bu kadar mı düşüncesiz olunur ya

Arkadaşım baktığın vakit sende kaynananı anne gibi görsen oda seni evladı gibi görür. 65 yaşında kadın, tatlı dille "oh iyiki geldiniz bende biraz dinlenirim" dedin mi ? Yazmamışın demek ki demedin. Kadın evine ilkkez gelmiş, hemen işi devralsa " bak ilk kez geldi evimi ele geçirdi" demeyecek misin ? (bunun cevabını kendi kendine ver)

Doğuma daha var diyorsun 39, hafta kimse tahmin edemiyor. Arkadaşım doktordan çıktı 15 günün var dediler daha yolda açılma oldu acilen hastaneye döndü. 39.haftada neyin erkeni ? Sanırsınız 19. haftada geldi. Maalesef sen önyargılı yaklaşınca (erken geliyor diye) haliyle kayınvalide önyargılı davranmış. Çünkü inan kötü elektirk geçici, sevgisizlik geçici. birini sevmiyorsan, emin ol ki oda seni sevmiyordur. Çünkü kalpten kalbe hep yol vardır.

Bu arada hamilelikle yumuşaklığın ne ilgisi var ki, hamilelik bir hastalık mı ? Önceden neyse şimdi de oyum. Hormonmuş vs imiş bana göre şehir efsanesi.

Hayırlı doğumlar, inşallah kız bebeğin olacaktır.

Bıu arada sevgisiz çocuk yetiştirme sırf size değil aman ha yanlış olmasın tüm önyargılı, adından ötürü kayınvalideyi öcü gibi görenlere ...

ne diyeyim sen yap ben dinleneyim mi diyeyim.nasıl söyeyebilirim bunu?dr dedi daha erken kırkı doldurursun telaş yapma diye.
büyük olan onlar değil mi ?ilk tanıştığımızdan beri yüzümü bir kez asmadım her şeye ragmen.nişanlıyken 17 saat yol gidip dedesi hasta diye ziyaretine gittim kayınvalidem onca insan varken hastane den bizimle eve gelmedi.5 gün gittik yazın doğru dürüst yüzümüze bakılmadı...nişanlıyken kaç defa aradım ben konuşurken iyi hadi iyi günler deyip şap kapattı.
tabiki hassasım efsane falan da değil bunu sizde benim kadar biliyorsunuz ve inşallah bu efsane sizi vurmaz da sebepsiz yere içiniz dolup ağlayasınız gelmez çocuğunuz etkilenmez.
evet kız annesi olacağım ama bu kadar ilgisiz sevgisiz bir erkek annesi olacaksam inş olmaz hiç oğlum.bunun erkek kızla ilgisi olduğuna da inanmıyorum bu sevgi ile ilgili.o kaç gündür bir kere nasıl oldun kızım iyi misin dedi mi hayır. ben kendimi kaldıramıyorum gözlüğümü getir limonumu getir diye emir veriyor.
görende size bir şey yapmışım sanır yada benim vicdansız kötü bir anne olacağımı gaipten haber aldınız sanır.Allah sizi de imtihan etmesin çocuklarınızla pardon gelinlerinizle...

bide şu var kızlar 39.haftayı bilemem ilk gebeliğim ama harbiden bi uyku geliyo yaa, ben 8-9 gibi uyur oldum işyerinde ayakta uyuduğum oluyo ağzımdan salya aktı düşünün, e bu durumda bazı işlerime yetişemiyorum annem bayramdan sonra gelirim diyodu gelsin valla epey çalıştıracam kadını :1: kızının kuzusu canım annem :16:

gözlerim doldu lütfen anneni çağır özellikle son hafta 26 yaşındayım hayatımda ilk defa bugün anneme sana bu kadar hiç ihtiyacım olmamıştı dedim nerdeyse ağlayacaktım yanlış anlamayın kv olup olmaması ile ilgili değil anneme ihtiyacım.bilmem niye böyle hissediyorum ama garip hissediyorum bana bir şey olsa sanki sadece o yardım edebilir gibi geliyor ki anneme de bağlı falan değilim yada değildim.

bana da öyle oluyor sürekli uykulu ve yorgun haldeyim gerçi 39.hafta artık insan yerinden zor kalkar düşünemiyorum bile :)

eş ve ailesinde bi konu var gelini alası orda hem de tam prenses sendromuyla birlikte onun yanında ne konu sahibi ne bizler gelini G si olamayız :ssz:

prenses sendromu mu?komiğime gitti kendime çookk uzak geldi. hamileliğimi düşünüyorum da hep yalnızdım çalıştım maddi manevi sıkıntılar hiç bitmedi ama yaşadığım her şeye rağmen mutlu olmaya çalıştım çünkü bu bebek benim için Allahın en büyük lütfu...o kadar çok uğraşan arkadaşlarımız varki...ve kızımın bir tek tekmesi hareketi beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor ki eşimi de öyle.naz yaptıysam bir tek eşime yapmışımdır üzdüysem de bir tek onu...
ilk ayımda o bulantılar arasında o durmadan uyurken evim ilk defa tozdan gözükmedi.ben bir kere aranıp iyi misin lafına muhtaçtım o zaman ama şimdi kızım sağlıklı sıhhatli doğsun da onları da yaptıklarını da unutacağım inşallah ki ilk günlerdeki beklentilerimde yok artık.ben ağlaya ağlayada olsa kendi işimi yaparım çok şükür Allah başka dert vermesin.

