Dışarda tuvalete gitmek zorunda kaldığımızda çocuğu eski usül ayaklarından tutup işetiyorum durum o derece vahim bende de. Hergün neler geçiyor aklımdan çocuklarla ilgili bir bilsenBi kahve
Benide okullarin tuvaleti korkutuyor
Pimpirik diyince valla yarisiriz o derece
Buyrun benimSevgili konu sahibi, bir öğretmen olarak kararınızı sonuna kadar destekliyorum.
Oğlunuz 1,2,3 ve 4. sınıfta yaşı küçük olsa bile, çok ekstrem bir durum yoksa zaten başarılı olacaktır. Ama ortaokul fen-matematik derslerine giren bir öğretmen olarak söyleyebilirim ki, çocukların hepsi acı çekiyor. Soyut kavramları onların zihinlerine yerleştirmek o kadar zor ki!
Her şeyi geçtim, o daha oyun çocuğu. Sokaklarda oyun oynayarak geçen çocukluğumu düşünüyorum da, iyi ki 7 yaşımda başlamişim okula..
Ve ekstra olarak, pimpirikli annelere sesleniyorum:) Özellikle son gördüğüm @Bi kahveCemreberen88 :)
Yapmayın. Lütfen çocuklarınıza bunu yapmayın. Çok çok sorunlu bir nesil geliyor ve bunun tek sorumlusu anneler..
Bir çocuğu iyi yetiştirmek, ihtiyaçlarina tam anlamıyla yetebilmek, onunla ilgilenmek demek tüm hayatinizin çocuğunuz olmasi demek değil. Çocuğu okula gönderip tenefüslerde bile bahçede beklemek, kantinden onun adina yiyecek almak, bahçede düşer mi diye telaşlanmak, sürekli öğretmenini sıkıştırmak iyi bir anne olmak değil. Aslında çocuğunuza çok büyük kötülük ediyorsunuz. Öğrencilerin büyük çoğunluğu, özgüven sanılan şımarikliğa sahip. Hepsi dünyanin kendi etraflarinda döndüğünü saniyor. Ve bu öğrencilere -öğretim değil- eğitim verebilmek cidden imkansiz oluyor. Çocuklarinizin kişiliklerinin sağlikli oluşabilmesi için lütfen bu kadar üstüne düşmeyin.
Bir de lütfen kendi çocukluğunuzu hatirlayin.. Pis tuvaletler, kantin kuyruklari, kan ter içinde bahçede koşmalar, düşmeler.. Eee? Çok mu kötüydü? Sakınan göze çöp batar unutmayın. Bırakın çocuğunuz kendi yaşasin.
Biraz uzun oldu; ama bu konuda o kadar doluyum ki, daha sayfalarca yazabilirim:)
Buyrun benimne güzel yazmışsın teşekkür ederim.
Daha önce ki mesajımda belirttim bende terapiye gidiyorum diye
Kızımda özgüven konusunda sıkıntı yok kendi kendine banyo eder, tabi banyo da kaydırmaz var o ayrı ayağı kayar falan allah korusun.
Dediğin gibi sorun bende tamamıyla.
Kızıma her istediğini yapmadım yapmam da ama eşim ve ailesi tarafından ciddi şımartıldı ve şuan bunun acısını ben çekiyorum sürekli huysuz mutsuz,memnuniyetsiz bir çocuk olarak
Bende ki aslı sorun onlardan hiç ayrı kalmadım. Sürekli beraberiz. Büyük kızım sadece anaokulu na gitti oda çok güvendiğim bir yer olduğu için. Yaşadığım yerde sadece eşim kızlarım ve ben varım. Kimseye bırakma imkanım olmadı. Kuaför ede beraber gidiyoruz, tuvalete de. 7/24 beraberiz ve bu bende çocuklarıma karşı ciddi bir bağımlılık yarattıbiliyorum ki çok kötü birşey. Ama inan ki annem yada kv dem yakınımda olsa bende bir saatte olsa bırakmak isterdim. Kv sürekli geliyor ama bakamam ben diye açıkça söylüyor. Rahatsızlıktan dolayı. Sürekli beraber geze geze ne oldu işte sonuç bu oldu. Saçma sapan kendimi dolduruyorum işte böyle. Kızlarıma ornitorenk diyorum ördeğim onlar benim ben nereye onlar oraya. Hasta olmalarına çok takılmıyorum böyle büyüyecekler biliyorum. Düşme olayı da küçük kızım evdeki merdivenlerin korkuluğu açık kalmış ve sesini duyduğumda merdiven den yuvarlanıyordu henüz 12 aylıkken ve emekleyerek çıkmış. Çok şükür burnu bile kanamadı ama o hastane de geçirdiğimiz saatler kabus gibiydi doğal olarak korku kaldı
Büyük kızım da tam 1 yaşını 2 gün geçmişken ciddi bir karbonmonoksit gazından zehirlendik ailece. Yoğınbakım da yattık eşim geçici felç geçirdi ve kızımın o baygın başı düşük halini unutamadım hiç bir zaman.üzerinden 5 yıl geçicek olmasına rağmen. İşte bunlar tetikleyici oldu bende.
