Bu konuyu açtığıma inanamıyorum

Yandaşlar da hazır zaten. Burası cidden insanı hem evlilikten hem insanlıktan soğutuyor.

şu konu bana şunu öğretti: evleneceğim insanın donlarını yıkayacak kadar onu seviyor muyum? eğer cevap evet ise evleneceğim cidden. sevgili kuku; umarım böyle arafta kalmazsın. diğer arkadaşların dediği gibi hiçbir şeyden haberi olmayan kocacığın için ben de bir miktar üzülüyorum.

Yandaşlar da hazır zaten. Burası cidden insanı hem evlilikten hem insanlıktan soğutuyor.
Aslında ben pek yandaş buldugunu da sanmiyorum. Anladiklarini soyleyenler sanirim anlik bir etkilenme sandilar ama konuyu okudukca oyle olmadigi anlasiliyor yani doktor gel dese kocayi atip doktora varacak :)

Gece saatlerdeki yorumlardaki espriler de o saatin rahatligiyla cok ciddiye almadan yapilan eglencelik yorumlar olarak algiliyorum.

Yoksa hangi kadin evli bir kadinin aldatma meyilini hos karsilar ki herseyden once kendine yapilsa ne hissederdi onu dusunup tepki verir.

Elbette ama evliliğini tüm boyutlarıyla bilmiyoruz, eşinin nasıl biri olduğunu, konu sahibesine nasıl davrandığını da bilmiyoruz, burada okuduğumuz yüzeysel bilgilerden ibaret, eğer ortada derin bir mutsuzluk varsa başka birinin çekim alanına giriyor olabilir, belki konuda şakaya vurması da mutsuzluğunu kamufle etmek içindir.

Bazen kadınlar evliliğinde o kadar mutsuz olur ki ama elle tutulur somut şeyler olmadıkça boşanması çevrece ayıplanır zira bizim toplumda bir kadın şiddet görse bile susup sabretmesi yönünde telkin ediliyor, kadın sabreden sineye çeken yapıcı olmalı fikri ağır basıyor, sevginin bitmesi kadınlar arasında bile boşanmak için sebep olarak kabul görmüyor, ne var canım eşin sessiz sakin evine bakıyor dövmüyor sövmüyor kötü alışkanlığı da yok rahat olmak seni rahatsız etmeye başlamış deniliyor, aslında sevgi yoksa evliliğinde manası yok, her akşam artık sevmediğin bir adamla aynı yatakta yatmak eziyete döner.

Doğru söylüyorsunuz ancak bu çekim alanına giren bir kadın, eşi arabayı park ederken bunları düşünüp yaşayabilen bir kadın, üstüne stalklayıp teklif etse ''boşarım'' ve giderim diyen kadının boşanmaya mı cesareti yok veya engeli yok? Bunları yapabilen bir insan ve potansiyel olarak bu fikirlere bürünen biri eşini de boşayabilir ''sevgisizlikten'' dolayı.

Hem rahatım bozulmasın, hem de yakışıklı erkeklerle takılayım derdinde bence konu sahibesi.

Ben sizin kadar iyi niyetli değilim. Öyle olsa bu konuya böyle mi yaklaşılırdı. Ortada bir evlilik var, belki çocuklar var, olayın ciddiyetinden uzak türlü türlü yorumlar var. Şeytan bu, en yakın akrabalar hakkında bile insanın aklına neler gelir ama olaya bu şekilde yaklaşılması bilinçaltında saklanan şeyi gösterir bence. Yok doktor yakışıklıymış da, öyle doktora düşen şanslıymış da... Bence o dediğiniz meyli hoş karşılayanlar, hatta bunu isteyenler vardır. Yoksa burada bu tip yorumlar görmezdik.

Sevgi kısmına kesinlikle katılıyorum ama bu konuda bir ışık alsa karşılık verecek bir insan var kendi deyimiyle bu noktaya geldiyce eger evliliği devam etmemesi lazım, bu kişi bugün doktor olur yarın başka biri.
Sevmediği ve sevilmediği halde evliliklerin toplum baskısı yüzünden devam etmesi kısmına da katılıyorum hele o kisi birde anneyse bütün kadınlık duygularindan feragat edip o evliliğe mahkum olmak zorunda, çünkü bizim toplumda boşanmış kadın olmak zor, kadin için birçok şeyin zor olduğu gibi.

