Bu Kocay ne yapmal:(?

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Merhaba arkadaslar.. :sinifsinif:
Su an o kadar sınırlıyımkı kendıme..Esım savurgan degıl dıye sevınırken yıne eskı halıne donuyor sanırım.Evlendıgımızde esımın bekarlıktan bırsuru borcu vardı ve dugunustu cogunu kapamıstık ve bır kısmından ıcralık olacaktık nerdeyse.7bılezıgımı bozduk odedık bıtırdık onları.Sana yapıcam ben yıne bılezıklerını merak etme dedı.Sorun degıl onun yerıne kenara para atalım yeter dedım.Onlardan ses seda yok.Catısı yapılacaktı oturdugumuz evın.Kucuk altınlarımızdan verdık sonra da apartmandan topladık aidat parasını.Daha ıkı gun sonra ramazan bayramıydı ve benım koca o paraya goz dıktı.Bankadan para cekmekle ugrasmayalım bundan harcayalım yola cıkıcaz yolda ugrasmayalım dedım.Para onun yanında durdu.Eve donduk 200 lıra kalmıs elınde.Tum odemelerı onunla yapmıs.O 200 lırayı kenara attık. Bu arada esım akvarıst evın heryerı akvaryum ıcınde.O 200 lıra ıle akaryum aldı.Gerı odemesını yapıcaz dıger akvaryumu satıcam dedı satmadı.Catıyı yapan adam kactı baska catıcıya yaptırmak zorunda kaldık ama benım koca o parayı harcadıgı ıcın yıne benım kalan 3 bılezıgıme bel bagladık ıkı tanesını bozdurduk kaldı bır tane.Catı yapımı bu hafta bıttı.Sımdı 7-8 aydır motoru bozuk oldugu ıcın arabamızı garajdan cıkarmıyorduk.Tutturmus ssknın ona verdıgı parayı motor ıcın harcıcakmıs(sıgorta parası da ısyerınde parmagı kırılmıstı ama o sıgorta parası er ya da gec ısyerıne verılmek zorunda onu gecıktırmek ıstıyor)ben de hayır olmaz dedım.e o zaman kenarda 200 lıra paramız var onu kullanırız dedı.Evın bır odası bos cunku catıdan dolayı ahsap olan pencere de curudugu ıcın oyle duruyordu ve o 200 lıra da benım bılezıklerımden kalan para.Sımdı ona goz dıktı.O olmazsa sıgorta parasını kullanıcakmıs sonra onun gerı odemesını yıne zederdı dusunecek :gitme: Ben bırsey ısteyınce sureklı durumumuzu bılıyorsun yapamayız alamayız ama kendıne gelınce yapıcam edıcem karar verdım.aksama o parayı ıstıcek benden ama ben vermek ıstemıyorum kesın tavrımı koymak ıstıyorum ama bu sefer de surat yapıcak gunlerce canımı yıcek benım.Kızlar bana cesaret verın :gitme: kaydirigubbakcemile ne yapmalıyım sızce? ben mı yanlıs dusunuyorum

Bankadan para cekmekle ugrasmayalım bundan harcayalım yola cıkıcaz yolda ugrasmayalım dedım
bu kısmı esım soyluyor ben dedım yazmısım pardın arkadaslar

sen o eşinin saçını başını yol bacım..-tatlicadiarzu-
bu ne para manyaklığıdır böyle..:bbo:
sana bir şey söyliyimmi?bak beni iyi dinle..
psikolojik rahatsızlığı olan,yada mutsuz olan insan para harcama derdinde olurmuş..çsürekli para harcayarak kendini bir nebzede olsa rahatlatırmış..:delphin:
seninkinin mutsuzluktan çok psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum..
ve verme o parayı ona..ne yaparsa yapsın verme..deli mi ne?herşeyi tüketmiş maşallah..Çok üzgünüm çoook

bence en basından hatalı davranmıssınız..
dugunde takılan takılar bılezıkler onları bozdurmamalıydınız..
esınızı ılk basda alısdırmamalıydınız..
esınızcalısmıyomu gelırı yokmu?..
nedne devamlı hazır parayı harcamakla mesgul..?
esınız sadece kendıne gore surdurmemelı hayatı..
eger gerı yerıne koymıyceksa vermeyın bılezıklerınız..
derım yarın ne olcag bellımı ama vercegnız kısıde esınız orasıda kotu..

