Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

biraz cazgır olmak lazım, yer isteyin. hamileyim bana biri yer verebilir mi lütfen diye. insanlar telefonlarına dalıyordur kafaları başka yerdedir. bizim milleti dürtmeden olmuyor.

Ne alaka hanımefendi ,ben bunu anlamıyorum ,ben yer veriyorum mesela ama kimseyi buna mecbur tutamam siz neden mecbur tutuyorsunuz anlayamıyorum.Adamın biri size "zorunda mıyım" dedi mesela ne diyeceksiniz ki bu lafın üzerine

Ne alaka hanımefendi ,ben bunu anlamıyorum ,ben yer veriyorum mesela ama kimseyi buna mecbur tutamam siz neden mecbur tutuyorsunuz anlayamıyorum.Adamın biri size "zorunda mıyım" dedi mesela ne diyeceksiniz ki bu lafın üzerine

Dedim ya "Bravo" der vicdanını alkışlarım. Bana göre vicdansız birisidir hamile kadına yer vermeyen, mecburdur demedim. Vicdanı, yer verme konusunda kendisine mecburiyet hissettirmeyecek hafifliktedir(!) işte.

Ben de yaşlılara, hamilelere vs yer verilmesi taraftarıyım. Ya da yanında çocuğu elinde bir sürü eşyası varsa ya yer veririm ya çocuğunu kucağıma alırım ya da eşyasını falan tutarım. Ama bu kadar önyargılı da olmamak gerek. Her zaman ihtiyacı olanlara yer veren ben, bi keresinde çok hastaydım. Zaten otobüsle de hastaneden geliyordum. Otururken bile rahat edemeyip sürekli yatma isteği geliyordu. Öyle bi halsizlik öyle bi ağrı sızı vardı ki anlatamam. ''bayılmadan eve gitseydim'' diye düşünüyordum.

Sonra otobüse bi kadın bindi çocuğuyla. Normalde olsa hemen kalkarım ama o gün beni öldürseler kalkamazdım ordan. Kadın tepemde dikildi dikildi, sonra birden bana laf saydırmaya başladı. Ne terbiyesizliğim kaldı ne bi şey. Baktım dinledim cevap dahi vermedim. Hem ağzımı açacak halde değildim, hem de onun bu saygısızlığına açıklama yapma gereği bile duymadım. Bi de böyle durumlar oluyor işte.

benim için hamile ve çocuklar daha önemli.ben hamileyken tranvayda bakıyordum bir etrafa hemen yer veriyorlardı pek hatırlamıyorum ama vermeyende oluyormu evet ben hemen siz hamilemisinz gelin buraya oturun diyorum bir gence bakıyorum biraz manalı hemen gel abla fırlıyor.birgün otobüse bindim gidiyorum cok dolu tıkıs tıkş bir çocuk eli sarılı hastaneden geliyor acıyor diyor babası gönlünü yapıp ayakta hem onu tutuyor zorlanıyor.baktım içim parçalandı.önümde oturan genç kız vardı dedimki bkarmısnz su cocuk otursun olurmu hasta dedim kız hemen tabiki hiç sorun degil dedi kalkar kalmaz yanımda ayakata duran yaşlı amca hemen oraya oturdu dedim ki amca(ama cok yaslı diyil diri adam)kalkarmısınz su cocuk oturacak hasta onu otutturdum.çocuk rahatca gitti.gönlü oldu sevkat bekliyor ilği bekliyor yavrum eli için naz yapıyor bırakta otursun yahu.
sonra arka koltukta bosaldı adama buyrun geçin dedim yok dedi trip atıyor höö...k bende geçtim oturdum gittim ne yapayım

Birincisi saygıdeğer hanımefendi, zannediyorum ki başınızdan hiç hamilelik geçmedi. Zira geçmiş olsaydı hamileliğin zorluğunun sadece karnın büyüklüğüyle orantılı olmadığını bilirdiniz. Ben normal zamanlarda bile bayılan,baş dönmesi yaşayan biriyim tansiyonum düşüyor,kaldı ki otobüsteyim! Karnı aşırı büyük olmayıp zorluk yaşayan insan çok fazla ve yakın bir yere de gitmiyorum,bilmiyorum İstanbulun trafiğine hiç maruz kaldınız mı.Zira otobüste her seyahat eden sizin dediğiniz gibi yardımsever ve duyarlıysa hem gümdemde bunca olay olmazdı, haberlerden izlemezdik hem de ben ve diğer hamile,engelli,çocuklu kişiler ayakta duramıyorum diye söylemek açıklama yapmak zorunda kalmazdı.

"Yok diyorsanız da birisinden yer rica edin" burada yazdığım gibi görünüşde normal ama zorluk yaşıyorsanız rica edersiniz. Gelip de burada konu açarak laf gönderme çabasına girmezsiniz.

ben cocuklara asla asla dayanamam tekme tokat girerim valla çocuğu üzene zarar verene cok hassasım

Dedim ya "Bravo" der vicdanını alkışlarım. Bana göre vicdansız birisidir hamile kadına yer vermeyen, mecburdur demedim. Vicdanı, yer verme konusunda kendisine mecburiyet hissettirmeyecek hafifliktedir(!) işte.
Düşünceniz bana uymuyor ,bugüne kadar herkese yer verdim,gene yer vereceğim .
Düşüp bayılacak kadar yorgun olduğum zamanlarda anlayıp yer verdiler,ya da sırf ayakta olduğum için kalkıp erkekler yer verdi.Vermeselerdi de sorun olmayacaktı çünkü kimsenin görevi değil .Bunu vicdanla da ölçemezsiniz.
Belki o gün çok yorgundu,hastaydı,belki kafası çok başka yerlerdeydi belki de o an o kişinin ayakta duramayacak kadar halsiz olduğunu düşünmedi ya da hepsini geç yer vermek istemedi.Ne diyebiliriz ki buna ?
Ben herkese yer verdiğim halde tekrar söylüyorum,kimse mecbur değil

