• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Kaynana Meselesi İleride Sorun Olursa ?

inandiginiz sey baska, disariya cizmek istediginiz imaj baska.. bu sekilde evlenmeyin. eger nisanliniza da boyle davraniyorsaniz icten baska bir seye inanip disaridan onun sevgisini kaybetmemek icin baska bir sey soyluyorsaniz..
inanin iyiliginiz icin soyluyorum evlenince cok sorunlariniz olur cok mutsuz olursunuz.. ne dusunuyorsaniz onu soyleyin. oyle davranin.. konforunuzdan ödün vermek istemiyorsaniz bunu savunun.. hem kendi rahatinizi dusunup hem adama annen baban gelebilir demeyin. evlenince sen cok degistin der, annem babam gelip kalinca yuzun gulmuyor der..
Elbette her insan gibi evimde konfor alanımda yalnız yaşamak isterim. Zaten bunu da dile getirdim. Fakat bakıma muhtaç birini de sokağa atacak değilim. Demek istediğim şey başka, aynı muhitte cumbur cemaat yaşayıp başka birinin yanına başka şehire gitme fikri garip diyorum. Bu niye vicdansizlik ya da olduğundan başka görünme anlamıyorum ki

Bsiz kayinvalidemi ve kayinpederimi bu sene bizim olduğumuz sehire getirdik. Evleri bize yakın tuttuk. Cocuklarim cok sevindi. Evlerine doğru gitsek "dede, dede" diye kosuyorlar. Olur ya ileride biri Allahin rahmetine kavuşsa (Allah gecinden versin, neler düşünüyoruz tövbe tövbe) kalanı yalnız bırakmayız. Kendimi annemi babamı kaybettikten sonra yalnız bırakmadık, onları da birakmaya niyetimiz yok. Evet bakım felan da ilerde gerekebilir, ama onun icin o zaman çözümler buluruz. Şimdilik öyle şeylere kafa takip içimizi karartmaya gerek yok. Allah kismeyi elden ayaktan düşürüp başkalara muhtac etmesin (kendim icin de dilediğim bu). Bence sizde şimdiden böyle şeyleri düşünüp içinizi karartmayın

Bsiz kayinvalidemi ve kayinpederimi bu sene bizim olduğumuz sehire getirdik. Evleri bize yakın tuttuk. Cocuklarim cok sevindi. Evlerine doğru gitsek "dede, dede" diye kosuyorlar. Olur ya ileride biri Allahin rahmetine kavuşsa (Allah gecinden versin, neler düşünüyoruz tövbe tövbe) kalanı yalnız bırakmayız. Kendimi annemi babamı kaybettikten sonra yalnız bırakmadık, onları da birakmaya niyetimiz yok. Evet bakım felan da ilerde gerekebilir, ama onun icin o zaman çözümler buluruz. Şimdilik öyle şeylere kafa takip içimizi karartmaya gerek yok. Allah kismeyi elden ayaktan düşürüp başkalara muhtac etmesin (kendim icin de dilediğim bu). Bence sizde şimdiden böyle şeyleri düşünüp içinizi karartmayın
Elbette bir şehirde yapayalnız kalsa biri ben de orada öylece bırakamam. Mümkün değil. Fakat kayınpeder vefat etse bile kaynanam için bakacak çok kişi var. Ayni ev değil ama aynı muhit. Çoluk, çocuk, torun, torba. Bir sürü. Hani bakılacak kimse yok durumu söz konusu değil. Buna rağmen tutup başka şehre çalişan gelinin yanına gelmeyi isterse ve erkek arkadaşım da buna destek olursa demek istiyorum. Yoksa elbette haklısınız

seni en iyi ben anlarım 1 hafta önce 3 yıllık sevgilimden nişan attım. annesi 50 yaşında, 15 yıl önce eşi vefat etmiş. emekli maaşı ve müstakil evi var fakat gel gör ki evli cocklu kızında kalıyordu sebebi de tek kalamıyor oluşuymuş. ben de bunu kabul etmedim, her alternatifi seçeneği sundum ama nişanlım 6 ay bizde 6 ay ablasında kalacak diye tutturdu. anlaşamadık ve ayrıldık.