bana abes gelmedi nedense. sen zaten direk ön yargıyla yaklaşıp gelmesini istememişsin. kadın belki kötü niyet içermeden gerçekten kendi düşüncelerini söylüyor samimiyetinden..bu yönden bak bakalım olayın rengi değişecek mi?

bende öyle olduğuna inanacağım inş.değişse de artık üzülmeyi keseceğim bunları düşünmem üzülmem çocuğuma da zarar veriyor dua edin lütfen...

gözlerim doldu lütfen anneni çağır özellikle son hafta 26 yaşındayım hayatımda ilk defa bugün anneme sana bu kadar hiç ihtiyacım olmamıştı dedim nerdeyse ağlayacaktım yanlış anlamayın kv olup olmaması ile ilgili değil anneme ihtiyacım.bilmem niye böyle hissediyorum ama garip hissediyorum bana bir şey olsa sanki sadece o yardım edebilir gibi geliyor ki anneme de bağlı falan değilim yada değildim.

ah canım aileler Ankarada biz tee Batmandayız sağolsun eşim çok yardımcı ama geçen ona bile dedim sen eşim bile olsan bazen çekiniyorum şunu getirir misin bunu da yapar mısın demeye, anne gibisi olmuyo gerçekten, bu günlerde gelir geçer sıkma canını annen ne zaman geliyo en azından o sana bi yaren olur kv de örgü mü örüyo ne yapıyosa yapsın

Konuyu baştan sonuna okudum.Bazı arkadaşların konu sahibi arkadaşı çok kırıcı bir şekilde yargıladıklarını gördüm ve yazma ihtiyacı hissettim.Öncelikle her insan farklıdır.Bana göre arkadaşımızın sorunu kayınvalidesini samimiyetsiz olarak görmesi.İş-güç-masraf değil.Sonuçta kv. bugüne kadar hiç yanlarında olmamış, hiç sevgi ilgi göstermemiş ve şimdi sanki mükemmel bir ilişkileri varmış, geliniyle çok ilgiliymiş gibi doğumdan bir hafta önce gelmiş.Bazıları belki ilişkileri düzeltmek için gelmiş diyebilirler.O zaman adım atsın bir sevgi ilgi alaka göstersin.Arkadaşımız bana göre bundan rahatsız oluyor.Geçmişte yaşadığı kırgınlıklarda var sanırım.Bunlarıda unutamamış olabilir.
Ayrıca doğum yapmak ve lohusa dönemi çok zor bir dönem.Öyle bir dönemde insanın evinin kalabalık olmasının insanı rahatsız etmesi çok doğal.Belkide kalabalıkta rahat edemeyecek.Geçmişte kırgılıklar yaşadığı bir insandan bir şeyler isteyemiyordur.Bende hamileyim kayınvalideme çorba yaparmısın diyemem ama anneme diyebilirim.Hem yapı olarak insanlardan bir şeyler istemek çok zor gelir hemde anneme karşı daha rahatım.

Bazıları bizde yaşadık abartıyorsun vs. yazmış.Siz yaşadınız siz farklısınız.Konu sahibi farklı bir birey.Psikolojisi, olumsuzluklara tahammül sınırı farklıdır.Buraya yazmış yargılanmak için değil.Anlaşılmak için.Derdini paylaşmış.Zaten doğuma 10 gün kalmış stres altında biraz destek almak istemiş, yargılanmak değil.Biraz daha hoşgörülü bir tutum sergilenebilir.Kayınvalideye karşı hoşgörü ve sevgiden bahsedenlerin derdini paylaşan sıkıntılı bir hamileye karşı bu üslubu kullanmaları ne büyük bir çelişki.Elbette eleştiride olabilir ama yapıcı olmalı yıkıcı değil.

ah canım aileler Ankarada biz tee Batmandayız sağolsun eşim çok yardımcı ama geçen ona bile dedim sen eşim bile olsan bazen çekiniyorum şunu getirir misin bunu da yapar mısın demeye, anne gibisi olmuyo gerçekten, bu günlerde gelir geçer sıkma canını annen ne zaman geliyo en azından o sana bi yaren olur kv de örgü mü örüyo ne yapıyosa yapsın

