• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kocaya ne yapmalı??

Ayni seyin erkek tarafinin basina geldigini dusunelim, tacize ya da tecavuze ugrasa ve karisi bunu her firsatta onun hatasiymis gibi yuzune vursa, surekli hatirlatsa, tacizin kendisinden bile daha tramvatik bir durum...
Tacize ugrayan insanlarda zaten bir kendini suclama egilimi olusuyor, bunu bu sekilde tetiklemek cok acimasizca.

Bazı erkekler böyle malesef.
Zaafları baz alarak karşısındaki insanı kullanmaya, özgüvensizleştirmeye ve aşağılamaya çalışıyorlar.
"Ben böyle yapamıyorum artık, senin geçmişin beni rahatsız ediyor"
Ulan ne diye evlendin o zaman? Derdin neydi?

Hayır bilmese, diyeceğim ki "benden gizledin ben kaldıramıyorum" durumu oluşsun hadi.
Konu sahibi gizlememiş ki... açık açık durumu izah etmiş, zaten belli bir süreç yaşamış.
Belli ki, her insanda olduğu gibi, kötü anıların bazılarını beyni bloke etmiş, hatırlamıyor, hatırlamak istemiyor.
İrdelemek niye? Psikolojik baskı niye? Zaten zor olan bir durumu daha da zorlaştırmak niye?

Bencillik... Tiynetsizlik... Kendine güvensizlik...
Erkeklik değil bu, bence aşağılık bir durum...
Kendine çevirip mevzuyu, kendi meselesi gibiymiş gibi yansıtarak, psikolojik taciz, başka da hiç birşey değil!

Böyle erkekleri Allah kimsenin karşısına çıkartmasın, denk getirtmesin.
Kadının yaşadıkları neredeyse sil baştan...

Evlendikten sonra bu konulari hic konusmamistik. Bu konuda daha once bir yorum yazmistim. 2 yildir evliyiz 3 yillik bi iliski suremiz vardi nisan sevgililik falan. O surecte cok mutsuzdum. Evliyken direk olarak boyle tartisma hic yasamamistik. Artik karim oldun bu konulari konusmaya utaniyorum diyordu
Utanan adam askerde neden değişirki.

tacizmi tecavüzmü anlamadım.sorun edecek ne var tacizde sana destek olup konuyu bile açmaması lazım ki unutasın sende o yaşadığın olayları.bacım konuşsana kocanla ısıtıp ısıtıp ne önüme getirip taze tutuyosun malmısın be adam desene.paralar dök bana pisikolojik tedavimi görcem diyorum sana gerizekalı koca sana oğluma sarılıp unutmak istiyorum desene bacım ne konuşturuyon bu adamı adam bulmuş konuşuyo senin gibi sessizi.

gir damardan konuş yaşadığın acıyı bırak anama gidecem bunaldımları sen zaten sadece bu olaydan ötürü bunalımda olabilirsin ve herkez seni idare etmek zorunda sen değil.

Evlendikten sonra bu konulari hic konusmamistik. Bu konuda daha once bir yorum yazmistim. 2 yildir evliyiz 3 yillik bi iliski suremiz vardi nisan sevgililik falan. O surecte cok mutsuzdum. Evliyken direk olarak boyle tartisma hic yasamamistik. Artik karim oldun bu konulari konusmaya utaniyorum diyordu

Bu lafı bile yanlış ve rahatsız edici.
O niye utanıyor?
O mu tacize uğramış?
O mu bu süreçten geçmek zorunda kalmış?

Onun yapması gereken sadece sana destek olmak ve anlayış göstermek olacaktı.
Bunu yapabilecek bir potansiyeli bile yok belli ki.

Bekara boşamak kolaydır derler, fakat ben şahsi fikrimi paylaşıyorum, neticede kendi kararlarını verebilecek bir iradedesin.
Fakat ya iyi bir aile danışmanına giderek bu sorunlarınızı çözersiniz.
Ya da ucunda boşanma olacaktır.

Çünkü bugün bunu bu şekilde sana yansıtan, bu kadar bencilce davranan bir insan, yarın öbürgün daha da kötü davranacaktır.
Bir de çocuğun var, keşke kendinize zaman tanısaydınız çocuk olmadan önce.
Ama olmuş, olmuşa da çare yok.
O yüzden sizin düşünmeniz gereken kendi psikolojinizi toparlayarak, çocuğunuz açısından iyi bir yetişme ortamı yaratmak.
Bu şekilde olmaz.

