Bu konuda cidden yardım istiyorum

255karya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
690
237
53
39
Kaynvalidem iki buçuk yıllık evliliğim in bir buçuk yılına uzakta olmasına rağmen hep müdahale etti. İlk başlarda gereken tepkiyi alamadı benden. Yeni evlenmiştik üç ay sonra evimize geldi. Ben işe gittim. Eve döndüğümde evi baştan aşağı temizlemiş kirli olmamasına rağmen.. Çekmeceler den iç çamaşırlarımı çıkarıp sandığa koymuş. Mutfakta herşeyin yeri değişmiş. Neyse eşimle paylaştım. Onun körü niyeti yok sadece yardım etmek istiyor dedi. Neyse gidip daha sonra doğuma geldi ve inatla evden kırk gün gitmedi. Bizi bizim evimizde misafir etti. Alışverişe bile kendisi karar verdi ne alacağına.. Gecenin bir yarısı odaya dalıp cocugu alıp cıkıyor du. Nasıl korunacagımızı bile girip doktora sormuş. Çocugu bana hiç vermedi altını değiştirirken bile ceker alırdı elimden sürekli eleştirirdi sen yemek yapamazsın sen çocuk bakamazsın ve
S.ve bunu oyle bir söylerdi ki eşim şaka yapıyor derdi. Neyse kısacası lohusalıkta bunalıma girdim. O evine gitti. Biz eşimle aylarca onun yüzünden birbirimize girdik. İyi niyetli ve diye hep onu korudu aslında ama yok ben korumuyorum ve bundan sonra olmayacak ve dedi. Gecen yine geldi dolaptan bütün tencereleri çıkarıp yıkamış. Çamaşır sepetini kurcalamış. Ayrıyeten sepetten çamaşırı çıkarıp odaya getirmişti. Temiz çamaşırı niye sepete attın diye... Asıl sorun eşim ailesine asla toz kondurmuyor beni anlamıyor ben yanlış anlıyormuşum. Herşeyden bişey çıkarıyor uyum. Bana akıl verin bunlar normal mi. Eşim normal mi bunları göremiyor. Kadın ne yapmaya çalışıyor

Eşin bişey demiyorsa yapacak bişey yok maalesef senin açık acık konuşman lazım. Benim evim benim düzenim bırak ben yapıyım sen otur de. Bu erkekleri de anlamıyorum analarına toz kondurmuyorlar sen olsan hemen laf söyler

Evini değiştirmesi hata ama yaşlılarda var

Son seferde tencereleri yıkamış diyorsun yıkasın valla biri gelip benimkileri de ciflesin

Çamaşır sepeti olayı ilginç kendince tasarruf edin mi diyor sana göre kirli ise kirlidir, nasıl anlamış temiz olduğunu

Anında söyleyeceksin Kv ye, " aa kirli o, hem kirli çamaşır ele alınıp gelinir mi "diye

Eşine neden söyleyesin ki kendisine söyle

Benim Kv bebeğin altını değiştirirken sen onu düşürürsün ordan diye bakmaya geldim dedi

Hayatında hiç alt açma masası görmediği için ona garip gelmişti bebeği orada bırakacak ve bezi atmaya mutfağa gitcekmişim

Kaç aydır düşürmedim bugün de sen olmazsan da düşürmem deyip çocuğu ona vermeyip koydum yatağına

Klasik Kv susma eşine de bir şey deyip annesine demesini bekleme ne gerekiyorsa sen de

Beterin beteri varmış. Allah yardimcin olsun..çözüm üretmeyi isterdim ama kelin ilaci olsa durumu ile karşı karşıyayız...

