- 17 Nisan 2020
- 384
- 210
- 18
- Konu Sahibi Paradise lost
-
Ailesi ben olduğumu bir türlü anlayamadı. Ben bu sebebten bir iki evi terk ettim. Ailem ve ailesi baskı kurdu zayıf kaldım dik duramadım döndüm. Herkes bana bunda ne var bunlar normal diyor.Kendi ailesi sizsiniz artık. Hatalarınızı ki bir yeri dağınık bırakmak, yemeğe eksik veya fazla tuz atmak hata değildir kesinlikle. Bunları gidip ailesine yetiştiren erkektende pek bişey olacağını düşünmüyorum.
Aile büyükleri diye saygımı da koruyorum. Bozmak hoş olmuyor 50 yaşında insanları. Durumu bana normalmiş gibi gösteriyorlar. Zamanla beynim de normal diye algiliyor. Sona bir bakıyorum dönmüşüm eşim gelmiş.Değer vermiyor, sevmiyor, karısının dedikodusunu ediyor, millete kızıp karısını stres topu olarak kullanıyor, hizmetçi muamelesi ediyor. Başka ne sebepten boşanılırmış? Seni suçlu bulan herkese '' Bu adam bu kadar kıymetliyse benden sonra kaçırmayın, en kıymetlinizle baş göz edin, kaçmaz böyle adam. '' diyerek teker teker bozmazsan daha çok üzülürsün.
Çünkü onlar eski zamanlarda ki ataerkil kafa yapısındaki erkekler ile evli oldukları içinde sıkıntı yok gibi düşünüyor. Siz dik durun. Sizin yaptıklarınızı ailesine anlatan adam herşeyi anlatırAilesi ben olduğumu bir türlü anlayamadı. Ben bu sebebten bir iki evi terk ettim. Ailem ve ailesi baskı kurdu zayıf kaldım dik duramadım döndüm. Herkes bana bunda ne var bunlar normal diyor.
Diyorum biz o kadar masraf yaptık. Eksiğiniz yok neye anlaşamıyorsunuz diyorlar. Sona bana yarın boşanacan daha mı iyi hayatın olacak deyip hep kötü düşünmeme sebeb oluyorlar. Aslında çalışıyorum maaşımla ev de araba da alırım krediyle.O adamla aynı evin içinde yaşayan sizsiniz, onlar değil. Bu yüzden de en iyisini siz bilirsiniz. Lütfen kimsenin ne dediğini umursamayın, "kararım bu" deyin net bir şekilde ve yolunuza bakın. Bu dünyaya bir kez geliniyor.
Aynen eski kafalılar. Erkek iş yapmaz biz onu öyle büyüttük diyorlar. Senin baban anana yapıyor mu diyorlar. Sanki çevrede yapan erkekler uzaylı.Çünkü onlar eski zamanlarda ki ataerkil kafa yapısındaki erkekler ile evli oldukları içinde sıkıntı yok gibi düşünüyor. Siz dik durun. Sizin yaptıklarınızı ailesine anlatan adam herşeyi anlatır
Evet daha iyi olacak deyin çünkü daha iyi olacakDiyorum biz o kadar masraf yaptık. Eksiğiniz yok neye anlaşamıyorsunuz diyorlar. Sona bana yarın boşanacan daha mı iyi hayatın olacak deyip hep kötü düşünmeme sebeb oluyorlar. Aslında çalışıyorum maaşımla ev de araba da alırım krediyle.
Kafanıza takmayın cidden eski kafalı ailelerin düşünme şekli bunlar. Nolmuş masraf yaptılarsa? Kaç bin tl masraf yaptıysanız vereyim de susun deyin. Eksiğiniz yok diyorlarmış, huzur eksik işte daha ne olsun? Huzurun olmadığı yerde maddiyatın ne anlamı var ki?Diyorum biz o kadar masraf yaptık. Eksiğiniz yok neye anlaşamıyorsunuz diyorlar. Sona bana yarın boşanacan daha mı iyi hayatın olacak deyip hep kötü düşünmeme sebeb oluyorlar. Aslında çalışıyorum maaşımla ev de araba da alırım krediyle.
