- 5 Nisan 2011
- 2.114
- 990
- 163
şoför ses çıkarmıyosa hamile ve yaşlılar ön koltuk bize ait yerimize oturabilirmiyiz dese sonuçta oralar sizlere ayrılmış yerler bunu deme hakkınız var galiba bizler hak aramayı bilmiyoruz
konunun ilk bi kaç yerinde yazdım bende mesela çok yaşlı olmayan amca ve teyzelere yer vermiyorum bütün gün işte canım çıkıyo sırt ağrılarım var çok yoğun biçimde o yüzden hamile,çocuklu ve yaşlı ise yer veririmArkadaşlar hepimiz bu durumu eleştiriyorsak, yanlış buluyorsak, her zaman anlayışlı olan, ince düşünen tarafsak bu yer vermeyenler kimler? Ben bunu anlamadım gitti. Burada hiç kimse bunu yapmadıysa, eleştiriyorsa bunları yapanları yer vermeyen, anlayışsız olanlar kk'ü üyesi olmayanlar herhalde..
Üzgünüm ama buradaki çoğu kişi dürüst ve samimi gelmiyor bana. Ben hamilelere yer vermekle beraber bazen benden yaşça büyük kadınlara yer vermemişliğim olmuştur. Okulda, dersanede zihnen ve bedenen yorulan bir öğrenci olduğum zamanlar görünüş olarak sağlıklı, dinç olan çarşıya, güne gittiği takıp takıştırmasından belli olan kadınlara pek ala ayakta da durabilecek neşeye ve sağlığa sahip olacağını tahmin ederek yer vermememişliğim olmuştur.
Zaten yorgun, bedenen zor durumda, hasta olan insanları anlıyorsun ve gerekeni yapıyorsun. Yapılması da gerek.. ama hayatınızda hiç böyle bir şey yapmamaya getirilen cümleleri görmek bana gerçekçi gelmiyor.
Benimde bazen özel günüme denk geliyor, dısari cikmak zorunda kaliyorum yer veremiyorum cunku gercekten halim olmuyor yada boyun duzlesmesi sebebiyle uzun sure ayni pozisyonda ayakta tutunarak gidemiyorum yolum da uzunsa kalkmiyorumArkadaşlar hepimiz bu durumu eleştiriyorsak, yanlış buluyorsak, her zaman anlayışlı olan, ince düşünen tarafsak bu yer vermeyenler kimler? Ben bunu anlamadım gitti. Burada hiç kimse bunu yapmadıysa, eleştiriyorsa bunları yapanları yer vermeyen, anlayışsız olanlar KK üyesi olmayanlar herhalde..
Üzgünüm ama buradaki çoğu kişi dürüst ve samimi gelmiyor bana. Ben hamilelere yer vermekle beraber bazen benden yaşça büyük kadınlara yer vermemişliğim olmuştur. Okulda, dersanede zihnen ve bedenen yorulan bir öğrenci olduğum zamanlar görünüş olarak sağlıklı, dinç olan çarşıya, güne gittiği takıp takıştırmasından belli olan kadınlara pek ala ayakta da durabilecek neşeye ve sağlığa sahip olacağını tahmin ederek yer vermememişliğim olmuştur.
Zaten yorgun, bedenen zor durumda, hasta olan insanları anlıyorsun ve gerekeni yapıyorsun. Yapılması da gerek.. ama hayatınızda hiç böyle bir şey yapmamaya getirilen cümleleri görmek bana gerçekçi gelmiyor.
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil,kanun değil bu; ben zaten onun için 'kalkın oraya ben oturacağım,benim kadar mı hamilesiniz' demiyorum. Ama burada işin içine vicdan giriyor. Siz karnı burnunda hamile kadına ya da bebekli bir kadına yer vermek istemeyebilirsiniz bu sizin vicdanınıza kalmış. Ayrıca ben 1-2 kere 3 buçuk yaşımdaki kızımla ve yine hamile halimle de otobüse binmek zorunda kaldım.O zaman da yer vermediler ve gelip konu açmadım çünkü gezmeye diye çıkmıştık ve yolum 20dklık bir yoldu. Ama bu aynı durum değil.Şimdi taşlanmayı göze alarak yazıyorum. Kimse kimseye yer vermek zorunda değil. Herkes aynı parayı ödüyor. Devlet toplu taşımayı düzenlesin. Kimse ayakta kalmasın o zaman.
Konu sahibi burada da hata sende. Kocanla kavga etme. Hamile halinle çalışıyorsun. Para için. Değil mi? Git taksiyle. Ödesin dünya kadar taksi parasını. Bak bakalım bir daha arabayı verecek mi... Bir de yolu tersse ters. Ben de hamileydim eşimle işimiz ters yerlerde ama bir kere otobüse bindirmedi beni.
Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!
Hamile oldugun oldukca belli canm ama sanirim bu konuda büyük şehirdeEki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?