Rica ederim dedigim gibi hakkinizda hayirlisi :)Cok cok tesekkur ederim. Uslubunuz icin de. Kendimi yeterince paraliyorum bi de kadinlar paraliyo beni ama haklilar :) ben de olsam ayni tepkiyi verirdim
Size ve ailenize saygısızlık diz boyu. Gelip ailenizi bir sene daha bekletmeye ikna etseler, işler düzelecek mi zannediyorsunuz? Bu karakterde bir aile 2 sene sonra, 5 sene sonra yine aynı olacak. Aslında olacakların hepsini siz şimdiden görmüşsünüz. Buna rağmen evliliği düşünüyorsanız, zaten üzülmek gereksiz. Siz bile bile lades diyorsunuz olacaklara. Karakterde sıkıntı varsa sevgi bitecek. Çünkü hayallerde değil, gerçeklerde yaşayacaksınız ve nişanlınız ve ailesi hep sıkıntı çıkaracak size.
Gül bahçesinden yazmıyoruz biz de. Ailem eşimle evlenmemi istemiyordu. Biz sevdik. Eşim ailemin karşısına çıktı, ben istiyorum, onun için her şeyi yaparım dedi. Ailesini gönderdi, babamlar kovdu, yine geldiler, kız evi naz evidir diyerek. Düğünde dernekte her şeyi kendileri yaptılar.
Ve evlendikten sonra pek çok maddi sıkıntısı oldu. Ailem zaten maddiyat sebebiyle istemiyordu. 5 kuruşsuz yaşadığımız oldu. Yurt dışına git diyenler oldu eşime, ben sess le onu gurbetlerde süründürmek için evlenmedim dedi, sıkıntımızı da beraber geçiririz dedi. Bana annenin evine dön diyenler oldu, ben de aynı şeyi söyledim. Hiç kimseye muhtaç etmedi beni. Ailesinin benim üzerimde baskı kurmaya çalıştığı bir iki fırsatta direk karşılarında durdu, önlerini kesti.
Demek istediğim şu, ne parasızlık, ne beklenen arsalar bu kadar yüzgöz olmak için, bu oyunlar için sebep değil. Bunlar ailenin ve nişanlınızın gerçek karakterini görebileceğiniz bahaneler.
Çok ince düşünün. Şu anda alcağınız kararlar, bütün ömrünüzü belirleyecek. Siz eve arsaya değil, karaktere bakın. Ailenize danışın.
Ben danışmadım, bu da benden değil, annemden kaynaklıydı. Kardeşimin her şeyi uygun evliliğinde bile, parmağını kıpırdatmadı, her şeyi ben yaptım, tırnakalrımla kazıdığım iş hayatımı bırakmak zorunda kalarak. Yani mesele sen çöyle yaptın da böyle oldu değil, yapmayan hiç yapmaz. 30 yaşında anlayabildim bunu. Sıkıntıda yanında olan senindir, gidiyorsa bırak gitsin, zaten senin değildir.
Burada senin yanında duran ailen. Onları dinle, güven vermeyen bir adama güveneceğim diye hayatını heba etme.
Eee daha ne desin insanlar. Sen ya iradeli olacaksin ya da hayatini kv evinde kocanin donlarini yikarken bulacaksin.
Hayatini yakma sakin. Kimin ne dusunecegini onemseme istersevsizin yuzunuzden bitmis olsun. Onemli olan kurtulmak degil mi
Bende evini dolaplarla donattı sandım :)
Bence bu bey evlendikten sonra sana çok çektirecek...mobing uygulayacak görürsün
Siz inatla neden hala ayrılmıyorsunuz?? Bağlayan bir şey mi var? Almazsa almasınlar takıları bilmem neleri. Silin engelleyin numarasını bitti artık deyin. Kapınıza gelirse görüşmeyin ne yani bu kadar tantana
diğer konuya da yazmıştım
ailecek evlilik diye kendinizi kaybetmissiniz
karşı tarafta kullanıyor işte sizi
bence evlenin zaten hevesli siniz hiç olmazsa başka bir kadının başı yanmamis olur
Konularımı biliyosunuz. 1.5 sene alacagi bekleyen bi turlu dugunumuzu yapmayan 1 sene daha ertelemek isteyen nisanli ailesi. Takilari alin dedigimiz halde almamislar nisan atilmamis gibi davraniyolardi.
Dun konustum bizimkiyle. Dedim ailem artik istemiyo niye takilari almiyosunuz. Ailesinin bi turlu arayip duzeltmeme nedeni suymus. Babam biraz agir konusmustu. Karsi tarafin vurdumduymazligi sonrasi. Ama lafi farkli yere cekmisler. O sekilde demedi dedigim halde baban soyle dedi demeye devam ediyolar. Yani iftira ediyolar. Cevrelerine rezil olmamak icin babamin laflarini soylemisler millete. Neymis babam evliligimizi berbat edermis. Halbuki pamuk gibidir evlat yerine koyar karismaz adim gibi biliyorum.
