- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
- 408
Ön sıraların hamile yaşlı çocuklu ve gazilere ayrıldığını burda okudumHamile ve cocuklu akradaslar, yer istemem demeyin, otobuslerde 2. Siradaki koltuklar, cocuklu, hamile ve engellilere ayrilmistir. Yani ordakilerin size yer vermesi lutuf degil zorunluluk. Onlar sizin yerinize oturuyorlar. O yuzden uyarin kaldirin. Varsayin ki bilet alip sehirlerarasi otobuse binmissiniz ve biri sizin yerinize oturmus, sessiz kalir misiniz? Ayni sey iste.
Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama herkese saygı duyma zorunluluğunuz var. Burada kalkıp da insan olun insan ne demek? Binmeyin öyleyse otobüse bu durumu da yaşamayın. Şuan işime servisle rahatça gidiyorum ama bir önceki iş yerimdeki durum şuydu; 40dk metrobüs+50dk tramway ve 30dk kadar dar yürüme mesafesi işe gidip gelmek işkence gibiydi ve kimse kusura bakmasın ayakta durma sorunu olmadığı ya da karnı aşırı büyük olmadığı sürece hamile diye yer veremezdim. Her bu şekilde olana yer verdiğimde 2 saat geliş 2saat de gidiş tamamen ayaktasın. Peki bu beni insan olmayan bir canlı türüne mi çeviriyor? Ne kadar hadsizce bir davranış.Ki benim bulunduğum şehirde neredeyse toplu taşımayı kullanan herkes de benim gibi bir durumda o yüzden gelip burda insanlara hakaret edici yazı yazmayın. İşe gidip gelecek kadar gücünüz varsa ayakta duracak kadar da olmalı. Yok diyorsanız da birisinden yer rica edin. Eminim buraya bu yazıyı yazmaktan daha kısa sürecektir.Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!
Tabi ki de hasta bir insanın kimseye bu konuda birşey demeye hakkı yok. Keske orada "yeni ameliyat oldum teyze bu haldeyken beni kaldirmakla vicdanin rahat edecekse gel otur" deseydiniz.onlardan biride benim bundan 3 yıl önce açık kalp ameliyatı oldum 23 yaşındaydım ve devamlı korseyle geziyorum çünkü kaburgam tamamen kesildi ve tel takıldı göğsümde 25 cm.lik kesim var arabamız yoktu ozaman hastaneye gitmek için otobüse bindik beni oturttu eşim hemen daha sonra ilerde yaşlı bi teyze bindi o kadar kişi varken gözüne beni kestirdi dünyanın lafını soktu işte sizde yaşlancaksınız şimdiki gençlerde saygı yok bilmem ne diye zaten benim canım burnumda ama yinede ne ben ne eşim ağzımızı açmadık. demem o ki gerçekten hastalıkla gençliğin bi alakası yok ama bi sıkıntısı yokkende kalkıp yer vermiyolarsa ona dicek bişeyim yok.