Allah yardımcın olsun hayırlı sağlıklı mutlu doğum nasip etsin doğuma gelecek sadece. bir hafta kalacak çalışıyor. o da yeter anneme dememe bile gerek kalmaz o yapar zaten.verdim ipi şişi uğraşıyor. olsun yine de alıştım galiba mutlu olsunlar hayırlısıyla zaman akıp geçsin gitsinler:1:
eşim arada kalmasın onu o duruma düşürmek istemem.ikimiz arasında kavga kırgınlık olması onlar ne yaparsa yapsın artık umursamıyorum:1:

Konuyu baştan sonuna okudum.Bazı arkadaşların konu sahibi arkadaşı çok kırıcı bir şekilde yargıladıklarını gördüm ve yazma ihtiyacı hissettim.Öncelikle her insan farklıdır.Bana göre arkadaşımızın sorunu kayınvalidesini samimiyetsiz olarak görmesi.İş-güç-masraf değil.Sonuçta kv. bugüne kadar hiç yanlarında olmamış, hiç sevgi ilgi göstermemiş ve şimdi sanki mükemmel bir ilişkileri varmış, geliniyle çok ilgiliymiş gibi doğumdan bir hafta önce gelmiş.Bazıları belki ilişkileri düzeltmek için gelmiş diyebilirler.O zaman adım atsın bir sevgi ilgi alaka göstersin.Arkadaşımız bana göre bundan rahatsız oluyor.Geçmişte yaşadığı kırgınlıklarda var sanırım.Bunlarıda unutamamış olabilir.
Ayrıca doğum yapmak ve lohusa dönemi çok zor bir dönem.Öyle bir dönemde insanın evinin kalabalık olmasının insanı rahatsız etmesi çok doğal.Belkide kalabalıkta rahat edemeyecek.Geçmişte kırgılıklar yaşadığı bir insandan bir şeyler isteyemiyordur.Bende hamileyim kayınvalideme çorba yaparmısın diyemem ama anneme diyebilirim.Hem yapı olarak insanlardan bir şeyler istemek çok zor gelir hemde anneme karşı daha rahatım.

Bazıları bizde yaşadık abartıyorsun vs. yazmış.Siz yaşadınız siz farklısınız.Konu sahibi farklı bir birey.Psikolojisi, olumsuzluklara tahammül sınırı farklıdır.Buraya yazmış yargılanmak için değil.Anlaşılmak için.Derdini paylaşmış.Zaten doğuma 10 gün kalmış stres altında biraz destek almak istemiş, yargılanmak değil.Biraz daha hoşgörülü bir tutum sergilenebilir.Kayınvalideye karşı hoşgörü ve sevgiden bahsedenlerin derdini paylaşan sıkıntılı bir hamileye karşı bu üslubu kullanmaları ne büyük bir çelişki.Elbette eleştiride olabilir ama yapıcı olmalı yıkıcı değil.

ben anlatsam kendimi bu kadar iyi ifade edemezdim o kadar iyi anlamışsınız ki demekki bir nebze de olsa kendimi anlatabilmişim çok mutlu oldum .Allah razı olsun sadece sizden değil olumlu olumsuz yorum yapan herkesten.çok büyük kırgınlıklarım var onlara karşı çok iyiye yormaya çalıştım abartıyorsun dedim insan olur dedim ama iyi niyetlilikle körlük birbirinden farklı aşamıyorum bazı şeyleri hazmedemiyorum her zaman deniyorum ama başaramadım eşimde diyor affedemedin diye ama inanın ağzımdan tek bir kötü laf çıkmadı çıkmazda bu bana yakışmaz.kendi içimde bocalayıp duruyorum ama oğulları benim için o kadar değerli ki bu güne kadar yaşadıklarımı yaşayacağımı bilsem yine onunla evlenirdim...belki sevgi böyle bir şey:1:

65 yaş duruma göre gençtir, duruma göre yaşlıdır ama her daim babaannedir. İster yardım edecek gücü kendinde bulur, ister bulmaz. Yardım edemiyor diye torununun doğumuna gelmesin mi ?

Ne kadar sığ, ne kadar insani sevgiden yoksun oldu insanlar. Ve bu sevgisiz insanlar çocuk büyütecek.

20 yıl sonra bizi ana, baba büyük takmayan, bencilliğin dibine vurmuş gençlik bekliyor. Allah sonumuzu hayr ede.

Ve inanıyorum ki bugün kayınvalideye saydıranlar, kendileri hiç yaşlanmayacak, elden ayaktan düşmeyecek sananlar, yaşlılığın bencillik ikinci çocukluk olduğunu bilmeyenler yarınlarda ne ettikte çekiyoruz diyecek. Çünkü bu dünyada rüzgar eken hep fırtına biçmiştir.

