Bu kadar kıskançlık normal mi?

Nihal hanim, eski konularinizdan birinde babanizin fotografini paylasmistiniz hatirliyorum ve o fotografi paylasirken yazdiginiz yorum, babanizi ne kadar sevdiginiz, onun evladi olmaktan gurur duydugunuzla alakaliydi

Sizce evlatlariniz buyuyunce kendi babalarini böyle anabilecekler mi?

Bu konunun basinda bosanin diyemem vardir mantikli bir gerekceniz yazmistim ama benden sonra yazilan ve yazdığınız yorumlardan oturu fikrim degisti. Bosanmazsaniz ve çocuklarınız bu evliligin icinde buyurse babalariyle gurur duymalari pek mumkun gozukmuyor.
Cunku adam size maddi olarak yikilmis, maddi olarak yikilan bi adama annesi dahi saygi duymaz, kaldi ki cocuklari saygi duysun.

Nihal hanım, ben oğlum 3 aylıkken aldatılıp boşandım üstelik eski eşim biraz parayı bulduktan sonra olan oldu, annem babam hayatta değildi destekçim yoktu.Lohusa halimle ne kadınlığım kaldı adam aşık oldum dedi.Türkiye’nin ismi sayılır bir şirketinde çalışıyorum. Gecem gündüzüm yok çalışma saatlerim anlamında.1,5 yaşına bir şekilde getirdim çocuğumu kendimden kısarak.Evim ve arabam vardı ama sıfırdım çalışmadığım için birikmişim yoktu devletten verilen doğum ücreti ile idare ettim. Yabancı bakıcı buldum yatılı, şirket içinden vakıf var şirketimizin kredi çektim bakıcı maaşını ilk ay maaşımdan kesilsin diye taksitli.
Oğlum Şuan 9 yaşında. Gelin görün çok zorluk yaşadım. Babası senede 10 görür. Sene boyunca 2 kere arar aramaz. Bir şekilde bu günüme geldim, tabiri caizse köpek gibi çalıştım çalışıyorum.
Güç inanın içinizde yaparsınız herşey gönlünüzce olsun

biri 3.5 diğeri 11 aylık 2 tane var bende de. psikoloji falan kalmıyor. ama madem maddi sıkıntınız yok. sorununuz çözümsüz değil. size önerim. hergün ya da 2 günde 1 gelip yarım gün evi derleyip düzenleyecek yemek yapacak bir yardımcı ve belli saat aralıklarında gelecek bir bakıcı hayatınızı tamamen derleyip toparlar. ama emin olmadım maddi konularınızdan. zira geçenlerde ankara’daki dükkanınızı satıp ev almaktan bahsediyordunuz. durumunuzun muhasebesini hesap kitap yapıp paranızı kendi hayatınızı kolaylaştırmak için harcamanızı öneriyorum.
eşinizle sorununuzdan çok bağımsız maddi imkanınız bu kadar iyiyse niye 2 küçük çocuk ve eve yetmek için paralanıyorsunuz

Ne bicim cevreleriniz var sizin ya bizim cevremizde birak aldatilmayi karsidaki kisiyle mutlu degilim diye bosanan bir suru arkadasim var hic biri de pisman olmadi .aldatilip da bosanmayan kimseye de denk gelmedim kendi cevremde
Ben ilk seferde aldatılanı görmedim. Bu arada psikoloji mezunu oldugumu söylemeyi unuttım… gerek stajlarımda gerek meslektaslarımla yaptıgım konusmaalrda biz görmedik. İlk sefer aldatılıp bosanan hic hasta görmedim

Sizin yasadıklarınızı yasamadım. Ama yasasaydım sayet dayanamazdım bunu biliyorum.
Fakat anlamadan dinlemeden hakaret eder gibi bosan yeaaaa diyenleri kaaale bile almayın

psikologsunuz ama danışanlarınıza hasta diyorsunuz değişik benim de tanıdığım çok var ilkinde boşanmayan hatta sürekli aldatılıp boşanmayan ama yüzde 95 i maddi anlamda kocasına bağlı ve eğitimsizler