Ön sıraların hamile yaşlı çocuklu ve gazilere ayrıldığını burda okudum
Ben o yazıların uyarı amaçli yazildigini ve arka koltuklar icinde gecerli oldugunu dusunuyordum
Hatta otobuse biner binmez dikkat ceksin okunsun diye oraya yazildigini dusunmustum :))
Olurda asansör boş gelirse çocuksuz evli insanlar sizden daha önce binip düğmeye basma gayretine giriyor zorla içeri girince de utanmadan asansöre bindiği gibi uzanıp bide bebeği sevmeye çalışıyor içten içe parçaladım kadını :)Benzer sıkıntıyı ben AVM lerde yaşıyodum bebek arabasıyla yürüyen merdivene binmeyin diyolar ama asansörler çakılı dolu oluyo
Sen ve senin gibi düşünen bir elin parmağını geçmeyecek kişiler konumu okusun diye açtım ve görüyorum ki amaca ulaşmış. Aynen devam edin, siz de bir gün aynı duruma düşersiniz nasıl olsa.Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama herkese saygı duyma zorunluluğunuz var. Burada kalkıp da insan olun insan ne demek? Binmeyin öyleyse otobüse bu durumu da yaşamayın. Şuan işime servisle rahatça gidiyorum ama bir önceki iş yerimdeki durum şuydu; 40dk metrobüs+50dk tramway ve 30dk kadar dar yürüme mesafesi işe gidip gelmek işkence gibiydi ve kimse kusura bakmasın ayakta durma sorunu olmadığı ya da karnı aşırı büyük olmadığı sürece hamile diye yer veremezdim. Her bu şekilde olana yer verdiğimde 2 saat geliş 2saat de gidiş tamamen ayaktasın. Peki bu beni insan olmayan bir canlı türüne mi çeviriyor? Ne kadar hadsizce bir davranış.Ki benim bulunduğum şehirde neredeyse toplu taşımayı kullanan herkes de benim gibi bir durumda o yüzden gelip burda insanlara hakaret edici yazı yazmayın. İşe gidip gelecek kadar gücünüz varsa ayakta duracak kadar da olmalı. Yok diyorsanız da birisinden yer rica edin. Eminim buraya bu yazıyı yazmaktan daha kısa sürecektir.
Elbetteki karnı burnunda olana ,ayakta durmakta zorluk çeken yaşlıya, kucağında çocuğunu taşımaya çalışan kişilere, hasta olanlara ya da engellilere yer verilir ama her yaşlıya, her hamileye, her çocuklu kişiye yer verilir mi? Verilmezse bu terbiyesizlik midir? Ben çalışma zorunluluğumdan dışarı çıkmak zorunda olayım, geçinebilmek için o kadar yorulayım dışarda ama 50 yaşındaki teyze 12ye kadar uyuyup 1 saat önce dışarı gezmeye çıksın ve dönüşte yer vermediğim için bana kızgın kızgın baksın. Normal mi? Adaletli mi sizce?
Lütfen bu konuda yazı yazmak istiyorsanız bimere yazı yazın, belediyeye şikayette bulunun ya da Cumhurbaşkanına mektup adlı siteden (sorunlarınız iletilebiliyor) oradan iletin sorununuzu; toplu taşımaların kişi sayısını karşılamadığına dair güzel bir yazı ile ama buraya gelip insanlara hakaret etmeyin. Zira sorumlular halk değil yetersiz hizmet veren belediyelerdir!!
Ayrıca birilerine sizi düşünmediği için hakaret etmek isterseniz kocanız başta olmak üzere kocanız ve kocanızın kardeşini muhattap almanız tavsiyemdir
Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama herkese saygı duyma zorunluluğunuz var. Burada kalkıp da insan olun insan ne demek? Binmeyin öyleyse otobüse bu durumu da yaşamayın. Şuan işime servisle rahatça gidiyorum ama bir önceki iş yerimdeki durum şuydu; 40dk metrobüs+50dk tramway ve 30dk kadar dar yürüme mesafesi işe gidip gelmek işkence gibiydi ve kimse kusura bakmasın ayakta durma sorunu olmadığı ya da karnı aşırı büyük olmadığı sürece hamile diye yer veremezdim. Her bu şekilde olana yer verdiğimde 2 saat geliş 2saat de gidiş tamamen ayaktasın. Peki bu beni insan olmayan bir canlı türüne mi çeviriyor? Ne kadar hadsizce bir davranış.Ki benim bulunduğum şehirde neredeyse toplu taşımayı kullanan herkes de benim gibi bir durumda o yüzden gelip burda insanlara hakaret edici yazı yazmayın. İşe gidip gelecek kadar gücünüz varsa ayakta duracak kadar da olmalı. Yok diyorsanız da birisinden yer rica edin. Eminim buraya bu yazıyı yazmaktan daha kısa sürecektir.