Kayınvalide - kayınpeder bugün size dalga geçer gibi davranıyorsa, yarın öbürgün çocuk büyüdüğünde ne olacak?
Daha anlar vaziyete geldiğinde neler ile karşılaşacaksın?
Hem eşin tarafından hem ailesi tarafından bu tarz durumlara maruz bırakılmak hoş değil.
O yüzden herşeyi iyi tartarak hayatına yön vermelisin.
Ne istiyorsun? Hem kendin hem de çocuğun için ne düşünüyorsun?
Bunlar çok önemli.

ama danışman şart.
Bunu da bir kenara yaz derim.
Allah yardımcın olsun.

Kaldıramayacaksa baştan kabul etmeyecekti saklamamışsınki bir şeylere bahane arıyor sanki :kahve:

Benim anladığım eşin seni seviyor bu yüzden senin geçmişindeki bu kötü olay içine oturmuş olmasına rağmen kaybetmemek için susmuş. Derlerya gözden ırak olan gönüldende ırak olur diye, askerdeyken psikolojisi alt üst olmuş ve bunu kafaya takmış tekrar üzerine geliyor. Ama bence tamamen askerlik psikolojisi ile yapıyor bunu. Evliliğini bozma derim ama kesinlikle ve kesinlikle askerden gelmesini bekle ve gelince birlikte psikolojik destek alın derim ben.

Nisanliyken sevgiliyken kavgalarin sonu yoktu. Evlenince artik utaniyorum bunlari konusmaya sen benim karim oldun dedi. Ve hic bu konulari acmadik. 1 aydir askerde. Yine benden uzaklasinca basladi boyle kavgalar.
Anlamiyorum madem boyle unutamadin neden evlendik neden cocuk yaptik. Onada soyluyorum bunu. Katlanabilirim sanmıs. Katlanilmaz olmuş. Artik dayanamiyormus. Benden ne istiyorsun ne yapayim elimden gelen hicbirsey yok diyorum. Gecmisi degistiremiyorum. Suan yapabildigim tek sey aglamak uzulmek baska birsey yapamiyorum diyorum. Sen beni anlamiyorsun deyip duruyor. Ne istiyorum bilmiyorsun diyor. Ne isteyebilir? Nasil davranmami bekleyebilir ki. Nasil davranmaliyim daha ne yapmaliyim.. ne kadar boyun egmeliyim ona.

kuzum seni yaşadıklarından ötürü kimse suçlayamaz. bir allahın belası şerefsiz sana genç yaşında birşeyler yaşattıysa allah sevgisi olan herkesin seni el üstünde tutması gerekir ki mutlu olasın. kocan denilen adam hainin önde gideni kusura bakma ama. dayanamıyorsa defolsun gitsin. askerlik psikolojisi die en kutsal işlerden olan askerliğe de b.k sürmesinler artık bu erkek milleti.
senin bi maddi güvencen var mı? ailen arkanda mı bunları bi de bize..

kuzum seni yaşadıklarından ötürü kimse suçlayamaz. bir allahın belası şerefsiz sana genç yaşında birşeyler yaşattıysa allah sevgisi olan herkesin seni el üstünde tutması gerekir ki mutlu olasın. kocan denilen adam hainin önde gideni kusura bakma ama. dayanamıyorsa defolsun gitsin. askerlik psikolojisi die en kutsal işlerden olan askerliğe de b.k sürmesinler artık bu erkek milleti.
senin bi maddi güvencen var mı? ailen arkanda mı bunları bi de bize..
Ailem arkamda. Ama benim maddi bi guvencem yok. Universiteye devam ediyorum şuan.

Ben bu olaylari abime anlattim ilk. Kendisi komiser. Ben saniyordum ki bana bagiricak cagiricak beni suclayacak. Ama abim oyle yapmadi bana sarildi senin sucun degil bu dedi benimle agladi. Okulumu degistirdi. Evimizi tasidi bana yeni bir hayat kurdu. Keske kocamda oyle yapsaydi. O geldi yeni hayatimi mahvetti. Beni eskisinden beter etti. Ben huzurlu bir sekilde cocuguma bile sarilamadim.
Ilk dogdugu zamanlarda yuzune bakip bakip agladim. O kadar masum o kadar temiz ki. Benim hayatimdaki kirlilikler onu yipratacak diye simdiden agladim. Sonra avukatim biraz rahatlatti beni. Oyle toparladim. Psikolojim alt ust oldu. Doktora da gittim. Ama antidepresanlari dayadilar. O kadar.

Pislik adam nasıl aşık olursun ona değmez zzzzzz . Sen tecavuze uğramadın ki uğraşan bıle senın sucun degıl adam tacizi yüzüne vuruyor kı çoğu kız bunu Yaşar maalesef . Adam kafayı yemiş ayrıca ve o daha önce başka kadınla birlikte oldu isteyerek paşamız sen onu sorun etmuyorsın senın elinde olmayan bır durumu yüzüne vuruyor adam bildigin şrfsızzzzzzz olsa da boğaam onu

Ailem arkamda. Ama benim maddi bi guvencem yok. Universiteye devam ediyorum şuan.

