• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Kaynana Meselesi İleride Sorun Olursa ?

Nasıl bi kültür o.kac tane çocuğu var neden siz bakıyorsunuz.

Insan yükü ağır derler.burda sizi kinayanlara bakmayın siz.herkes sıra ile bakar tamam ama ne demek sadece siz.
Ben olsam bu konuyu netlestirmeden o düğünü yapmazdım.bunlsr önemli mevzular.tabiki kimin başına nerde ne geleceği bilinmez ama netlik şart.
Kültür öyle ama erkek arkadaşım kültürün dışında bir hayatı var. Mesleği yaşayışı bakış açısı farklı ailesine göre. Yani ailesi de kendine göre biri ile evlenir diye bakıyorlar ona. Belki bu sebeplerden dolayı zaten hiç birlikte yaşama fikrini onun yaşantısından sebep düşünmüyor olabilirler. Ama erkek arkadaşım tek kalan ebeveynini yanında isteyebilir. Bılmiyorum gerçekten, şimdiden bunun garantisini istemek de garip olur. Kim kalır kim vefat eder şartlar durumlar ne olur belli de degil ki. Ben mi evham yapıyorum bılmiyorum

Siz ayıp bi şey yapmıyorsunuz.siz bakmam demiyorsunuz ki aynı evde olmaz diyorsunuz.cok da haklısınız.
Evet tabi ki bakarım da aynı ev istemem. Fakat biri tek kalınca onu da götürüp ayrı eve koyma fikrine erkek arkadaşım sıcak bakmaz bence. Sonucta bir kişi ve çok yaşlı, gözümün önünde olsun diyebilir. Mesele tek kalmaya gönlü razı gelmemesi zaten. Her ikisi hayattayken birlikte ya da yakın yaşama fikri olmaz zaten. Zaten beraber yaşayıp gidiyorlar

Valla benim ilk evliliğimi 2 ayda sonlandırdım.
Yaşadıklarım çok trajikti.
Ve konunun biri de ailenin evime yerlesme istegi yada yanlarına alma istedigiydi.
Aman diyorum içinde ufacık bı tereddüt varsa hiç bulaşma.
İkisi de sağken böyle bir durum söz konusu değil zaten. Birinin vefatı sonucu sorun oluşabilir. Şimdiden bunun için ayrılmak fikri doğru gelmiyor bir de bu ihtimalin hiç olmaması için anasız babasız birini bulmam lazim sanırım. Çünkü ileride ne olacağı belli olmadığı için bu ihtimal hep var herkes için

İkisi de sağken böyle bir durum söz konusu değil zaten. Birinin vefatı sonucu sorun oluşabilir. Şimdiden bunun için ayrılmak fikri doğru gelmiyor bir de bu ihtimalin hiç olmaması için anasız babasız birini bulmam lazim sanırım. Çünkü ileride ne olacağı belli olmadığı için bu ihtimal hep var herkes için
Orası tartışılmaz bı gercek ama ölüm olduğunda yanınıza gelmesi o zaman büyük bı konu olmamalı sizin için dimi?
Yaşayıp görürsünüz.

Evet tabi ki bakarım da aynı ev istemem. Fakat biri tek kalınca onu da götürüp ayrı eve koyma fikrine erkek arkadaşım sıcak bakmaz bence. Sonucta bir kişi ve çok yaşlı, gözümün önünde olsun diyebilir. Mesele tek kalmaya gönlü razı gelmemesi zaten. Her ikisi hayattayken birlikte ya da yakın yaşama fikri olmaz zaten. Zaten beraber yaşayıp gidiyorlar

Yani hayat senin hayatın.tek çocuk olmadığı halde böyle tek çocuk gibi davranan biriyle ne kadar mutlu olabilirsin buna sen karar vereceksin artik

Sen neden demiyorsun ailemden biri tek kalırsa bize yerlesirler diye.

Ben artık bu ataerkil yapıdan çok skldim kızlar.
Aman ya en iyisi tek olmak poff

Orası tartışılmaz bı gercek ama ölüm olduğunda yanınıza gelmesi o zaman büyük bı konu olmamalı sizin için dimi?
Yaşayıp görürsünüz.
Çok küçük bir sorun değil maalesef benim için. Biri ile aynı evi paylaşmak çok zor geliyor. Umarım kayınvalide böyle bir durumda duzenini bozup gelme fikrine kapılmaz

Yani hayat senin hayatın.tek çocuk olmadığı halde böyle tek çocuk gibi davranan biriyle ne kadar mutlu olabilirsin buna sen karar vereceksin artik

Sen neden demiyorsun ailemden biri tek kalırsa bize yerlesirler diye.

