Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Ben yanımda 4 yaşında çocuk, 9 aylık halimle, hep ayakta gittim. Üstelik bir defasında bu halimle taciz bile edildim. Bu ülke vatandaşından insanlık beklemeyi işte o gün bıraktım.

Çalışmıyorum ama sık kullanırım otobüsü herkes yer vermiştir. Genelde hamileler için ayrılan koltukta otururum zaten. Ama var öyle öküzler bi keresinde kadının biri genç bi çocuğu yerinden kaldırmıştı benim oturmam için kadınlar daha anlayışlı

Dün ayni seyi yasadim mesafem uzak degildi ses etmedim ama dönüşte yüzümü elime alip beyfendi yer verirmisiniz hamileyim dedim tip tip yüzüme bakti sonra kalkti..

Ben yanımda 4 yaşında çocuk, 9 aylık halimle, hep ayakta gittim. Üstelik bir defasında bu halimle taciz bile edildim. Bu ülke vatandaşından insanlık beklemeyi işte o gün bıraktım.
Agiz dolusu kufur edesim var

Hamilelere yer veriyorum.. Bebekli kadınlara da veriyorum kucak bebeği olanlara. Ve günden dönen yaşlılara değil de, gerçekten düşkün olanlara..
Yahu çocuk 6 yaşında, maşallah yürüyor koşuyor durağa kadar otobüse binecekken anası kucaklamaya çalışıyor.. Ihlaya ıhlaya.. Vermiyorum abi. Kucagında bebek olan kadına/erkeğe veririm.. Ama kimse okula giden çocuğunu gösterip ihihi çocuk diyemez. Tutunsun.. 1 yasında değil sonuçta..
Bir keresinde de yaşlı dedeye vermiştim yer.. Sonra süper güzellikte gibi bi kadın binince kalkıp ona vermişti yerini ben mal gibi kalmıştım :)
Çocuk oturtanları da uyarıyorum.. İstanbul kart bas deyince aaayy cocuk, oturmaya gelince otursun yok öyle bişey.. Basarsın akbilini istersen oyuncak ayını oturt lafım yok. Ama akbil basmadan kimse oturamaz çocuk da olsa. Çok biliyosan kendin kalk çocuğunu oturt.

Bu konuda doluymuşum galiba.. :)

Ayrıcaa süper bi hamilesiniz fit bir hamile, Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. :)

Ya acıkcası öğrenciyken ben de bazı yaşlılara gıcık olup yer vermezdim. Kimisine de içim kıyamazdı hemen kalkardım. Ama hamilelere yer vermemek de ayıp yani cidden.

Bir keresinde okul dönüşü ayaktayım önumdeki koltukta da benim yaşlarımda bir kız oturuyor, yol uzun 1 saatlik. 15-20 dk sonra kalktı yerinden. Yorulmussundur biraz da sen otur diye.
Ay o kızı hiç unutamıyorum ya keşke bulsam.

Ben 5 aylik hamileyken bile cikan azicik gobegimi gorunce bile direk yer verdiler istisnasiz her otobus dolmus binisimde.
Kalkan ogrencilere kitaplarinizi ben tasiyayim dedigimde bile gerek yok siz rahat oturun diyenler oluyodu.
Fazla mi sansliydim acaba bilrmedim yorumlari okuduktan sonra

Bazen benim de içimden 'hadiiiii şimdi oturanlar kalksın da biraz biz oturalım' diyesim geliyor. Çünkü son durağa kadar gidiyorum yazık bize de. Keşke böyle bi düzen olsa

eşinizin abisi bile sizin hamile halinize acıyıp arabayı size geri verme gereği duymazken otobüste insanların acımaması pek de anormal sayılmaz bence.
Eşimin abisi,beni işyerimdeyken arayıp "Çıkışta arabayı alabilir miyim,şu yere getirir misin,dükkana bilmem ne almaya gideceğim"diyen, yarım ağızla eve bırakmayı teklif eden ama sonuç olarak yine otobüse binmeme sebep olan bir adam.Almasından çok işi hallettikten sonra günlerce bazen 1 haftadan fazla onda kalmasına sinir oluyorum,bir de biz ayağına gidip alıyoruz,bırakırken ayağına götürüyoruz.
Geçen kurban bayramında bile eşime "Siz şirket arabasıyla gezin bize sizinkini verin" dedi ya! Eşim "Abi dalga mı geçiyorsun başkasının arabasının üzerinden plan yapıyorsun" diyeceği yerde "Şirket arabası bende olmayacak,bizimki de kurban için lazım"diyip reddetti. Sonuç ise,ilk iki gün gelin şuraya gidelim gelin avmye gidelim diye arayıp taciz edince "Lanet olsun götür ver arabayı yaa"diye pes etmiştim.

