çok haklısın herkes herşeyi biliyor ama işine geldiği gibi davranıyor bence.benim kayınvalidemde nişanlılığımda bir tane hediye bile almadı bayramlıkta alınmadı herşeyi oğullarına bıraktılar karışmadılar ama evliliğimize çok seviniyolardı hatta evlilik tarihimizi onların ısrarıyla erkeen aldım ama bu kadar sevdiği!!! gelinine 4 buçuk 5 yıldır tanıdığı gelinine şimdiye kadar bir çöp bile almadı bu durum bana çok koyar.....bense ilk başlarda hediye alıyodum baktım üzerinde falan hiç görmedim hiç lafı geçmedi şimdi anneler gününde bile hiçbişey almıyorum değişen bişey olmadı.herşey karşılıklı.benim annem ise gelinimize aldığı hediyeler saymakla bitmez nişanlanınca eve gelince gelin giysin die terliğini bile almıştı ondan başkası giyemiyordu.herkes farklı işte.

bu arada bende beklentilerimi eşimle paylaştığımda(o zaman nişanlıydık) çok sorunlar çıkardı o ailesine toz kondurmazdı bense dahada sinirlenirdim bence nişanlına anlatsan bile değişen bişey olmayacak.bişeyler içten gelmeli zorlamayla olmazki.

Sonuçta Herkez Ne Yaparsa Kendi Şerefine...
Nişanlına Bunu Söylesen Yeter Tatlım

sahilcim benimkilerde aynı senin gibi, biz yakın değiliz uzağız
okadar yoldan geldi benimkiler doğru dürüst gelinlik kıza bir hediye getirmemiş.
bir tişört 2 tane de şal. tişört hiç tarzım değil, anneme verdim valla.
hayır durumları olmasa anlarım ama, hiçmi adet örf bilmezler.
benim kardeşimde nişanlıydı, her bayram,doğum günü vs. küpesi kolyesi mutlaka aldı.
ben takmıyorum da, annem durmuyor işte.
napim anne bilmiyorsa, düşünemiyorsa ben napabilirim diyorum.
teyzemin kızıda nişanlıydı kayınvalidesi bir bayram tepe homedan çok güzel şeyler almıştı.
insan ister istemez bekliyor.

aynı annem herkes ne yaparsa kendi şerefine de yapar diyor ama kadının aklı takılıyor işte.

Son düzenleme:
kıyafetle değer biçmiyorum 7 aylık nişanlı olup daha 1 defa evlerine davet edilmemiş olmak sizce bana verdiği değeri göstermiyormu

canım ben senin yazdığın bütün cevapları tek tek okudum ve hak verdim sana .neden dersen 1)senin derdinin maddi olmadığı belli2)sen ailesini çağırmışsın ve haklı olarak sende istiyorsun ailem ile gidleim diye bir çorba bir pilav bitti gitti atla deve değil bu durumu olmatan insanalr bile neler yapiyor3)kendi kızına ayakkabı alınmamış demekki içinde kalmış düşünmes mi acaba biz birşey yapmıyoruz bu kızın annesininde içinde kalır diye4)bunun durumla vs ilgisi pek yok almak isteyen isteyen borç harç yaoar allah aşkına vakkodan almaz marka yerden almaz gider normal bir yerden alır bizim komşumuz tek emekli maaşı ile yemin ediyorum gelinine neler yaptı ben özendim kızda hep kadını markalı yerlere götürürdü beğenmesse dudak bükerdi beğenirse hemen alırdı kadınn valla o haliyle neler yaptı maaşallah herkesin dilinde ama komşumuz çook özendi neler neler5)gelinlerine gelince hiçbirşey adet örf bilmneyen bayanalr nedense kızları evleneceği zaman adet,örf bilgici kesilmiyorlar mı aaa işte böle şöledir işte bizde böledir dye nefret ediyor insan6)haa sözlü bir bayan olarak söylüyorum bende sözlümden bayramda bekledim ama nerdeeeeee ne yemeğe aldıalr ne bir hediye ne birşey sözlüme söyledim ben anlamam dedi çıktı işin içinden bende bir daha söyemedim.bende çalışan bir bayanım çook şüküt allahıma istediğim herşeyi alırım ama insan en azından ilk bayramında ilerde hatıra kalabilecek birşeyler bekliyor ben açıkçası bekledim ama foss:)sözlüme anlatıyorum haklısın işte biz siin gibi ince düşünemiyoruz anlamıyoruz vs vs işlerine gelince vallahi herşeyin en ince noktasına anlıyorlar...allahım mutluluğumuzu daim etsin...hiçbirimizi utandırmasın...ama biz eşleimizle mutlu olalım gerisi boşşş...aeo...

