Bu kadar baskı neden?

Neden, ailenin yanında yapamaz mısın yapacağını? Seni oraya gönderiyor ki, ikna etsinler dön geri ne boşanması diye. Sen boşanana kadar temkinli davranırsan bir tabur erkeğin içinde de dursan mahkemede haklı çıkacak birşey bulamaz. Gelme bu ucuz numaralara.

Anladım, ciddi anlamda manipüle etmeye çalışıyorlar sizi. İyiki de çocuk vermemişsiniz bu tiplere. Yoksa boşanınca bile iletişimde olmak zorunda kalırdınız. Kahır çekmek bi tek çocuk doğurmakla olmuyor, siz daha fazlasını çekmişsiniz. Ama vicdan yapmayın alın altınlarınızı derim yine de. Size müthiş ekonomik rahatlık sağlar.

Agziniza saglik...

Vallahi ayni benim kaynanami anlatmissiniz.

"Yanımda olursanız sevinirim, daha güçlü olurum ama olmazsanız da darılmam. Artık bu konuda cümle kurmayın bana, kararım kesin." der ve yoluma bakarım.
Sevdikleriyle evlenme konusunda müthiş inatçı olan kadınlarınlarımızın ayrılma konusunda bu kadar baskılanabiliyor olmalarına akıl erdiremiyorum ben.

mutsuzsanız boşanırsınız.boşanmak için illa aldatma dayak mı olmalı,
ama şunu da belirtmek isterim sizde bir çok şey bitmiş eşinizde de tabiyki kardeşi etken olmuş ama ona bu fırsatı neden verdiniz. barışmış sınız olmamış boşanın bakalım.
zaten mutsuzsunuz ne kaybedeceksiniz.

Şöyle söyleyeyim. İnsanın ailesi her zaman iyi veya faydalı şeyler söyleyecek diye bi şey yok. Aileniz durumu göremiyorsa eski kafalıysa veya kötü niyetliyse ailenize de rest çekmek durumunda kalabilirsiniz. Madem maaşınız var böyle bir adamı çekmeyin. Zaten bıkmışsınız. Yıpranmışsınız. Bu hayat sizin. İnanın seneler sonra daha bozuk bir psikolojiyle azalmış özgüvenle boşanmaktansa şimdi boşanmak daha iyi.

Fırsatı ben vermedim ki. Ben sınır çizdim önümde konuşmazdı zaten arkamdan eşimi yönlendirirdi. Beni kötülerdi. Eşim de omu dinler ondan etkilenirdi.

Ne kadar duygularıma tercüman oldunuz anlatamam. Kendileri gelip benle konuşuyor alttan al diye ama eşime gel karınla konuş diyemiyorlar ben soğudum gelmeyecem diyor. Ben de o laftan sona verdim dilekçeyi. Ne yaşamış olursak olalım insan gelir konuşur. Ama ailem de bana sürekli çok pişman Olcan cok acı çekecen deyip duruyor.

Boşver kardeşim. Benim ailem de '' Evlenme o adamla, başını vuracak taş bulamayacaksın'' diyorlardı. Büyükler her şeyin en iyisini bilir yargısı gençleri itaat altına almak için uydurulmuş. Böyle böyle gençliklerinde göremedikleri saygıyı senden elde edecekler, büyüğe saygı tabi olmalı ama hayatını mahvetmelerine izin vermelisin demek değil bu.

Tabi canım boşanma, 3 tane çocuk yap o adamdan. Tek başına büyüt onları kimseden hayır görme. Sana onu diyenlerden mutlu olmaya ne hakkın var?

Ben boşandıktan sonra söyledim. Eşyalarım geç geldi. 2 ay boyunca sadece yatağım vardı. İlk iş gidin hemen evinizi tutun. Kimseye açıklama yapmayın. Hayat sizin hayatınız. Başkalarının tecrübelerine doğrularına göre yaşarsanız onların hayatını yaşamış olursunuz. Hiç korkmayın ilk adımı attıktan sonra gerisi geliyor.

Geçinenememek, psikolojik şiddette boşanma sebebidir. İlla ki adamın size kafa göz dalmasına gerek yok. Ailenin görüşü bu şekilde olmayabilir ama hayat sizin hayatınız. Kulaklarınızı tıkayın, kendiniz için neyin iyi olacağından eminseniz onu yapın.

