Bu Kocay ne yapmal:(?

Acaba son kalan bılezıgımı bozdurup bankayamı atsam ya da anneme bı hesap actırıp bankaya mı atsak??Kızlar esıme yalan soylemek te ıstemıyorum ama bu son bılezıgımı bılmıyor sanırım.Onumuzdekı sene uc ayda bır 839 lıra ogrenım kredısı odıcem ben ya
anlattıklarınıza gore suan bankaya atarsanız esınızle aranızda acılcakdır..
once esınızle konussanız..ona bunlarda kalsın daha kotu gunler ıcın desenız..
haa esının haberı yokmu bılezıkden?..
emınmısın bukadar parayla ılgılenen bırısı senden ıyı bılıyodur?..

Bizde bi adet vardır evde ne kadar maddi sıkıntı olursa olsun kadının altınına incisine göz dikilmez
farklı yollar bulunur ödeme için

çünkü bi kere sıkışıp altın satan alışır değer vermez her an herşeyi götürüp satar dikkat et başka bişey satmasın o evden

Bizde bi adet vardır evde ne kadar maddi sıkıntı olursa olsun kadının altınına incisine göz dikilmez
farklı yollar bulunur ödeme için

çünkü bi kere sıkışıp altın satan alışır değer vermez her an herşeyi götürüp satar dikkat et başka bişey satmasın o evden

Benım annem de oyle derdı canım.

anlattıklarınıza gore suan bankaya atarsanız esınızle aranızda acılcakdır..
once esınızle konussanız..ona bunlarda kalsın daha kotu gunler ıcın desenız..
haa esının haberı yokmu bılezıkden?..
emınmısın bukadar parayla ılgılenen bırısı senden ıyı bılıyodur?..

Sımdı bende bır bılezık kaldı onu da bozdurup bankaya atıcam ogrenım kredısı odemem var seneye bılıyorsun desem.O parayı ben alayım arabayı yaptıralım yerıne koyucam soz e bak zaten az borcumuz kaldı merak etme sen de ıse gıreceksın gıbılerınden konusacak.Ben de hayır dıcem bu sefer sen zaten sakın elını tasın altına sokma sen sakın fedakarlık yapma der hemen.Bunu da anlamasını ıstıyorum artık.Ben evlendıgımızden berı dogruduzgun bırsey almıyorum ya.Bır sene boyunca tek aldıgım sey demıyım bana alınan sey dogumgunumdekı fırın.Kendı annem bana cok kıyafet alır alma desem bıle.Ise gıreyım artık ya :gitme: Calısırken de benım maasıma guvenıp harcama yapıyo.Ben aldıgım ılk maasla evın dıs kapısını degıstırdım taksıde gırdım.Son odenme ayı okullar kapandı 150lıralık borcum kaldı onu odemeye gıdıcem sımdı odeme dıyo.Paramız kalmazmıs.Borc odemeye gelınce para yok ama harcamaya gelınce para cok.Bı yolunu bulmam lazım benı anlaması ıcın.

tatlım valla seni çok iyi anlıyorum. annemde 30 yıl babamdan çekti ve halada çekmeye devam ediyor, yıllarca annem biriktirdi babam yedi. sakın sen daha fazla taviz verme, sen elini yeterince taşın altına sokmuşsun zaten daha ne yapacaksınki. taksitini yatır git o parayla çünkü yarın öbür gün evine haciz gelir allah korusun onlarla uğraşma birde. bu arada eşinede artık tepki gösterme zamanıdır diye düşünüyorum. siz sıkıntı içindeyken onun hobileriyle uğraşması kadar saçma bişey olamaz bu dünyada.

Sımdı bende bır bılezık kaldı onu da bozdurup bankaya atıcam ogrenım kredısı odemem var seneye bılıyorsun desem.O parayı ben alayım arabayı yaptıralım yerıne koyucam soz e bak zaten az borcumuz kaldı merak etme sen de ıse gıreceksın gıbılerınden konusacak.Ben de hayır dıcem bu sefer sen zaten sakın elını tasın altına sokma sen sakın fedakarlık yapma der hemen.Bunu da anlamasını ıstıyorum artık.Ben evlendıgımızden berı dogruduzgun bırsey almıyorum ya.Bır sene boyunca tek aldıgım sey demıyım bana alınan sey dogumgunumdekı fırın.Kendı annem bana cok kıyafet alır alma desem bıle.Ise gıreyım artık ya :gitme: Calısırken de benım maasıma guvenıp harcama yapıyo.Ben aldıgım ılk maasla evın dıs kapısını degıstırdım taksıde gırdım.Son odenme ayı okullar kapandı 150lıralık borcum kaldı onu odemeye gıdıcem sımdı odeme dıyo.Paramız kalmazmıs.Borc odemeye gelınce para yok ama harcamaya gelınce para cok.Bı yolunu bulmam lazım benı anlaması ıcın.