Ben artık bu ataerkil yapıdan çok skldim kızlar.
Aman ya en iyisi tek olmak poff
Daha önce hiç bu konular yokken demişti annen veya baban bizde kalmak isterler ise sormana bile gerek yok falan diye. Sorun edeceğinin de düşünmüyorum ama ben öyle bir şekilde büyümedim ve bana zor gelir.

Çok küçük bir sorun değil maalesef benim için. Biri ile aynı evi paylaşmak çok zor geliyor. Umarım kayınvalide böyle bir durumda duzenini bozup gelme fikrine kapılmaz
Kapılır kapılır, ben buradayım ilerde yazarsınız bana üye demişti dersiniz...

Şuan olmayan birşey yüzünden kendinizi strese sokuyorsunuz farkındamısınız.Kimin önce öleceğini bilemeyiz ölüm herkes için kaçınılmaz son.Sizinki doğmamış çocuğa don biçmek gibi Bi şey.İnsanlar çok bencilleşti nerdeyse anne babası olmayan eş arayacaklar üzücü bir durum.Evet katılıyorum kayınvalide kayınpeder yüzünden yıkılan yuvalar var ama herkes aynı değil ki.

Allah korusun kimin ne olacağı belli olmaz. Kimin önce öleceği kimin başına ne gelip de kimin eline kalacağı. Yaşlı 70 in üstünde kayinbabam kayinvaldem var daha 1 gun aklima getirmedim ölümü ki pek de anlaşamam onlarla. Ölümlerinden bahsedecek olsak aklima gelecek tek sey esimin ne kadar üzülecek olması olur yemin ederim. Zaten duruma gore vakti geldiğinde çalışıyorum kabul edemem dersiniz kabul edemezseniz baska çocukları da varmış zaten.

Simdiden ölüm senaryosu kurup ne yapacağınızı hesaplamayın cok kötü duruyor okurken inanın

Şuan olmayan birşey yüzünden kendinizi strese sokuyorsunuz farkındamısınız.Kimin önce öleceğini bilemeyiz ölüm herkes için kaçınılmaz son.Sizinki doğmamış çocuğa don biçmek gibi Bi şey.İnsanlar çok bencilleşti nerdeyse anne babası olmayan eş arayacaklar üzücü bir durum.Evet katılıyorum kayınvalide kayınpeder yüzünden yıkılan yuvalar var ama herkes aynı değil ki.
Haklısınız şuan ortada olmayan bişi için stres yapıyorum biliyorum. Belki de kadın hiç düzenini bozup gelmez bile. Zamana bırakmak en iyisi galiba

Allah korusun kimin ne olacağı belli olmaz. Kimin önce öleceği kimin başına ne gelip de kimin eline kalacağı. Yaşlı 70 in üstünde kayinbabam kayinvaldem var daha 1 gun aklima getirmedim ölümü ki pek de anlaşamam onlarla. Ölümlerinden bahsedecek olsak aklima gelecek tek sey esimin ne kadar üzülecek olması olur yemin ederim. Zaten duruma gore vakti geldiğinde çalışıyorum kabul edemem dersiniz kabul edemezseniz baska çocukları da varmış zaten.

Simdiden ölüm senaryosu kurup ne yapacağınızı hesaplamayın cok kötü duruyor okurken inanın
Haklısınız. Benim garantici ve herşeyi önden hesap eden bir yapım var. Çok eleştiriyorum bu yüzden kendimi. Çoğu kez de hesap ettiğim kadar felaket şeyler yaşamıyorum ya da yaşadığım şey o kadar da büyük gelmiyor vakti zamanı gelince. Ama bu düşünceden de alikoyamiyorum kendimi. Kültürel yaşantıları ve ailesine düşkünlüğü beni korkutuyor. Fakat bir başkası ile de bu ve benzeri sorun yaşamayacagim asla belli olmaz. Sanırım zamana bırakmak en iyisi olacak