Ha bu arada 1 yaşına kadar yemek saati,uyku saati ay yok hava soğuk dışarı çıkamam diye diye geçtisonra ben o kadar koruyorum elin adamı yüzünden evimize karbonmonoksit sızarak zehirlendik ne gerek var bu kadar korumaya diyerek düzelmiştim biraz
Ama işte sonra ki hiç ayrılmamız, diğer olaylar beni böyle pimpirikli yaptı
Ama yine de çocuğumu tek başına sokağa çıkarıp oynatmam benle beraber hoş sokak mı kaldı ki.
Amann bende ne uzun yazdım ama
Aslinda konu çocuğum ve geleceği
Bu hafta konu acmistim 5.5 yasinaki oğlumun okula başlaması veya baslamamasiyla ilgili
Ben kararimi yazilanlar isiginda ve birebir konuştuğum eğitimciler eşliğinde ana sinifina devam etmesi yönünde kullandim
Su bahsedilen okul olgunluğu testini yaptirmadim onuda belirtelim
Ama annem babam abim ve yengem o kadar karsilarki bu duruma. Oglumun 5 gün büyük kuzeni ilkokula başlayacak ve arkadaşlık baglari oldukça siki. Haftanin bir günü çocuklar bizde kaliyor bir gün benimki gidiyor.
canım doğru karar vermişssin geri adım atma sakın.bende kızımı 5.5 yaşında verdim okula bir hafta sonra vazgeçtim geri aldım.olmuyo yaşıtları gibi durmuyolar çok farkediliyor boyu uzunda olsa beyin gelişimleri bir değil.bebekken bile 3 aylık bir bebekle 6 aylık bir bebeğin motor gelişimi ne kadar farklı oluyor.inan bana zekide olsa bir yerde ayrılıyor yaşıtlarından çocuklar.sakın verme ilkokula
Konu oğlumu onlardan ayirmam ve geri birakmam . hayir diyorum bizim özel bi durumumuzda var (oğlumun babasi biyolojik değil) bunu da bu süreçte pedagog eşliğinde öğrenecek , işimiz var yani. Korkuyorum diyelim etkilendi öte yandan okul devam ederken hepsini küçücük zihni kaldırabilecek mi?
Bahsetmiştim oğlum uzun boylu yastlarindan ama bu bi kistas olamiyor gözümde. İlkokula başlayıp basarisiz veya orta basarili geçirmesindense bu sureci bir sene daha anasinifinda geçirmesi daha saglikli olmayacak mi?
Hem planimda var bu süreçte ilgisi yyönünde dans okuluna göndermeyi düşünüyorum bos kalmayacak günlerini güzel değerlendirecek. Ama ben en yakinimdakilere bunu anlatamiyorum. Oğlumun kötülüğünü istermiyim asla. Bütün bildiğim sözcükleri kullaniyorum yok yok yok.
Benide aliyor bi şüphe dogrumu yapiyorum? .az önce haftalık kalma sirasi bizimkindeydi götürdüm ve eve dönene kadar telefonda ne kadar yanlis yaptigimi dinledim. Simdi zaten ki oldukça ince fikirliyim aldi beni dert.
Öyle içimi dokeyim dedim.
