Bu kadar dolap ailesiyle yaşamam içinmiş

Beni seviyosan ailemle.yasamayi kabul edersn dedi
Seni seviyorsa icguvey olmayi kabul eder. Baban bir dugun yapar ikinize guzelce. Damat da gelir sizde kalir. Bir dolap da fazladan koyarsiniz. Cok super olur. Bugun okudugum butun konularda cahillik diz boyu ve kv ile yasama konusu, altin vs. var. Sayenizde zaman makinesine binmis 50 sene oncesine gitmis gibiyim. Cok sacma hayatlar yasiyorsunuz.

dünyada erkek bitti de bir bu kaldı. konu sahibi de "evlenmezse ölecek" hastalığına yakalandı galiba...

neyin zorlaması, neyin kafasıdır ki bu? anlamıyorum. böyle saygısızlıkla böyle yıpranmışlıkla başlayan bir evlilikten hayır mı gelir? insan huzur bulmak için evlenir. baba evinde nasıl bir işkence yaşanıyor da bu adamla evlenmeyi tercih ediyor bu kızcağız? evliliği ne zannediyor bu kızlar acaba?

Bizim ülkemizde Ali ve Ayşe evlenmez ki. Anaları ve babaları Ali ve Ayşe'yi evlenDİRİRLER. Fatma Hanım oğlunu EVLENDİRMİŞTİR mesela, Ali kendi evlenmemiştir.

İşine karıştır karıştır, evlendikten sonra bağımsızlık bekle.
Var mı böyle bir dünya.

aksine evlilik meraklısı değilim tanısanız anlarsınız :) evlilikten korkan bi insanım. görücü çıkıyodu reddediyodum. düşünün koca bir sene yanınızda sapasağlam duran bi adam. ailesine minnet etmeyi bırakmış ailesinden uzakta ağır bi işe girmiş aylarca aç yatmış soğuk çekmiş, artık kimseden bişe beklemicem diyen biriydi. ailesine de biz zeylenle böyle karar verdik düğünümüzü şurda yapıcaz para vermiyosanız akıl da vermeyin diye rest çeken bi çocuk. ben o yüzden afalladım. son 1 ayda olan oldu. inanamadım. hadi bi insan 1 ay oynar 2 ay oynar da 1.5 sene nasıl oynadı bunu aklım almadı. çalıştığı iş de netten araştırmıştm firmasını yorumlar çok fena ve sırf evlenebilmek için durdu. bu çocuk. baştan beri ailesini karıştırtsa zaten hiç bu aşamalara gelmezdimki. sudan çıkmış balığım şu an. ilk defa ailesine biri beni ezdirmiyodu o da fos çıktı ya. onu yediremiyorum. kime güvenicem artık diye

Kacmayi nasil dusunursun ya... Yazzik o ailene. Hakediyorlar mi sence boyle ezilmeyi? Kacarsan herkes diyecek ki bir seyler yasadilar kacmak zorunda kaldi. Ailenin de basini yere egmis olacaksin. Deger mi boyle yalanci duzenbaz insanlar icin? Kacmayi dile getirmen buyuk hata bence. Adam resmen iki yuzlu gibi geldi bana. Bir dedigi bir dedigini tutmuyor. Ailesi de kendisi de oyuncu. Kafamda bir suru senaryo döndü okurken. Bunlar seni yüzde yüz aynı eve ikna etmek için oyalıyorlar. Ve eğer sen bu adamla bir yil daha beklersen omrunden gidiyor farkinda misin? Kac yasindasin bilmiyorum ama yillarini harcama bu asalaklarla. Bir gun seni ikna eder, ayni evde yasatirlarsa adam 90 derece donecek. Ne sevgi ne saygi... Ezecekler. Adam ailesine resmen hizmetci ariyor. Sen de gorusmeye devam ediyorsun iftira ettikleri halde. Aileni ezik duruma dusuruyorsun. Aklini basina al kes alakani gereksiz insanlarin luzumu yok.

yok kaçmayı tabi ki düşünmem, Allah yazmasın. Ailem blöf yaptırttı. ve niyetleri ortaya çıktı. bana diyoduki hayatta ailemle yaşamam. özel hayatım olcak diyodu. sen yaşasan bile ben yaşamam diyodu. ama ortaya çıktı işte. anlamsız bütün oyunlarının amacı buymuş :)

