Bu Kaynana Meselesi İleride Sorun Olursa ?

O zaman mesele gayet net. Aile ile yaşanacak.
Sorun şu, siz bunu kabul ediyor musunuz?

Ben kendi ailem için de ayrı ama yakın ev diyorum çünkü ev ev üstüne olmuyor.
Ancak yatalak, bakamayacak halde olursa bakarım.
Kimseye muhtaç olmayan, eli ayağı tutan insana neden bakıcılık yapmak zorunda olasınız ki?
Net olan bir durum yok. Kesinlikle böyle olacak diye birsey de konuşmadık. Sadece ihtimaller dahilinde isterse kalan kişi ben gelme diyemem diye bir şey konuştuk. Ben de başım gözüm üstüne demedim. Çalışan biri için bunun zorluğunu anlattım ve konu belirsizce kapandi

Şuan mükemmel bir sevgili olması ilerde kültürel farklılığınızın , ailesine aşırı düşkün olmasının sorun olmayacağını mı garantiliyor? Evlilik demek mükemmel bir sevgililik şartından ziyade kültürel uyum ailelerin ekonomik denkliğin olması vs üzerine kurulması demektir. Yoksa o mükkemmel adam evlendikten sonra çok değişti diye konu açabilirsiniz. Adamı iyi analiz edin kültürler uymuyor ama bana çok iyi davranıyor diye düşünmeyin. Ne kadar ince bir adamda olsa mayası hamuru neyse karşınıza o çıkacak. Ve böyle tek kalımlarda birlikte yaşarız tarzı bir duruma sıcak bakıyorsa lütfen iyi düşünün. Zaten tek başına kalamayan bir ebeveyne evin en küçük oğlu değil tüm çocuklar evlatlık vazifesi yapıp yanına aırayla alır öyle nasıl bir kültür bu? Evlilik demek sadece evlendiğiniz kişiyle olmuyor ailesiylede evleniyorsunuz bunları düşünmenizi tavsiye ediyorum. Ben kendi adıma asla mutlu olamayacağımı söyleyebilirdim size böyle bir evlilikle.
Evet ama hayatıma girecek tüm insanlarda yarın bir gün bu sorunu yasamayacagimi bilemem ki. Buna göre biri ile hayatımi sürdürmeye çalışsam birini sevmem imkansız. Ancak annesi babası ailesi olmayan biri ile bunu garantiliyebilirim. Bu fikre sıcak bakmayan birinin de ileride zor kalınan bir durumda bunu istemeyeceği ne belli olacak. Ben çok geleceklerini hissetmiyorum. Çünkü belli bir düzenleri var. Olabildiğince buradaki ablalarina da uzak ev tutucagim. Çok git gel olsun istemiyorum. Fakat kaç yil sonra bu olur ihtimali ile iliskimi biteremem ki. Öyle bir dayatması yok fakat ekstrem durumlarda olabileceklere açık gibi. Ailesini seviyor düşkün biraz. Bu durum beni de çok memnun etmiyor

Tek cocuk degil ama hemen isterim diye atlamis,bu adamla evlenince sorun yasarsiniz,oldugu semtte diger evlatlariyla kalabilir ,
Bu adam belli ki seyim hiyar diyene silede tuzu slip kosacak,net olun,ayrilmayi goze slin

Her çocuğun da kalmadı daha uygun olur deseniz. Mesela herkes de iki ay kalır. Böylece kimse bunalmamis olur.
Şimdiden böyle bir şey demek çok uygun olmaz gibi geliyor. Daha yaşayan insanlar. Ölünce böyle böyle olsun diye hesap biçmek kötü birşeye sebep olabilir. Zaten yaşlı insanlar yılın her dönemi sürekli oradan oraya seyahat etmez.

seni en iyi ben anlarım 1 hafta önce 3 yıllık sevgilimden nişan attım. annesi 50 yaşında, 15 yıl önce eşi vefat etmiş. emekli maaşı ve müstakil evi var fakat gel gör ki evli cocklu kızında kalıyordu sebebi de tek kalamıyor oluşuymuş. ben de bunu kabul etmedim, her alternatifi seçeneği sundum ama nişanlım 6 ay bizde 6 ay ablasında kalacak diye tutturdu. anlaşamadık ve ayrıldık.

böyle sırf cocuk dogurdu diye evlatlarına yük olan gencecik insanlardan nefret ediyorum. annesi belki de bunu istiyordu bilemeyiz. kendi evi bomboş duruyor. insanlara yük olmaktan ne anlıyor bu insanlar? o kadar sevmeme rağmen olmadı. benim nişanlımla da bu konu dışında hiçbir sorunumuz yoktu. birbirimizi hala çok seviyoruz.

demem o ki ileride ne olacağına kimse bilemez evet fakat sen ne istediğine kendin karar ver. çok karamsar da olma belki ikisi de uzun yıllar yaşayacak bilemezsin. yakında bir ev tutarsınız olmadı öyle bakılır. ama kafalarında oğlumuz yanına yerleşirim düşüncesi varsa bunu kimse değiştiremez. bunu da anca ya zaman gösterir ya da evlenmeden senin bu konuyu onlara çıtlatmanla olur bu da hoş olmaz.