benzer durumlar benim başımda da var tatlım.. sözlümü çok seviyorum ufak tefek şeyler dışında sorunumuz yok hiç.. aileside beni seviyor eminim buna istemeye gelirken güle oynaya geldiler ..ama öyle sorumsuz bir babaları varki oğlunu hiç düşünmez anca alkol at yarışı anneside garibim ne yapıcak tek başına ... 1 temmuzda söz kestik.. bekledik acaba yemeğe çağıracaklarmı diye ses yok sonra araya ramazan girdi babam iftara alalım dedi derken derken ramazan sonu geldi bayrama bi kaç gün kala geldiler yemeğe tabii bayramda gelmediler haliyle .. benimde ihtiyacım yok allaha şükür sonuçta çul çaput ama artık gelinleriyim yani en azından küçücük bişey al dimi ama yok.... ekim ayında nişanımız var kısmet olursa nişan bohçası yapılıcak ama ses seda yok .. düşünüyorum düşünüyorum acaba beni istemiyorlarmı diye ama öyle bişey de yok ailesi beni çok sever demekki işlerine gelmiyor böyle şeyler yol yordam bilmiyorlar

kayınvalidem nişanlıyken ki her bayramda ayakkabıma çorabıma kadar aldı.. artık evliyim, geçen bayram bluzumu ben aldım, eteğimi o dikti.. onlar bizi düğün yemeğine aldı, biz onları.. normali budur. fakat sizin kayınvalideniz anladığım kadarıyla pek düşünceli değil.. düşünceli olsa nişanlıyken ki bayramlıklarının onun alması gerektiğini bilir.. yemek konusuna gelince bence uğraşmaya üşeniyor ve kalabalıksanız şayet zor geliyor.. başka türlüsü adetlerimizde yok..

canım işte al bendende o kadar yani durum ihtiyaç meselesi değil ki hatırlanmak; ya yolda giderken mağazada şunu gördüm, buda gelin kıza yakışır deyip almak olay işte bu:)cumartesi günü nişan için konuşmaya gelecek annesi ile bakalım bişiler olur mu pek sanmam ama bende beklemiyorum artık açıkçası sözlümle iyi olalımda gerisi boş...ama şunu anladım kızlar ister kızın ister gücenin birşeyleri direten,isteyen,aldırna kızlar daha mı kıymetli nedir anlamadım:)))))

canim seni cok iyi anliyabiliyorum..

bende nisanliyken kayinvalidemden bekledigim ilgiliye göremedim. ablamlarda farkli oldugu icin cok üzülüyorum.
hep arayip sorarlardi, bitek alamlara degil tüm aileye hedi getirirdiler, dügün elbiselerimizi bile zorla aldilar, bayramda hem kiyafet hem bilezik hediye edilirdi.

bende ise zerresi bile yoktu..
hatta nisan bohcasini nisanlima konustum annesi artik öyle birsey yok demis.

ne maddi olarak nede deger verme olayinda birsey gördüm.
simdi Alllaha sükür esimle cok mutluyum ama anladimki, kv cocuklarina ve torunlarine bile birsey reva görmüyor arti tembellikten dolayi misafir agirlamiyor.

elbet sendede bir sebebi vardir ama böyle seylere bence takilma, sakin inada is yapma, saygini yitirme, nisanlinla iyi gecinmeye bak derim. mutluluklarrr

Vallaarkadaşlarım konu sahibi arkadaşım haklı hepiniz üstüne yüklenmişşsiniz kız sadece deger görmek istiyor o degerde canımla cicimle olmaz malesef ufak tefek hediyedir yemege çagırmasdır yani ddeger verdigini gösterecek şeyler yaparsa o kişide kayınvalidesine giderken ayakalrı geri gitmez severek özleyerek gider niye cünkü deger verildigini hisseder .Bunlar yapılmazsa sevilmeye yok mu o kaynananın öyle birsey demiyorum nice kayınvalide gördüm durumu yok ama ilgili alakadar arar sorar manen destek olurrr.Bir düsünsenize hangi insan şu devirde kendi ailesinin dışında deger görmedigi birini sevsin görüsmek istesin veya devam ettirsin ilişkisini ve bide şu açıdan düsünün sizde anne olcaksınız hem kayınvalideliği de yaşıyacaksınız belki gelininiz belkide damadınız olcak netice olarka sizde bekleyeceksiniz bazı şeyler görmeyincede icerleyeceksiniz zorunuza gidecek benim kızım ktümü yada biz kötü bir ailemiyiz haketmiyormuyuz diceksiniz!!!!! O yüzden arkadaslarım yaşamadan yorum yapmayın yapoyorsanızda bu kadar yüklenmeyin arkadasımıza.