İyi de insanlar nereden bilecek bunu ,fotoğrafta gördüğüm kadarıyla hamile gibi de durmuyorsunuz,bu kadar takıyorsanız birilerine söyleyin,"hamileyim ayakta duramıyorum da yer verebilir misiniz lütfen",kabul ediyorsa verir zaten

İnsana yakışır şartta toplu taşıma imkanı sağlamayan belediyelere kızacağımıza birbirimize kızıyoruz. Otobüslerin çoğu engelli kullanımına uygun değil, insanlar binemiyor bile. Kabahat size yer vermeyende değil, sizi insanların vicdanına mahkum bırakanlarda. Ama varsa yoksa sen bana yer vermedin kavgası yapıyoruz

"Yok diyorsanız da birisinden yer rica edin" burada yazdığım gibi görünüşde normal ama zorluk yaşıyorsanız rica edersiniz. Gelip de burada konu açarak laf gönderme çabasına girmezsiniz.

evet haklısınız ağlamayana meme yok, rica ettim ben de bayılmak üzereydim çünkü. ancak sorun şu ki hamilelere yaşlılara engellilere ayrılmış koltuklar zaten varken ancak doluyken, rica etmek zorunda, birilerinin insafını beklemek durumunda bırakılmak. dediğim gibi ben kullanmıyorum toplu taşıma, kullanmak zorunda olanları allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. konu açan da ben değilim, ancak konu sahibi haklı.

Her hakkı kendimizde bulup başkalarının hakkını gözetmeniz çok çirkin. Evet hamile kalmadım ama olsaydım da sizin gibi normalde dahi zorlanıyorsam ve hamilelikte bu fazlası ile arttıysa "rica" ederdim. Kimse müneccim değil! Ben otobüsde işe giderken kafamda kırk tane proje dolaşırken ancak fiziki olarak zorlandığını gördüğüm, farkettiğim kişilere yer veririm. Henüz düşünceleri okuyabilecek yeteneğe sahip olmadığımdan da sizin zorlandığınızı bilemem. Tüm uygar insanların yaptığı gibi rica etmeniz yerinde bir davranış olacaktır.

Ben Türkçe konuşmuyor muyum acaba? Mecburdur demedim diyorum siz neyi kime açıklıyorsunuz ki? Bana göre vicdanlı insanın işi değil hamilelere yer vermemek bu kadar basit. Bu konunun genel geçer tek bir doğrusu yok, benim fikrim hamilelere yer verilmesinden yana, göz görüyor sonuçta. Millet kimin ne kadar hasta-yorgun olduğunu nereden bilsin? Müsait olan kalkar yer verir, kendini kötü hisseden oturur, budur.
Senin hiçbir mazeretin yok iken "Ben de ödedim otobüs parası, otururum bana ne, binmeseydi" dersen ve otobüs fren yapar da o hamile kadın yanında düşer, kanamaya başlarsa söylersiniz artık "Bunu vicdanla ölçemezsiniz" diye.

etraf iğrenç insan müspetteleriyle dolu artık.

aynene aynen yanlış
yanlıs anlamada oluyor aynen.işte bunlar cok daha sinir edici

Konuya yorum yazanları okusaydın,8-9 aylık olup hala ayakta gitmek zorunda olanlar var. Olay sadece ben değilim, otobüs maceram zaten bitti bugün benim.Onlar niye rica etsin ya,niye rica edelim?Ben bunu anlayamıyorum. O yayılan,keyif çatan erkekleri bile savunuyorsunuz burada.

Öffff anlatamıyorum ya, ben yer veriyorum ama kimse mecbur DEĞİL.Bu kadar basit,yer veren kişilerin hepsi müthiş vicdanlı,hayırlı kişiler mi hanımefendi??

Öffff anlatamıyorum ya, ben yer veriyorum ama kimse mecbur DEĞİL.Bu kadar basit,yer veren kişilerin hepsi müthiş vicdanlı,hayırlı kişiler mi hanımefendi??

Benim vicdan anlayışım bu. Şahsi görüşüm bu. Bence doğru olan bu. Benim doğrum bu.
Daha nasıl izah edilir bilemedim, sen haklısın he evet mi diyeyim kendi doğrumu bırakıp, bunu mu istiyorsunuz? Bu konu üzerine tek doğru sizin görüşünüz müdür? Kime göredir neye göredir çok merak ettim.
Beni alıntılayıp durmayın, fikrimi dile getirdim, benim doğrum budur, bence vicdan işidir, bu kadar. Size göre değildir beni bağlamaz. Ben de mi anlatamıyorum nedir, 3tür mecbur demiyorum diyorum ama ısrarla alıntılayıp duruyorsunuz, söyleyin fikrinizi geçin, bu ne tahammülsüzlük?

Benim eşim ve anladıgım kadarıyla sizin de eşiniz, yani evdeki en yakınlarımız bile hassas davranmazken ... Dısarıda kı hor davranmış cok mu offf derdim deşildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…