böyle sırf cocuk dogurdu diye evlatlarına yük olan gencecik insanlardan nefret ediyorum. annesi belki de bunu istiyordu bilemeyiz. kendi evi bomboş duruyor. insanlara yük olmaktan ne anlıyor bu insanlar? o kadar sevmeme rağmen olmadı. benim nişanlımla da bu konu dışında hiçbir sorunumuz yoktu. birbirimizi hala çok seviyoruz.

demem o ki ileride ne olacağına kimse bilemez evet fakat sen ne istediğine kendin karar ver. çok karamsar da olma belki ikisi de uzun yıllar yaşayacak bilemezsin. yakında bir ev tutarsınız olmadı öyle bakılır. ama kafalarında oğlumuz yanına yerleşirim düşüncesi varsa bunu kimse değiştiremez. bunu da anca ya zaman gösterir ya da evlenmeden senin bu konuyu onlara çıtlatmanla olur bu da hoş olmaz.
Sizi bu kadar net ve kararli olduğunuz için tebrik ederim ,evet sevgi az şey değil ama insanın zaafı olmamalı,umarım çok mutlu olursunuz .

Elbette bir şehirde yapayalnız kalsa biri ben de orada öylece bırakamam. Mümkün değil. Fakat kayınpeder vefat etse bile kaynanam için bakacak çok kişi var. Ayni ev değil ama aynı muhit. Çoluk, çocuk, torun, torba. Bir sürü. Hani bakılacak kimse yok durumu söz konusu değil. Buna rağmen tutup başka şehre çalişan gelinin yanına gelmeyi isterse ve erkek arkadaşım da buna destek olursa demek istiyorum. Yoksa elbette haklısınız

Şöyle birşey var: Sizin nisanliniz çocukların arasında en vefalı ve en iyise o zaman gelebilir. Bir insanın 10 çocuğundan 10 da kötü olabilir. Ama madem bakacak o kadar çok kişi var o zaman yer değiştirmesi çok düşük bir ihtimal genelde. Ha diğer çocukları hayırsız ise o zaman olabilir. Ama şunu da eklemeden gecemiyecem kayınvalideden veya kayinpederden önce ölen gelinler de var. Onun icin şimdiden dediğim gibi kafaya takmayin. Yarına kim öle kim kala

Sizi bu kadar net ve kararli olduğunuz için tebrik ederim ,evet sevgi az şey değil ama insanın zaafı olmamalı,umarım çok mutlu olursunuz .
çok teşekkür ederim, amin inşallah.. :( böyle gençlerin en mutlu günlerinin önüne engel koyan tüm ebevenyleri Allaha havale ediyorum

Şöyle birşey var: Sizin nisanliniz çocukların arasında en vefalı ve en iyise o zaman gelebilir. Bir insanın 10 çocuğundan 10 da kötü olabilir. Ama madem bakacak o kadar çok kişi var o zaman yer değiştirmesi çok düşük bir ihtimal genelde. Ha diğer çocukları hayırsız ise o zaman olabilir. Ama şunu da eklemeden gecemiyecem kayınvalideden veya kayinpederden önce ölen gelinler de var. Onun icin şimdiden dediğim gibi kafaya takmayin. Yarına kim öle kim kala
Bakacak derken yakın oturuyorlar yani. Bayağı yakin. Git gelleri var çok sik. Bana da tutup şehir değiştirip bilmediği etmediği yere gelir gibi gelmiyor ama yine de tedirginim açıkçası. Olmaması temennim

Şimdiden neyi düşünüyosun çok garip. Senin diyelim baban vefat etti tek kardeşsin eşin de anneni ıstemiyorum dedi üzülmezmiydin. ?
Hayatın ne getirecegi belli olmaz bu kadar takılma.

