Bu konuda ne yapmalıyım

Ben de gelin çiçeğimi kendim aldım ve annem, iki ablam, yeğenim, halam dahil hepimizin kuaför masrafını kendim karşıladım. Bunda ne var ki? Ha bu eşim ödemek istemedi diye de değil, ben gerek görmedim. Oturup, gelip ödemeyi yapmasını bekleyeceğime o gelene kadar hallettim. Damat da damat traşını geline ödetmiyor sonuçta. Hem evlenip aile oluyoruz kim öderse ödesin bu masraf her türlü ikimizden de çıkmış oluyor ne de olsa. Ne fark eder?

Kuaför gibi işler için altın bozdurmak bana çok mantıklı gelmedi. Yarın daha gerekli bir şey için ihtiyaç olur, üzülürsünüz. Kredi kartından ödeyip taksitlendirebilirsiniz.

Görümce de evlenmeye karar vermiş. Ona da masraf yapılacağı için bunlara musluğu kısmışlar.
Cidden evden çıkmış yani😂
Ben hala bu ekonomide düğün dernek vs anlamıyorum.

E para yoksa yapmayacaksın, olduğu kadar.
Diğer aileden veya ailenizden isteyip durmayın, eksik olsun.

Evlenince düğün borcu diye binlerce lira borç ödiceksiniz zaten.sende kredi çek düğün borcu de. Onunkine karısma

Sırf evlenmek için evlenmeye gerek var mı?
Benim arkadaşımın kocası da böyle. Daha cümleni bitirme 'ne gerek var,benim param yok' der. Aldığı maaşı eksik soyler,çektiği kredi masrafını fazla söyler. Çocuğun dişcisini , kresini bile ödemek istemez,gerek görmez. Tuvaletin lambasi patlasa 'param yok, idare edelim telefonun ışığıyla' der.
Böyle biriyle evlilik sürmez.
Yirmi gün varken ayrılmak kolay değil ama evlenip boşanmak çoook daha zor

Hayret, evlenirken kira çıkacağını düşünmemiş mi nişanlınız?
Obada falan mı yaşayacaktınız?
Görümce evden mi çıktı, onu hiç anlamadım.
Bizden bir ay sonra dugunu var 2 düğün yapicaklar

Ne icin para lazim ve nisanliniz yok diyor bi anlasak?
Altin bozduracak kadar elzem bir sey mi?
Cok onemli ve elzem ise nisanliniz akil edemiyor mu altin bozdur demeyi de yok diyip isin icinden cikiyor?
Bence annenizin tavsiyesi pek hos degil, tehdit eder yada yoklama ceker gibi.

Ben de bu ekonomide bi kere yapiyoruz diye gereksiz onbinlerce lira harcanmasina karsiyim ama sizin sorununuz bundan daha derin. Yillarca calisip butun parasini ailesine vermis bir adamla evlendiginizde evinizin butcesini ayirabileceginizi dusunmuyorum esiniz yine iki eve yetmeye calisirken bolunucek siz yine uzuleceksiniz. Kisaca ACİLARA YURUYOR KORKMUYORSUNUZ

Back
X