Yazık vallahi.

Egem bacım ben kızı buldum da sen ne edeceksin içime dert oldu senin durumun. Anam sen torun yüzü göremeyeceksin haberin ola.
:5:ahhhhh ahhhhhhh halime yanarım. kızı olanlara çok seviniyorum.hepiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah:16:bende sen ve kadesa'nın kızıyla oyalanırım.siz kızların resmini gönderirsiniz ben onlarla idare ederim artık:14:tabii bir de derenimle:emir_bebek::16:

bir ara face'te bir yazı paylaşılmıştı.
2 genç evlenirler ve ertesi gün kimin ailesi gelirse gelsin kapı açmama kararı alırlar.ilk önce erkeğin ailesi gelir kapıyı çalar çalar beklerler ama verdikleri söz olduğu için erkek üzülse de kapıyı açmaz ve ailesi kapıdan döner.
daha sonra kızın ailesi gelir,onlar da kapıyı çalar.kız ağlamaya başlar.onlar benim ailem kapıdan çeviremem der ve kapıyı açarlar.
gel zaman git zaman 4 tane erkekten sonra 5. kızları olur.erkek çok sevinir ve büyük bir parti verir,karısı buna şaşırır.neden oğlanlara yapmadın da kıza yaptın der.erkekte gözümüz aydın ,artık bize kapı açacak bir kızımız oldu,onun için,der:31:
Egem abla ille de birinin doğumuna gitmek şart mı
Bence doğum ve lohusalık durumunda kişi en iyi annesiyle rahat eder, o yüzden öyle söyledim
Sende gider torununu görürsün o ayrı
yooo ben zaten gitmeyeceğim.gidipte ardımdan onca laf mı ettireyim.en azından gelmedi diye lafım edilir sadece:ssz:
gelmek istiyorsa gelsinler elbette sonuçta oğullarının evi onların da torunu ama anne gibi gelsinler misafir gibi değil..

ben erken doğum yaptım bebeklerim 3 hafta küvözde kaldılar ölüm kalım savaşı verdiler bu süreçte k.validem gelmedi bile.40.günümde eve çıktıktan sonra geldi.biz eşimle geceler boyu uyumadık iki prematüre bebek biri kolik oldu sürekli ağlıyor falan k.validem 10 gün kaldı bu 10 günde her gece kapattı kapısıını uyudu.herşeyi ben yaptım o arada bir oğlu isteyince yemek yaptı falan.çocukları ilk gördüğünde ki tepkisi şu oldu ayyy bunlar kedi yavrusu gibi ne kadar çirkinler!! ve sürekli laf vurdu başkalarını güzel bebeklerini anlatıp durdu.çocukları yımamaya hergün annem geldi o komutan gibi emirler yağdırdı.

annem ise doğumda yanımızdaydı 3 hafta ankarada hastanede kaldık yanımızdaydı,ben sezeryan olduğum için bebeklerime süt sağdım annem hastaneye götürdü ki k.validemden kaç yaş büyüktür.bizimle ağladı bizimle acı çekti.paramız bitti annemler ceplerinden harcadılar.çocukları memlekete götürmeye babam özel minübüs kiraladı ki rahat edelim diye düşün.

şimdi ikisi de anne değil mi ikisi de saygıyı hak ediyor ikiside sevilmeli falan filan..yok öyle biu dünya,eğer gerçekten anne babaanne gibi davranacaklarsa başımızın üstünde yerleri var ama misafir gibi gelip onca laf vurup gideceklerse kimse melek değil herkesin de bir sabır sınırı var.bu kız anneleri içinde geçerli sadece k.valideler için değil.

benimde iki oğlum var gerçekten böyle olmak istemiyorum.k.validemin yaptıklarını yapmak yaşatmak istemiyorum.gelinimin çocuğu değil oğlumun çocuğu diye bakmak istiyorum.
senin kaynana düşman başına.kaynanan kaynana değil ki,abla.:1:torun olunca yaşlı hissediyordur kendini zoruna gidiyordur:1:
Öyle düşünme Egem abla hayırlı insanlarla karşılaştırsın çocuklarını. Bir gün teyzemle mutfakta yemek yapıyorduk. Elim yandı teyzem de kaynanandan korkacaksın belli dedi.(Bizim oralarda öyle söylenir.)Bende kırmaktan korkarım dedim. Teyzem güldü evlen de gör dedi. Sürekli genç kızların beynine "kaynana kötüdür" imajı yerleştiriliyor sorunlar biraz da oradan kaynaklanıyor.

