- 17 Nisan 2020
- 384
- 210
- 18
- Konu Sahibi Paradise lost
-
Bir kere gittim döndüm. Şu an mahkeme gününü bekliyoruzGidip gidip geri dönüyorsun. Eylemlerinin, sözlerinin bir ağırlığı kalmamış. Yine dönersin sanıyor şu an. Sahi durum ne şimdi?
Allah yardımcın olsun. O aileyle işin biraz zor. Adam son imzayı atana kadar senin onu boşadığına inanmayacak. Dik durman lazım, bir an bile zaafa düşme hiçbirinin önünde.Bir kere gittim döndüm. Şu an mahkeme gününü bekliyoruz
Şu saatten sona dönüşü yok zaten. Ama ailem gitmiş yine aramış. Ben dik duruyorum fazlasıyla ama olaylar benden habersiz gelişince kurban ben oluyorum.Allah yardımcın olsun. O aileyle işin biraz zor. Adam son imzayı atana kadar senin onu boşadığına inanmayacak. Dik durman lazım, bir an bile zaafa düşme hiçbirinin önünde.
Tövbe tövbe. Neyse ya konuşmayayım. Ailen ilginçmiş. Yalvaracaklar neredeyse nolur kızımızdan boşanma diye. Bak yine sinirlendim.Şu saatten sona dönüşü yok zaten. Ama ailem gitmiş yine aramış. Ben dik duruyorum fazlasıyla ama olaylar benden habersiz gelişince kurban ben oluyorum.
Evet düzeni kurana kadar ailedeyim.Tövbe tövbe. Neyse ya konuşmayayım. Ailen ilginçmiş. Yalvaracaklar neredeyse nolur kızımızdan boşanma diye. Bak yine sinirlendim.
Şu an ailende mi kalıyorsun?
Bilmiyorum dilekçeyi verdik 10 gün oldu haber bekliyoruz günü. Sorun da bu zaten ailem sürekli hem benim hem kendi değerlerinden düşürüyor. Bir de onlar hatalı olduğu halde üste çıkıyorlar bizimkiler beni barıştırmaya uğraştıkları için. Başka aile olsa adam hatasını görse bile karşısına alır bak aynısı yaparsan geri dönüşü yok diye, aksine bizimkiler beni suçlayıp zamanla cocuk yap düzelir deyip gönderdiler. Ama düzeleceği varsa da böyle davrandıkları için düzelmedi. Şu an karşı taraf kendini inanılmaz haklı görüyor beni de suçlu. Ve her yerde benim hakkımda eminim konuşurlar bu benim için sorun değil ama onların hakkında konuşacağım o kadar çok şey var ki ben susup anlatılmaz böyle şeyler diyorum asla ne eskğ eşim ne ailesini onca sorun varken suçlamıyorum. Ama onlar her yerde beni suçluyor bu gücü de aileden alıyorlar.Mahkemeniz ne zaman ? Ne biçim bir aile seni bu beş para etmez eşine ve ailesine küçük düşürüyorlar. Bir de senin barışmak istediğini sanıp iyice havalara giriyordur.
Her şerde bir hayır var.Bu saatten sonra önüne bak.Allah sevdiği kullarıyla karşılaştırsınAslında ilk zamanlar alttan aldığım oldu ama sona ne zöan dik durdum yapılanları kabul etmedim sorunlar büyüdü. Mesela beğenmiyorsan sen yap dedim temizlik yemek yaparım diyor ama lafta ya da 1 gün. İşler duruyor bir iş yapınca ben her şeyi kendim yaptım sen sadece otur diye söyleniyor. Tatlı dille söylüyorum geçiştiriyor kızıyorum kavga çıkıyor evde sonrası hep küslük. Boşanmadan sona ailesini gidip evde yemeği temizliği ben yapıyorum demiş. Her gün kahvaltılık yiyoruz demiş ama öyle bir şey yok. Boşanmadan beni sorumlu tutuyor arayıp aileme siz zaten kızınızı biliyorsunuz diyor. Ama işte sorun ailemde bu kadar rahat konuşuyor aileme başkası olsa biz kızımızı biliyoruz ve sen değer bilemedin der. Bizimkiler olabilir der anca.
Merak etme, boşanınca ailenin de ağzı kapanır, o herif de az kendini sorgular. Çünkü her şeye rağmen kamburu sırtından atmış kurtulmuş olacaksın. Ondan sonra da onlar düşünecek.Bilmiyorum dilekçeyi verdik 10 gün oldu haber bekliyoruz günü. Sorun da bu zaten ailem sürekli hem benim hem kendi değerlerinden düşürüyor. Bir de onlar hatalı olduğu halde üste çıkıyorlar bizimkiler beni barıştırmaya uğraştıkları için. Başka aile olsa adam hatasını görse bile karşısına alır bak aynısı yaparsan geri dönüşü yok diye, aksine bizimkiler beni suçlayıp zamanla cocuk yap düzelir deyip gönderdiler. Ama düzeleceği varsa da böyle davrandıkları için düzelmedi. Şu an karşı taraf kendini inanılmaz haklı görüyor beni de suçlu. Ve her yerde benim hakkımda eminim konuşurlar bu benim için sorun değil ama onların hakkında konuşacağım o kadar çok şey var ki ben susup anlatılmaz böyle şeyler diyorum asla ne eskğ eşim ne ailesini onca sorun varken suçlamıyorum. Ama onlar her yerde beni suçluyor bu gücü de aileden alıyorlar.