Cute oğlun hangi ay doğumlu ki?Aslinda konu çocuğum ve geleceği
Bu hafta konu acmistim 5.5 yasinaki oğlumun okula başlaması veya baslamamasiyla ilgili
Ben kararimi yazilanlar isiginda ve birebir konuştuğum eğitimciler eşliğinde ana sinifina devam etmesi yönünde kullandim
Ama annem babam abim ve yengem o kadar karsilarki bu duruma. Oglumun 5 gün büyük kuzeni ilkokula başlayacak ve arkadaşlık baglari oldukça siki. Haftanin bir günü çocuklar bizde kaliyor bir gün benimki gidiyor.
Konu oğlumu onlardan ayirmam ve geri birakmam . hayir diyorum bizim özel bi durumumuzda var (oğlumun babasi biyolojik değil) bunu da bu süreçte pedagog eşliğinde öğrenecek , işimiz var yani. Korkuyorum diyelim etkilendi öte yandan okul devam ederken hepsini küçücük zihni kaldırabilecek mi?
Bahsetmiştim oğlum uzun boylu yastlarindan ama bu bi kistas olamiyor gözümde. İlkokula başlayıp basarisiz veya orta basarili geçirmesindense bu sureci bir sene daha anasinifinda geçirmesi daha saglikli olmayacak mi?
Hem planimda var bu süreçte ilgisi yyönünde dans okuluna göndermeyi düşünüyorum bos kalmayacak günlerini güzel değerlendirecek. Ama ben en yakinimdakilere bunu anlatamiyorum. Oğlumun kötülüğünü istermiyim asla. Bütün bildiğim sözcükleri kullaniyorum yok yok yok.
Benide aliyor bi şüphe dogrumu yapiyorum? .az önce haftalık kalma sirasi bizimkindeydi götürdüm ve eve dönene kadar telefonda ne kadar yanlis yaptigimi dinledim. Simdi zaten ki oldukça ince fikirliyim aldi beni dert.
2010 şubat dogumluCute oğlun hangi ay doğumlu ki?
Kızım mesela 2010 mayıs, isteğe bağlı gurubunda yer alıyor. Geçen sene sınıfında olanların tümü ana okuluna devam ediyor. Biz de bu sene anaokuluna gideceğiz yine.
evet canım zorunluymuş ama rapor gerekmeden dilekçe yetiyormuş. yerinde olsam bir sene daha oyun oymasına müsade ederdim. Nasıl olsa Türk eğitim sisteminde başlayınca pestili çıkana kadar durmak yok.2010 şubat dogumlu
ama bızde dılekce ıle yazdırmayabılıyormusuz
suanda ılkokul kaydı cıkmıs
bızde anasınıfına kayıt ettırdık
buarada ege 1 ay fılan erken dogdu ben bunuda dusunuyorum sonucta duzeltılmıs aya gore ege 66 aylık
67 aylık subata görelisteye baksana cuteEki Görüntüle 1631365
Eğer çocuk bedenen,psikolojik olarak yeterli olgunluktaysa gidebilir yani bence. Mesela benden 40 gün küçük kuzenim var onu vermediler benimle aynı sene. Yazık kız değişen tüm eğitim modellerine denk geldi.ben üni bitirdim öğretmen oldum 3 sene oldu bitireli evlendim çocuğum oldu. Kuzencanım üni son Sınıfa geçecek. Geçen dalgasını geçiyordu hatta kız sen benden altı üstü 40 gün büyüksün bi sene erken gittin 4 sene Öne geçtin diye :))))Aslinda konu çocuğum ve geleceği
3 ay ne ki?67 aylık subata göre
bir sonraki bir sonraki sene ise 79 aylık olacak
senın kızın bir sonraki sene 76 aylık
gecen sene ben okuldan hıc memnun kalmadım3 ay ne ki?
Tamamen kendi fikrim bu benim..
Yani 3 ay geri kalmasın ama ileride olsun zamanı gelince.
Beyin olgunlaşması gerçekten bence önemli.
Ben olsaydım göndermezdim ama oğlun nasıl? yani geçen sene neler öğrendiler? Ne kadar yol aldı gibi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?