Zaten paranoyak oldum sabah uyanıyorum eşim telde konuşuyor gidip dinleyim yine benle ilgili bir mevzu varsa hesap sorayım diyorum. Çünkü ailesinde benim hakkımda olan şeyleri bile bana anlatmaz eşim. Biz ayrılma aşamasına gelince her türlü olayı benim üstüme yıkar beni sorunlu göstermek için. Tamam benim de yanlışlarım var mesela bir iki evden çekip gitmek. Ama bana hak etmediğim hakaretler sayarken durmak istemiyorum. Aileler de sürekli biz nelerini yaşadık siz de bu mu sorun diyorlar. Millet üstünüze gülecek bundan ayrıldınız diye diyorlar.Devam ederseniz bu stresle Allah korusun ama kanser ederler sizi sonra herkes bir köşeye çekilir vah vah der.Yazık değil mi ya huzurla oturmak varken bunları çekiyorsunuz
Aslında öyle yapacaktım baba evine dönmeden önce bşr pansiyonda kalacak boşanma gerçekleşince ev almayı düşünüyordum. Eşim benle evliyken sağ da solda kalıp namusuna laf getirme diyor. Mecbur boşanma bitene kadar baba evine dönecem. Babamda orada beni geri döndürmek için her zamanki gibi önce konuşacak sona hep bağıracak evde huzur vermeyecekler. Zaten bilerek yapıyorlar ayrılmayalım diye. Mecbur boşanana kadar orada kalacam.Kendi paranızı kazanıp ailenizin yanına dönemden kendinize yeni bir hayat kurmanız lazım. Sizi tüm bunları çekerken yalniz bırakan (pardon) beyinsiz ailenize bu durumda laf düşmez
Masraf da ev aldılar ev yine kendilerine kalacak. Evin bazı eşyaları var. Bşr de düğün masrafı anormal bir masraf da yok. Ben zaten onlara taktıkları her şeyi bıraktım daha da para ödeyemem çünkü bu sefer boşanınca yeni hayat kuramamKafanıza takmayın cidden eski kafalı ailelerin düşünme şekli bunlar. Nolmuş masraf yaptılarsa? Kaç bin tl masraf yaptıysanız vereyim de susun deyin. Eksiğiniz yok diyorlarmış, huzur eksik işte daha ne olsun? Huzurun olmadığı yerde maddiyatın ne anlamı var ki?
Boşanmak lazım tabikideMerhaba arkadaşlar. Eşimle boşanma yoluna girdik. Eski konularımızı bilenler vardır. Bilmeyenlere kısaca anlatayım. İlk başta eşime aşık evlendim. Gözümde o hep iyiydi. Zamanla gördüm ki eşim arkamdan kardeşiyle beni çekiştiriyor. Kardeşi de fırsat bilip eşime bana kötü davranması yönünde ikazda bulunuyor. Tek sebebi ise benim onla az görüşmem. Ben bunları öğrendikten sona eşime güvenim kalmadı. Artık kardeşi aramızda büyük sorun oldu. Eşim de ondan etkilenip bana evde diken üstünde hissettirir. Sanki aynı evde kaynanayla yaşıyor gibiyim. Bu yemek neden böyle şu az bu fazla ama eline sağlık. Burası neden pis. Bu durumları da gidip ailesine beni kötülemek için anlatmış bana evde yemek temizlik yapmıyor bıktım ondan. Ailesi de çevrem de beni suçlu görüyor. Sen erkekten ii bekleme yuvayı dişi kuş yapar kızsa bağırsa alttan al. Ama eşim ufacık sorunlara evde kavga çıkarır çünkü hep dolar dolar bana patlar. Ben aslında ses etmem genelde sessizimdir. Ama artık eşimin Aşağılama ve eleştirileri canıma tak etti. Boşanma yoluna girdim. En önemlisi ise ona güvenim kalmadı hep bir şeyden etkilenip gelip bana ağır laflar edecek diyorum bu korku hep var içimde. Çevremde eşimin ve benim ailem bu sebepten boşanılmaz diyor. Herkes bana baskı kurarak beni suçlu gibi yansıtıyor. Ben çok yoruldum eşim yaptığım her hatayı gidip ailesine yetiştiriyor ve ailesiyle ilgili en ufacık şeyde bana aşırı soğuk davranır. Böyle hayat geçmez dedim işim de var ama ailem boşanma konusunda bana psikolojik baskı kurup vazgeçirmek istiyor. Ama zaten bir kere ayrılıp barıştık. Sizce ne yapmam lazım lütfen yerime kendinizi koyup yorum yapın.
Ben de ettirmesin zaten boşanma yoluna girdik. Ama beni mesela buradaki insanlar çok güzel anlıyor. Çevremdeki insanlar böyle konuşmuyor sabret zamanla düzelir her evlilikte bazı sorunlar var. Sen eşine çocuk yap o daha da sana bağlı olur. Eşimin derdi 2 yıldır ona çocuk yapmamışım. Güvensem 2 yılda 2 tane yapardım dedim. Anlamıyor beni kimse. Buradaki sevgili kk üyeleri aslında bana doğruyu gösterdi. Evlilikte Aşağılama eleştirme olması normal değil. Arkadan kardeşle eşi çekiştirmek normal değil. Bana ne var kardeş kardeşe dertleşiyorlar içini boşaltıyor diyorlar.Birey olamamış erkekle aile olunmaz. Evlilikte eşler arası her şey ailelere yansıtılmaz. Yani sizin bir özeliniz olmalıydı. Benim eşim her şeyimi ailesine yetiştirse güven duygum zedelenir. Evimde güvende hissetmem. Uzun vadede mutsuzluk garantili evliliği devam ettirip ettirmemek size kalmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?