Aynen öyle yanlış yapınca dik durup lafı esirgemeseler şu an belki çekinirdi. Aksine arayıp aileme hala beni kötülüyor hep bunlar yüz bulmaktanŞu enişte sevdasından hiçbişey anlamıyorum...canım cicim diyip erkekleri tepeye çıkarıyorlar...kızlar napsın bu kez...
O mu arıyor, ailen mi?Aynen öyle yanlış yapınca dik durup lafı esirgemeseler şu an belki çekinirdi. Aksine arayıp aileme hala beni kötülüyor hep bunlar yüz bulmaktan
AilemO mu arıyor, ailen mi?
Bu hayati yasayan sizsiniz. Sevmiyorsaniz ve bosandiginizda oh be diyerek bir rahatlama gelecekse boşanın ya. Siz kum torbasi degilsiniz hele suclu hic degilsiniz. Kardesi kim ki birlik olup benim arkamdan konusacak. Pisse temizlesin yemegini begenmiyorsa kalkip yapsin kimsenin kölesi değilsiniz. Zaten aklinizda bosanmak var. Aileniz ya da ailesi siz bu sıkıntılari yasarken neredeler esinize iki cift laf edemiyorlar mi valla kötü günümde yanimda olmayanin durumuma yorum yapacak beni elestirecek hakkida yokturMerhaba arkadaşlar. Eşimle boşanma yoluna girdik. Eski konularımızı bilenler vardır. Bilmeyenlere kısaca anlatayım. İlk başta eşime aşık evlendim. Gözümde o hep iyiydi. Zamanla gördüm ki eşim arkamdan kardeşiyle beni çekiştiriyor. Kardeşi de fırsat bilip eşime bana kötü davranması yönünde ikazda bulunuyor. Tek sebebi ise benim onla az görüşmem. Ben bunları öğrendikten sona eşime güvenim kalmadı. Artık kardeşi aramızda büyük sorun oldu. Eşim de ondan etkilenip bana evde diken üstünde hissettirir. Sanki aynı evde kaynanayla yaşıyor gibiyim. Bu yemek neden böyle şu az bu fazla ama eline sağlık. Burası neden pis. Bu durumları da gidip ailesine beni kötülemek için anlatmış bana evde yemek temizlik yapmıyor bıktım ondan. Ailesi de çevrem de beni suçlu görüyor. Sen erkekten ii bekleme yuvayı dişi kuş yapar kızsa bağırsa alttan al. Ama eşim ufacık sorunlara evde kavga çıkarır çünkü hep dolar dolar bana patlar. Ben aslında ses etmem genelde sessizimdir. Ama artık eşimin Aşağılama ve eleştirileri canıma tak etti. Boşanma yoluna girdim. En önemlisi ise ona güvenim kalmadı hep bir şeyden etkilenip gelip bana ağır laflar edecek diyorum bu korku hep var içimde. Çevremde eşimin ve benim ailem bu sebepten boşanılmaz diyor. Herkes bana baskı kurarak beni suçlu gibi yansıtıyor. Ben çok yoruldum eşim yaptığım her hatayı gidip ailesine yetiştiriyor ve ailesiyle ilgili en ufacık şeyde bana aşırı soğuk davranır. Böyle hayat geçmez dedim işim de var ama ailem boşanma konusunda bana psikolojik baskı kurup vazgeçirmek istiyor. Ama zaten bir kere ayrılıp barıştık. Sizce ne yapmam lazım lütfen yerime kendinizi koyup yorum yapın.
İlk zamanlar hepsi biz gelini sana iyi baksın diye aldık diyorlardı. Ablası, karın sana iyi yemek yapıyor mu diye soruyor eşim evet iyi yapar deyince benim kadar iyi yapamaz bende yılların emeği var diyor. Ben haftanın 6 günü çalışıyordum eşim ise 3 gün bir gün çorba yaparken annesi aramış neden sen yapıyorsun demiş. Yüzüme gelip bir de erkek iş mi yapar diyorlar. Ben de dedim o zaman sıra kızınıza gelince enişte yaparken neden erkek adam yapmaz demiyorsunuz dedim. Kız sizin kızınız olunca erkek yapar ama gelinse çalışıyor olsa bile erkeğin gönlünü hoş tutacak her şeyi yapacak. Allahım adaletine bıraktım bana yaptıklarını benim gücüm yetmiyor artık.Bu hayati yasayan sizsiniz. Sevmiyorsaniz ve bosandiginizda oh be diyerek bir rahatlama gelecekse boşanın ya. Siz kum torbasi degilsiniz hele suclu hic degilsiniz. Kardesi kim ki birlik olup benim arkamdan konusacak. Pisse temizlesin yemegini begenmiyorsa kalkip yapsin kimsenin kölesi değilsiniz. Zaten aklinizda bosanmak var. Aileniz ya da ailesi siz bu sıkıntılari yasarken neredeler esinize iki cift laf edemiyorlar mi valla kötü günümde yanimda olmayanin durumuma yorum yapacak beni elestirecek hakkida yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?