olayı dramitikleştirecek bir durum göremiyorum ben. üç sene beş sene öyle davranır. sonra yanlışını görürsün. haa bana uygun değil dersin biter gider. ömür boyu mutsuz olmaktansa üç beş gün hüzünlenirsin. yok nişanı attım. yok aramadı. yok aileler konuşsun. ailelerin bu kadar burnunu soktuğu evlilikten de hayır gelmez. nişan atıldıysa bitmiştir. nişanı atayım, bi yerlerden beni favladılar (!), aileler konuşsun. laçka olmuş ilişkiler. bu nedir böyle ya. bitirmişsen bitirmişsindir. akıl ve mantık çerçevesinde karar verirsin ve sonra kararından da dönmezsin. nişanlınla da görüşmezsin. ama çekeceğin çile var gibi. sen bu akılla bu adamla evlenir daha çoooooook başlık açarsın buraya.
Ailen nerde blöf yaptırmış ya? Blöf yapacak aile sana ciddi ciddi affedicem, çeyiz vericem der mi? Ailen resmen seni denemiş asıl, git demişler. Senin ailen senden daha meraklı seni evlendirip göndermeye. Git evlen de nasıl evlenirsen evlen diyorlar, sen anlamıyorsun. Evlenirsen duvarları yalayacağız parasızlıktan desen, ona bile he derler, yeter ki evlen.
Saçmalıyorsun da ondan saçma seylerle uğraşıyorsun. Karşı tarafın isteği de niyeti de belli. Yanar döner olan, ne istediği ve ne yaptığı belli olmayan sensin. Ailen zaten evlilikle bozmuş. Başka şey düşünemiyorlar. Alt tarafı ya evlenceksin ya evlenmeyeceksin, yüzünüze gözünüze bulaştırmışsınız.ailem bu şekilde davranmasa ben çok daha önceden hallederdim bu mevzuyu. söylüyorum zor şartlarda evlenmek istemiyorum. evini barkını görmeden emin olmadan istemiyorum. ama beni dinlemiyolar. karşı tarafa da gerekirse aç dursunlar dediler. iki yetişkin insan napar eder bakarlar başlarının çaresine dediler. karşı tarafda olurmu öyle şey dedi. ailem aslnda amaçları evlendirmek değil de karşı tarafın ciddiyetini denediler. bizim çevrede uzun nişan yok çünkü. benden sonra nişanlananlar evlendi bile. ben hala böyle saçma şeylerle uğraşıyorum
Nişani at bnceKonularımı biliyosunuz. 1.5 sene alacagi bekleyen bi turlu dugunumuzu yapmayan 1 sene daha ertelemek isteyen nisanli ailesi. Takilari alin dedigimiz halde almamislar nisan atilmamis gibi davraniyolardi.
Dun konustum bizimkiyle. Dedim ailem artik istemiyo niye takilari almiyosunuz. Ailesinin bi turlu arayip duzeltmeme nedeni suymus. Babam biraz agir konusmustu. Karsi tarafin vurdumduymazligi sonrasi. Ama lafi farkli yere cekmisler. O sekilde demedi dedigim halde baban soyle dedi demeye devam ediyolar. Yani iftira ediyolar. Cevrelerine rezil olmamak icin babamin laflarini soylemisler millete. Neymis babam evliligimizi berbat edermis. Halbuki pamuk gibidir evlat yerine koyar karismaz adim gibi biliyorum.
Vay efendm babamdan dolayi olmazmiz. Beni kacircakmis ama aileme geri donus yaparm diye vazgecms. Kacir dedim. Bidaha ailene dönmek yok ama dedi. Normalde bizim anlastgmz ama uymadiklari tarih var ya iste o tarihe kadar ailesiyle kalirmisiz sonra eve cikarmisiz. Dedim o tarihte evlenebiliyosan niye evlenmiyosun da bu sorunlari yasiyoruz. Ailemin durumu yok dedi. Kacinca bisiler olur dedi. Yalan. Oyalama. Alacak gelince eve cikarmisiz sonra da onu dedi. Zaten ailesi daha once ayni evi teklif etmisti kabul etmicegimi belirtmistim. Megerse hepsi taktikmis. Allah bilir seneye ertelesek de yine o alacak gelmicek o yer satilmicak yine yapmicaklar dugunu. Sonra ayni evi teklif etcekler. Beni seviyosan ailemle.yasamayi kabul edersn dedi.
Dedm ben 15 yasinda kiz degilim olmaz.
Bikaciniz demistnz ayni ev icin oynanan oyun diye. Hakli ciktiniz. Simdi taslar yerine oturdu bende. Gozum acildi.
Dedim aileni al gel ailemi ikna edin beklemeye. Sonunda tmm dedi ama. Ilerde yine napip.edip babasinin evine zorla tasindirabilir.
Eşyaları bahane etme bu işi bitirmeyen aslında sensin adamlar da elinden sonunda ikna olup gelip bizimle oturacak diyor. Sen git bir kargocu yla gönder eşyaları böyle gelin alın eşyaları demekle blof yapma.
Bence ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz..biraz dik durun artık..hiç kimse vazgeçilmez değildir bu hayatta..kendisi sevdiğine sahip çıkamamış bir adamla evlilik düşünmeyin bence..bizde sıkıntılarla evlendik..ikimiz konuştuk anlaştık kimseye eyvallah demeden ödedikte borcumuzu..bence de bu ilişki bitmeli artık..beraber yaşamak ne ya?