Elbetteki karnı burnunda olana ,ayakta durmakta zorluk çeken yaşlıya, kucağında çocuğunu taşımaya çalışan kişilere, hasta olanlara ya da engellilere yer verilir ama her yaşlıya, her hamileye, her çocuklu kişiye yer verilir mi? Verilmezse bu terbiyesizlik midir? Ben çalışma zorunluluğumdan dışarı çıkmak zorunda olayım, geçinebilmek için o kadar yorulayım dışarda ama 50 yaşındaki teyze 12ye kadar uyuyup 1 saat önce dışarı gezmeye çıksın ve dönüşte yer vermediğim için bana kızgın kızgın baksın. Normal mi? Adaletli mi sizce?
Lütfen bu konuda yazı yazmak istiyorsanız bimere yazı yazın, belediyeye şikayette bulunun ya da Cumhurbaşkanına mektup adlı siteden (sorunlarınız iletilebiliyor) oradan iletin sorununuzu; toplu taşımaların kişi sayısını karşılamadığına dair güzel bir yazı ile ama buraya gelip insanlara hakaret etmeyin. Zira sorumlular halk değil yetersiz hizmet veren belediyelerdir!!
Ayrıca birilerine sizi düşünmediği için hakaret etmek isterseniz kocanız başta olmak üzere kocanız ve kocanızın kardeşini muhattap almanız tavsiyemdir
Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!
Normalde ben de boyle dusunuyorum ama hamilelikte durum biraz daha farkli oluyor.Şimdi öncelikle söyleyeyim,hamile gibi durmuyorsunuz,bebeğiniz de hayırlı olsun bu arada.
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil diye düşünüyorum ben.Herkesin değer yargısı farklıdır.Bana göre tabi bu benim pek takacağım bir şey değil.Sonuçta metrobüse falan biniyorsam bunu da göze almışım demektir.
Eğer en öne hamileler için ayrılan yere oturuyorlarsa da söyleyin,utanırlar belki.
He böyle söylüyorum ben yer vermiyor muyum,dedim ya ben pek sorun yapmıyorum ayakta kalmayı ,yer veriyorum ne kadar yorgun olsam da.
Sonuçta vıp minübüse binmiyoruz .
Hamileye de yer verdim,yaşlılara da ,güne giden teyzelere de,"oturmak istiyoyumm" diyen çocuğa da .
Yer veriyorum ama böyle bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum
cOK AHLAKSIZCA!!!Eki Görüntüle 1891060
Tabi ki çok haklısınız ,eminim zordur hamile olmak,sonuçta bir canlı taşıyorsunuz :)Normalde ben de boyle dusunuyorum ama hamilelikte durum biraz daha farkli oluyor.
Vucudun denge merkezi tamamen degistigi icin bazen duz yolda bile insan sendeleyebiliyor. Ya da benim basim falan cok dönüyor belki ondan oyle oluyorumdur. Dolmuş, otobus gibi ani hareket yapan araclar apacik tehlike arz ediyor hamile icin.
Bu gebeligimde yeni belli oluyor bebek daha, onceki zamanlarda hic yer veren olmadi . ama ilk kizimda 7 aylikken bile ayakta gelip gidiyordum.
Insan kendi icin degil de iste duserse falan bebege bir sey olmasin diye korkuyor.
Birincisi sizinle tanıştığımı hatırlamıyorum "siz" diye konuşmanıza devam edin lütfen ve ne yazık ki yazınız amacınıza pek ulaşmadı çünkü benim düşüncelerimi sizin ettiğiniz hakaretler değiştirmiyor. Yazınızın bir amacı olduğunu da düşünmüyorum hakaretten ve insanları yersiz bir konuma koymaktan başka.Sen ve senin gibi düşünen bir elin parmağını geçmeyecek kişiler konumu okusun diye açtım ve görüyorum ki amaca ulaşmış. Aynen devam edin, siz de bir gün aynı duruma düşersiniz nasıl olsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?