Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Arkadaşlar hepimiz bu durumu eleştiriyorsak, yanlış buluyorsak, her zaman anlayışlı olan, ince düşünen tarafsak bu yer vermeyenler kimler? Ben bunu anlamadım gitti. Burada hiç kimse bunu yapmadıysa, eleştiriyorsa bunları yapanları yer vermeyen, anlayışsız olanlar KK üyesi olmayanlar herhalde..

Üzgünüm ama buradaki çoğu kişi dürüst ve samimi gelmiyor bana. Ben hamilelere yer vermekle beraber bazen benden yaşça büyük kadınlara yer vermememişliğim olmuştur. Okulda, dersanede zihnen ve bedenen yorulan bir öğrenci olduğum zamanlar görünüş olarak sağlıklı, dinç olan çarşıya, güne gittiği takıp takıştırmasından belli olan kadınlara pek ala ayakta da durabilecek neşeye ve sağlığa sahip olacağını tahmin ederek yer vermememişliğim olmuştur.

Zaten yorgun, bedenen zor durumda, hasta olan insanları anlıyorsun ve gerekeni yapıyorsun. Yapılması da gerek.. ama hayatınızda hiç böyle bir şey yapmamaya getirilen cümleleri görmek bana gerçekçi gelmiyor.

Son düzenleme:
şoför ses çıkarmıyosa hamile ve yaşlılar ön koltuk bize ait yerimize oturabilirmiyiz dese sonuçta oralar sizlere ayrılmış yerler bunu deme hakkınız var galiba bizler hak aramayı bilmiyoruz

hak aramayı bilmemek değil de, bana mı doğuruyorsun bize ne tarzında yaklaşan tiplerle uğraşmamak için ses çıkarmıyorsun. zaten 30 kişilik dolmuşa 50 kişi bindirmiş. 2 tane özel koltuk var, koltuğu bile göremiyorsun ki kalabalıktan

ben 7,5 aylik hamileydim yer vermediler karnimda 9 aylik gibiydi. otobuste birsuru genc kiz ve adam vardi.ayaktaki bir bayan bu durumu gordu ve millete soylendi daha insanlar uste cikiyor afamin biri diyorki gelsin istesin yer .ben dedim yok bundan sonra oturmam zihniyet boyle yasli bastonlular bile ayakta kaliyor.kafin millete bagiriyor cok dindarlastik ama nerde hani felan diye . inan bu duyarsizligu gormemk icin ilk duraga yuruyodum ozman cok uzuluyordum insanlarin bu hallerine

konunun ilk bi kaç yerinde yazdım bende mesela çok yaşlı olmayan amca ve teyzelere yer vermiyorum bütün gün işte canım çıkıyo sırt ağrılarım var çok yoğun biçimde o yüzden hamile,çocuklu ve yaşlı ise yer veririm

Bende hamileliğimde bir kere dolmuşa binmek zorunda kaldım sadece yaşlı bir kadın yer verdi ona da ben kiyamadim. Genç Erkekler asla yer vermez yasli amcalar belki. Orta yaş erkekler yer vermediği gibi seni rahatsız edecek düzeyde gözünü diyip bakar terbiyesiz Mahluklar. Evet insan değil bunlar hayvan da değil hangi tür bilemiyorum.

18 aylik oglum var ben hamileligimde kimseden yer istemedim kimsenin gozunun icine bakmadim evet ayakta yolculuk zor ama hamile degilkende zor.eger o anda asiri halsizlik ates basmasi yoksa yer verenleride yerinden kaldrirtmadim hamileyim hasta degilim sonucta

Şimdi taşlanmayı göze alarak yazıyorum. Kimse kimseye yer vermek zorunda değil. Herkes aynı parayı ödüyor. Devlet toplu taşımayı düzenlesin. Kimse ayakta kalmasın o zaman.

Konu sahibi burada da hata sende. Kocanla kavga etme. Hamile halinle çalışıyorsun. Para için. Değil mi? Git taksiyle. Ödesin dünya kadar taksi parasını. Bak bakalım bir daha arabayı verecek mi... Bir de yolu tersse ters. Ben de hamileydim eşimle işimiz ters yerlerde ama bir kere otobüse bindirmedi beni.