Mesleğimi yapmıyorum yapmama gerek yok. Bu bölümü okumak istediğim icin okudum.Cünkü 2 tane 2 senelik önlisans mezuniyetim vardı. 4 senelik fakülte diyebilmek icin okudum. Zaten kendi isini yapan durumu olan ve inanın zerre kadar bu bölümü okumaya ihtiyac duymauan biriyim. Bu sebepten cokta edilen kelimelere takılma olur mu? Sonucta meslektaslarım var, stajım var.
Bunları yaparken gördügüm vakalar ve tanıstıgım insanlar var .
Hala da söylemimin arkasındayım.
İhanete ugrayıp ilk olan hic kimse bosanmadı.
Baska seyler eklenir o ayrı.
Gördügümü söylüyorum

meslektaslarinizla aldatilan insanlari mi konusuyorsunuz psikologluk oyle bir sey degil . sizin cevre ne kadar bosanamiyor bilemem ama dunya sizin hatali karar veren cevrenizden ibaret degil sukur saglikli kararlari olan kadinlarimiz var hala

meslektaslarinizla aldatilan insanlari mi konusuyorsunuz psikologluk oyle bir sey degil . sizin cevre ne kadar bosanamiyor bilemem ama dunya sizin hatali karar veren cevrenizden ibaret degil sukur saglikli kararlari olan kadinlarimiz var hala
Ayyy doktorlar hastalıklar üzerine konusmuyor mu? Bu ne sacma zihniyet bu ne komik laf sokmak icin ne söylediğini duymamak kahkaha attım.
Kiseswl hasta bilgisi konusmuyorsun, aldatma karşısında danısan/ hasta ların kacı bosanıyor sence? Tekrar güvenmek konusunda geliyor mu! Yada cift terapisine dönüyor mu? Yüzde kaclık dilimi dönüyor??? Bunlar elbette konusuluyo. sıglıktan bahsederken senin sıpsığ olduğun gerçeğinin mobeselere yansıması?
Ben kendim aldatılsam benim icin dönüsü olmaz.
Ama benim kendi kisiliğim bına müsade etmez. Eğer gözümle gördüm ve somut bi delilim var ise bosanırım. Ben 100 aldatılan kadın gördüysem ilk sefer olduğunu beyan eden 99 kadının o an icin bosanma kararı almadıgını gördüm.
Bı benim cevremin saglıksız olmamasıyla zerre kadar ilintili değil üstelik.
Kendi babam avukattı( vefat etti) aldıgı bosanma davaları üzerine de cok istisare ederdik ayyy nasııı avukaaattt nası bınu konusuyooooo size göre dimi, babam ve etrafımdaki diğer avukatların da fikirleri kadını bilmem kacıncı kez aldatmıs kadın hep yakalamıs öyle bosamıs… ben cevremdekş avukatlardan da ilk seferde tak diye bosadı diyeni duymadım. He vardır yüzde 10 u gecmez
Evliliğine devam eden birine saglıksız diyebilmek icin o kisinin ne yasadıgını bilmek gerekir.
sizin biraz daha olgunlasmanız gerek.

ben doktorum bu arada kime ne lafi ettiginize dikkat edin .deli degiliz herhalde oturup hastalarin bosanip bosanmadigini konusmuyoruz .Psikiyatrist arkadaslarimla da bir kere hastalari-danisanlari hakkinda konusmadik kendi cevrenizdeki anormal davranislari normallestirme cabaniz da bana kahkaha attirdi (!) .Evet her aldatilan bosanmaz ama herkes bosanmiyor %99 gibi oranlar iddialar sacma oluyor .

İstatiksel veri gayette konusuluyor.
Kisi özelini konusmuyorsun tabiki.
Evet her aldatılan boşanmıyor, bunu normal bulduguma dair beyanım mı var ?
Gerçekleri konusuyoruz.Bu benim ztn tasvip etmediğim bi durum.
En basiti kadınlar klübünü aldatmak diye taratın 10 tanesinden kacı evliliğine devam etmis. Gercek hayatı görün.