çok doğru

Merhaba arkadaslar.. :sinifsinif:
Su an o kadar sınırlıyımkı kendıme..Esım savurgan degıl dıye sevınırken yıne eskı halıne donuyor sanırım.Evlendıgımızde esımın bekarlıktan bırsuru borcu vardı ve dugunustu cogunu kapamıstık ve bır kısmından ıcralık olacaktık nerdeyse.7bılezıgımı bozduk odedık bıtırdık onları.Sana yapıcam ben yıne bılezıklerını merak etme dedı.Sorun degıl onun yerıne kenara para atalım yeter dedım.Onlardan ses seda yok.Catısı yapılacaktı oturdugumuz evın.Kucuk altınlarımızdan verdık sonra da apartmandan topladık aidat parasını.Daha ıkı gun sonra ramazan bayramıydı ve benım koca o paraya goz dıktı.Bankadan para cekmekle ugrasmayalım bundan harcayalım yola cıkıcaz yolda ugrasmayalım dedım.Para onun yanında durdu.Eve donduk 200 lıra kalmıs elınde.Tum odemelerı onunla yapmıs.O 200 lırayı kenara attık. Bu arada esım akvarıst evın heryerı akvaryum ıcınde.O 200 lıra ıle akaryum aldı.Gerı odemesını yapıcaz dıger akvaryumu satıcam dedı satmadı.Catıyı yapan adam kactı baska catıcıya yaptırmak zorunda kaldık ama benım koca o parayı harcadıgı ıcın yıne benım kalan 3 bılezıgıme bel bagladık ıkı tanesını bozdurduk kaldı bır tane.Catı yapımı bu hafta bıttı.Sımdı 7-8 aydır motoru bozuk oldugu ıcın arabamızı garajdan cıkarmıyorduk.Tutturmus ssknın ona verdıgı parayı motor ıcın harcıcakmıs(sıgorta parası da ısyerınde parmagı kırılmıstı ama o sıgorta parası er ya da gec ısyerıne verılmek zorunda onu gecıktırmek ıstıyor)ben de hayır olmaz dedım.e o zaman kenarda 200 lıra paramız var onu kullanırız dedı.Evın bır odası bos cunku catıdan dolayı ahsap olan pencere de curudugu ıcın oyle duruyordu ve o 200 lıra da benım bılezıklerımden kalan para.Sımdı ona goz dıktı.O olmazsa sıgorta parasını kullanıcakmıs sonra onun gerı odemesını yıne zederdı dusunecek :gitme: Ben bırsey ısteyınce sureklı durumumuzu bılıyorsun yapamayız alamayız ama kendıne gelınce yapıcam edıcem karar verdım.aksama o parayı ıstıcek benden ama ben vermek ıstemıyorum kesın tavrımı koymak ıstıyorum ama bu sefer de surat yapıcak gunlerce canımı yıcek benım.Kızlar bana cesaret verın :gitme: kaydirigubbakcemile ne yapmalıyım sızce? ben mı yanlıs dusunuyorum

Canim seni anlamaya calistim ama cok sinirli oldugundan cokda net yazmamisin anlayamadim yani kocan bu paralari nereye harciyor ozel zevklerinemi? ,
*Saruboceq arkadasimizin dedigi gibi hasta oldugunu sanmiyorum senin anlatdiklarindan kocayin huzulu harcama olarak yaptigi sey akvaryum onunda hobisi baliklar sanirim ama 200 lr nin hesabi yapildigi bir evdede baliklarla ugrasmak lux bana gore, ayol senin catin akiyor akvaryum derdindesin derim ben :kızgın: , ama bankadan para cekip kredi odemekde kolay degil en son care olarak onere bilirim !! esin calisiyormu calismiyormu ? onuda anlayamadim fisfisfis, ? birde ne yoluna gitmekten bahsediyor ? ne zamandir evlisiniz ?? Ramazan gelirken elindeki paraya dikat et car cur olmasin derim!!...

Kar ve Slinn e katılıyorum..