Tek cocuk degil ama hemen isterim diye atlamis,bu adamla evlenince sorun yasarsiniz,oldugu semtte diger evlatlariyla kalabilir ,
Bu adam belli ki seyim hiyar diyene silede tuzu slip kosacak,net olun,ayrilmayi goze slin
Kalan ebeveyn isterse isterim dedi. Onların kültüründe küçük çocukta kalıyor çünkü ama ben hem çalışıyorum hem de onların kültürüne çok yakın değilim. Benim yanımda rahat hissetmeyebilir bu sebeple gelmeyebilir. Bir de henüz tanısmadik ama çok samimiyet kurmak istemiyorumm. İnsan çok samimi olmadığını birinin evinde kalmak istemez

Kesinlikle istemiyorum demek hoş olmuyor. O nedenle öyle dersem uzaklaşır benden. Böyle de olsun istemiyorum ailesi sonuçta. Şuan da birlikte yaşama durumu söz konusu değil, yaşamayacagizi biliyor ama biri vefat edip öbürü tek kalınca bunu talep edebilir. Tabi anne veya babasından hangisi sağ ise o gelir mi bilmiyorum sonuçta başka şehir, başka düzen ve çalışan bir gelin. Onlarda beraber yaşama var ama gelin hep evde ve onların yaşam şekline göre yaşayan gelinler oluyor. Yani okumuş çalışan daha önce olmamis
kimse çalışan gelin diye anlayış göstermiyor
Hele ailede çalışan yoksa
Seni sadece gelin olarak gorurler
Hafiften citlat arkadasina
Dolayli yoldan

seni en iyi ben anlarım 1 hafta önce 3 yıllık sevgilimden nişan attım. annesi 50 yaşında, 15 yıl önce eşi vefat etmiş. emekli maaşı ve müstakil evi var fakat gel gör ki evli cocklu kızında kalıyordu sebebi de tek kalamıyor oluşuymuş. ben de bunu kabul etmedim, her alternatifi seçeneği sundum ama nişanlım 6 ay bizde 6 ay ablasında kalacak diye tutturdu. anlaşamadık ve ayrıldık.

böyle sırf cocuk dogurdu diye evlatlarına yük olan gencecik insanlardan nefret ediyorum. annesi belki de bunu istiyordu bilemeyiz. kendi evi bomboş duruyor. insanlara yük olmaktan ne anlıyor bu insanlar? o kadar sevmeme rağmen olmadı. benim nişanlımla da bu konu dışında hiçbir sorunumuz yoktu. birbirimizi hala çok seviyoruz.

demem o ki ileride ne olacağına kimse bilemez evet fakat sen ne istediğine kendin karar ver. çok karamsar da olma belki ikisi de uzun yıllar yaşayacak bilemezsin. yakında bir ev tutarsınız olmadı öyle bakılır. ama kafalarında oğlumuz yanına yerleşirim düşüncesi varsa bunu kimse değiştiremez. bunu da anca ya zaman gösterir ya da evlenmeden senin bu konuyu onlara çıtlatmanla olur bu da hoş olmaz.
Adina çok üzüldüm ama belki hayırlısı olmuştur. Erkek arkadaşımin kültüründe kız kardes veya abla da yaşama kültürü yok. Erkek çocuk bakıyor. En küçük erkek çocuk hem de. Bu sebeple erkek arkadaşım bakar diye düşünmüş olabilirler ama evlenince yanınıza gelecegiz algısı yok. Onlar başka şehirde biz baska. İçlerinden biri vefat etmediği sürece de boyle bir durum oluşacak gibi durmuyor ki ben kabul etmedigimi söyledim baştan. İçlerinden biri vefat ederse, onca akraba kız oğullarını bırakıp çalışan evde olmayan bir gelinin yanına gelmek ister mi bilmiyorum. Bu duruma karşı da çalıştığım için sorun olacağını , bakımın zor olduğunu söyledim ve konu belirsizce kapandı. Ayrılma fikrine şuan sıcak bakmıyorum çünkü ortada olan bişi yok. Ayni şehirde yaşasaydık ve ben çalışmıyor olsaydım o zaman zaten kabul etmez gerekirse ayrilirdim

