bu kadar da gelinmez ki

mavi555

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2014
104
3
16
35
Bursa
mrb kızlar aranıza yeni katıldım.zaman zaman burada yazılanları okuyorum.güzel fikirler hoşuma gidiyor.ben de sizlerle bişey paylaşacam.benimde sorunum görümcem ve eşimin ani çıkışları.görümcemden haz etmiyorum.beni hiç sevmedi.eşimden kıskanır.kaç kere hep bozmuştur beni.geçen eşime dedimki artık sabrım taşıyor birgün sessiz kalmayıp haddini bildircem haberin olsun dedim.eşim sustu bişey demedi baktım sinirleniyor uzatmadım diyeceğimi dedim nasılsa gerisi ona kamış diye düşündüm.
bu konuşmamadan yaklaşık iki hafta sonra falan bana dediki görümcemlere gidelim rahatsızmış bende dedimki h.sonu gideriz tamam dedi.ertesi gün oldu.akşam bana dediki hadi gidelim mi bende dedimki h.sonu gideriz diye konuşmuştuk şimdi yorgunum dedim vay bunu diyen ben miyim esmeler gürlemeler hep itiraz ediyormuşum bilmem ne bağırma çağırma neler neler ufacık bişey için.görümcem rahatsızmışta merak ediyormuş da gelmezsen gelme umrumda değil dedi ve kapıyı öekip gitti bi sinirle.sonra geldi rahatladın mı dedim ne gerek vardı bu kadar yaygaraya dedim aman git be konuşmak istemiyorum dedi.güzelce söyleseydin hemen kızmasaydın anlardım gelirdim dedim daha ben böyle konuştukça üstüme geldi konuşmak istemiyorum naparsan yap dedi.şimdi kaç gündür limoniyiz.böyle haksızlığa üzülüyorum.

Evli degilim ama annemde cok cekti gelinden bizdede tam tersi var. Suan hic muhattap olmuyolar. Gelin hanım geldi saydi sövdü annemi bozdu hep. Doktordu annemi ezdi felan. Ama görseniz insanlıgı yok. Icindeki kotuluk yuzune yansimis. Tecrube olarak sizinde görümceniz art niyetli görünüyor. Kocanizda kardesine bagli biri sanirim benim dayim degildi. Bence siz hic istifinizi bozmayin kesinlikle haksiz degilsiniz. Esimle aram limonu demissiniz. Sonucta ne olursa olsun ayni yatagi paylasiyorsunuz bir sekilde araniz duzelir eskiler ne demis ne olursa olsun yataga kus girilmez. ama sikayetlerinizden taviz vermeyin benim annem cok ezildi simdi ki aklim olsa kendimi ezdirmezdim diyor. Güclü durun ve esinizle aranizi duzeltip ona sikayetci oldugunuz yanlarini soyleyin. Iste bak ben cok iyi bir insan olmayabilirim belki elbet belki benimde hatalarim vardir ama benim yerimde hayvan olsa bu kadar cekemez tarzi konusursaniz belki anlar sizi. Kendinizi sikmayin ve uzmeyin evliliginiz onemli 3.kisiler icinde evliliginizde kavgalar olmasin. Umarim sizi kiracak yada uzecek seyler yazmamisimdir. Yazdiysam affedin. Optum cok :))

ne münesebet çok mutlu oldum yazdıklarınıza çok tşk ederim inanın çok üzgünüm kendimi çok değersiz hissediyorum

10 yıllık evliyim , öğrendiğim en önemli şey ; 3. kişiler için evde kavga etmenin sonu yok !

Erkekler ama ablan bana şunu dedi , annen böyle yaptı gibi kadınsal dedikodulardan bunalıyor patlıyor . Onlar bizim kahvemizi yudumladığımız hem cinsimiz değil , bu konularda onlarla dedikodu yapmamak lazım (istisnalar vardır , kociş övmeyelim )

Demem o ki , eşinin ani çıkışlarını durmamak için ani bıdı bıdı yapma , kendi mesafeni kendin koy diğer kişilerle , kendi ilişkini kendin sınırla , saygısızlık boyutu olmadıkça eşinde dahil kimseden icazet almak zorunda da değilsin görümcene nasıl davranacağın konusunda.

işte bunu nasıl yapabilirim peki

işte bunu nasıl yapabilirim peki

Anlatma her şeyi işte . Eşinle kadınsal anlaşmazlıkları paylaşma .

Görümcenlede didişmeden politik oyunlar oynarak uzaklaş . Kimseye ağız dalaşına girmek yakışmıyor çünkü , sizde o duruma düşmeyin .

Hafta sonu demişsiniz mesela , ben olsam hafta sonumu görümce ziyaretine ayıracağıma hafta içi 1 saat oturur gelirdim , hem eşin mutlu olurdu hem senin hafta sonu koskoca günün onlarla geçmezdi.