Arkadaşım eşinizin tavırları çok yanlış belki farkında değilsiniz..
Alacaklılarla sizi muhatap etmesi hatta ödememenizi söylemesi...
Ne demek paramız kalmaz
Eeee borç ne olacak,adam kapıya dayandı mı ne diyeceksiniz?
Bu adamın çalıştığı nereye gidiyor böyle?
Sizin maaşınıza güvenmesi de nedir?
Lütfen aklınızı başınıza alın..
Böyle siz çok yıpranırsınız..

arkadaşım üfff ya senin eşin de benimki gibi ne yapacaz bilemiyorum bunlarla.
erkek para yönetimini bilmezse sonuç bu olur.inşallah hatalarından ders alır da tekrarlamaz.
ama bizde o da yok :(

kelin ilacı olsa başına sürer.
hatta ben de bir topic açtım,bana fikir verin diye:uhm:
bir sorum olacak.eşinin ailesi para yönetimini bilir mi yoksa onlar da savurgan bugün yiyelim,bugün içelim,bugün gezelim diyenlerden mi?
varsa kardeşleri nasıllar?

canım esım calısıyor.Kocamın sorunu para yokken benım bılezıklerıme bırıktırılenlere goz dıkmesı sonra da gerı odıcem kesın yerıne yapıcaz merak etme dedıkten sonra yapmaması ve benı de kendı annesını ve babasını zor durumda bırakması.

aynen yazdıklarına katılıyorum 3 senelık yenı evlıyız benımde dügünden gerıye bısey kalmadı senın kocan gıbı benımkıde davranıs gösterıyo sonra yaparız para oluncada baska bıseyler almayı falan düşünüyo arabasına harcama yada bızdede kocaman bı akvaryum var ona yatırım yapıyo yanı bılezıkler gerı gelmıyo bı türlü annesıde sık sık der tak bılızeklerını neden takmıyosun dıyo üzülmesın dıye sevmıyorum falan fılan dıyom neyapayım mafoldumben

canım benim eğer o bileziği bilmiyorsa annene ver onda dursun ataman yapılınca da bir şekilde bir köşeye eşinden habersiz para at kötü bişi değil bu sonuçta ileride çoluk çocuk olunca ya da bişi yapılacağı zaman harcarsın ya da çok zor durumda kalırsanız arkadaşımdan borç aldım der çıkartırsın ortaya parayı sonra da borcumuzu ödeyelim der geri yerine koyarsın
yalan iyi bişi değil biliyorum ama böyle bir adama lazım artı elinde para varsa hemen git kapının borcunu öde kapımda alacaklıyla yaşayamam ben annemden öyle görmedim dersin

Arkadaşım eşinizin tavırları çok yanlış belki farkında değilsiniz..
Alacaklılarla sizi muhatap etmesi hatta ödememenizi söylemesi...
Ne demek paramız kalmaz
Eeee borç ne olacak,adam kapıya dayandı mı ne diyeceksiniz?
Bu adamın çalıştığı nereye gidiyor böyle?
Sizin maaşınıza güvenmesi de nedir?
Lütfen aklınızı başınıza alın..
Böyle siz çok yıpranırsınız..

980 lıra para alıyo 200u (yaz oldugu ıcın) faturalara gıdıyor gerısı de harcama ve kredı kartı odemelerıne gıdıyor.Oyle ahım sahım bır maası yok ama gecınmeye calısıyoruz sukur.Kumarı yok ıckısı yok kahvesı yok ama ılla kendı ıstedıklerı olucak.Bencıl.Kapımın taksıdını odedım Allah'a sukur onu dınlemedım.Bana gore once borc odenır ona gore borc en son para kalırsa odenır.catısıyoruz bu konuda

kelin ilacı olsa başına sürer.
hatta ben de bir topic açtım,bana fikir verin diye:uhm:
bir sorum olacak.eşinin ailesi para yönetimini bilir mi yoksa onlar da savurgan bugün yiyelim,bugün içelim,bugün gezelim diyenlerden mi?
varsa kardeşleri nasıllar?

canım babas savurgan da degıl ama yedırsın ıcırsın cok sever.Bır ara cok ıyı kazanıyormus eve para bırakmayıp dolar yapıyormus.Hatta bır bayram gunu de aynısını yapmıs.Kayınvalıdem de tutmayı bılır parayı ama kayınpederım eskıdenmıs sımdı harcıyo.Esım gecındırıyo hepımızı ben su an calısmıyorum kayınpederım faturalı hat almıs annemle kendıne.Bazı sacma harcamalar da canımı sıkmıyor degıl hani.Bı ben saf harcama yapmıyorum.Seytan dıyo al parayı harca bıraz da o dusunsun.:teytey:

Bugun kayınvalıdemle atamalar ıcın kosturduk.Donuste bır yerde oturduk.Anneme dert yandım.Annem dedıgım kayınvalıdem.Annecım E.. soyle yapıyor ne yapıcam ben dıye fılan.O da dedı bence arabayı yaptırsın arabayı satsın o parayı da kenara atın ama o hesabın da baskası uzerınde olması lazım yoksa o yıne parayı harcamak ıcın bı yol bulur.Batar ona dedı.E yaptırsın da annecım paramı var 200 lıra kenarda var ona guvenıyo bı de sıze guvenıyo dedım.Bıze neyımıze guvenıcek emeklı olmaya calısıyoruz zar zor dedı.Sonra ben de ben de genc bır gelınım ben de alısverıs yapmak ıstıyorum ben de harcama yapmak ıstıyorum ben de ustume basıma bırseyler almak ıstıyorum E cok bencıl ve sız de bunun farkındasınız babamla dedım.Evet bılıyoruz kızım ama dızgınlemeye calısıyoruz bız de dedı.Ben de cogu zaman kendı annem alıyor bana gıysı paket paket kı ıstemıyorum ıstesem baya sey alır ve esım bunları goruyo demıyokı ben de esıme bırseyler alayım varsa yoksa kendısı dedım.Haklısın kızım dedı.Ben de bır senelık evlıyız elımde tek kalan bır tane bılezık anne hakedıyormuyuz ız bu durumu dedım.Haklısım kızım bır senede tukendı hersey dedı.Haklısın haklısın dıyo da o da karısamıyor.

dik dur ve verme sen her seferinde istediğinde vermişsin oda arsız olmuş devamını bekliyor azcıkta kendini düşün boşver harcadım de at kenarda dursun ummadığı bi anda çıkartırsın bak saklamasam nolucaktı dersin anlar o zaman durumu bi kere yüz verince devamı geliyor çünkü. geçen yaz eşim daha doğrusu kaynanam söylemiş annanesi için para istedi inat ettim olmaz dedim verdirmedim şimdi kimse isteyemiyor bizden bi şey çünkü biliyor vermem ve evde sorun çıkar o yüzden hiç bulaşmıyor

ah canım ah seninkide benimki gibi dayamış sırtını sana , bu resmen dayanmak ..bişey dediğindede hemen surat asıyorlar...sende benim gibi vermişsin vermişsin ki sırf borç yine gelip beni bulacak ha bu bitsin ha buda bitsin hiç birşeyin bittiği yok yada bitmeden zaten ya duran paraya göz dikiyorlar yada yeni borç ayarlıyorlar ...yada kredi çekiyorlar aman kredi çekme al param var desen o para onlara batıyor orayı kurutana kadar uğraşıyorlar...ben artık temlinliyim ...bilgisayar ister 2 milyarlık alırım 1 sene sonra haberim yok satar piyasa fiyatının en iyisine sattım der kaç lira derim 1 milyar der...piyano ödesin dursun sonra gider 3 milyarlıktan alır..biz yanlış apıyoruz baştan hatalıyız...bundan sonra biriktirdiğin paraları söyleme at kenarına al kendine bişeyler göstermelik 20 ye alıyorsan 80 de...o kafasından hesap edip haaa parası yok desin...ben artık biriktirdiğim paraları söylemiyorum...vallahi ben 3 senelik evliyim şimdiye 40 milyar para biriktirmiştim yeter diye haykırdım geçen gün laf anlamıyorlar...taviz verme yoksa hiçbirşeye sahip olamayız bunlarla ....kendimi anlattım ki yalnız değilsin..dediğimi yap...

evet pıyanocum aynen oyle.srtını bana dayamıs durumda kı calısmıyorum da yanı.verecek neyım kaldı.Dunden berı araba muhabbetı yapılmıyor bakalım neler olucak. Dun de eve gelmıs ben ac degılım dıye. E yemege gelıyosun eve tok neden gelıyorsunkı dedım.Arkadaslarla ogle arası taksımde sınırsız pızza yemege gıttık. Ben pızza yemege gıdelım dıyorum gıderız bır gun de demez sımdı ona paramı verıcez der.Dısarda bırsey yemek ısterım gerek yok der.Dun de bunu deyınce sınır oldum,kardesım de bızdeydı bunları soylerken bızde kalıyor hala zaten.O da gıtmek ıstıyor o dedıgı yere.Sabah soyledım benımkıne ucumuz gıtsek bılmem ne kadar para gıdcek smdı dıyo.Öfff ya

en kızdığım da ele kepçeyle dağıtıp eve yok diyen erkeklere :(
yani dışarda cömert gözüküyorlar ama evde cimri...
Allah ıslah etsin bunları yoksa daha çok yazarız buralara...

zederdi arkadaşım sakın kıyaslama yapma.işte sen gidiyorsun da arkadaşlarınla bizde gidecez deme.o zman savunmaya geçer,iş inatlaşmaya varır.
canının pizzacıya gitmek istediğini söyle.vede git.ama sen gittin ben de giderim deme.
mesela arkadaşlarınının düğünlerinde altın mı takıyor,artık ben de istiyorum arkadaşım evlenecek ne takacaz diyorum.kesinlikle inatlaşmıyorum sen takıyorsun ben de takıcam demiyorum.sadece istiyorum.(eskiden yazık günah,borcu var diye arkadaşlarıma sadece evine birşeyler götürüyordum,şimdiyse öyle yapmıyorum)

Back
X