Bu kez benim derdim değil

gevheri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2017
39
4
1
Ben daha önce birkaç konu açmıştım ama bu kez benim derdim değil en yakın dostumun derdi. Bir aile tanidiklarinin oğlunu hep ona uygun görürlerdi. Pek muhabbetleri yoktu aslında ama işte klasik çok överler ya o şekilde. Kendisi de gördüğü zaman beğenirdi ama çocuğun hiç ilgisini görmemiştik. Sonra 2 yıl önce çocuk tanışmak konusunda olumlu yaklasmis ve o şekilde tanistirdilar. Kibar, nazik ama bir yandan ciddiydi. Evlendiler işte 6 ay önce . Geçen kocasının evine gittiler orada kalan bazı eşyaları toparlarken kitapların bulunduğu kutunun altında bir kızla fotoğrafini ve şiir defterini buluyor. Arkasında da fotoğrafinin tarihini atmış özel gün diye. Şiir defterinde de kızdan ayrıldığı zaman yaşadığı üzüntüyü anlatmış. Şiirlerin tarihi hep arkadaşımla gerçek anlamda tanıştırilmadan 6 7 ay önce. Ama şimdi kızın içine kurt düştü. Acaba onu unutmak için mi tanışmak istedi düşünüyor. Kızı biliyor üstelik. Cocugun kan bagi olmayan yani bir baska evlilikle akrabasi olan biri. Ama bu zamana kadar bir kere bile adamakilli konustuklarini dahi görmedim ve kimse de biliyor gibi durmuyor geçmişi diyor. Siz böyle bir durumda olsanız ne yapardınız ? Eşiyle konuşmayı düşünüyor ama ben olamadım. Kendilerinden önce kapanmış bir konuyu açması uygun olur mu sizce ?

Yazıdan tek anladığım şey özgüven eksikliği
Ben de öyle düşündüm. Ne bileyim konu çoktan kapanıp gitmiş. Gerek yok diyorum ama kafayı takmış bir kere. Çocuğa bir şey demiyor ama kendini yiyip bitiriyor. Haftada 3 gün 45 dakika telefonda bu konuyu konuşuyoruz. Sizin yorumlarınızı göstereceğim

Ondan öncesi onu bağlamaz. Lütfen sevgililerinin olduğunu bile bile evlenenler ilerde adamların başının etini yemesin.

"Onu unutmak için mi benle tanıştı" ne gereksiz bir sorudur?
Kimse kimseyi durduk yere unutmaz zaten, hep üstüne gelen çivi öncekini esaslıca söker.
Şu an muhabbetleri iyiyse, abuk subuk takılmasın.

Ya benim arkadaş biraz böyle. En keyifli geçirmesi gereken zamanda kendine zehir edecek bir şey bulur sonra onu kaybedince de hayiflanir. Daha önce bu kızla olduğunu bilmiyordu yani çocuk sanırım kimseye bu kızdan bahsetmemis. Neden benle ilgilenmezken aniden beni tanımaya çalışsin diye kafayı takıyor. Hayır benim de sevdiğim biri var şu an ve ben de önceden tanıyordum ama aşık olmamistim. Sonra sonra farkettim. Ona da böyle olabilir diyorum ama beni dinlemiyor. Haklısın diyor bir sonraki saat gene aynı. Hem teselli etmemi istiyor hem de hiç dinlemiyor beni. Allah rızası için akıl verin bana ne diyeyim şaşırdım artık. Benle bir kere bile fotoğraf çekilmeye heveslenmedi, bana hiç şiir yazmadi, benle böyle gülmuyor daha neler neler...Canimdan bezdim artik

Kişinin bir dönem hayatını paylaştığı insanla ilgili fotoğrafları, anıları saklamak istemesi kadar doğal bir durum yok. Şuan evlendi diye hayatının o dönemini söküp atamaz sonuçta. Tam tersi tüm fotoğrafları yakmak, atmak o kişi hiç hayatında olmamışcasına bir tavır takınmak bana daha ters geliyor.

fazla romantikmis kocasi ve bu romantikler her gordugune yazarlar kizin haberi bile yoktur hep platonik hep platonik bence sorun gecmis degil gelecek olmali platonik takilmak bence bir hastalik ve evlendiginin insaallah farkina varmistir yoksa eski mazosisligi depresip kiymet bilmez surekli arayis icine girip hayAti zindan edebilir

Adamın sevgilisi olmasa anormal olurdu. Geçmişi bugüne taşırsan geleceğini zehir edersin. Bence hiç konuşmasın eşiyle bu konuyu

Yani ayrılmışlar bitmiş. Çocuk bu şiirleri bunlarin arasında bir şey olmadan yazmış. Ki yani şiirler dahi eski evinde kitap kutusunun altında bir yerde. Siz de hak verince emin oldum. Hiç bu konuyu açıp huzursuzluk çıkarma diyeceğim tekrardan.

Bitmiş gitmiş niye yok yere kurcalıo. Bence konuşmamalı. Zaten ondan önceymiş. Bunun için hesap mı soracak kocasından. Hiç akıllıca değil.

