Bu kiyaslama dogru mu

Bu bir yarış değil.
Ayşeyi çayla ağırlarım ama fatma ya kahve yaparım. Bu benim keyfime kalmış.
Sanki iki hatunlu erkek gibi davranmış size. Onı benden çok seviyorsun

A şahsına yaptığımız her şeyi B şahsına da yapacaksak gözümüzü açamayız.
Hiç oralı olmayın bence.

Bu arkadasim digerinden daha eski cocukluga dayaniyor gecmisimiz. Galiba baskasina gosterdigim ozveriyi kendisi icinde gostermemi bekledi.

Bilmiyorum ben yanlis yaptim galiba.

Sanırım arkadaşınız sizden teklif beklemiş, gelmeyince de kendisi sormuş. "Benim de aklımdaydı zaten, seve seve yaparım" gibi bir şey duymayı bekliyormuş ama beklemediği bir cevap alınca ne diyeceğini bilememiş, düşüncesini istemeden açık etmiş. Muhtemelen önceki durumda arkadaş kıskançlığı gibi bir durum olmuş.

Siz haklısınız net bir şekilde, parasını verip yaptırabilir ama beleşçi gibi gelmedi bana emeğiniz ona da geçsin istemiş bir şekilde. O da düşününce hak verecektir, insanlık hali işte bazen mantıksız hareketler yapabiliyoruz. Geçip gidecek bir mevzu, siz kıracak bir şey yapmamışsınız, o arkadaşını paylaşamamış, bu yüzden de haksızlık yapmış.

Beles kovalayacak biri degil zaten. Ki ihtiyaci da yok boyle bir seye. Seve seve yaparimi duyamadigi icin sanirim degersiz hissetti.
Ama beni de taniyor, verdigim degeri biliyor. Hem kendisini hemde beni cok gereksiz uzdu. Yarin gidicem yanina.

Sakin yapma
Resmen kullanmak istiyor seni
Gayet mantikli bir aciklama yapmissin
Kizarsa kizsin
Versin parasini yaptrisin

Yani galiba bende icten ice samimiyetimize guvenmese istemezdi diye dusunuyorum, konuyu acarken sinirliydim ama yatistikca da uzulmeye basladim.
Samimiyete dayanarak istemis tamam da senin de aciklaman cok mantikli.
Bunda kusecek birsey yok ki

Cocugunun dogumgununde illa o kurabiyelerden olmasi gerekiyorsa kendisi yapsin

Yapma derim ama sen yapacaksin gibi
Sana kolay gelsin

Ben de sizin gibi yegenimin mevlidinde kendim yapmayi teklif edip zorlugunu gorunce tovbe bi daha da yapmam asla demistim.herkese de soyledim cok ugrastirici diye.siz zaten aciklamasini yapmissiniz neden hala usteleyip bi de aliniyor ki?
Yerinizde olsam alinan alinsin der gecerim valla...

Samimiyete dayanarak istemis tamam da senin de aciklaman cok mantikli.
Bunda kusecek birsey yok ki

Cocugunun dogumgununde illa o kurabiyelerden olmasi gerekiyorsa kendisi yapsin

Yapma derim ama sen yapacaksin gibi
Sana kolay gelsin

Haklisin ama olaya suan kurabiye yapti yapmadi olarak bakmiyor.
Baskasina kendi soyleyerek yapti, ben agzimla istedim yapmadi oldu.
Aciklamam net ama soyledigim ile degil yaptigimla ilgileniyor suan.
Gonlunu alirim sorun degil de bende bu kiyastan rahatsizim. Bakalim.

Madem bu kadar üzgünsünüz, hazır yapan bir yere yaptırın arkadaşınıza da hediye edin
Hem çok uğraştırıcı lafınızın arkasında durmuş olursunuz hem de tatsızlık biter

Yapma sakın. Kıymet bilmez böyle insan. Emeğine yazık. Daha yapıyor diye teşekkür edeceğine triplere girmis

olabilecek en iyi en az kırabilicek şekilde açıklama yapmışsınız dert etmeyin lütfen yaptığınız çok doğru. insanlar bencil ve taviz vermemek gerekiyo böyle olduğunda

2-3 sene önce her doğum yapan arkadaşıma yapardım çünkü hepsi ister beklerdi.. bak hamileyim doğum yapcam hastane için kendi cocuğuma tek bişey yapmadım çünkü hem bıktım hemde artık böğğ geldi böyle şeylerden. Ve ne oldu biliyo musun? O hastane odası, doğumgünü için odalarını masalarını donattığım arkadaşlarımdan sadece 1 tAnesi benim cocuğum için bişey hazırladı... diğerleri arayıp nasılsın diye bile sormuyo.. o yüzden sakın paralama kendini boşver küserse küssün...

Madem bu kadar üzgünsünüz, hazır yapan bir yere yaptırın arkadaşınıza da hediye edin
Hem çok uğraştırıcı lafınızın arkasında durmuş olursunuz hem de tatsızlık biter

Aslinda ben hem kizgin hem uzgunum. Yarin konusucam kendisiyle. Hala tavri ayni olursa usteleyecek degilim kendi bilir.

Ben yerinizde olsam.bana boyle davranan bir arkasada asla yapmazdim. Yapmak zorundaysaniz sanki neden sizden istiyorlar gitsin bir pastaneye yaptirtsin.sanki bu sizin gorevinizmis gibi tavir koymus birde. Uygun degilim baska islerim var der asla yapmazdim

Bende insanları mutlu etmekten çok hoşlanırdım..Hani birşey yapiyorum onların mutlu olması beni mutlu ederdi..Sonra gel zamam git zaman bir baktım ben değer görmüyorum..Alt komşumun çocuğu oldu bebek battaniyesi ördüm tam götürecektim ki vazgeçtim gittim kıyafet aldım aammaann dedim bugüne kdr yaptında ne oldu karşılık beklemek değil anlatmak istediğim verilen değeri alamamak..Boşverin bence gerçekten yapmayın ..Gösterisi seven insan paraya kıyar.

Kurabiye işi cidden zor, ben de oğlumun 1yaş gününde kendim yapıp bi deneyeyim dedim gece geç saatlere kadar uğraştım, yaptım da. Çok isteyen otursun kendi uğraşsın nedir bu başkalarına iş yükleme sevdası anlamış değilim. Açıklama yaptığınız halde bozulmuş bir de. Çokta tın yani umursamayın hiç.

Ama siz çok düzgün şekilde anlatmışsınız bunda alınacak birşey Yok ki . Birde ben böyle şeyleri hayatta isteyemem . Eğer şeker hamurunda kurabiye istiyorsa gidip sipariş versin ücreti karşılığı kolaylıkla yapılır . Alınacak kırılacak birşey Yok ki boşver kafana takma ama şimdi öyle dedi birde hala yapmanı bekliyor mu

Kendi yapsın ya da en azindan sen göster bana nasıl yapıldığını yardimlasalim desin..ohhh armut piş ağzıma düş!..

Back
X