Birlikte yaşama fikrini konuştum zaten. Uygun dille anlattım ve hallettik. Fakat biri vefat edip öbürü tek yaşayamaz ise ( yaşları fazla ) bu durumda ne olmalı diye enine boyuna konuşmak hos olmadı. Fikrimi yine söyledim ve konuyu kapattim. Beraber yaşamaya sıcak bakmadığimi kesinlikle biliyor fakat daha da ısrarcı olup nahoş bir konuyu enine boyuna konuşmak rahatsız ediyor beni. Yaşayan insanlar, ölümü konuşmak üzüyor onu da
Bence bu durum kimle evlenirseniz evlenin olası bir durum ben de mesela 60 70 yaşında yalnız kalmıs bir kv veya kp ile yaşamak istemem ama 90ı geçmiş birini de yalnız bırakmaya içim elvermeyebilir zaman gösterir büyük konuşmak istemem yine de. Ayrıca aileye düşkünlüğün abartılmadığı sürece iyi olduğu kanısındayım çünkü ailesini umursamayan birinin sizin üstünüze titremesi beklenemez.

Ben bile bu kadar emin değilim siz tanımadan nasıl bu kadar emin oldunuz hayret

Birisi demiş olur olabilir sonra gelip demiştin dersin demiş...Sen de bu tepkiyi vermişsin sanki senin şüphelerin azmış gibi...

Birincisi "ben bile" derken zaten senle yorum yazanın arasında tahmin açısından pek bi fark yok çünkü sen de bilmiyorsun ilerde ne olacagını o da...Zaten olanı aktarmışsın konuda...Nişanlını oyle derinlemesine tanımıza da gerek yok yorum için...Erkek tipleri belli , ailesine düşkün olması yeterli zaten...Belki yorum yapan kişinin tecrübeleri daha fazladır belki bahsettiğin bazı kilit davranıslardan varabilmiştir bu sonuca...Sen de zaten bu tarz yorumlar için açmadın mı konuyu?? Tecrübelerden faydalanmak için yani?

Yani ben emin olamıyorsan kimse olamaz, en iyi ben tanırım diye düşünüyorsan neden konu açtın o zaman?

İkincisi de özetle "evet taşınır size" diyen bir yoruma böyle bi tepki veriyorsan, o zaman sadece olumlu şeyler duymak için gelmişsin...Sonucta buraya konu actıysan iki ayrı uçta da düşünen insanlar olacaktır...

Konusunda nasıl hemen bu yargıya vardın ki diye tepki gösterenleri sinirlenenleri anlamıyorum gercekten

Ben de fikrimi soyliim evt belki en kötüsü de olabilir...Hiçbi cocugu almaz veya eşin bırakmaz bizde kal der belki aylarca kalır...Evliliğini bile bu yüzden sonlandırabilirsin...En kötü ihtimal...O zaman sen bunu göze alarak evleneceksin...Ya da kendine ailesini huzurevine verecek bi karakterde birini bulacaksın

Bence de böyle olmalı. Etrafta bir sürü çocukları torunları var. İlla birinin evinde yaşamaları gerekmez tabi ama işte evlat olarak tutup" tek kalıyor , aklım onda kalıyor " vs diyebilir. Tabi gelmesini istese karşıdaki kişi de gelir mi bilmiyorum. O da ayrı bir konu. Sonuçta ben çalışıyorum , onların kültüründen farklıyım biraz. Yaşam biçimleri uymayabilir. Tanıştığımız da çok samimi olmak yerine biraz daha mesafeli olsam diyorum. Çok samimiyet belki istenmeyen şeyleri getirir. Biraz daha saygılı ama mesafeli olursam belki beraber yaşama fikrini hiç düşünmezler
Yanınıza çöreklenmeye niyetli bir kv veya kp siz istediğiniz kadar mesafeli olsanız da bunu yapacaktır. Benim eltim hizmet de sınır tanımaz ben de geldiklerinde çay ile geçiştiririm ama en çok bana gelirler muhabbetim de yoktur mesela. Eltime bir sene oturmaya gitmeseler akıllarına gelmez bana bizi ne zaman yemeğe çağıracaksın kahvaltıya çağıracaksın diye sorarlar sürekli ben de onlar istedikçe çağırmam. Şehir dışına çıktıklarında eltim arkalarından ağladı bu bana çok komik geldi mesela. Sürekli telefonla arar ben aramam eşim konuşurken bazen canım isterse bi meraba derim okadar. Demem o ki eğer öyle bir yapıları ve niyetleri varsa oğlumun evi gözüyle bakacaklardır ve sizin nasıl mesafeli olduğunuz umurlarında olmayacaktır.

Back
X