Neyse gel zaman git zaman evlendim, kaynana kötüdür ya arıyorum açığını, her lafına mana yüklemeye çalışıyorum cık yok. Baktım evladı gibi seviyor. Bende onu çok seviyorum. Her aldığımdan almaya, yaptıklarımdan göndermeye çalışırım. Migreni var başını ovarım, işlerini yaparım elimden geldiğince. Burası bdv. Herkes derdini anlatıyor. Yoksa çok iyi anlaşanlar da var. Umarım çok iyi anlaştığın bir gelinin olur.:16:
ne mutlu sana canım.inşallah sonuna kadar böyle devam edersiniz:nazar::nazar::nazar:
egem ablacım bu birazda sana bağlı değil mi sence? sen anne gibi davranırsan karşıdaki de gerçekten kötü niyetli bi kız değilse neden göremeyeceksin,sevemeyeceksin torunlarını? bazı şeyler etkiye tepki meselesidir.sen biliyorsun benim k.validemi daha bi saygısızlığım olmadı ama yok kadın buzdolabı gibi içinde sevgi yok.şimdi ben mi suçlu oldum örneğin?

her zaman gelinler hatalı değil ablacım gerçekten değil.bak hala tüm yaptıklarına rağmen diyorum ki telde anne doğumada gelirsin diyorum tabii kızım gelirim demiyor bana.

ablacım bence sen iyi bir k.valide olacaksın içinde merhamet ve annelik duygusu var çünkü ama İnşallah iyi gelinlerle karşılaşırsın.

önümde annem ve erkek kardeşim var.annem erkek kardeşimi hep el üstünde tuttu.gelinimize bizden fazla değer verdi.böyle yaptıkça kendini kaf dağında görmeye başladı.daha 2 ay öncesine kadar annem benim gelinim iyi oğlum sorunlu diyordu.ama öyle bir şey yaşatmışlar ki anneme asıl sorunun gelinimizden kaynaklandığını anladı.:50tabii hala da asıl sorunlu kardeşim,allah büyüktür ve onları allaha havale ediyorum:50:
tek tarafın iyiliğiyle bu işler yürümüyor sende de olduğu gibi.bunlar karşılıklı olursa güzel oluyor.:34:

insan bi kez soğudumu bi daha eskisi gibi olmuyor ne yazıkki. burda arkadaslar yazıyo hani diyorlar ya iyi davran amanda minnoşum yok bilmem ne çeken bilir arkadaşlar. sürekli burun kıvrılmak gizli gizli evin düzenine müdahale herşeyi ben bilirim halleri. benimde oğlum var ve çok büyük bir laf ediyorum şuan gelinim isterse kendi evinde halının ortasına mıçsın niye yaptın dersem nağmerdim. çeken bilir. allah kolaylık versin canım.

Niye bu kadar yuklenilmis sana anlamadim. Herkes kv sini ne kadar da severmis meger. Burada acilan kv sikayetlerini uzaylilar yaziyor demek ki? Gorunuse gore herkes kv siyle cok mutlu, mesut.

Ben sana hak veriyorum. Oyle terbiyesiz kv gelmese daha guzel olurmus. Evladina uvey evlat gibi davran, sonra bebek gormeye gel. Ayrica evet kiz cocugu olmayan doguma gidip kalmasin. Insanlar ne merakliymis lohusa kadin bakmaya. Benim cocugum yok, ama ben kizkardesimin yaninda dahi emzirmeye cekinirim. Kiz kardesim de benim yanimda emzirmedi, o da benden cekiniyor. Kv den de cekiniliyor olabilir. Kv ler de olduler mi hemen geline bakamadik diye? 2 ay sonra gidersin ne oalcak?

Hiic oyle formul cikarmaya gerek yok, gitmem ama sunu gonderirim gibi. Iyi niyetli ol, o her turlu anlasilir. Ama boyle sanki yaris yapiyormus gibi once ben gidecegim kalacagim demek guc yarisi gibi oluyor.

Senin kv de tatil koyune gelmis, karni burnunda gelinden hizmet bekliyor. Inleyerek sofra kuruyor kadin, en basitinden yazik der vicdan sahibi elime mi yapisir sunlari koyayim der. Dedigin her seyde haklilik payin var, bna gore sen degilsin anormal olan. Bosver gormemeye calis, ne yapacaksin evladina uvey evlat gibi davranmis. Ne desen bos!

Niye bu kadar yuklenilmis sana anlamadim. Herkes kv sini ne kadar da severmis meger. Burada acilan kv sikayetlerini uzaylilar yaziyor demek ki? Gorunuse gore herkes kv siyle cok mutlu, mesut.

Ben sana hak veriyorum. Oyle terbiyesiz kv gelmese daha guzel olurmus. Evladina uvey evlat gibi davran, sonra bebek gormeye gel. Ayrica evet kiz cocugu olmayan doguma gidip kalmasin. Insanlar ne merakliymis lohusa kadin bakmaya. Benim cocugum yok, ama ben kizkardesimin yaninda dahi emzirmeye cekinirim. Kiz kardesim de benim yanimda emzirmedi, o da benden cekiniyor. Kv den de cekiniliyor olabilir. Kv ler de olduler mi hemen geline bakamadik diye? 2 ay sonra gidersin ne oalcak?

