Bu kaplumbağanın evden acilen gitmesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evde kaplumbağa beslemenin o hayvanlara eziyet olduğunu biliyorum. uygun şartlarda bakılmazlar çünkü. ölüp giderler.
arada büyüyebilen olursa da bu konuda olduğu gibi büyüdükçe sevimsiz bulur sahibi, kurtulmaya çalışır.

afedersin de senin kaplumbağan büyümeyecek mi acaba?
tiksindim demişsin, aynı öyle olcak senin oğlun da.

ne farkı var ikisinin??

Son düzenleme:

hımm anladım canım. annn bilmiyo mu rahatsızlığını, keşke biaz daha anlayışlı davransaydı sana.

ama yer blabilirsin bence. illaki isteyen biri bulunur. nette ilan falan ver. ya da ne biliyim hayvanat bahçesine götür..

hastalığnızın tanısını bildiğinize göre,tedavi oluyorsunuz heralde.okuduğum kadarıyla aşırı tepki vermeniz normal ama geçiciymiş..

biraz sabrederseniz zamanla yeni kaplumbağaya da alışırsın belki.

benım de kaplumbagam var 1 yasında bıle degıl. akvaryumunda bakıyorum eger bakamayacak kadar mesgul durumda olursam bir pet shopa vermeyı dusunuyorum. sen de boyle yapabılırsın

Mikerinos; hayvan sevgimi sizin ölçütlerinize göre belirleyemem. Normalde hayvanları çok severim, beni kaç defa hastanelik eden kedime bile evde olmasa da bakmaya devam ediyorum ben. Bu durumu şu an cidden anlatamıyor olabilirim, bilmiyorum.

Feza_ ; yerine koymak gibi değil aslında. Yani şimdi saçma bir örnek olacak ama olay benim olmayan bir şeyi sahiplenememek.

komidin26 ; sadece iş yerinde stresli bir gün geçirdim. annemle ya da hayvanlarla sorunum yok.

cerebrum77 ve sanspasa ; Allah beterini versin falan mı diyeyim ne diyeyim? Hani konuya zerre yardımınız dokunmuyor, anca laf sokmak için cevap atıyorsunuz ya, bitiyorum o duruma.

Coldplay ; Yan odada sanki yürüyor da, taşların oynama sesini duyuyorum sanki. Yem vermiştim geldiğinde, hani ısınacaktım belki ama kaplumbağam ikinci plana atılınca gitmesi taraftarı oldum.

gelinciksurubu ; kırılacak bir durum yok ki ortada, ben de arar söylerim çok zor bir şey değil. Çok büyük bir şey beklemiyorum ama annem bu isteğime anlayış gösterebilirdi. Ben de normal şartlarda sorun etmem zaten, isterse at baksın evde, ama benim kaplumbağamı ikinci plana atamaz.

Meleknaz; cidden yaptığım üveylik, hani tam kelime anlamı bu. Bakabileceğimi biliyorum ama hemen değil, ortam yok şu an. beslemişsin bilirsin. O plastik kapta kaplumbağa mı beslenir Allah aşkına? Aynı akvaryuma koysam büyük küçüğü döver mi? ya da bir sıkıntı olur mu?

mattika; ben sevimsiz, çirkin falan mı dedim ya da nerede dedim gösterir misiniz? Benim derdim beraber bakamayacak olmak. 13 sene kaplumbağa baktım daha önce, bundan çok daha büyüktü. Sorun sevimsizlik meselesi değil, saçmalamayın lütfen.

ayyy ben ınanamıorum artıkk

ALLAH su mubarek gunde sana boyle krız gecertcek kusucak aglıcak bayılcak gıbı olan dert vermesın arkadasım
.

Bende bır hastanız var yakınıızı kaybettınız yada elınız falan koptu sandım (ALLAHH KORUSUN) krız gecırdım kustum falan dıınce .

Bu arada sizi kzdıran asıl neden annenizin davranışları olmuş bence ama lütfen sözkonusunun bir "can" taşıdığını unutmayın...

İlahi güldüm akşam akşam daha ne olsun.

İnsanlar nelerle uğraşıyor sen ne diyorsun.

Bu kaplumbağa gitmeli.

Al götür bırak birine veya ilgilenmeyiver yahu.

Hayvancağıza yazık. Durup dururken istenmeyen oldu.

Allah aşkına büyüyün biraz ...

Bu arada sizi kzdıran asıl neden annenizin davranışları olmuş bence ama lütfen sözkonusunun bir "can" taşıdığını unutmayın...

Annemin bu konuda biraz daha düşünceli olmasını beklerdim evet.
Tabii ki can. İnanın ilk kez hayvan beslemiyorum. 21 yaşındayım, kendimi bildim bileli hep hayvan besledim.
Sadece kedime artık bahçede bakmak zorundayım, evde durmuyor çünkü. bu durumu bile hala atlatabilmiş değilim.

Turtletürk diye bir kaplumbağa sitesi var oraya üye olup ücretsiz isteyen birine verebilirsin.Çok ta güzel bakarlar.Aynı boyutlarda kaplumbağası olan ve eş arayan biri elbet denk gelir.

korktum yapamıyorum de...

evde hayvan beslemeyin ne olur...senin için söylemiyorum arkadaşım üstüne alınma genel...bir konu vardı bugün sibirya kurdu ile ilgili oraya yazarken düşündüm bu konuyu nasıl açsam diye tam denk geldi şimdi sanırım....o yüzden senden özür dileyerek içimden geçenleri söylemek istiyorum...

evde hayvan beslemeyin....hayvanlar biz insanların oyuncakları değil...hayvan seviyorsanız sokaktaki hayvanları sevin onlara yardımcı olun...gidin doğal ortamlarında görün hayvanları...evinizde siz onlara ne kadar iyi şartlar sağlarsanız sağlayın doğal ortamları kadar mutlu olamazlar...ve hayvanlar üzerinden para kazanan bunun ticaretini yapan insanlara izin vermeyin...insanların oyuncağı olsun diye hayvan üreten insanlara prim vermeyin...bana kızacaksınız belki ama başka türlü düşünmek elimden gelmiyor...ben istiyorum diye bir hayvanı eve, hele minicik (hayvanlar için miniciktir) apartman dairelerine kapatmak bana hiç adil gelmiyor...

Son düzenleme:
herkese verilecek bir cevabın var ,o halde derdinin dermanınıda kendin bul biz daha ne diyelim..:44::44:

senin oğluşun varsa,annneninde bir oğluşu oldu artık yapcak bişey yok.tek başını yaşamıyorsun o evde,artık daha kalabalıksınız alış bu duruma

Birde kaplumbağalar sularını sıcak severler ısıtıcı şart.Geniş yüzme alanı ve istediklerinde çıkıp kabuklarını kurutabilecekleri bir kuru alana ihtiyaçları vardır.İnşallah bu şartları sağlamışsınızdır.Kuru alanı ısıtacak bir lambada gerekli.

bu kadar çıldırcak ne var anlamadım ya bide bunun için feryat figan konu açmışsınız

:):):)o evden göndermeye çalışıo almaz lamba falan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…