Erkek arkadaşının davranışlarından falan mı onu unutmak için benimle tanıştı kanısına vardı? Yoksa tamamen kendi fikri mi? Eğer davranışlardan dolayıysa konuşmasına bile gerek yok ayrılsın. Değilse geçmiş gitmiş arkadaşına yansımayan bi konuyu açmaya kurcalamaya me gerek var

Erkek arkadaşının davranışlarından falan mı onu unutmak için benimle tanıştı kanısına vardı? Yoksa tamamen kendi fikri mi? Eğer davranışlardan dolayıysa konuşmasına bile gerek yok ayrılsın. Değilse geçmiş gitmiş arkadaşına yansımayan bi konuyu açmaya kurcalamaya me gerek var

Ya o şunu düşünüyor
1-Bu kızdan niye bahsetmedi hiç sonuçta tanıdık oldukları için aynı ortamda bulunmalari gerekecek durumlar olabilir.
2- Kıza karşı çok romantikmis ve neseliymis niye kendisine karşı bu kadar değilmiş
Ama ben bir tuhaflık göremiyorum. Çocuk benim gördüğüm kadari ile ona karşı gayet iyi. Tamam öyle çok romantik Romeo gibi değil ama hani bu ne ya demezsin. İşte biraz gizlemis olması rahatsız ediyor. Aynı ortamda bulunma ihtimali olabilecek biri diye...

Ben daha önce birkaç konu açmıştım ama bu kez benim derdim değil en yakın dostumun derdi. Bir aile tanidiklarinin oğlunu hep ona uygun görürlerdi. Pek muhabbetleri yoktu aslında ama işte klasik çok överler ya o şekilde. Kendisi de gördüğü zaman beğenirdi ama çocuğun hiç ilgisini görmemiştik. Sonra 2 yıl önce çocuk tanışmak konusunda olumlu yaklasmis ve o şekilde tanistirdilar. Kibar, nazik ama bir yandan ciddiydi. Evlendiler işte 6 ay önce . Geçen kocasının evine gittiler orada kalan bazı eşyaları toparlarken kitapların bulunduğu kutunun altında bir kızla fotoğrafini ve şiir defterini buluyor. Arkasında da fotoğrafinin tarihini atmış özel gün diye. Şiir defterinde de kızdan ayrıldığı zaman yaşadığı üzüntüyü anlatmış. Şiirlerin tarihi hep arkadaşımla gerçek anlamda tanıştırilmadan 6 7 ay önce. Ama şimdi kızın içine kurt düştü. Acaba onu unutmak için mi tanışmak istedi düşünüyor. Kızı biliyor üstelik. Cocugun kan bagi olmayan yani bir baska evlilikle akrabasi olan biri. Ama bu zamana kadar bir kere bile adamakilli konustuklarini dahi görmedim ve kimse de biliyor gibi durmuyor geçmişi diyor. Siz böyle bir durumda olsanız ne yapardınız ? Eşiyle konuşmayı düşünüyor ama ben olamadım. Kendilerinden önce kapanmış bir konuyu açması uygun olur mu sizce ?
bilmiyorum . Rabbim de başıma vermesin ama ben kesnlikle bir görüştüğüm oldugu zaman olurda ciddi devam ederse ilişkimiz kalkıpta eski defteri açmam . Ne kadar çok şey yasamıs şiir yazmıs olsa dahi. Açanlara da kızıyorum .Nitekim herkes zamanında birilerini sevdi ,içinde ukte kalan insanlar oldu herkesin ama evlenmeden bitiyor . Ya bir sebepten ya anlaşamamazlıktan nasipten vs. Bir şekilde herkes yoluna devam ediyor. İlla o anıları sakladı diye hala seviyor anlamına gelemz . Unutmustur onları ya da önemsememiştir . Yakın bir tarih evet biraz şüpheli ama yine de açıpta yüreğine bakmadınız. O yuzden bencee hiç o konuyu acmasın .

Nişanlı olsalar neyse de evlenmiş artık, ciddi bir ilişkiydi dese boşanacak mı? Bence sallasın biten bitmiş, onunla evleneceği olsaydı evlenirdi zaten.

). Görücü usulü evlendiler anladığım kadarıyla ortada aşk meşkte yoktu evlenirken.Eee arkadaşın ne dicek ki kocasına onu unutmak için benimi kullandın dicek . Saçmalamasın bence .

Ya o şunu düşünüyor
1-Bu kızdan niye bahsetmedi hiç sonuçta tanıdık oldukları için aynı ortamda bulunmalari gerekecek durumlar olabilir.
2- Kıza karşı çok romantikmis ve neseliymis niye kendisine karşı bu kadar değilmiş
Ama ben bir tuhaflık göremiyorum. Çocuk benim gördüğüm kadari ile ona karşı gayet iyi. Tamam öyle çok romantik Romeo gibi değil ama hani bu ne ya demezsin. İşte biraz gizlemis olması rahatsız ediyor. Aynı ortamda bulunma ihtimali olabilecek biri diye...
Sorun edeceğini sürekli karşısına bu konu çıkacağını bildiği için söylememeyi tercih etmiştir bence bi art niyet göremedim dışardan bakınca.

Görücü usulü yani evet. Arkadaşım çocuğu beğenirdi zaten anlatırdı ama çok fazla muhabbetleri yoktu. Aileler de beğenince o da zaten beğendiği için kabul etti. Tanistilar ve ilerledi. Çok teşekkürler yorumlar için. Bin kez söyledim ama kendimden şüphe ettim o bu kadar ısrar edince. Dediklerinizi falan gösterdim hep. Şimdilik biraz daha sakin duruyor ama bakalım...Umarım kafasını takmamayi başarır :/

Back
X