Ben bu olaylari abime anlattim ilk. Kendisi komiser. Ben saniyordum ki bana bagiricak cagiricak beni suclayacak. Ama abim oyle yapmadi bana sarildi senin sucun degil bu dedi benimle agladi. Okulumu degistirdi. Evimizi tasidi bana yeni bir hayat kurdu. Keske kocamda oyle yapsaydi. O geldi yeni hayatimi mahvetti. Beni eskisinden beter etti. Ben huzurlu bir sekilde cocuguma bile sarilamadim.
Ilk dogdugu zamanlarda yuzune bakip bakip agladim. O kadar masum o kadar temiz ki. Benim hayatimdaki kirlilikler onu yipratacak diye simdiden agladim. Sonra avukatim biraz rahatlatti beni. Oyle toparladim. Psikolojim alt ust oldu. Doktora da gittim. Ama antidepresanlari dayadilar. O kadar.

Tekrardan abinize danışın lütfen.
Belli ki mantıklı bir abiniz var.
Size en iyi desteği ve aklı verecektir.
Bizim bilemediklerimizi de bileceğinden dolayı, en doğrusu ailenizden mantıklı bir kişi ile de bu konuyu konuşmak.
İnşallah size en doğru şekilde faydası dokunacaktır.

Bu lafı bile yanlış ve rahatsız edici.
O niye utanıyor?
O mu tacize uğramış?
O mu bu süreçten geçmek zorunda kalmış?

Onun yapması gereken sadece sana destek olmak ve anlayış göstermek olacaktı.
Bunu yapabilecek bir potansiyeli bile yok belli ki.

Bekara boşamak kolaydır derler, fakat ben şahsi fikrimi paylaşıyorum, neticede kendi kararlarını verebilecek bir iradedesin.
Fakat ya iyi bir aile danışmanına giderek bu sorunlarınızı çözersiniz.
Ya da ucunda boşanma olacaktır.

Çünkü bugün bunu bu şekilde sana yansıtan, bu kadar bencilce davranan bir insan, yarın öbürgün daha da kötü davranacaktır.
Bir de çocuğun var, keşke kendinize zaman tanısaydınız çocuk olmadan önce.
Ama olmuş, olmuşa da çare yok.
O yüzden sizin düşünmeniz gereken kendi psikolojinizi toparlayarak, çocuğunuz açısından iyi bir yetişme ortamı yaratmak.
Bu şekilde olmaz.

Kayınvalide - kayınpeder bugün size dalga geçer gibi davranıyorsa, yarın öbürgün çocuk büyüdüğünde ne olacak?
Daha anlar vaziyete geldiğinde neler ile karşılaşacaksın?
Hem eşin tarafından hem ailesi tarafından bu tarz durumlara maruz bırakılmak hoş değil.
O yüzden herşeyi iyi tartarak hayatına yön vermelisin.
Ne istiyorsun? Hem kendin hem de çocuğun için ne düşünüyorsun?
Bunlar çok önemli.

ama danışman şart.
Bunu da bir kenara yaz derim.
Allah yardımcın olsun.
Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim cok haklısıniz. Burada sizin yazdiklariniz biraz olsun kendime güvenmemi sağlıyor.

Tekrardan abinize danışın lütfen.
Belli ki mantıklı bir abiniz var.
Size en iyi desteği ve aklı verecektir.
Bizim bilemediklerimizi de bileceğinden dolayı, en doğrusu ailenizden mantıklı bir kişi ile de bu konuyu konuşmak.
İnşallah size en doğru şekilde faydası dokunacaktır.
Keşke en basinda buraya yazsaymisim dertlerimi. Gercekten suan hersey bambaska olurmus hayatimda. Cunku ailem beni uyardiginda dinlemedim. Ama sizin yorumlariniz daha cok etkiliyor beni.

ya sen neden cocuguna bakip bakip agliyorsun?
bak guzel bacim SEN TERTEMIZSIN..
bu adam seni cukura ceker,seviyorum deme..
seninkisi Stalin`in tavugu hikayesine benziyor,yapma etme..bu adami sevmek sana sadece aci verir.
seni avukatin belli bi sure rahatlatir,asil sen kendini rahatlatmalisin.

insanlar beden parcasi degil ruhtur ruh..seni ayakta tutan ruhun,bedenin onun kalkani sadece.
su toprak olup gidecek bedene bu kadar anlam yukleyen bos kafali herifi bosver,kendine saygin olsun.

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim cok haklısıniz. Burada sizin yazdiklariniz biraz olsun kendime güvenmemi sağlıyor.