Bakacak derken yakın oturuyorlar yani. Bayağı yakin. Git gelleri var çok sik. Bana da tutup şehir değiştirip bilmediği etmediği yere gelir gibi gelmiyor ama yine de tedirginim açıkçası. Olmaması temennim

Sıkı gidip geliyorlarsa birbirlerine sehiri zor değiştirir. Heleki torunlar varsa. Bence içinizi ferah tutun. Bence gerçekten acil bir durum yoksa yaşlı insanları alıştıklari ortamdan ayırmamali.

Herkese merhaba arkadaşlar;
Yaşım 28. Bir süredir devam eden ve çok güzel giden bir ilişkim var. Kısaca bahsedecek olursam, erkek arkadaşım geleneksel bir ailede yetişmiş fakat anlayışlı, makul izahlari anlayabilen ve değişime açık biri. İlişkimiz boyunca fedakâr ve sevgi dolu. İnce düşünür, alakalıdır. Yani bir kadının bekleyeceği hemen hemen herşeyi tam anlamıyla karşılar.
Fakat şöyle bir sorunum var. Ankara'da yasiyorum. Çalışıyorum fakat çalışma saatlerim iyi olan bir mesleğim var. Gündüz evde olabiliyorum. Evlendigimizde ailesi ile ayni şehirde yaşamayacagiz. Bir ablası ve kiz kardesi Ankara'da yaşıyor sadece. Onlarda evli. Anne babası, diğer abileri, abla ve kızkardeşi başka şehirdeler ve aynı muhitte yaşıyorlar. Erkek arkadaşım anne ve babasına çok düşkün. Herhangi birinin vefatı durumunda diğerinin yanımıza gelmesini isteyebilir. Ben ise böyle bir şeye hiç açık değilim. Ailelerinde çalışan bir kadin yok. Bu durumda nasıl bir yol izlerler bılmiyorum , belki beni gözden de çıkarıp " çalışıyor bakamaz" diyerek gelmeyebilir fakat ben yine de stres içindeyim. Ailesi kendi şehrine düzenine alışmış insanlar, diğer çocukları etraflarında, yakınlarında. Fakat birinin vefatında öbürü tek kalınca bizim yanımıza gelebilir belki. Bilemiyorum. Gelse de alışkın olduğu hayat olmayacak çünkü ikimizde işimiz rahat olsa da çalışıyoruz. Çalışan kadına alışkın bir aile değil fakat yine de tedirginim. Bu konu ile alakalı konuştuk ve annem veya babam hangisi tek kalırsa ve yanıma gelmek isterse, gelsin isterim dedi. Ben de hayır gelemez demedim ama çalıştığımız için onlar için zor olacağını izah ettim. Böylece belirsiz şekilde kapandı. Ölüm hoş bir konu olmadığı için şimdiden konuşmak iyi olmuyor ve ben de açmak istemiyorum pek. Fakat aklımın bir köşesinde var. Ne önerirsiniz ?
Henüz olmamış belki de olmayacak bir şeyden söz ediyorsunuz. Şimdiden bunları düşünüp de huzurunuzu kaçırmayın. Allah sağlıklı ömür versin ama birinden birine bir şey olursa muhtemelen zaten kendi şehirlerinde kalmak isteyeceker. Velev ki geldiler tutup da size "işten ayrıl otur evde biz bak" diyecek halleri yoktur, eşiniz de sizden böyle bir şey istemez zaten. Muhtemelen sizin düzeniniz onlara pek uymayacağı için de gelmezler diye tahmin ediyorum. Öyle bir şey gündeme gelirse siz bizim düzenimiz böyle dersiniz onlar düşünsün.