Benimde bazen özel günüme denk geliyor, dısari cikmak zorunda kaliyorum yer veremiyorum cunku gercekten halim olmuyor yada boyun duzlesmesi sebebiyle uzun sure ayni pozisyonda ayakta tutunarak gidemiyorum yolum da uzunsa kalkmiyorum
Yolum kisaysa yada ogun kendimi iyi hissediyorsam arac cok kalabalik degilse yasca buyuk kadin erkek , hamile, cocuklu ayirt etmeden veriyorum
Yer vermedigim durumlarda disardan bakildiginda saglikli gorunuyor olabilirim ama benimde gecerli sebebim var
Yaninda 6 7 yasinda cocuk var diye yer vermek zorunda da degilim
Yada bir erkek ben kadinim diye bana yer vermek zorunda degil onunda belki cok agir bi isi var

Kimse kimseye yer vermek zorunda değil,kanun değil bu; ben zaten onun için 'kalkın oraya ben oturacağım,benim kadar mı hamilesiniz' demiyorum. Ama burada işin içine vicdan giriyor. Siz karnı burnunda hamile kadına ya da bebekli bir kadına yer vermek istemeyebilirsiniz bu sizin vicdanınıza kalmış. Ayrıca ben 1-2 kere 3 buçuk yaşımdaki kızımla ve yine hamile halimle de otobüse binmek zorunda kaldım.O zaman da yer vermediler ve gelip konu açmadım çünkü gezmeye diye çıkmıştık ve yolum 20dklık bir yoldu. Ama bu aynı durum değil.
Bir de eşimle işyerimiz ters diye değil, saatler alakasız olduğu için ve karşıya gitmek mecburiyetinde olduğu için şirket arabasıyla beni bırakamadı.Ben ona göre çok geç gidip çok erken çıktım bir kaç gün. Ama eşim bizim araba konusunda gerekirse abisiyle tartışmalıydı onda hatalı

Evettt iki haftadır hergün sinir olduğum konuya değinmişsiniz.... Benim de gaz yüzünden bariz çıkan bir karnım var ve de sizinki gibi belli oluyor. Ki öğrencilerim bile küçük olmalarına rağmen fark ediyor okulda. Bugüne kadar kimseden yer istemedim istemem de! O yer istesin verelim diyenlerinki hikaye. Isteyen insanlara bile yer verilmediğini ve laf dalaşı yapıldığını gördüm. Bile bile seviyesiz bir münakaşaya girmek istemem.... o da elimde bilgisayar ve kitaplarım varken iki elim doluyken hiçbir yolcu yer vermiyor. Üstelik güne falan gitmediğim de gayet ortada....

O yüzden kendimi alçaltıp yer istemiyorum ve suratlarına bakmıyorum. Hatta yayılıp bacaklarını koridora uzatan eliyle koluyla milleti rahatsız edenlere saydırıyorum. Çok saygısız bir millet olduk. Genç yaşlı orta yaşlı fark etmiyor. Insanlar birbirine temas etmekten hoşlanıyor.

Geçenlerde yaşlı bir adam (50li yaşlarda) yer veriyor gel kızım otur diye ama nasıllll???? Kendisi koridor tarafında yaymış bacaklarını sırıta sırıta geç cam tarafina diyor. Nasıl geçeyim ordan? Ben oraya otururken değecem kendine hoşuna gidecek heralde oturmicam Sağol dedikce ısrar etti en son öte kay da oturim dedim birşey demedi. Ha niyetini nerden biliyorsun diceksiniz ama inanın hali tavrı o kadar rahatsız ediciydi ki....

Kısacası ben nezaket yer verme falan vazgeçtim. Şu erkekler elleri kolları düzgün dursun bacakları kapalı seyahat etsinler bana değmesinler yeter

Gerçekten tiksiniyorum tanimadiklari kadinlara yanaşmaya çalışan aptallardan

Hamile oldugun oldukca belli canm ama sanirim bu konuda büyük şehirde

yaşayan insanlar evet kesinlikle daha umursamaz gözlemledigim kadariyla

kücük yerlerde hamilede olmasan yaşlıda olmasan erkekler kadinlara

yer veriyo bu konu özellikle dikkatimi cektigi için böyle tespit ettim yapıcak

fazla bisey yok ama biraz daha hamiş kıyafeti giyinip daha belli edersen kendini biraz daha etkili olur bekli

ama hadi nezaken incelik filan bunlarida gectimde hamile kadinada

yer vermeyen nasil bi odundur arkadaş bunuda anlamam insanlik yani işin asli....

