Bu kaplumbağanın evden acilen gitmesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizde su kaplumbağası besliyormuşsunuz neden bu kadar rahatsız oldunuz hiç anlayamadım.

Bi su kaplumbağası için el kadar olmak çok çok büyük değil ki öyle :)

Benimde 2 su kaplumbağam var ve sürekli büyüyorlar her gelenin tuhafına gidiyor korkmuyor musun nasıl eline alıyorsun diye ama hayır.

Onlar geldiklerinde benim minik bebeklerimdi bana muhtaçtılar ve hala da muhtaçlar.

Şu an 1 yılımız dolmak üzere beraber ve yaklaşık 7 cm büyüdüler bu yana ve şu an 10 cmler.

Eğer akvaryumda besliyorsan senin oğluşunda büyüycek üzgünüm buna engel olamazsın ve o sinir krizleri geçirdiğin kaplumbağa kadar olcak hatta yıllar sonra ondan daha büyük.

Ayrıca ikisi aynı akvaryumda durabilirler ilk zamanlar gözlemlersiniz birbirlerine zarar vermiyorlarsa bi arada durmalarında sakınca yok.

O da oğluşunuz gibi bi kaplumbağa yaa yapmayın yazık.

Not: Kaplumbağalarımın büyüdüğünü görmek çok güzel birşey. Büyük kaplumbağaları daha bi seviyorum nedense :)

Oğluşun büyüdüğünde sende seversin.

Sakın da bi petshopa verme çok kötü şartlarda bakıyorlar hele ki büyük kaplumbağaları kova da besliyorlar.

bende ewde oğlu war mikrop amaçlı kafayı yediğini sandım :1: ilahi siz bişey demiyorum yaa...
ahh ahh keşke tek sorun kaplumbağalar olsa götürüp ormana bırakın çokmu zor

Bunada hayvan sevgisi demeyin bari .. Öldürmenizle ormana bırakmanız arasında hiç fark yok.

Su kaplumbağası ormanda yaşayamaz .

Bazı ilginç insanlar alıp dereye denize vs bırakıyorlar bilinki orada yaşayacağı zaman maximum 4 gün .Denizi zaten saymıyorum bile tuzlu suda yaşayamazlar adı üzerinde tatlu su kaplumbağaları.

Bakamayacaksanız almayın alacaksanızda sorumluluğunuzu bilin ve bakın bu kadar basit !

Ay hayvan bakmayı "sanal bebek" bakmaya benzeten kişiler lütfen hayvan almayınn.. Bilgili onlara bakabilecek kişiler alsın baksın büyütsün..Hayvancağızlar da mutlu olur siz de..

2 haftadır yavru güvercin besliyoruz evimizde.Zorunlu bi misafir.Elimle besledim,yuvasından düşmüş,onu kedilere yem edemezdik.Hayvan sevgisi bambaşka bir şey.İçinde o sevgiyi barındırmayan anlayamaz.Umarım kaplumbağanın sonu iyi olur!..

Bana gönderebilirsin bilmiyorum nasıl göndericen ama ben bakarım. Özelden mesaj atıcam sana.

Artık bu konuyu önerileri okumak için açmaya başladım... Su kaplumbağasını ormana bırak diyen mi ararsın, git bir tatlı suya bırak diyen mi... Bizim insanımız pek zeki yahu... Kendilerine ilk okulda su kaplumbağaların havada karada suda sıcaklık tuzluluk fark etmeksizin her türlü yaşadığı öğretilmiş kanımca....

bu ne saçmalıktır yahu annenizle konuşarak çözemediğiniz konuyu başka kim çözebilir merak ediyorum...sanki memleket meselesi...

ŞIMARIKLIK !!!!!

benim size söyleyebileceğim tek şey bu. kusura bakmayın da siz en iyisi hayvanlardan uzak durun.onların sağlığı açısından. bende tavşan bakıyorum kocaman oldu. ama ona tek bir laf edecek insanı mahvederim. hayvan sevgisi çok başkadır. sabah kalkıp ilk ona bakmak onun ihtiyaçlarını gidermek benim her işimden önce gelir.
zavallı masum ELLLL kadar kamplumbağanın size ne zararı var. bakıverin ölür müsünüz ? :47:

niye bukadar abarttınız kendinizi üzdünüz anlamadım madem alın bi petshopa götürüp bırakın
bende çok kızarım böyle hayvan alıpta atanlara bakmayanlara daha dün ellerimde yavru köpek öldü tasması vardı bulduğumda belli sahipliymiş hasta olduğunu anlayınca atmışlar sokağa genç hastalığına yakalanmış galiba naptıysak kurtulamadı inleye inleye öldü ,, bukadar abartmayın hem böyle yapıp huzursuzluk yaratırsanız Allah korusun beslediğiniz hayvanlarada bişey olur

Hayvan bakmak sorumluluk ister, çoçuk oyuncağı değildir.Hayvanları seven insan başka bir kaplumbağa geldi diye fenalık geçirmez, onuda sahiplenir.Sizin kaplumbağa'da büyücek o zamandamı fenalık geçireceksiniz? :20:

Mikerinos; hayvan sevgimi sizin ölçütlerinize göre belirleyemem. Normalde hayvanları çok severim, beni kaç defa hastanelik eden kedime bile evde olmasa da bakmaya devam ediyorum ben. Bu durumu şu an cidden anlatamıyor olabilirim, bilmiyorum.

