- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
Konuya yorum yazanları okusaydın,8-9 aylık olup hala ayakta gitmek zorunda olanlar var. Olay sadece ben değilim, otobüs maceram zaten bitti bugün benim.Onlar niye rica etsin ya,niye rica edelim?Ben bunu anlayamıyorum. O yayılan,keyif çatan erkekleri bile savunuyorsunuz burada.
He evet evet çok doğru,mecbur değil diyorsunuz kimse tamamBenim vicdan anlayışım bu. Şahsi görüşüm bu. Bence doğru olan bu. Benim doğrum bu.
Daha nasıl izah edilir bilemedim, sen haklısın he evet mi diyeyim kendi doğrumu bırakıp, bunu mu istiyorsunuz? Bu konu üzerine tek doğru sizin görüşünüz müdür? Kime göredir neye göredir çok merak ettim.
Beni alıntılayıp durmayın, fikrimi dile getirdim, benim doğrum budur, bence vicdan işidir, bu kadar. Size göre değildir beni bağlamaz. Ben de mi anlatamıyorum nedir, 3tür mecbur demiyorum diyorum ama ısrarla alıntılayıp duruyorsunuz, söyleyin fikrinizi geçin, bu ne tahammülsüzlük?
He evet evet çok doğru,mecbur değil diyorsunuz kimse tamam
Size göre olmaması hakaret edebileceğiniz manası taşımıyor değil mi! Ben gayet vicdanlı bir insan olduğumu düşünüyorum hem de bunu sadece sözle bırakmayıp defalarca kere icraata dökmüş birisiyim. Bu vidan muhakemesi değil sizin hakaret içeren eleştiriniz.Ben Türkçe konuşmuyor muyum acaba? Mecburdur demedim diyorum siz neyi kime açıklıyorsunuz ki? Bana göre vicdanlı insanın işi değil hamilelere yer vermemek bu kadar basit. Bu konunun genel geçer tek bir doğrusu yok, benim fikrim hamilelere yer verilmesinden yana, göz görüyor sonuçta. Millet kimin ne kadar hasta-yorgun olduğunu nereden bilsin? Müsait olan kalkar yer verir, kendini kötü hisseden oturur, budur.
Senin hiçbir mazeretin yok iken "Ben de ödedim otobüs parası, otururum bana ne, binmeseydi" dersen ve otobüs fren yapar da o hamile kadın yanında düşer, kanamaya başlarsa söylersiniz artık "Bunu vicdanla ölçemezsiniz" diye.
Canım zaten konumun en başına dönersek,ben bana sadece tek kişinin yer verdiğini onun da kadın olduğunu yazdım; daha çok erkeklere laf söyledim.Ama konu apayrı yerlere gittibir de şöyle bi durum var. mesela kalabalık bi otobüsteysek ve hamile bi kadın bindiyse bana göre bi kızın değil de bi erkeğin yer vermesi gerek. erkekler dururken bi kızın yer vermesi saçma geliyor bana. çünkü taciz olayları falan oluyor, ayakta kalabalığın içinde duran kızı çok rahatsız ediyorlar, o yüzden kızların kalkmak istememesini de anlıyorum, erkekler varken yer vermek bu sebepten dolayı bize düşmemeli. gerçi onlarda nerde o düşünce nerde o centilmenlik. ben kaç kere böyle bi durumda etrafıma bakındım, o lanet olası erkeklerden biri bile kalkmayınca mecbur ben kalkıp yer verdim, ondan sonra da kalabalığın içinde dikilirken çok tacize uğrayıp kavga çıkardım. yer versen bi türlü vermesen bi türlü. ne lanet bi toplum oluyoruz bazen.
Size göre olmaması hakaret edebileceğiniz manası taşımıyor değil mi! Ben gayet vicdanlı bir insan olduğumu düşünüyorum hem de bunu sadece sözle bırakmayıp defalarca kere icraata dökmüş birisiyim. Bu vidan muhakemesi değil sizin hakaret içeren eleştiriniz.
Eğer otobüs fren yaptığında ya da böyle bir durum olduğunda tutnamayacağınızı düşünüyorsanız yer isterseniz ya da riski almak istemiyorsanız otobüse hiç binmesiniz, kaldı ki otururken dahi bir frenle aynı durumun oluşması olası! Bu defa vicdani sorumluluğu kime atmakta bulacaksınız çareyi? Oturduğunuz koltuğa mı? Hayatın her alanında hamileler iki can taşıdığından riskleri var bu riskleri alan kişi vicdani sorumluluğunu yolcu almıyor diye hakaret etmesin! Burada suçlu toplum değil belediyelerdir!Sorunları yetkili kişilere iletmeyip burada başka sorumlular uydurup hakaret ederek de sorun ne yazık ki çözülmez!
Düşüncelerinize elbetteki saygı duyarım ama hakaretlerinize duymak zorunda değilim. Yazınız; "Şu şekilde davransak daha güzel bir toplum oluruz. Bu vicdani bir şey hepimiz yapalım. Ben bugün böyle bir durum yaşadım...vs" şeklinde olsaydı birçok kişinin düşüncesini etkiler ve konunuzu amacına ulaştırırdınız ama ne yazık ki yazınız bu şekilde fazlasıyla densizlik içeriyor. Daha fazla yazmaya devam etmeyeceğim siz anlamasınız da eminim anlayan çok kimse vardır.
Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?