Aldatmaların sonucunun yüzde kacı bosanmaya dönüyor?
Bosanmaların sadece yüzde 14 ü aldatma sebebiyle oluyor.
Haberin olsun.

Son düzenleme:

Herkes sizin hastaniz değil ki. İnsanların sıkıntıları var ki geliyorlar size, sağlıklı karar verebilecek olsalar size başvurmazlar.
Hastalarinizdan yola çıkarak dışarıdaki hiç bir kadın aldatılınca boşanmaz demeniz doğru mu yani?

Hastalardan yola çıkmıyorum bu bir ikincisi Türkiye de gerçek hastalar cogunlukla gitmez psikologa d, hastalara tahammül etmeye calısanlar gider bu iki.
Ücüncüsü kendi babamın aldıgı bosanma davalarından da etrafımda gördügümde ayrıca kadınlar klübüne ara kısmına aldatmak yazıp 10 kadının 8 inin affettiğini okuyabilirseniz bir istatiksel veri elde edebilirsiniz. Hee ama ben tatmin olmadım diuorsanız 2022 tüik aile ici / bosanma/ üzerine yapılmıs anketi sonucu yüzde 14 lük bir kesimin aldatma sebebiyle bosandıgı yazılmış. Ama sizin aksi bir teziniz var ise linkleri bekliyorum
Bı arada kisisel görüsümü sorarsanız ben yasasam boşanırım. Fakat kimseye bu düşüncemi entegre edemem buna hakkım yok. Fakat gercekler karsısında neden bu kadar can yakmıs gibi davranılıuor bunu anlayamadım acıkcası

istatistigi yanlis yorumluyorsunuz . gerceklesen bosanmalarin %14 unun sebebi bosanma .yani 100 kisi bosanmis 14 u aldatilgi icinin bosanmis .
bu istatistigin aldatilan kadinlarin yuzde kacinin bosandigi ile alakasi yok .bosanma nedenlerini yuzde olarak degerlendirilmis .100 kadin aldatildi 14 kisi bosandi gibi bir anlam cikmaz bundan

Nihale de senin gibileri denk gelmiş anlaşılan. Allah aşkına sen çalışma zaten. Yargı dağıtacak kendini karar mercii, ara bulucu olarak görenler de psikolog olarak çalışmasın. Psikoloğun görevi olaylara farklı bakış açılarıyla bakılmasını sağlayıp kişinin kendi için doğru kararı vermesinin önünü açmaktır. Bekle düzelir diyemez bir psikolog

Azınlık ve coğunluktan bahsetmiyoruz ki siz çok kesin bir şekilde herkesin aldatmaya susup bosanmayacagini, boyle bir şeyi hiç görmediğinizi, görülmemiş bir şey olduğunu filan söylediniz. Turkiyede boşanmaların kolay olmadığını hepimiz görüp duyuyoruz biliyoruz yoksa.

Ve burada kimse kimseyi zorla boşandiramaz, oyle olsa ayni uyeler bu kadar cok konu acmazdi. Burada dertlere cevap yazan insanlarin cogu ben de dahil psikoloji konusunda uzmanlığı yok. Herkes fikrini söylüyor. Ha bana boşan diyorlar kendileri kocalarının bırakamaz diye düşünen de zaten fikir almak için konu acmamali. Ne diyeceğiz çoğunluk boşamaz anket sonuclari öyle diyor otur çek bari kocan dursun mu?

Bu arada psikoloji mezunu oldugumu söylemeyi unuttım

İlk sefer aldatılıp bosanan hic hasta görmedim

. 4 senelik fakülte diyebilmek icin okudum.

Ayyy doktorlar hastalıklar üzerine konusmuyor mu?
Pardon psikologlar ne zamandan beri kendilerini doktor sanıyor ? Doktor olan tıp mezunu psikiyatristler değil miydi?

Aranızda gayet normal bı konuşma geçmiş valla hiç de numaranı değiştir vs dedirticek dozda kıskanılcak bir şey olmamış. Kocanızın yanlışı valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…