Ben daha önce birkaç konu açmıştım ama bu kez benim derdim değil en yakın dostumun derdi. Bir aile tanidiklarinin oğlunu hep ona uygun görürlerdi. Pek muhabbetleri yoktu aslında ama işte klasik çok överler ya o şekilde. Kendisi de gördüğü zaman beğenirdi ama çocuğun hiç ilgisini görmemiştik. Sonra 2 yıl önce çocuk tanışmak konusunda olumlu yaklasmis ve o şekilde tanistirdilar. Kibar, nazik ama bir yandan ciddiydi. Evlendiler işte 6 ay önce . Geçen kocasının evine gittiler orada kalan bazı eşyaları toparlarken kitapların bulunduğu kutunun altında bir kızla fotoğrafini ve şiir defterini buluyor. Arkasında da fotoğrafinin tarihini atmış özel gün diye. Şiir defterinde de kızdan ayrıldığı zaman yaşadığı üzüntüyü anlatmış. Şiirlerin tarihi hep arkadaşımla gerçek anlamda tanıştırilmadan 6 7 ay önce. Ama şimdi kızın içine kurt düştü. Acaba onu unutmak için mi tanışmak istedi düşünüyor. Kızı biliyor üstelik. Cocugun kan bagi olmayan yani bir baska evlilikle akrabasi olan biri. Ama bu zamana kadar bir kere bile adamakilli konustuklarini dahi görmedim ve kimse de biliyor gibi durmuyor geçmişi diyor. Siz böyle bir durumda olsanız ne yapardınız ? Eşiyle konuşmayı düşünüyor ama ben olamadım. Kendilerinden önce kapanmış bir konuyu açması uygun olur mu sizce ?