Hiic oyle formul cikarmaya gerek yok, gitmem ama sunu gonderirim gibi. Iyi niyetli ol, o her turlu anlasilir. Ama boyle sanki yaris yapiyormus gibi once ben gidecegim kalacagim demek guc yarisi gibi oluyor.

Senin kv de tatil koyune gelmis, karni burnunda gelinden hizmet bekliyor. Inleyerek sofra kuruyor kadin, en basitinden yazik der vicdan sahibi elime mi yapisir sunlari koyayim der. Dedigin her seyde haklilik payin var, bna gore sen degilsin anormal olan. Bosver gormemeye calis, ne yapacaksin evladina uvey evlat gibi davranmis. Ne desen bos!

Tanımadığı bir insana terbiyesiz demek enteresan bir düşünce tarzı. Mesela bende sizi tanımam etmem ama bu yazıdan sonra size öyle bir çıkarımda bulunsam hoş olur mu ? Hoş olurmuyu bırakın hemen saldırıya geçersiniz, sen bana terbiyesiz dedin diye. Peki o kayınvalidenin size saldırıya geçme şansı var mı :34:

Asla unutmamamız gereken birşey yazılanları tek taraflı okuyoruz, karşıyı asla bilmiyoruz. Ve bilmediğimiz konularda, tanımadığımız insanlara terbiyesiz demek hoş değil.

Hem terbiyesiz kadın dediğiniz kişi, konu sahibinin eşinin annesi, çocuğunun babaannesi ....

Bu arada kimse kaynıvalide sevdalısı değil sadece insan.

arkadaşlar doğumuma az kaldı nasipse.annem doğuma bir hafta izin alıp gelecek çalışıyor.eşimin annesi de geleceğim dedi ama ne zaman bilmiyorduk.geçen hafta bu cuma binecek dediler bende çok erken doğuma gelsin dedim eşime o da haftaya çarşamba gelsin o zaman dedi neyse ben sevindim sonra kardeşi perşembe günü annesini yollamış bizede arabaya bindirince haber verdi sağ olsun.
bize ilk gelişi sağ olsun.eşime kızdım insan birde bana sorar diye benim kimseye ihtiyacım yok şimdi dedim ama napsın geleni geri mi göndereyim dedi.iki gündür ne yapacağımı şaşırdım ilk geldiği gün heyecanla bebeğe yaptığım battaniyeyi gösterdim renkler karışık olmuş kıza gider mi dedi renkler de lila beyaz mor.eşime atkı örüyorum onu gösterdim dar değil mi dedi.iyi mi?bir tane gzel laflarını duymadım bir de bunlar olunca çok üzüldüm.şimdi eşim evde o gidince ben ne yapayım.nereye gitsem oraya geliyor ne yapsam inceliyor nasıl geçer bu zaman oturamıyorum kalkamıyorum yanında evde doğru dürüst giyecek kıyafetim yok tayt kapri falan var pek bir şey almadık maddi sıkıntıdan.
eviniz güzelmiş şmyle böyle bile demedi ya yada güzel bir yorum.yemek yapmak zorundayım her öğün.salondaki kanepeyi açtık sert gelmiş yatamamış.yazık eşimde gerilme deyip duruyor.ben mi abartıyorum bilmiyorum ama zaten soğuktum iyice soğudum.ben her işimi görüyorum zaten erken gelmenin mantığı ne anlamadım hala.şiş ip verecekmişiz de o da bir şeyler örecekmiş onu bile vermek istemiyorum şimdiye kadar bir tane bir şey almış mı yapmış mı?
doğuma yakında kp gelecekmiş kaç zaman kalmayı düşünüyorlar merak ediyorum.zaten maddi sıkıntımız var birde masraf iki katına çıkacak.hamileliğimin canına okudular gerlmekten yoruldum.içim hep ağlamaklı.
ne yapayım arkadaşla bu günleri nasıl geçireyim.