Kendine güven yitirmeni gerekecek hiç birşey yaşamadın ki?
Sen zannediyor musun ki bu hayatta her kadın sütten çıkmış ak kaşık...
Hangimizin başına gelmedi ki?

Bir gün otobüste gidiyorum, nişanlıyım.
İstanbul otobüs hali tıklım tıklım... Baktım yanımda duran adam ufaktan yaklaştı bana.
Sonra fark ettim, meğersem sürtünüyor... (içimden küfür ediyorum şu an)
Ben anlayıp adama çıkışana kadar, herif indi otobüsten. Yoksa döverdim!
Yemin ediyorum elimde kalırdı.

Malesef öyle ya da böyle bir şekilde hepimiz birşeyler yaşıyoruz.
Bu benim elimde olmadan gelişen bir durum.
Bu devede kulak tabii ki, daha ne vahim vakalar durumlar var.
Benim de başımdan geçmedi değil...
Herkesin kendine göre bir yarası var.

Evlendiğimde eşim ile de başımdan geçen bir kaç şey paylaştım.
Fakat eşim bana güvensizlik şöyle dursun, hep destek oldu, hep yaramı sardı.
Bir nevi herşeyi unutturdu!
Eşler böyle olmalı zaten... Yoksa niye evleniyoruz?
Niye elin adamı ile bir hayat birleştirip çok afedersin ağız kokusunu çekiyoruz??

Sevgi, aşk, tutku...
Bunlar malesef ki geçici şeyler.
En kalıcı ve doğru olan huzur ve güven...
Bu ikisi varsa, zaten o evlilik bir anlam kazanır... Sevgi de aşkta hiç bitmez...

Kızlar kızlar adam daha önce bır kadınla yatmış karışı bunu bılıyor yüzüne vurmuyor . Ama paşamız karısı tacız oldu dıye etmedıgını bırakmıyor be ne tür bir şerefsizliktir?? O. Çocuğu nolxak pislik herif sen git onla bunla seviş karın tacıze uğraşın kendı yaptığın pislik degıl ama erkeklıktır bunlar yüzünden erkek çocuk istemıyorum

sen de tertemizsin anlıyor musun? pislik olan sana bunları yaşatanların tümü.. annesin sen artık kutsal bir insansın. sana gereken değeri veremeyenler utansın. o kadar temizsin ki kalbinde kötülük olmadığı için bunları sana yaşatmalarına izin veriyorsun. öp kokla bebeğini gönlünce sev. kimse senin elinden bunu alamaz.

Çok şerefsiz bir adammış
Neyi kaldıramıyormuş
O mu tacize uğramış
Bu nasıl iğrençlık
Ben okurken delirdim
Lütfen bırak şu adamı allah aşkına senin suçun varmış gibi senin en hassas yaranı deşen adamı bırak

Mutsuzlugu ceken ve mutsuzluktan zevk alan kadinlar var siz de onlardansiniz galiba yazdiklarinizdan bunu cikardim.

Evliyken mutsuzsun.. bosanirsan niye mutsuz olacaksin???

Esin kusura bakma ama tam bir serefsiz.Tacize ugramissiniz boyle davraniyor tecavuze ugrasaniz Allah gostermesin nler yapardi ..

Neden bunu yapmasina izin veriyorsun???
Bekaretini onda kaybetmissin...
Oglun icin bosanamazsan ilerde sizin kavgalarinizla cok da mutlu bir bebek olmayacak. Huzur cok onemli...
Ve en onemlisi sen de bir erkek yetistireceksin. Rol model babasi olursa nasil olacak? Surekli annesine -bir bayana-hakaretler eden bir baba...!!!!
Uzun soluklu dusun lutfen bazi seyleri.

psikolojinizin bozuk olduğu belli,
bakın sizim hayatınızdaki tek kirlilik eşiniz olacak o adam başka kirlilik yok!
evli erkeklerle mi yattınız? küçük çocuklara tecavüz mü ettiniz? adam mı öldürdünüz? kadın mı sattınız? hırsızlık mı yaptınız? uyuşturucu mu yaydınız ne yaptınız da geçmişinizin hayatınızın kirli olduğundan sözediyorsnuz?
adam resmen sizi suçlu olduğunuza inandırmış, sanki tacize uğrayan değil taciz eden sizmişsiniz gibi.
önce şu psikolojiden sonra da kocam dediğiniz o adamdan kurtulursunuz umarım.
tacizcinizden çok eşiniz yıpratmış sizi.

Düşündükçe çıldırıyorum çok etkilendim konundan .23 yaşındasın ,üniversitede vizeler,finaller gibi derdin olmalıyken şu yaşadıklarına bak .
Abinle konuş yeniden ,sana yardım etsin ,kurtarsın seni şu pislik kocandan .

Back
X