Feza_ ; yerine koymak gibi değil aslında. Yani şimdi saçma bir örnek olacak ama olay benim olmayan bir şeyi sahiplenememek.

komidin26 ; sadece iş yerinde stresli bir gün geçirdim. annemle ya da hayvanlarla sorunum yok.

cerebrum77 ve sanspasa ; Allah beterini versin falan mı diyeyim ne diyeyim? Hani konuya zerre yardımınız dokunmuyor, anca laf sokmak için cevap atıyorsunuz ya, bitiyorum o duruma.

Coldplay ; Yan odada sanki yürüyor da, taşların oynama sesini duyuyorum sanki. Yem vermiştim geldiğinde, hani ısınacaktım belki ama kaplumbağam ikinci plana atılınca gitmesi taraftarı oldum.

gelinciksurubu ; kırılacak bir durum yok ki ortada, ben de arar söylerim çok zor bir şey değil. Çok büyük bir şey beklemiyorum ama annem bu isteğime anlayış gösterebilirdi. Ben de normal şartlarda sorun etmem zaten, isterse at baksın evde, ama benim kaplumbağamı ikinci plana atamaz.

Meleknaz; cidden yaptığım üveylik, hani tam kelime anlamı bu. Bakabileceğimi biliyorum ama hemen değil, ortam yok şu an. beslemişsin bilirsin. O plastik kapta kaplumbağa mı beslenir Allah aşkına? Aynı akvaryuma koysam büyük küçüğü döver mi? ya da bir sıkıntı olur mu?

mattika; ben sevimsiz, çirkin falan mı dedim ya da nerede dedim gösterir misiniz? Benim derdim beraber bakamayacak olmak. 13 sene kaplumbağa baktım daha önce, bundan çok daha büyüktü. Sorun sevimsizlik meselesi değil, saçmalamayın lütfen.

merhaba

eğer hala evde ise ben almaya talibim .. ona güzel bir yuva verebilirim..

Hayvansever(!) birinden bunu duymak ne acı. Sanki düşmandan bahsediyorsunuz öyle anlatmışsınız. Bence de sizde kalmamalı allah korusun yarın bi gün başına bişey getirebilirsiniz hayvandan tiksiniyorsunuz çünkü. Bir an önce gerçek bir hayvansevere teslim edin hayvancağızı!

benim de küçükken hatice adını verdiğim bir çiçeğim vardı. diğer saksıların arasında minicik kalıyordu. haticeyi her sulamaya gittiğimde diğer çiçeklerin yapraklarına vurup zarar vermeye çalışıyordum. nerden aklıma geldi bilemedim :1:

konu sahibi. yazık o kaplumbağaya ne yapsın ki... getiren bayanın normal bir akvaryum almak yerine plastik kapta baktığına şahit olmuşsunuz. neden kapoşu mutlu etmiyorsunuz kii... belki seninkiyle arkadaş olur

yazık kaplumbağaya ağzı olsa neler söylerdi :.d ona yapıcağınız en büyük iyilik gidin doğal ortamına bırakın:!!

Yaaaa kaç kere söylemem gerekiyor SU KAPLUMBAĞASININ TÜRKİYEDE DOĞAL ORTAMI YOKTURRRRR!!!!!! Biri der git ormana bırak biri der git tatlı suya bırak bilmiyorsunuz bari araştırın elinizin altında internet var.... Su sıcaklığı çok önemlidir Türkiyede gidip dereye bırakırsan 3 güne ölür caretta değil bu yaa el kadar kaplumbağa........

Bu arada konu sahibi talip olan birkaç kişi çıktı ne diyorsun...

Ayrıca bakmaya talip olan arkadaşlar lütfen küçük plastik kaplarda bakacaksanız istemeyin bu onlara tam bir eziyet büyük akvaryumlara ihtiyaçları var en küçüklerin bile kaldı ki bu baya büyümüş durumda...

kesinlikle sizin bi hayvansever olduğunuza inanmıyorum, o hayvanın suçu ne ? büyük(yaşlı) olması mı? bu kadar kindar olmayın lütfen .. burda arkadaşlar o kadar yorum yapmış ama siz hala istemiyorum diyorsunuz .. o zaman hangi şehirdeyseniz söyleyin belki sahiplenmek isteyen gerçek bi hayvansever çıkar..

ayrıca ayılıp bayılmalar kusmalar vs bunlar saçma şeyler.. aşırı büyütmüşsünüz gözünüzde madem anneniz kaplumbağaların yerlerini değiştirdi bi hayvansever(!) olarak siz bi tane daha akvaryum alın ve ayrı ayrı besleyin.. ne var ki bunda ? bu kadar büyütmeye gerek yok ..

Benişm kaplumbağam vardı küçük(küçük kaplumbağaların satılmasına da karşıyım aslında bu yüzden petshopları sevmiyorum) ona güzel bi akvaryum ayarlamıştım taş aldım ısıtıcı alacaktımki kaplumbağam öldü malesef hastaymış sanırım. Aynı şehirdeysek bende alabilirim yani kapluşuu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X