Hala ailenin alacagi deniyor...
Bakin luks olmak zorunda degil eviniz. Dugun de zorunlu degil. Zaruri olan kismi kendiniz yapabilirsiniz. Ama hala ailenin alacagi bekleniyor. Bu kadar aile gudumdeki bir adamla yolunuza devam etmeyin. Bu mevzu kapanir annesinin istekleri konusu acilir. Konu para degil bu adamin ailesi olmadan adim bile atamayisi

Niye bu ailede adam da bu kadar ısrar ediyorsun
Resmen ayri eve çıkarsak kacarım sana demişsin
Babana iftira atan yalan dolanla seni kaynana evine taşıyacak adamın nesinden vazgeçemiyorsun?
buckingham sarayina mi dolmabahçeye mi gelin getirecek bu adam seni
Hoş oralara götürecek bile olsa bu duzenbaz herifle evlenmemen lazim

Hmm... Ucuz atlatmissin bence. Ya gercek yuzu cikmadan evlenmis olsaydin is isten gecseydi? Niyetleri ortaya cikmis. Merak etme genelde tum erkekler boyle. Bos vaat vermeyen erkek yok. Benim kocam bile nisanliyken ileriye yonelik verdigi bazi sozleri tutamadi. Hos keyfinden degil kismet degilmis olmadi istedigimiz bazi seyler ama yine de saglam adim atmadan bazi seyler icin soz vermemeliydi. En iyi erkek bile yeri geliyor verdigi vaatleri yerine getiremiyor iste. Ne beklenir ki...

olayı dramitikleştirecek bir durum göremiyorum ben. üç sene beş sene öyle davranır. sonra yanlışını görürsün. haa bana uygun değil dersin biter gider. ömür boyu mutsuz olmaktansa üç beş gün hüzünlenirsin. yok nişanı attım. yok aramadı. yok aileler konuşsun. ailelerin bu kadar burnunu soktuğu evlilikten de hayır gelmez. nişan atıldıysa bitmiştir. nişanı atayım, bi yerlerden beni favladılar (!), aileler konuşsun. laçka olmuş ilişkiler. bu nedir böyle ya. bitirmişsen bitirmişsindir. akıl ve mantık çerçevesinde karar verirsin ve sonra kararından da dönmezsin. nişanlınla da görüşmezsin. ama çekeceğin çile var gibi. sen bu akılla bu adamla evlenir daha çoooooook başlık açarsın buraya.

Sana oynamadı canım,ailemsiz yaparım sandı,baktı yapamıyor,kürkçü dükkanına geri döndü.

Sen şimdi bu adam! Sözünü tutup düğünü yaparsa evlencen mi bunla
Valla meraktan soruyorum.

aynen, o kadar çok seviyosa zaten napar eder hallederdi. koltuk dediğimiz nedir yani bi masa bi koltuk tamam kurardık evimizi. ama aile müdahale edecek illa bi oğulları varmış böyle evlenilir miymiş düşmanları çokmuş

aksine küçücük evleri var kendileri bile sığmıyorlar. şeytan diyo git ferhunde gibi hepsini canlarından bezdir de olan yine bana olur biliyorum :)

çok haklısınız. erkeklerin kendilerini şişirdiğini göz önüne alarak çoğu şeyine baştan inanmamıştım ki sonradan hayal kırıklığı olmasın diye. ama bi tek aileci olmayışına inanasım tuttu. o da çok fena darbe oldu bana. öyle politika yapıyolarki. sanki hep çocuğun dediği oluyo gibi davranıyolar. biz onun önüne geçemeyiz diyolar. ama kendi dediklerini uygulattırıyolar. bizde de tam aksine ben ne dersem o oluyo ama ailem yapmış gibi algılanıyo

Ailen nerde blöf yaptırmış ya? Blöf yapacak aile sana ciddi ciddi affedicem, çeyiz vericem der mi? Ailen resmen seni denemiş asıl, git demişler. Senin ailen senden daha meraklı seni evlendirip göndermeye. Git evlen de nasıl evlenirsen evlen diyorlar, sen anlamıyorsun. Evlenirsen duvarları yalayacağız parasızlıktan desen, ona bile he derler, yeter ki evlen. Tek amaç bu. Gerçi sen de ailenden farklı değilsin.

Bence sucun buyugu ailesinde degil cocukta. Cunku istese ailesini karistirtmaz. Demek ki biraz ana kuzusu. Kiramiyordur ya da annesinin babasinin lafindan cok cabuk etkileniyodur. Bu hic iyi bir huy degil. Belki dogru soyluyordu ilk basta ama aklina girip kafasini karistirmistir ailesi. Boyle de olabilir. Her ne olursa olsun iyi bir huy degil. Bence kurtul bir an once kismetin daha fazla kapanmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…