Sıkı gidip geliyorlarsa birbirlerine sehiri zor değiştirir. Heleki torunlar varsa. Bence içinizi ferah tutun. Bence gerçekten acil bir durum yoksa yaşlı insanları alıştıklari ortamdan ayırmamali.
Evet bence de. Ama işte allah uzun ömür versin kayınpeder vefat edince kaynana gelir mi bilmiyorum. Oraya alıştığı için gelmeyedebilir ama bizim kültürümüz böyle diyip geledebilir. Tek kalmak istemez ise gelir belki. Sanırım zamana bırakmak lazım

Henüz olmamış belki de olmayacak bir şeyden söz ediyorsunuz. Şimdiden bunları düşünüp de huzurunuzu kaçırmayın. Allah sağlıklı ömür versin ama birinden birine bir şey olursa muhtemelen zaten kendi şehirlerinde kalmak isteyeceker. Velev ki geldiler tutup da size "işten ayrıl otur evde biz bak" diyecek halleri yoktur, eşiniz de sizden böyle bir şey istemez zaten. Muhtemelen sizin düzeniniz onlara pek uymayacağı için de gelmezler diye tahmin ediyorum. Öyle bir şey gündeme gelirse siz bizim düzenimiz böyle dersiniz onlar düşünsün.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet tabi ki çık işten demezler ki öyle bir şey asla yapacak da değilim. Ama işim biraz rahat öğle genelde evde oluyorum belki bunu baz alabilir. Birlikte yaşama fikri hep çok korkunç geldi ama başa gelirse ne yaparım bılmiyorum tabi. Zamana bırakmak lazım galiba. Şimdiden düşününce stres oluyorum

Haklısınız olmayan şey için canımı sıkmam çok yanlış belki hiç biri olmayacak. Fakat belirsizlik , kültürel durum ve ailesine düşkünlüğü düşündürüyor beni maalesef. Şimdiden ilişkimizi etkileşim istemiyorumm ama belirsizlikte canımı sıkıyor biraz

insan ister istemez düşünüyor tabii ki. Şuan aklına takılan sorunu seneler sonra buraya tekrar açsan zamanında sana söylenmiş evlenmeseydin denir ama bundan eminim.

Bu durum oladabilir, daha kötüsü de. Önemli olan sorunlara değil çözümlere odaklanmak.

Evet bence de. Ama işte allah uzun ömür versin kayınpeder vefat edince kaynana gelir mi bilmiyorum. Oraya alıştığı için gelmeyedebilir ama bizim kültürümüz böyle diyip geledebilir. Tek kalmak istemez ise gelir belki. Sanırım zamana bırakmak lazım

kız belki kv ölecek kp ölmeyecek. Ya da ikisi aynı anda ölecek veya onlar sizi gömecek tövbe estagfurullaahhh :skandal:

Şimdiden neyi düşünüyosun çok garip. Senin diyelim baban vefat etti tek kardeşsin eşin de anneni ıstemiyorum dedi üzülmezmiydin. ?
Hayatın ne getirecegi belli olmaz bu kadar takılma.
Zaten tek kardeş olsa bakan olmasa niye sorun edeyim ki. Kalabalık beraberler yakınlar biri tek kalsa tutup benim yanıma gelse biraz garip olur diyorum. Israr ile kayınvalide gelirse biraz garip değil mi ? Tamam belki evde tek kalir ama çevresinde çoluğu çocuğu torunu vs var zaten

Kültür gereği küçük çocuk bakıyormus. Fakat hem şehir ayrı hem çalışan gelin olarak daha önce karşılaştıkları bir sey değil. Bu sebeple ne düşünürler bılmiyorum. Sevgi gözümu kör etmiyor elbette ama birine de annen baban ölürse ben bakmam demek çok hoş olmuyor. Usulünce anlatmaya çalıştım, çalışan insanlar olunca zor diye. Konu belirsizce kapandı

Nasıl bi kültür o.kac tane çocuğu var neden siz bakıyorsunuz.

Insan yükü ağır derler.burda sizi kinayanlara bakmayın siz.herkes sıra ile bakar tamam ama ne demek sadece siz.
Ben olsam bu konuyu netlestirmeden o düğünü yapmazdım.bunlsr önemli mevzular.tabiki kimin başına nerde ne geleceği bilinmez ama netlik şart.

Back
X