Ayy canım ben kaynanamdan şikayetçyim Şuan şükrettim ya eşin bu olanlara ne diyor

Canım peki kaynanamla Görüşüyor musun

Ben de bunaldim ama senin kaynanan gerçekten tahammül edilemez

E bebek döneminde gelmese bu sefer hiç gelmedi ne biçim insan yardım etmedi dersiniz size yardımcı olmuş ev işlerini yapmış daha ne olsun siz kendinizi topladıktan sonra aynı şekilde devam ediyosa anne sen yorulma ben yaparım diye diye elinden çek al işleri anlar belki anlamazsa rahatsız olduğunu söyliceksin konuşarak ama bence yapsın daha ne istersin

Siz de onun evine gittiginizde onun islsri e katisin oda anlasin hos olmadigini.. Kimse ailesine laf soyletmez. Esinizde soyletmedigi icin suclayamayiz. Siz kv aninda icinizden geceni soyleyin ki ixinizde kalmasin eger kaliyorsa esinizle tartisiyorsunuz..

Konuşulması gerekenleri saygı çerçevesinde ve anlık olarak sen demelisin. Susma... Tartışma tabi.

Ben yeni evliyken tartışmıştım. Evimde gelip sormadan iş yaptığı için. Üst üste olunca patlama oludu. Haklıyken haksız düşüyorsunuz. Benim gibi olmadan içindekileri söyle.

Eşimin tutumuna ne dersiniz

Eşinin tutumu da klasik

Zira anneleri her şeyî bilir ne de olsa çok çocuk büyütmüş

Evimde yaptığı şeyi gösteririm mesela sen yapmaz dersin ama yapmış iyi niyetli ama bu bizim düzenimiz

Örnek evde bakıcı var Kv oturmaya geldi bir baktım sıvı savuna su katılmış onlar kendi evletindeline katarlar

Eşime gösterdim bak annen ne yapmış diye belki bakıcı yapmıştır dedi aylardır bu evde sen sulu sabun gördün mü dedim demek ki bakıcı yapmamış

Kv ye de ay o sabun sulu sulu olmuş kovaya mı düştü dedim

Ben su koydum deyince de biz koymuyoruz ondan da tasarruf edelim derken hem çok daha fazla harcanıyor hem de hoş olmuyor dedim

Bir daha da hiçbir şeye karışmadı

Esınız annesını korur tabı nıye hep ona soyluyorsunuz bı kere kvnn yuzune soyleyın bı bozun bakalım bırdaha yapacak mı.Onun yuzunden evlılıgını neden tehlıkeye atıp habre esınle kavga edıyosun boz yuzune soyle esınde bırsey derse ona da soyle kırlı sepetnden camasırı alıp gerı odaya getrıyo bu kadar da degıl artık de azcık sesını cıkar ezdırme bu kadar kendını.

Kv deniz bu kadar şey söylüyor yapıyor nasıl cvp vermeden durabiliyorsunuz hayret doğrusu. ..
Siz kendinizi ezmelerine izin verirseniz gelen karışır ezer, giden karışır ezer. Bu kadar pasif olmayın yahu..

Bu ne boyle ya kaynanam niye benim kirli camasiri mi gorsun adet oldum camasirim kirlendi belki insanlik hali yani kirli sepetinde hersey olabilir.
Ben esyalarimin karistirilmasindan duzenimin bozulmasindan nefret ederim.
Sizde rahatsiz oldugunuzu belirtin.
Kaynananizi uyarin o neyin yerini degistriyosa sizde hemen eski yerine koyun.

Eşim asla toz kondurmuyor

Esin toz kondurmaz. Anası nihayetinde

Sen soyleyeceksin.

Benim düzenim bu diyeceksin. Yerlerini değiştirdiği şeyleri gözünün önünde çıkar eski yerine tekrar koy.

Kirli çamaşırı elinden alıp makineye at ve çalıştır.

Yapmasini istemediğin şeyleri kendisine soyleceksin.

Senin evine geliyorsa düzenine karışmayacak.
Bu davranışta bana saygısızlık olarak geliyor mesela hani büyükler her şeye saygısızlık diye isin kolayına kaçma yolunu buluyor ya.
Anne benim evime ve bana saygı duymalısın düzenine karışmazsan sevinirim de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…