İşte hata son cümlede. Sürekli hayır diyeceksiniz ki onlar pes etsin.

Eşiniz diyemiyorsa siz deyin
Abi, bir arabayı iki aile kullanamaz , ortak almadık. Sizde kalınca biz mağdur oluyoruz. Siz kendinize araba alın deyin
Düğün takılarınızla alinmis sizinde siz hakkiniz var.
Evlenmeden once ailenin aldigi bi araba falan degilki
Niye satmaya kalktiniz onu anlayamadim
Size yine bi araba lazim olmayacakmi

Hamileliğin anlaşılsın anlaşılmasın önemli değil, her toplu taşıma aracında öndeki koltuklar bu amaçlar için ayrılmıştır, muhakkak işaret de olur, o koltuğa gidip yer istemelisin, hatta arkalar boş bile olsa o koltuklara oturmak daha doğru olabilir, acil bir durum oluşursa inmek de şöföre ulaşmak da kolay olmalıdır. Hiç çrkinmeden ve karşındaki kişiden beklenti içinde olmadan hakkını talep etmelisin.

Geçmiş olsun hadi, canını sıkma artık, bir daha da ayakta gitme, karnında bir can taşıyorsun, ve o candan seninle birlikte toplum da sorumlu

Eşiniz bile sizi düşünmüyorken yabancılardan bunu beklemek daha zor. Ve inanın hamile olduğunuz o kadar belli ki. Resmen ruhsuz merhametsiz bir toplum olduk.

Bu konuyu halledemiyoruz senelerdir, ne zaman istese huzurumuz bozuluyor eşimden nefret etmeme sebep oluyor.Satınca kökten çözülmüş olacak.
Bir süre acil durumlar için şirket arabasını kullanırız,işe ara vereceğim zaten. O zaman kapıda duruyor diyerek,aptal adam işi hepten yüzsüzlüğe vuracak.

Lütfen ayakta kalmayın ya zorla da olsa kaldırın Allah korusun ani bir fren yapar otobüs ne olacak o zaman , iki can tasıyorsun ya, artık aglamaya emzik yok devrindeyiz hakkını sen alıcaksın, aynı şekilde şahit oldum kadın çok kiloluydu öne oturması lazımdı , anca sıkışmadan giderdi, adam diretti arkaya geçmem diye, az insan olun diye şöför bi bagırdı sonra herkes sesini çıkarttı adam eşek gibi geçti arkaya oturdu, sakın susmayın bu durumda oturma önceliğiniz var hamilesiniz.

eşinizin abisine laf edemeyip insanların hastalıktan mı yorgunluktan mı, keyiften mi yer veremediğini bilmeden
onlara laf etmeye mi geldiniz
onlardan önce kaynınızın keyfini bozun derim

bir avazda problemsiz yaşamınız olur inşallah

Hala biniyor mu peki değnekle.
biniyor ama eskisi gibi yer bulamıyor. bu expres bir otobüs olduğu için hep aynı saat de aynı insanlar biniyor. Öğrenenler yer vermiyor. Arada tek tük bilmeyenler veriyor...

Hala biniyor mu peki değnekle.
biniyor ama eskisi gibi yer bulamıyor. bu expres bir otobüs olduğu için hep aynı saat de aynı insanlar biniyor. Öğrenenler yer vermiyor. Arada tek tük bilmeyenler veriyor...

Evettttt... Biniyor koltuk değneği ile yer veriyorlar. Açıyor kitabını okuyor... Pek entellektüel kendileri:))) Ama AVM'de değneksiz sekiyordu maşallah...
Sekiyordu derken sağlıklı ama değnekle rol mü yapıyor yoksa değneksiz de yürüyor ama yine de engelli mi ?
Eğer ikincisi ise hak yemişsiniz bence sağlıklı birinin oturmasındansa öncelik o kişinin olmalı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…