Aslında emin değilim çok korkuyorum pişman olmaktan yalnız kalınca sürekli düşünmekten. Yapılan onca haksızlık var yine de gönlüm hata mı yapıyon diyor. Olaylara, aşapılamalara katlanamıyorum ama çekip gidince de dava açılınca da bir farklı oldum. Ya pişman olursam diye düşünüyorum.

Cicim aylarında birbirini nazıyla oynar çiftler, çünkü heyecanlıdır, sevgisi/aşkı tazedir, bu normal olanı. Bu zamanda aşağılayan, eleştiren, hakaret eden adam seneler geçtikçe nazikleşecek mi? Daha kötüye gideni gördüm ama sihirli değnekle pozitif anlamda değişeni görmedim/duymadım. Bazı olayların akışı vardır, başı sonunu belli eder. Bu konularda benim için öyle aslında.
Bizde eşimle değiştik, zaten değişmeyen sabit insandan kork. Ama yeni evli iken de sevgimiz/ ilgimiz vardı, hakareti bırak "lan" demezdik birbirimize. Küstük ama konuşup barıştık yada kırdığımız için üzüldük. Hiç sorunsuz ilişki yok ama o sorunun nasıl çözüldüğü, kişilerin tavrı önemli olan.

Eşim kavga olunca bana hakaret ediyor ben de bak etme bir daha o kelimeler çıkmasın ağzından diyorum. Sona en ufacık ailesi olayı olduğunda soğuyor uzaklaşıyor benden ben de dayanamayıp çekip gidiyorum. Düzelecem diyor ama yine bir iki yanlış yapıyor. 2 yıl oldu anlamıyor önceliği karısı. Hep kardeşlerini ailesini savunuyor. Çok kararsızım ailem de bunlar sorun değil diyor. Evdeyken olanlara katlanamıyorum. Ama çekip geldikten sonra da bir yanlışa mı evliliği bitiriyoruz diyorum. Zamanla düzelir miydi?

Bir yanlış değil, tonla yanlış var. Kafanı topla ve bir defter al eline teker teker yaz. Bir tane olmadıklarını göreceksin, kendine küfredeceksin ben bu pislik çuvalını 2 sene nasıl çekmişim diye.

İçime darlık bastı.
Nihayet kadınlar yavaş yavaş uyandı bitirmeye başladılar bu muhabbetleri.
Konu sahibi ne ailelere ne de çevrene bakma boşan çocuğun da yok hayatını yaşa.

Kendi güvenceniz varsa bu adama katlanmayın madem yemeğin tuzunu az buluyor bundan sonra kendi yapsın tuzu da tam atsın.Temizliği de halledip öyle işine gitsin senin hizmetçin var sanki burada böyle kazma adam yetiştirmeyi nasıl beceriyorlar hayret

"Eşim de ondan etkilenip bana evde diken üstünde hissettirir."
Şu cümleniz bile tek başına boşanma sebebi Çok pişman olacaksın falan geç bunları hiç dinleme bile 2 senelik evlilikte şu cümleleri kurduran adam 5 yıllık evliyken bunu şiddetle taçlandırır o zaman belki de çocuğunda olur bu kez de aman çocuk babasın büyümesin diye diye sindirilirsin
Anladığım kadarıyla ailen sana pek huzur verecek türden değil ama olsun en azından laf söyleyen anam babam dersin elin oğlu kadar koymaz zaten zamanla onlarda alışır işingücün var boş ver sal adamı gitsin bacısıyla anasıyla ne hali varsa görsün

Bazen bende evi temizlemem ciddi anlamda bariz belli olir esim söylenir ama asla bi kişinin yaninda bile demedi yapmadı etmedi diye buyuzden tartarak bile anlaşırız senin kocanın sorunu başkasına seni kötülemesi senle anlaşma yolunda degil ailenin bunu anlamamzliga vurması sacma yani tamam derler sende temiz ol yemeğini yap diye o ayrı ama kocanın seni dışarıya kotulemeside nebilim tam kaynana ya boşan kendi ailenin dirdirini çek daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…