Kalan ebeveyn isterse isterim dedi. Onların kültüründe küçük çocukta kalıyor çünkü ama ben hem çalışıyorum hem de onların kültürüne çok yakın değilim. Benim yanımda rahat hissetmeyebilir bu sebeple gelmeyebilir. Bir de henüz tanısmadik ama çok samimiyet kurmak istemiyorumm. İnsan çok samimi olmadığını birinin evinde kalmak istemez
senin arkadasinin ailesi samimi ise birbirleriyle yeni gelinden cekinilmiyir genelde
Burda es adayınin tutumu cok onemli

kimse çalışan gelin diye anlayış göstermiyor
Hele ailede çalışan yoksa
Seni sadece gelin olarak gorurler
Hafiften citlat arkadasina
Dolayli yoldan
Henuz tanısmadik. Genelde gelinleri akraba ya da tanıdıkları. Samimiler haliyle. Ben mesafeli durma taraftarıyım. Çok samimiyet istenmeyen şeylere sebep olabilir. Çok yakınlık bulmazlar ise gelme fikri de oluşmaz diye düşünüyorum. Rahat edemeyeceklerini düşünebilirler. Aşırı samimiyetleri sevmiyorum zaten aile içinde

Bunu şu anda konuşmak sizi sevimsiz göstermekten başka işe yaramaz. Size bakış açısı değişir sevgilinizin.

Böyle bir durumda en sağlıklısı yatılı bir bakıcı tutulması. Yazık o kalan anne babalar 3 ay 6 ay çocuklarında kalıyorlar, düzenleri kalmıyor. Sizin durumunuzda zaten akrabaları, çocukları yaşadığı şehirdeymiş. Bilmediği yere gelmek istemez, orada düzeni varmış.

Bunu şu anda konuşmak sizi sevimsiz göstermekten başka işe yaramaz. Size bakış açısı değişir sevgilinizin.
Evet kesinlikle böyle düşünüyorum. O zamanın şartlarına uygun olarak düşünürüz en uygun yolu buluruz gibi belirsizce kapandi konu. Fakat ben çalıştığım için birine bakmanın zor olduğunu söyledim yine de. Kulağında kalmıştır. Tekrar tekrar açıp olmayan konuyu konuşmak da ayıp olur diye açmak istemiyorum

Henuz tanısmadik. Genelde gelinleri akraba ya da tanıdıkları. Samimiler haliyle. Ben mesafeli durma taraftarıyım. Çok samimiyet istenmeyen şeylere sebep olabilir. Çok yakınlık bulmazlar ise gelme fikri de oluşmaz diye düşünüyorum. Rahat edemeyeceklerini düşünebilirler. Aşırı samimiyetleri sevmiyorum zaten aile içinde
ben seni anlıyorum bende sen gibiyim
Esimde asiri samimi ailesiyle
Yengeleri vs arar durur
Benlik olmayan seyler
Birde tek calisan gelin benim
Koyde yasiyorlar bana cokda yakin olmamalarina rağmen ve isleri gucleri yogun olmasina ragmen ve benim mesafeme ragmen hicte orali degillr
Esimde basta anlayisliydi ama ara ara sorunlar yaşamıyor degiliz sadece ben tavrimdan ödün vermiyorum
Bence oyuzden iyi gozlemleyin es adayınızın tavirlarini tutumunu

Ben de ara ara dusunuyorsun.bırlıkte yasamak kesınlıkle ıstemıyorum..eşim de aksı hep isteyecek bana da kabus dolu günler..kımın kıme muhtac olacagı ,öleceği belli olmaz..
Çalışan olmanız da cok mühim değil.

Böyle bir durumda en sağlıklısı yatılı bir bakıcı tutulması. Yazık o kalan anne babalar 3 ay 6 ay çocuklarında kalıyorlar, düzenleri kalmıyor. Sizin durumunuzda zaten akrabaları, çocukları yaşadığı şehirdeymiş. Bilmediği yere gelmek istemez, orada düzeni varmış.
Bana da öyle geliyor. Bilmedikleri yere gelmek istemeyebilir. Zaten Ankara da ki abla ve kız kardeşine de uzak ev tutmak istiyorum. Çalışan birine annelerini veya babalarını emanet etmezler diye düşünüyorum.

ben seni anlıyorum bende sen gibiyim
Esimde asiri samimi ailesiyle
Yengeleri vs arar durur
Benlik olmayan seyler
Birde tek calisan gelin benim
Koyde yasiyorlar bana cokda yakin olmamalarina rağmen ve isleri gucleri yogun olmasina ragmen ve benim mesafeme ragmen hicte orali degillr
Esimde basta anlayisliydi ama ara ara sorunlar yaşamıyor degiliz sadece ben tavrimdan ödün vermiyorum
Bence oyuzden iyi gozlemleyin es adayınızın tavirlarini tutumunu
Peki nasıl davranıyorsunuz ? Henüz ailesinden kımseyi tanımıyorum. Tanısınca cok samimi olup bu kapının aralanmasini istemiyorum ama erkek arkadaşım da soğuk dursam üzülür ve huzursuz olur. Samimi saygılı ama mesafeli nasıl olacağım bılmiyorum. Çok samimi olmadıkları birinin evine gelmek istemezler diyorum. Çalışıyor olmaniz sizle yaşama fikirlerini engellemiyor mu

Back
X