Bu kiz sonunda mezun oldu ama ruhen cöktü ne fayda...

Benim de böyle bir sıkıntım vardı ama daha ileri boyutta. Yani birtek izin olayları değil aynı zamanda kızın biri ofiste ben bilirim ben yaparım en iyisi benim pozunda dolanıp insanları aşağılama potansiyeline giriyordu, ben pek muhattaba almadığım için bana pek laf edemedi. Neyse daha sonra insanların arkasından abuk subuk konuşması beni gerdi de gerdi patladım patrona dedim ben çıkıyorum sessiz sedasız ayrıldım.
Sonra bir baktım benden bir ay sonra herkes çıkmış
Kafanı yorma eğer tek sorun izin alması ise boşver devam et.
Ben çok huzursuzdum ortamdan o yüzden çıktım, huzurum olaydı istiyorsa hiç gelmesindi önemli değil..

Bu tip işlerde bol tecrübe kazanırsın. Hiç şikayet etme. İşe girer girmez izin hakkın vardır ayrıca. Bir sonraki yılın izinlerinden düşülür. 2 3 yıl çalışırsın kaçarsın zaten. Hiç kadın için sinir bozma onun da 10 yıllık emeği var sonuçta. İşlerini ayarlamış sana gerekli paylaşımı yapmış ve gitmiş. Bunu tabiki sen yapamazsın bu tip küçük işletmelerde. İstediğin zaman izin kullanıp istediğinde birleştirmek istersen biraz daha kurumsal yerlerde çalışmak gerekiyor..

O rahatlık tecrübeden geliyor. İftira atma 3 haftadır tanıdığın kadına.

bende çalıştığım işin bölümünü okudum, ama alaylı elemanlar var aramızdaki maaş farkı 300 tl. diplomalı oldugun halde eziyorlar. izin konusunda sıkıntıları yok. evet aynı şeyleri yaşıyormuşuz

Bende ozelde calistim bi sure. İse yenide girsen hep daha iyi is var mi diye piyasayi yoklaman lazim. Bende gitmedim bikac gun ise baska yerlere gitmem gerekiyordu patronuma bigun onceden söyledim sadece o gunleri maasimdan kesti belki o da oyle biseydir

bir kere onun izin alması gitmesi çok normal. dediği gibi 6 ayını doldurmuş. 1 haftalık hakkı var. yasal olarak. ama mesela 1 yıldan önce işten çıkarsa o 1 haftayı maaştan düşerler. siz de 6. ayınız dolduğunda o kadından daha erken vakitte izin talebinde bulunursunuz.
hem daha iyi o yokken de işlerin yürüdüğünü, üstesinden geldiğinizi gösterebilirsiniz.

maaş kısmına gelince. yarısı da değil %75 ini ödüyor kosgeb. hatta çoğu yer maaşı daha yüksek gösterip tamamını alıyor kosgebten. ama adamlar size 1500 e gireceksin diye baskı yapmadı değil mi? mecbur değildiniz.
daha çok yenisiniz. 3 hafta. 2 ay deneme süresini bir bitirin sonra bunları düşünün. 3. 4. aylarınızda geçinemiyorum yeterli gelmiyor dersiniz 2,250 ye kadar çekersiniz merak etmeyin.
önemli olan kendinizi ispatlamak. patronun sizden memnun olması. ondan sonrası kolay.
ayrıca varsayalım ki adam 1500 ü arttırmadı. dayanın 6 7 ay sonra iş bulmaya ne var. hem de tasarımcıysanız ohooo. çok rahat iş değiştirirsiniz.

herşey TECRÜBE, TECRÜBE, TECRÜBE...

Hiç canını sıkma, daha yolun çok başındasın. Bu kadar başlangıçta kendini üzersen yıllar sonra ne olacak? O kıdemli sen yenisin. Sen de ileride kıdemli olacaksın. Yeni mezuna çoğu yer zaten o civarda maaş veriyor yani 2000-2500 alan yeni mezun ben hiç duymadım. Sen şimdilik işini en iyi şekilde yapmaya gayret et, iş ortamına, iş dünyasına alışmaya çalış, öte yandan da başka bir iş bak eğer bu içine sinmiyorsa. Üstelik şu sıralar ülkenin durumu berbatken iş bulmuş olmana şükret falan da yazardım da hepten moral bozmak istemiyorum. Tecrüben arttıkça maaşın da yükselir.

Yeni mezun olarak ne kadar maaş bekliyordunuz bir de özel sektör? Maaşınız çok normal ve diğer bayan sizin üstünüz tabii ki bu şekilde ayrıcalıklar olacak siz yenisiniz ve çok abartmışsınız bence. Onun yokluğunda işleri hallederek şikayet etmeyerek kendinizi gösterebilirsiniz. Çalışmak, para kazanmak hiç kolay değil biliyorsunuz.

6. ayda 1 hafta yıllık ızın hakedılıyor.
idari izni özel şirketler insiyatife baglı kullandırıyor. mesela ben bugun gonullu olarak calısıyorum yarım gun
daha 3. haftanızda biraz fazla aranıyor gıbısın

siz daha çömezsiniz bazı şeyleri görmezden geleceksiniz. başınızı eğip işinizi yapacaksınız.
maaşınız da performansınıza bağlı olarak kademeli olarak artar.
ben çift diplomayla 200 liraya öalışmıştım hey gidi günler.
biraz sabır.

afedersiniz ama 35 yaşında ve bekar olunca ne oluyor?
34 yaşındayım ve bekarım ne yapıyor olabilirim.
kalbinizi düzeltmenizde fayda görüyorum.

afedersiniz ama 35 yaşında ve bekar olunca ne oluyor?
34 yaşındayım ve bekarım ne yapıyor olabilirim.
kalbinizi düzeltmenizde fayda görüyorum.
konu sahıbının bu yorumunu suanda gordum
patronla ılıskısımı var demeye getırıyor, hanı kendı basarısı olamaz unı. mezunu 1500 tl calısıp oturuyor asagıya ya hanı bunun bır sebebı olmalı dıye dusunuyor
hey gıdı heyy

gerçekten çok asap bozucu.
kadının kadına ettiğini kimse etmiyor.
bu nasıl bir bakış açısı, bu nasıl bir hırs.
herkes ekmeğinin peşinde ama 30'u aşınca millet hemen yaftalar yapıştırmaya başlıyor.
bıktık şu kafalardan, gerçekten.

35 yaşında ve bekar olması seni neden ilgilendiriyor anlamış değilim. Ne ima ediyorsun yani? Bu sitede de bir sürü 34-35 yaşında bekar, çalışan insan var, bu yazdığın şey onlara da hakaret. Kadının en büyük düşmanı gerçekten kadındır ve şu an erkeklerin sahip olduğu saçma sapan düşüncelerin de sebebi kadınlardır. Önce kadın bakış açısını değiştirecek, kendisine ve hemcinslerine değer verecek ki toplum da onlara değer versin. Erkekler toplumu değiştiremez ama kadınlar değiştirebilir ama sizde bu kıskançlık varken zor yani.

keşke sadece özeldeolsa işini bile işini yapmıyor bu ülkede....

Abartmiyorsun tabiiki orada artik iki kisisiniz ... Izin almadan önce seninle konusmali ve anlasmali zamanlamayi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…