Hamileye, çocuklu insana, yaşlılara yer veririm açıkcası farketmediysem bile verirken çok kötü olurum ama dinç olan yaşları belli oranda olanlara yer vermiyorum işten dönerken aklımın ucundan geçmez Karnınız belli yani ben görsem hamile olduğunuzu anlarım ama insanlarda saygı vicdan kalmamış

Bende 8 aylık hamileydim sağlık ocağında kontrole çağırdılar sancımda vardı ve bir yığın insan. Orda hamilelere öncelik verin yazıyordu ben ve 60 yaş üstü öncelikli bir amca bu yazıyıda gösterip girmek istediğimizi belirttik ve ordaki bi kadın kriz geçirdi hamile olabilirsin sancı çektiğin zorda olduğun anlaşılmıyor gibisinden ve sıra vermediler ne o yaşlı amcaya ne de bana.. her zorda olan kendini yerlere vuracak ki sıra,yer versinler ama bazıları bu zihniyetle oraya ölsek bile kılını kıpırdatmazlar..

Çok yorgunsam, hastaysam yer vermiyorum ancak ön sıralarda oturuyor isem buna rağmen yine de yer veriyorum . Yazıyor zaten hamile, hasta, yaşlı ve gazilere yer veriniz diye. Vallahi bazen öyle oluyor ki ağzım açık uyuyakalıyorum, inip eve yürümek bile işkence oluyor yani isterse orada biri bayılsın yine kalkıp yer vermem eğer arka taraflarca oturuyorsam, zira ayakta dursam ben bayılırım. Çok hastaysam, yorgunsam yer yoksa inip taksi ile gidiyorum. Araç park sorunu yaşıyorum bulunduğum yerde her zaman araba ile gidip gelmiyorum bu yüzden. Orta yolunu buldum ben kendimce.

Yorumların hepsini okumadim benden once yazan olmuş olabilir. Bu konularda aklima hep izlediğim bir film gelir. Adam kadına hamile diye yer vermişti ama kadınınki sadece göbekti ve kadin adami yerin dibine sokmuştu ama benim fikrimi sorarsanız bence erkekler her zaman bir kadına yer vermelidir özellikle taciz bu kadar yaygınken.

Hamileligim boyunca surekli toplu taşıma kullandım. İstisnasız her seferinde yer verildi bana. Lakin ben o dolu arabaya binerken "birileri bana yer vermeli" düşüncesiyle binmedim. Ayakta gitmeyi göze alarak bindim. Beklentim yoktu. Yer vermeseler dahi sorun olmazdı.

Hatta bir keresinde doğuma iki hafta kala annemle uzun bir otobüs yolculuğu yapmak zorunda kaldık. Daha biner binmez annem "kadın karnı burnunda bi yer verin" bilmem ne diye cikisti. Ben annemle kavga ettim. İnadına ayakta gittim. Her turlu dayatmadan nefret ettiğim için insanlığı da bununla olcmuyorum.

Hamile olmasina gerek yok ki annem yasinda kadinlar a bile yer veriyorum heleki yasli ve hamile ve cocuklu olanlara hayli hayli yer veririm ama erkekler evet hic umursamiyorlar

Hamile ve cocuklu akradaslar, yer istemem demeyin, otobuslerde 2. Siradaki koltuklar, cocuklu, hamile ve engellilere ayrilmistir. Yani ordakilerin size yer vermesi lutuf degil zorunluluk. Onlar sizin yerinize oturuyorlar. O yuzden uyarin kaldirin. Varsayin ki bilet alip sehirlerarasi otobuse binmissiniz ve biri sizin yerinize oturmus, sessiz kalir misiniz? Ayni sey iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…