Kalbinizle değil mantiginizla hareket edin lütfen. Sizin babanız hakkında ileri geri konusabilen biri var ortada. Evlendikten sonra aynı şeyi yapabilir ve buba katlanabilecek misiniz? Seviyorsunuz anlaşılan gerçekten ama sevgi her şey değil malesef
Ayrı eve çıkarsa bile, bu kadar ısrarcı adam ya her hafta sonu, hatta hafta ici bile ailesini devamli yanına alı. Ekendine sahip çıkamıyoki bana çıksın. borçla huzur olmazmış. bnm kuzenm evlendi 24 yaşında. 2 işte birden çalışıyo bakıyo karısını. onda da aynı durumlar yaşanmıştı. teyzem kuzenimi evlendirmek istemiyodu bi türlü.4-5 yıl bekleyin diyodu. kızın ailesi de vermicez kızımızı diyodu. kuzenim bastırdı aldı kızı. ki daha askerliğini bile yapmadan bu cesareti gösterdi. bizimki 31 yaşında ve cesaret edemiyo. aslında edemediğinden de değil aynı evde yaşamak için bence
Bir an önce paçayı kurtar bundan.Konularımı biliyosunuz. 1.5 sene alacagi bekleyen bi turlu dugunumuzu yapmayan 1 sene daha ertelemek isteyen nisanli ailesi. Takilari alin dedigimiz halde almamislar nisan atilmamis gibi davraniyolardi.
Dun konustum bizimkiyle. Dedim ailem artik istemiyo niye takilari almiyosunuz. Ailesinin bi turlu arayip duzeltmeme nedeni suymus. Babam biraz agir konusmustu. Karsi tarafin vurdumduymazligi sonrasi. Ama lafi farkli yere cekmisler. O sekilde demedi dedigim halde baban soyle dedi demeye devam ediyolar. Yani iftira ediyolar. Cevrelerine rezil olmamak icin babamin laflarini soylemisler millete. Neymis babam evliligimizi berbat edermis. Halbuki pamuk gibidir evlat yerine koyar karismaz adim gibi biliyorum.
Vay efendm babamdan dolayi olmazmiz. Beni kacircakmis ama aileme geri donus yaparm diye vazgecms. Kacir dedim. Bidaha ailene dönmek yok ama dedi. Normalde bizim anlastgmz ama uymadiklari tarih var ya iste o tarihe kadar ailesiyle kalirmisiz sonra eve cikarmisiz. Dedim o tarihte evlenebiliyosan niye evlenmiyosun da bu sorunlari yasiyoruz. Ailemin durumu yok dedi. Kacinca bisiler olur dedi. Yalan. Oyalama. Alacak gelince eve cikarmisiz sonra da onu dedi. Zaten ailesi daha once ayni evi teklif etmisti kabul etmicegimi belirtmistim. Megerse hepsi taktikmis. Allah bilir seneye ertelesek de yine o alacak gelmicek o yer satilmicak yine yapmicaklar dugunu. Sonra ayni evi teklif etcekler. Beni seviyosan ailemle.yasamayi kabul edersn dedi.
Dedm ben 15 yasinda kiz degilim olmaz.
Bikaciniz demistnz ayni ev icin oynanan oyun diye. Hakli ciktiniz. Simdi taslar yerine oturdu bende. Gozum acildi.
Dedim aileni al gel ailemi ikna edin beklemeye. Sonunda tmm dedi ama. Ilerde yine napip.edip babasinin evine zorla tasindirabilir.
ailem bana ikiniz aç yasayın ama yine de evlenin dese
ya da kaç git ama evlen dese
bir düşünürüm acaba beni sevmiyorlar mı istemiyorlar mı
resmen siz evlenin diye gözünüzün içine bakıyorlar değişik bir aile
Zeylen ya,inanki bu işte bir gariplik var,şu yazdıklarını bir daha oku,mantıklı düşünemiyorsun bence.Ailenin söylediklerinden böyle bir anlam çıkaramıyorun ben...Sen Ömer Seyfettin okuyup,Peyami Safa anlatır gibisinyok beni tartıyolar. niye kaçmyosun güvenmiyomusun dediler. güvenmiyosan niye evleniyosun diyolar
O zaman ben guvenemem insan evlenirken hem bu dünyalık hem ahiretlik cennetinin veya cehennemini secermis. Bu şekilde donen biri başka zaman yine sözünün arkasında durmaz. Bir evde 2 tane evin hanımı olmaz. 2+2=4 eder misali.Cok iyi yapmissiniz ne mutlu esiniz yaninizda olmus. Benim kafami kurcalayan su surecte, cocuk basta yanimdaydi hep. Ailem evlendirmesin alip seni gidicem onra ailemle isim olmicak demisti. Hep basindan beri ailesine dik duruyodu o yzden guvendm dedmki bz de herseymizi yapariz ailesne de minnet etmem. Nolduysa son 1 ayda oldu. O yuzden bu kadar karistim. Daha once bi gorusmemde elektriginden carpildigim cocugu annesi icn bana bi kez bagirdi diye birakmistm. Meydanda agladi da affetmedm ustune kendime iki lahmacun soyledim. Bunda beni sasirtan bi ayda yaptigi cark oldu
Ya canim benimde boyle bir durumum vardi eski sevgilimle.
Ailesi bile kac gel dediler bana. Onlar da ilk baslarda herseyimiz hazir uc ayda yapariz dugun dediler sonra uzadi da uzadi hep birseyler cikti
Bu konuda kendimi gordum resmen..
Ex de birakmiyor beni niyeyse..kaciracagim diyor. Ailesininde kac gel demesi bana ve aileme karsi buyuk saygisilikti bence. Sonra adi saka oldu gerci. Bunlarinda mal varliklari var. Ama kac gel ne demek yahu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?