Altınları bitirmeden senin eşin rahat etmiyecek..
hiç vermesen tantana çıkacak,versen altınlar,paralar suyunu çekecek...
Akvaryum merakı da ayrı bir olay....masraf kapısından başka bişey değil..
Yemi,elekt.yeni balıklar,ilaçları.....

Ayrıca ssk dan aldığı istirahat ücr.ni işyerine neden geri ödeyecek..istirahat ücr.onundur işyerinin değil..
Ama işyerinden borç niteliğinde para aldıysa karşılığını bu istirahat parası olarak düşünüp o ayrı...

Harcamlarla ilgili şimdiden eşini dizginlemezsen sonradan önünü alamazsın..
Bir kuruşta kenara koyamazsınız..yalnız senin ekonomi yapmanla da olmaz..

sen o eşinin saçını başını yol bacım..-tatlicadiarzu-
bu ne para manyaklığıdır böyle..:bbo:
sana bir şey söyliyimmi?bak beni iyi dinle..
psikolojik rahatsızlığı olan,yada mutsuz olan insan para harcama derdinde olurmuş..çsürekli para harcayarak kendini bir nebzede olsa rahatlatırmış..:delphin:
seninkinin mutsuzluktan çok psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum..
ve verme o parayı ona..ne yaparsa yapsın verme..deli mi ne?herşeyi tüketmiş maşallah..Çok üzgünüm çoook

Saruböceq arkadaşıma katılıyorum. Çünkü kendi eşimden biliyorum. Cebinde ne kadar parası olursa olsun yada bir kenarda duran para olsun ne yapar eder onu harcayacak bir yer bulur. ama eşimin sorunları var sizin eşiniz de benimkine çok benziyor. Hep mantıksız harcamalar yapar.

Bencede hiç vermiycektiniz bileziklerinizi zaten 1 tanesi gittimi arkası geliyor oda alışmış ohh nasıl olsa kenarda bilezik var diye, çok ciddi bişey olur çaresizlik olur anlarım ama böyle ona buna altın bozulunca sinir oluyorum ben nereye kadar bozucaksın elbet oda biticek kenarda altın var diye ona güvenilmemeli bence çalışıp emeğiyle yapmalı rahata alışmamalı. Hastalık olur sağlık olur acil bişey olur anlarım ama eşinizin tavrı çok yanlış altın kadının güvencesidir çok ciddi bişey olmadıkça bozulmamalı bence.

canım aynı benim kocam kenarda paramız olduğu sürece onda devamlı gözü vardı laelaelaelaelaelaelaelaelaelae benim bilezikleri falan yedi aynen senin anlattığın durum çözüm mü kenarda paranız olduğunu bilmeyecek yada paraya ulaşamayacak ben bizim altın birikmiş para vb tarzı şeyleri kendi anneme veriyorum tabi benimki annemden alamıyor sesinide çıkaramıyor çünkü saçma sapan yedi bileziklerimi daha önce dvd nin bir üst modelini alıp geldiğini bilirim :1shok: evde dvd var neymiş bir üst modelmiş ayyy ilk senemizde neler çektimlaelaelaelaelae

kısaca parayı ya bilmeyecek yada ulaşamayacak canım:1no2:

benimde tüm altınlarım bileziklerim falan annemde duruyor sırf bu yüzden.ondan yüz bulamıyor.bazı kişilerin hiç isekleri hiç dertleri bitmez.para harcama hastalıkları oluyor bu insanlarda.ya sana surat yapsa kaç yazar.çok taviz vermişsin.

Ilk basta vermemın sebebı icralık olacak duruma getırmesıydı bızı.Ikıncısınde de elalemın parasını harcamasından dolayı rezıl olmayalım dıye.Bılıyorum hıcbırı yerıne gelmıcek bılezıklerın.Bır tane kaldı onu da bozdurup bankayamı atsam ona da goz dıkecek sonunda.2010dan sonra da ogrenım kredısı odemelerım var ben ona para bırıktırmeye calsııyorum :gitme:

Canim seni anlamaya calistim ama cok sinirli oldugundan cokda net yazmamisin anlayamadim yani kocan bu paralari nereye harciyor ozel zevklerinemi? ,
*Saruboceq arkadasimizin dedigi gibi hasta oldugunu sanmiyorum senin anlatdiklarindan kocayin huzulu harcama olarak yaptigi sey akvaryum onunda hobisi baliklar sanirim ama 200 lr nin hesabi yapildigi bir evdede baliklarla ugrasmak lux bana gore, ayol senin catin akiyor akvaryum derdindesin derim ben :kızgın: , ama bankadan para cekip kredi odemekde kolay degil en son care olarak onere bilirim !! esin calisiyormu calismiyormu ? onuda anlayamadim fisfisfis, ? birde ne yoluna gitmekten bahsediyor ? ne zamandir evlisiniz ?? Ramazan gelirken elindeki paraya dikat et car cur olmasin derim!!...

canım esım calısıyor.Kocamın sorunu para yokken benım bılezıklerıme bırıktırılenlere goz dıkmesı sonra da gerı odıcem kesın yerıne yapıcaz merak etme dedıkten sonra yapmaması ve benı de kendı annesını ve babasını zor durumda bırakması.

Saruböceq arkadaşıma katılıyorum. Çünkü kendi eşimden biliyorum. Cebinde ne kadar parası olursa olsun yada bir kenarda duran para olsun ne yapar eder onu harcayacak bir yer bulur. ama eşimin sorunları var sizin eşiniz de benimkine çok benziyor. Hep mantıksız harcamalar yapar.

ay kız senın esının ne sorunu var belkı de benımkınde de aynısı vardır Çok üzgünüm çoook

Sanırım burada hiç kimse "aman canım veriver sen de ne olacak?" demez..:olmaz:
Bence eşinizle adamakıllı konuşun,evinizin huzurunun kaçırmasına neden olduğunu anlaması gerek..

Dun de bır arkadasın dogumgunu vardı komsunun aılecek gıttık annemler de (kayınvalıdem ve kayınpederım) geldı.Bu arada kardesım de bızde kalıyor.Onlar ıkıncı katta oturuyor bız yedıncı katta.Yukarı cıkarken annesıne arabayı yaptırıyorum anne dedı.Annem de ne arabası oglum araba sartmı sımdı borclarınızı odeyın dedı.Hayır araba yaptırmıyoruz dedım o da yaptırıyoruz dıye dırettı.Beyfendı karar vermıs bı de anneme soyluyo.Bı de kocadıyor babamlar bıze yardım eder merak etme.Oha cus falan oldum yanı.Zaten kayınpederım ıslerı cok kotu durumda sadece ssk prımlerını verebılıyorlar faturalarını herseyını bız karsılamaya calısıyoruz. Bı de hala babam yardım eder dıyo.B.k eder :delphin:

Acaba son kalan bılezıgımı bozdurup bankayamı atsam ya da anneme bı hesap actırıp bankaya mı atsak??Kızlar esıme yalan soylemek te ıstemıyorum ama bu son bılezıgımı bılmıyor sanırım.Onumuzdekı sene uc ayda bır 839 lıra ogrenım kredısı odıcem ben ya

canım sakla ya her sıkıştığında sana sığınmasın.tamam güçlü kadın olmak çok güzel ama erkeğide mücadeleden uzaklaştırıyor biraz.sorunu varsa biraz çabalasın çırpınsın didinsin baktın gerçekten çözümler arıyor bulamıyor o zman sen gir devreye.yoksa evlilik bi ömür çok yıpranırsın.

hiç bozmadan sakin sakin davran ama beş kuruş verme..

alışkanlık olmuş bu sanırım senin eşinde..

arkasını kimseye yaslamadan yaşamayı sorumluluk almayı öğrensin..

ağırlığını koymak için az geç kalmışsın..

Acaba son kalan bılezıgımı bozdurup bankayamı atsam ya da anneme bı hesap actırıp bankaya mı atsak??Kızlar esıme yalan soylemek te ıstemıyorum ama bu son bılezıgımı bılmıyor sanırım.Onumuzdekı sene uc ayda bır 839 lıra ogrenım kredısı odıcem ben ya

neden yalan söyleyesinki..
bundan sonra harcamalara dikkat edeceğini savurgan davranışlarından hoşlanmadığını söylersin olur biter..hep saklayacak değilsin ya..
oluncada almamayı bilsin..

Back
X