BEn 7 aylık evliyim ama 5 senelik nişanlılık sürecinden sonra evlendim .Çok sıkıntılı ağrılı ,sancılı günler geçirdim.Neden biliyormusunuz durumumuz yok deyip cekildiler ellerini taşın altına sokamadılar ( Onlardan nice kötü durumda aile görüyorum evlatları için nasıl çırpınıyorlar ama şunu anladım bazı aileleler çok rahat herkes kendini düsünüyor benimkilerde öle tırnağın varsa başını kaşı hesabı.!!!! SOnuca gelirsek eşimin biraz birikimiyle benim ailemin yaptıklarıyla öyle böyle evlendik hiç birsey yapmadıkları gibi altında takacak durumumuz yok deyip hediyelik bilezikten 1 tane taktı.Evet arkadaslar buda o ailenin şerefi haysiyetidir diyorum benim yaşadığıımı ben bilirim fazla yoruma gerek yok!!!

canım hiç üzülme hatta sevin.
şimdi senin takıldığın adetler olmadı diye bozuluyorsun.
ama evlenince senin işine gelmeyen adetler senden beklenince ne yapacaksın.
demek ki böyle şeylere takılmıyorlar.
sevin bence.
sen de onlara gebe kalmıyorsun yani.
ne kadar az ilişki o kadar az sorun.

anlaşılan o ki, devir artık vurdum duymaz devri olmuş.
durumu olanları allaha havale ediyorum, ne adet biliyorlar ne örf, gelenek.
en iyisi istemek, bunu yapmak annelerimize düşüyor, o da malesef yapı meselesi herkes isteyemez.
ama bence nişanda yada öncesinde, adan zye konuşmak lazım.
yoksa sonra insan kendini enayi gibi hissediyor.

sen ondan kayınvalideliğini tam yapmasını beklersen o da senden gelinlik vazifelerini tam yapmanı bekleyecek
sen ondan bekleme o da senden beklemesin sen rahat o rahat
hem artık bu tarz adetler bitsin yaa
bende nişanlıyım hiç kıyafet fln bişey beklemedim kayınvalidemden kii bilmiyordum bile şimdi okudum da öğrendim onun yerine çıktık nişanlımla baktık başkalarını karıştırmaya ne gerek var ? sonra da ben mor beğendim kayınvalidem beyaz beğendi herşeye karışıyo giyeceğime karışıyo diye al sana tartışma sonrasında da soğuma.
ben hiçte adetlere uymuyorum kafam rahat ben rahat

bence çok haklısın.insanın zoruna gidiyor gerçekten.durumu iyi olupta yapmıyorsa o zaman çok morali bozuluyor insanın
.durumu yoksa bişey diyemem tabi.benim kayınvalimlerde hiç doğru dürüst bişey almadılar.senin zaten elbisen var dedi bana.
beni önceden tanıyorlardı kıyafete çok düşkün çok aldığımı biliyorlardı. bizde de tam tersidir.geline alınanın haddi hesabı yoktur.

Bende zaten cümbür cemaat gidip kıyafet alalım demiyorumki bayrama çam sabunu çoban armağanın anlamında ufak bir hediye herkesi mutlu eder zaten kimsenin muhtaçlığı yok çok şükür çalışıyorum alacak durumumda var

Tatlım bence hiç takılma ne yaparlarsa kendilerine, belki onların örf-adet ve yörelerinde yoktur böyle düşünürsen üzülmessin bence sen mutlu olmaya bak derim allah gönlüne göre versin.

Tatlım bence hiç takılma ne yaparlarsa kendilerine, belki onların örf-adet ve yörelerinde yoktur böyle düşünürsen üzülmessin bence sen mutlu olmaya bak derim allah gönlüne göre versin.

adetlerinde var çünkü görümceme bayramlık alınmış ayakkabısı eksikmiş hep söyler durur
neyse kim ne yaparsa kendine yapar diyorum takılmıyorum artık

adetlerinde var çünkü görümceme bayramlık alınmış ayakkabısı eksikmiş hep söyler durur
neyse kim ne yaparsa kendine yapar diyorum takılmıyorum artık

Canım sonuna kadar haklısın ama yapacak birşey yok kafana takarak anca kendini üzersin almasınlar boşver bu onların eksiği senin yapman gereken şey fırsatını bulduğunda nişanlına söylemek nedenini sormak sana birşey derse ama kızkardeşinde beklentideymiş benim beklentide olmam normal değilmi dersin
canım bende çok şeyi kafama taktım ama inanki insanlar asla değişmiyor birde üstüne kafaya taktığın için pskolojin bozuluyor
onları böyle kabul et ve sende onların senden bu tarz beklentilerini boşa çıkararak onlara gereken mesajı ver

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…