Küçük stratejiler yap .

kesinlikle katılıyorumm

bu kadar düşünebilseydim keşke.ama hala hatasını anlamadı.görümcem çok fena uyanık biri.eşim özür diledi sonradan ama bana diyor ki haklıyım sadece sana bağırdığım için özür diliyorum

Ben bu konuyu anlayamiyorum madem gitmesi gerekiyor, siz suan gitmek istemiyorsunuz, gitsin bir hasta ziyaretini yapsin gelsin. Hafta sonu da isterseniz beraber gidersiniz. Yani evlenince her yere siyam ikizleri gibi mi gitmek gerekiyor.

dün pazartesiydi, hafta sonuna 5 gün var. ne hastası bilmiyorum ama 5 günde bi çok hastalık iyileşir. sizin kardeşiniz hasta olsa görmek için 5 gün bekler misiniz?

ne olursa olsun kardeşi, hemen görmek istemesi normal...

bence ufak bir hastalıksa gitsin kendi görsün tamam ciddi birşeydir o zaman zaten kızımızda =) kendiliğinden hazırlanır eşinin peşine düşer eminim. insan kardeşini düşünür ama bizde de var mesela eşim bana gelince boşverir birşeyin yok der ben ölüyorumdur, ailesinden biri grip olsa koşar.ya kendi koşsun zaten tabi gidecek ama beni sürüklemek zorunda değil.hemde aynı hassasiyet bende neden gösterilmiyor.

Ben bu konuyu anlayamiyorum madem gitmesi gerekiyor, siz suan gitmek istemiyorsunuz, gitsin bir hasta ziyaretini yapsin gelsin. Hafta sonu da isterseniz beraber gidersiniz. Yani evlenince her yere siyam ikizleri gibi mi gitmek gerekiyor.
sonuna kadar katılıyorum.

Temel sağlam olmalı. Saygı okadar önemlıkı,, şu afedersnız öküz adamların konusmalarına okadar sinirllenıyorumki. Kadınlarda böyle konuşup atarlansa kıyamet götürür ortalıgı. Neymıs bu kadınların ıcındekı üzüntüsü,, grcektenüzülüyorum bu konuya. Konuları bırak al karsına saygılı olmasını söyle. Gıdıceksede kendı gıtsın sevmıyorsan gıtmek zorunda degılsn sadece saygı göstermek zorundasın okadar. Sen eşinle evlendın. Ne gıcık bi görümceler kaynanalar bılmemneler var Rabbim kurtarsın öyle fesatlardan cümlemızı..

konuştuğumuz gün cumaydı yani gitceğimiz günde cmt diydi böyle anlaşmıştık

benim eşim hep böyle çok kırıyor beni sinirliyken

varya seni öyle iyi anlıyorum ki canım, bende sevsemde sevesim gidesim gelmiyor, aslında onlara değil eşime kızıyorum. ya senin canın istemeyince adım atmazsın, telefonla bile konuşmaz başım ağrıyor der, en fazla kandiliniz mübarek olsun diyeceksin zor mu? ama ben hasta hasta gitmek zorunda tutulurum.

Aman bırakın kızlarya bıraz erkekler koşsun peşinizde ilgilenmez görünün kendınıze bı program yapın o gelsın busefer pesınızden belkı anlar ozaman. Saygı huzur sevgı cok önemli. Alın karsınıza ben sana saygısızlık yapmıyorum saygısızlık yapma deyın. Yakısmadıgını söyleyın. Öyle el kol haraketle atarlanmalarla hakaretlerle erkeklık olmaz sevgıde olmaz. 3. Sahıslarıda katmayın aranıza asla. Marifet bırlıkte çözebilmek saygılı olmak. Yoksa Allahın izniyle hersey çözülür sakince. Yeterlı iletişim ve saygı olsun 3 günlük dünya yaa..

kesinlikle katılıyorum.3 yıllık evliyim, eşimle tek kavgamız 3. kişiler icin cıkıyor her zmn (ozellkle gorumce,kv)
ablan boyle yaptı annen sunu dedı dıyede ne kdr soylendıysem hıc oralı olmadı hatta bunaldı.bende kesın kararımı verdım onada soyledım, ben bundan sonra senden bısey beklemıyorum bu konuyla ılglı, kendı işimi kendim gorucem
saygısız bı ınsan hıc deılım, eşiminde ablama şöyle davrandın boyle yaptın muhabetı yapcanı hıc sanmıyorum.ben ondan bıseyler beklemıstım ama anladımki mesafeyı kendımız koymalıyız..

konu sahıbı arkadsım, sende haksızlıga ugradıgını dusunuyosun ,haklısın ama inan eşler anlamıyorlar, ustlerıne gıdıncede ıyıce ters tepıyo.bızım huzurumuz kacıyo kımseye bısey olmuyo sen gorumcenle arana mesafe koy, laf sokarsa cvbını ver yeter..kocanla aranı bozma.3 yıldır gorumcem yuzunden esımle irili ufaklı cok tartısmalar yaşadım,eline ne gectı dıye bı sor, koca bir HİÇ...politik olmalıyız..

Kızlar haklı değmez arayı bozmaya, net konusalım erkekler gıbı. Kendınızıde yormayın eşinizide boşverınya. Ortamı süsleyın afedersnız evliliğin tadını cıkarın öpün sarılın koklayın hep göz göze bakın utanmayın adapte edın kendınıze az konusun net konusun. Çözülecek bır konu varsa su zamanda konusalım olurmu deyın ozaman konusun ondan öncede acmayın konuyu. Ses tonu hep aynı olsun ve karsılıklı tabıkı bu konuda kesın anlasın. Ne olursa olsun tartısma dahı olsa kırıldıgınz belıırterek, sarılın uzak durmayın aynı evde aynı yatakta yatıyorsunuz. Bırakın 3. Şahıslar baksın size eş sizin özelınız sızın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…