canım bende senınle aynı durumu yasadım 37 haftalık hamıleydım evım tadılata gırdı (sıtede oturuyozruz mecburı) annemı cagırdım ev batıyodu annem geldı ıstanbuldan sagolsun temızledı yerlestırdı ve gıtttı ben esımle daha cok zaman gecırmek ıtıyodum esımede soylemıstım doguma kadar ıse bıle gıtmıcektı ızın alcaktı neyse bı sabah annemın gıttıgının ertesı gunu kaynana aramıs ben yoldayım gelıyorum dıye ay ben nası aglıyorum nerden cıktı bu kadın dıye ev temız annem yapmıs yemegımı gıtmıs bu nerden cıktı dedım ısguzar bak hala sınırlenıyorum neyse yapcak bıseyın yok yanı napcan dusuncesız ınsanlar kendını uzme bebısıne yazık strese sokma bebegını sen yemek faln yapma agrım var de yat hep fazla aynı odada kalma kendı odana gıt uyu ben oyle yapıyodum napım yuzunu gorunce sınır bsıyodu bana esımde demıstı gelme nası dıyım yola cıkmıs yoldaymıs demıstı cok sınır bozucu bı durum sonuna kadar haklısın canım

canım bende senınle aynı durumu yasadım 37 haftalık hamıleydım evım tadılata gırdı (sıtede oturuyozruz mecburı) annemı cagırdım ev batıyodu annem geldı ıstanbuldan sagolsun temızledı yerlestırdı ve gıtttı ben esımle daha cok zaman gecırmek ıtıyodum esımede soylemıstım doguma kadar ıse bıle gıtmıcektı ızın alcaktı neyse bı sabah annemın gıttıgının ertesı gunu kaynana aramıs ben yoldayım gelıyorum dıye ay ben nası aglıyorum nerden cıktı bu kadın dıye ev temız annem yapmıs yemegımı gıtmıs bu nerden cıktı dedım ısguzar bak hala sınırlenıyorum neyse yapcak bıseyın yok yanı napcan dusuncesız ınsanlar kendını uzme bebısıne yazık strese sokma bebegını sen yemek faln yapma agrım var de yat hep fazla aynı odada kalma kendı odana gıt uyu ben oyle yapıyodum napım yuzunu gorunce sınır bsıyodu bana esımde demıstı gelme nası dıyım yola cıkmıs yoldaymıs demıstı cok sınır bozucu bı durum sonuna kadar haklısın canım

nerdeyse bire bir aynısıymış maalesef ne kadar kaldı peki???
bugün hele...ben temizlik yapıyorum ıkınarak balkona çıktı oturdu nerdeyse her şey bitti yardım edilecek bir şey varmıydı dedi:1:güler misin ağlar mısın bende gittim banyo da ağladım afedersin sahibinin hatrı var.
bilmiyorum hata mı ettim size danışayım.bana taksitiniz bitti mi falan diye sorunca kızmdana sakince durumumuzu anlattım şu kadar kaldı ne yapacağız belli değil diye şu sıkıntıları yaşadık işten çıkarılınca sancıdan dr hastaneye yatırdı falan dedim.sonra geldiniz ilk defa evimize bir eviniz güzelmiş diyemez miydiniz bakın çöpünüz yok ama neler yaptık en azından güzel iki laf etseydiniz bekledim dedim.ben dedim ama içimdendedim dedi.ama ben bekledim içinizdekini bilemem ki dedi.battaniye ördüm kızıma renkleri mor lila beyaz.ilk geldiği gün onu heyecanla göstermiştim ama nasıl şevkle (kendimi şimdi salak gibi hissediyorum)bu ne alacalı kıza olmuş mu demişti.onu da dedim (ne geregi varsa. ama çok içime oturmuştu çok bozulmuştum)ben heyecanla gösterdim rengini falan bırakıp bi güzel olsun diyemez miydiniz dedim.ben onu kötü anlamda demedim dedi.ama dedim iyi bir şey söylemediniz ki...çenemi tutamadım...iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum ama o kadar uzaklar ki söylediklerinin yada söylemedikleriniz karşılarındaki üzerindeki etkisinde...
biliyorum çookk abartıyorum ama inanın çok zor geçiriyorum bu son günleri benim hayalim bu değildi yalnızken çok mutluydum annemi aradım ne olur ya sen gel ya ben geleyim dedim olmaz senin gelmen dedi bende biliyorum olmayacağını eşimi o zor duruma düşürmem...Allahım şu günler bir geçse ne olur dua edin bazen içim öfkeyle bazen vicdan azabı ile doluyor ama kendime hakim olamıyorum...

inan söyle bir baktım dün eşimle yan yana otururken benimde erkek kardeşim var anneme neler yaptı annem kaç yaşında içine sokar.ama kadın eşime eşim kadına el gibi.
bir de bugün bana dedem çocuğa sevginizi belli etmeyin derdi dedi.güldüm çok yanlış düşünüyormuş dedim ne olursa olsun çocuk annesinin babasının sevgisinden emin olmalı dedim.bir de hesaba çeker gibi söyle bakalım bilecek misin çocukla annenin iletişimi ne zaman başlar dedi saflıktan mı hinlikten mi soruyor anlamdım karnımı gösterdim daha ben o içimde değilken onu sevdim hissettim dedim.:1:cevap 3 aylıkkenmiş merak ettiyseniz:1:
Allah dayanma gücü versin...bizden o kadar bi haberler ki sen ne öğretmeniydin dersane de miydin eşin şimdi maaş almıyor muu enteresan enteresan sorular soruyor...

