65 yaş duruma göre gençtir, duruma göre yaşlıdır ama her daim babaannedir. İster yardım edecek gücü kendinde bulur, ister bulmaz. Yardım edemiyor diye torununun doğumuna gelmesin mi ?
Ne kadar sığ, ne kadar insani sevgiden yoksun oldu insanlar. Ve bu sevgisiz insanlar çocuk büyütecek.
20 yıl sonra bizi ana, baba büyük takmayan, bencilliğin dibine vurmuş gençlik bekliyor. Allah sonumuzu hayr ede.
Ve inanıyorum ki bugün kayınvalideye saydıranlar, kendileri hiç yaşlanmayacak, elden ayaktan düşmeyecek sananlar, yaşlılığın bencillik ikinci çocukluk olduğunu bilmeyenler yarınlarda ne ettikte çekiyoruz diyecek. Çünkü bu dünyada rüzgar eken hep fırtına biçmiştir.
Yazık vallahi.
Egem bacım ben kızı buldum da sen ne edeceksin içime dert oldu senin durumun. Anam sen torun yüzü göremeyeceksin haberin ola.

ahhhhh ahhhhhhh halime yanarım. kızı olanlara çok seviniyorum.hepiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah

bende sen ve kadesa'nın kızıyla oyalanırım.siz kızların resmini gönderirsiniz ben onlarla idare ederim artık

tabii bir de derenimle

bir ara face'te bir yazı paylaşılmıştı.
2 genç evlenirler ve ertesi gün kimin ailesi gelirse gelsin kapı açmama kararı alırlar.ilk önce erkeğin ailesi gelir kapıyı çalar çalar beklerler ama verdikleri söz olduğu için erkek üzülse de kapıyı açmaz ve ailesi kapıdan döner.
daha sonra kızın ailesi gelir,onlar da kapıyı çalar.kız ağlamaya başlar.onlar benim ailem kapıdan çeviremem der ve kapıyı açarlar.
gel zaman git zaman 4 tane erkekten sonra 5. kızları olur.erkek çok sevinir ve büyük bir parti verir,karısı buna şaşırır.neden oğlanlara yapmadın da kıza yaptın der.erkekte gözümüz aydın ,artık bize kapı açacak bir kızımız oldu,onun için,der
Egem abla ille de birinin doğumuna gitmek şart mı
Bence doğum ve lohusalık durumunda kişi en iyi annesiyle rahat eder, o yüzden öyle söyledim
Sende gider torununu görürsün o ayrı
yooo ben zaten gitmeyeceğim.gidipte ardımdan onca laf mı ettireyim.en azından gelmedi diye lafım edilir sadece
gelmek istiyorsa gelsinler elbette sonuçta oğullarının evi onların da torunu ama anne gibi gelsinler misafir gibi değil..
ben erken doğum yaptım bebeklerim 3 hafta küvözde kaldılar ölüm kalım savaşı verdiler bu süreçte k.validem gelmedi bile.40.günümde eve çıktıktan sonra geldi.biz eşimle geceler boyu uyumadık iki prematüre bebek biri kolik oldu sürekli ağlıyor falan k.validem 10 gün kaldı bu 10 günde her gece kapattı kapısıını uyudu.herşeyi ben yaptım o arada bir oğlu isteyince yemek yaptı falan.çocukları ilk gördüğünde ki tepkisi şu oldu ayyy bunlar kedi yavrusu gibi ne kadar çirkinler!! ve sürekli laf vurdu başkalarını güzel bebeklerini anlatıp durdu.çocukları yımamaya hergün annem geldi o komutan gibi emirler yağdırdı.
annem ise doğumda yanımızdaydı 3 hafta ankarada hastanede kaldık yanımızdaydı,ben sezeryan olduğum için bebeklerime süt sağdım annem hastaneye götürdü ki k.validemden kaç yaş büyüktür.bizimle ağladı bizimle acı çekti.paramız bitti annemler ceplerinden harcadılar.çocukları memlekete götürmeye babam özel minübüs kiraladı ki rahat edelim diye düşün.
şimdi ikisi de anne değil mi ikisi de saygıyı hak ediyor ikiside sevilmeli falan filan..yok öyle biu dünya,eğer gerçekten anne babaanne gibi davranacaklarsa başımızın üstünde yerleri var ama misafir gibi gelip onca laf vurup gideceklerse kimse melek değil herkesin de bir sabır sınırı var.bu kız anneleri içinde geçerli sadece k.valideler için değil.
benimde iki oğlum var gerçekten böyle olmak istemiyorum.k.validemin yaptıklarını yapmak yaşatmak istemiyorum.gelinimin çocuğu değil oğlumun çocuğu diye bakmak istiyorum.
senin kaynana düşman başına.kaynanan kaynana değil ki,abla.

torun olunca yaşlı hissediyordur kendini zoruna gidiyordur
Öyle düşünme Egem abla hayırlı insanlarla karşılaştırsın çocuklarını. Bir gün teyzemle mutfakta yemek yapıyorduk. Elim yandı teyzem de kaynanandan korkacaksın belli dedi.(Bizim oralarda öyle söylenir.)Bende kırmaktan korkarım dedim. Teyzem güldü evlen de gör dedi. Sürekli genç kızların beynine "kaynana kötüdür" imajı yerleştiriliyor sorunlar biraz da oradan kaynaklanıyor.
Neyse gel zaman git zaman evlendim, kaynana kötüdür ya arıyorum açığını, her lafına mana yüklemeye çalışıyorum cık yok. Baktım evladı gibi seviyor. Bende onu çok seviyorum. Her aldığımdan almaya, yaptıklarımdan göndermeye çalışırım. Migreni var başını ovarım, işlerini yaparım elimden geldiğince. Burası bdv. Herkes derdini anlatıyor. Yoksa çok iyi anlaşanlar da var. Umarım çok iyi anlaştığın bir gelinin olur.
ne mutlu sana canım.inşallah sonuna kadar böyle devam edersiniz

egem ablacım bu birazda sana bağlı değil mi sence? sen anne gibi davranırsan karşıdaki de gerçekten kötü niyetli bi kız değilse neden göremeyeceksin,sevemeyeceksin torunlarını? bazı şeyler etkiye tepki meselesidir.sen biliyorsun benim k.validemi daha bi saygısızlığım olmadı ama yok kadın buzdolabı gibi içinde sevgi yok.şimdi ben mi suçlu oldum örneğin?
her zaman gelinler hatalı değil ablacım gerçekten değil.bak hala tüm yaptıklarına rağmen diyorum ki telde anne doğumada gelirsin diyorum tabii kızım gelirim demiyor bana.
ablacım bence sen iyi bir k.valide olacaksın içinde merhamet ve annelik duygusu var çünkü ama İnşallah iyi gelinlerle karşılaşırsın.
önümde annem ve erkek kardeşim var.annem erkek kardeşimi hep el üstünde tuttu.gelinimize bizden fazla değer verdi.böyle yaptıkça kendini kaf dağında görmeye başladı.daha 2 ay öncesine kadar annem benim gelinim iyi oğlum sorunlu diyordu.ama öyle bir şey yaşatmışlar ki anneme asıl sorunun gelinimizden kaynaklandığını anladı.:50tabii hala da asıl sorunlu kardeşim,allah büyüktür ve onları allaha havale ediyorum

tek tarafın iyiliğiyle bu işler yürümüyor sende de olduğu gibi.bunlar karşılıklı olursa güzel oluyor.