Vay efendm babamdan dolayi olmazmiz. Beni kacircakmis ama aileme geri donus yaparm diye vazgecms. Kacir dedim. Bidaha ailene dönmek yok ama dedi. Normalde bizim anlastgmz ama uymadiklari tarih var ya iste o tarihe kadar ailesiyle kalirmisiz sonra eve cikarmisiz. Dedim o tarihte evlenebiliyosan niye evlenmiyosun da bu sorunlari yasiyoruz. Ailemin durumu yok dedi. Kacinca bisiler olur dedi. Yalan. Oyalama. Alacak gelince eve cikarmisiz sonra da onu dedi. Zaten ailesi daha once ayni evi teklif etmisti kabul etmicegimi belirtmistim. Megerse hepsi taktikmis. Allah bilir seneye ertelesek de yine o alacak gelmicek o yer satilmicak yine yapmicaklar dugunu. Sonra ayni evi teklif etcekler. Beni seviyosan ailemle.yasamayi kabul edersn dedi.
Dedm ben 15 yasinda kiz degilim olmaz.
Bikaciniz demistnz ayni ev icin oynanan oyun diye. Hakli ciktiniz. Simdi taslar yerine oturdu bende. Gozum acildi.
Dedim aileni al gel ailemi ikna edin beklemeye. Sonunda tmm dedi ama. Ilerde yine napip.edip babasinin evine zorla tasindirabilir.
Amin, hepimiz için en hayırlısı olur inşallah. Güçlü durmak çok zor bir şey, eşimin saçları beyazladı bu dönemde. Bende panik atak benzeri haller oluştu yaşadıklarımızla ki, bizde hiçbir geri adım yokkken bunları yaşamaya devam ediyoruz.Cok tesekkur ederim. Insallah mutlulugunuz daim olur. Benim dezavantajim karsimda guclu erkegin oynanmasi oldu. Ayni esiniz gbi davraniyodu. Cark. Demekki dediginz gbi arsaydi borctu bunlar bahane
Canım bence vazgeç bu işten
Madem çok seviyor herşeyi hazır etsin öyle tekrar seni istemeye gelsin yüzük taksın düğün yapsın
Aileyle yaşarsan çok zor.olur en güzel günlerinizi kavga içinde geçirir evlilikten birşey anlamazsiniz
Aman iyi ki gözün açılmış, mazallah gözün açılmasaydı bu adamla kesin evlenirdin. Gözün açıldı da evleniyorsun. :)) Yani sen her şeyi yutup kabul edecek olduktan sonra bırak gözün açılmadan yut bari. En azından 3 kuruşluk insanların karşısında küçük düşmezsin her şeyi bildiği halde evlenmeye meraklı kız olarak. Sen ve senin ailen ne olursa olsun evlenmek istemiyor mu? E önüne çıkan her şeyi de kabul ediyorsun, o zaman yarın evlen yani. İlerde zorla ailesinin evine götürür diyip bunu kabul edip hala evlenmek istiyorsan ne diye yokuşa sürüyorsun işi, bugün evlen.
Sizin ailecek başınıza gelecek var. Tek amacınız "evlenmek". Adam ne olursa olsun, ne yaparsa yapsın, aman yeter ki evlen. Ne kadar meraklısınız evlenmeye, sanki başınız göğe erecek.
Düğün tarihine çift olarak kendiniz karar veremiyorsanız evlenmeyin.
Ailelere onaylayıp uymak düşer bu süreçte.
Amin, hepimiz için en hayırlısı olur inşallah. Güçlü durmak çok zor bir şey, eşimin saçları beyazladı bu dönemde. Bende panik atak benzeri haller oluştu yaşadıklarımızla ki, bizde hiçbir geri adım yokkken bunları yaşamaya devam ediyoruz.
Bir de yan çizen biriyle ne kadar yıpranacağınızı düşünün. Çok zengin kişilerle evlenip, bütün maddi rahatlığa rağmen, eşleri annelerinin eteklerinin altından çıkamadıkları için, boşanan arkadaşlarım oldu. Kendi aile kararlarını almak için, eşleriyle değil, eşlerinin aileleriyle konuşmak zorunda kalıyorlardı.
Hem danışın, hem ölçüp tartın.
Ohooooo siz hâlâ bu adamdan medet umuyorsunuz, tekrardan nişan takılsın istiyorsunuz. Bu kadar ailem ailem diyen adam elbet sizi alır aynı eve sokar. O zaman ne yapacaksınız? Kalkıp boşanacak mısınız? Şimdi taşlar oturdu gözüm açıldı diyorsunuz bir de, hiçbir şeyin açıldığı falan yok. Kendinizi kandırıyorsunuz. Bile bile lades diyorsunuz. Sanki dünya üzerinde başka erkek yok, bir buna kaldınız. Valla bu saatten sonra olacak olan herşeyden siz sorumlusunuz. İnşallah gelip buralarda ağlamazsınız.
sonradan ağlamamak için şimdiden ağlıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?