insan bi kez soğudumu bi daha eskisi gibi olmuyor ne yazıkki. burda arkadaslar yazıyo hani diyorlar ya iyi davran amanda minnoşum yok bilmem ne çeken bilir arkadaşlar. sürekli burun kıvrılmak gizli gizli evin düzenine müdahale herşeyi ben bilirim halleri. benimde oğlum var ve çok büyük bir laf ediyorum şuan gelinim isterse kendi evinde halının ortasına mıçsın niye yaptın dersem nağmerdim. çeken bilir. allah kolaylık versin canım.

canım şuan çok hassasım ama midem ağzımda hep zaten insan kaç defa geğirir ya...eşimin ağzının şapurdatmasına dayanamıyorum...her akşam oturuyoruz ve kv defalarca geğiriyor.eşime kızdım mahsus yapma ne olur diye baktı adam bir şey diyemedi...sinirlerim çok fena durumda.buna da kızılır mı hastadır diyeceksiniz ama öyle rahat yapıyor ki...

yooo ben zaten gitmeyeceğim.gidipte ardımdan onca laf mı ettireyim.en azından gelmedi diye lafım edilir sadece:ssz:

Fazla alınıyorsun abla
Ben kötü bişey demedim ki
Elbette kayınvalide de gelir torununu ve gelinini görür ama
Bakım, anneye ait olmalı. Başka türlü çekinirim ben
Giyinme, çıkarma, lavaboya gitme vs. bunu kast ediyorum
Bi de canım bişey isterse anneme söyleyebilirim ama kayınvalideme veya bi başkasına söylemem zahmet olmasın diye

annem içinde kv içinde geçerli bi durum daha var, hani anneye bakıcı gibi davranırlar ya emzirdin mi ay ay ay doğrumu tutuyosun, sen bilmezsin sen anlamazsın biz bilmem ne kadar çocuk büyüttük, hiç çekemem

annem içinde kv içinde geçerli bi durum daha var, hani anneye bakıcı gibi davranırlar ya emzirdin mi ay ay ay doğrumu tutuyosun, sen bilmezsin sen anlamazsın biz bilmem ne kadar çocuk büyüttük, hiç çekemem

en çookk ta o zaman ne yaparım diye merak ediyorum kendimi sabırla sakince davranabilecek miyim???
annem akıl vermez şöyle yapsak olur mu falan der de kv.öyle diyecek gözüküyor bugün anladım.ıspanak doğruyorum başını kesip öyle yıkayım dedim hayır ikna edemedim iki defa yıkadı annem yapma bak başını kesiyorum zaten niye onu da yıkayayım dedim ikna edemedim en son ben böyle yapıyorum dedim de bıraktı gitti.elimden alıp yapacağına hep akıl vermeye çalışma...

arkadaşlar benim gücüm kuvvetim kalmadı bel ağrılarım falan arttı...ve kardeşimi çağırdım.kardeşime küsmüştüm ama:1:
yalvarmış anneme en azından işine yarayım ablamın demiş.eşime söyledim kavga etmeyecekseniz seni üzmeyecekse gelsin dedi:1:
annem eşimi aradı yine de. oğlum yanlış anlama selin çağırıyor ama sen istemezsen kabalık olur anneme, dersen göndermeyeyim diye.yok anne gelsin bende yetişemiyorum çok yoruluyorum yardım edemiyorum annem de çökmüş yorgun herhalde demiş.kardeşim yarın gelecek inş.:1:
kv iyi gibiyiz elimden geleni yapıyorum yemeğini hazırlıyorum güler yüz gösteriyorum ilgilenmeye de çalışıyorum elimden geldiğince...
aslında çok şey yapabilir sıkıntılarıma da şahit ama yapmıyor.yapamıyor değil yapmıyor. annemde söyle kızım bari eline ver bir şeyler doğrar dedi ama yapamam ben.çocuk değil...kötü niyetli bir insan değil biliyorum.en azından ben Allah bana bir erkek çocuk verir de torunumu görürsem nelere dikkat etmem gerektiğini öğrendim bu aşamada :1:
hayırlısı ile gelip gitsinler elimden geleni yapacağım ama bir daha bu hataya düşeceğimi zannetmiyorum eşimde dersini almıştır eminim...
yazılarımı okuduğunuz,yardımcı olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.
yine de sıkılır bir şeylere alınırsam yazarım.çünkü bir tek derdimi buraya anlatıp akıl alıyorum.her şey için teşekkürler...kızım ve bana du edin.iyi bir anne baba olabilelim hayırlı sağlıklıbir evladım olsun...:1:

Back
X