Genel olarak yazayım, boşanmak çoğu kadının kabusudur, mesela bu topikte de dile getirilmiş, aldatılan, şiddet gören kadınlar bile pat diye boşanmıyor, eşini haklı çıkarmaya çalışıp boşanmak istemiyorlar diye, boşanmayı dile getirmek çok kolaydır ama iş eyleme dökmeye gelince çoğu kadın cesaretsizdir, sevmese bile keşkeler, acabalar, boşanma sonrası hayatının nasıl olacağına dair belirsizlikler korkutur.
Artık bu son bu defa kesin boşanıyorum deyip evinden ayrılan kadınların dahi çoğunluğu bu kararlığını sonuna kadar sürdüremiyor, çocukları varsa çocuklarını öne sürüyor, ailem bir şans daha ver dedi diyor ya da eşim çok pişman oldu diyor hep bir savunma yapmak durumunda kalıyor, oysa gerçek cesaret yok, bir de toplum baskısı var tabii, boşanmış kadın olmak ve buna çevrenin vereceği tepkiden korkuyor kadınlar.

İlave yapayım bu sebeplerle de çoğu kadın bıçak kemiğe dayanmadan boşanmıyor veya bıçak kemiğe dayansa da biraz daha sabredeceğim yaşı ilerleyince düzelir deyip evliliği devam ettiriyor.

Munecim , arzu nesnesi olan doktor ilgi gosterse kayitsız kalamazmış hemen kocasını bosarmış. Yani bosayabilme ozgurlüğü var ama onu alacak biri yok.

Eger evliligim mutsuz, care bulamiyorum ve bana ilgi gosteren erkeklerin etkisinde kaliyorum ne yapmaliyim dese yorumlarina sahane derdim ama burada konu sahibi;

Doktor koluma girdi bana montumu giydirdi demek ki bana ilgisi var, deli gibi onu stalkliyorum hatta kedilerimiz bile ayni, baktim adamin hic karisinin fotosu yok ama ogluyla var demek ki evli değil falan diye bayağı bizi yasak zihinsel askına ortak etmeye calisiyor.

Hic pismanligi yok yani burada mavi gozlü doktor beyi anlatip zevklenirken belki de esi icerde tv seyrediyor, koca ne yapti da kadini bu duruma getirdi bilemeyiz belki de beter biri fakat kadin icinde bulundugu durumdan rahatsiz degil ki yahu, bildigin keyifli keyifli anlatiyor yok corabi yere dusmus doktor bey niye kalin corap giydin demis. Bu ayrintilar evliligini kurtarma cabasiyla ilgili olamaz ya o bakimdan biz hiddetlendik :)

Evli bir kadının bir adama “ne yakışıklı adam” deyip beğenisini orada bırakması var ya da bununla kalmayıp o kişiye ilgi duyması, resimlerine tekrar tekrar bakması, gelse hayır demem demesi var.
Yani ilk durumda bir kişiyi güzel, yakışıklı bulmayı anlıyorum. Fakat ikinci durum başka birşey. O kişinin eşini artık sevmediğini, ona karşı duygusal birşey hissetmediğini, farklı heyecanlar peşinde olduğunu düşünürüm. Bu durumda eşimi sevmediğimden eminsem evliliğime son veririm.

Ben bardağın dolu tarafından bakıp yorumlamayı tercih ediyorum. Boşanıp bir sonraki evliliklerinde çok mutlu olan insanlar da var. Toplum baskısına tabii ki katılıyorum. Özellikle kadınlar bu sebeple boşanmaya önyargılı yaklaşır. Her ne kadar ortada evlilik kalmasa da ayakta tutacak saçma da olsa nedenler ararlar. İşte bu toplum baskısı, boşanmış kadına toplum nasıl bakar, boşandıktan sonra düzenim nasıl olur kaygısından kaynaklanıyor.

Mesleğiniz varsa, maddi geliriniz ya da çalışabilecek durumunu varsa kişinin ben her türlü baskıyı reddedip boşanması taraftarı olurum. Her gece kabus yaşatan bir adamla aynı yatakta yatıp uyanmaktansa, toplum tarafından hor görülmeyi tercih ederim. Elbet beni anlayabilecek medeniyet seviyesine ulaşmış insanlar da karşıma çıkar diye düşünüyorum.

Adam ceket giydirdi diye ilgisi mi oluyo:)) ay burda geberdim gulmekten:)) adamlar napsa suc.. dun bi topicte demistim bazilarina gore karsi cins napsada ilgi duysam:)) karsidaki erkek sen kadin ama bu kadar yani.. 20 lik disimi ceken doktor cok konustu benle, aceba o da benden mi hoslandiki:)) bu cocuklarin hepsi tedavili oldu sayisiz gittim erkek jinekologlara.. ne bilim acaba diyorum:)) kafamda deli sorular:)))

Belki de, yani bu konuyu erkek üye acsa hani arada sızıyorlar ya :) linç yerdi kesin.

Ben iyi niyetimi şoyle surdüruyorum, erkek bi kadini hayal etmeye baslayinca yatana kadar aklinda kaliyor ve bunun icin ugrasiyor ya. Bu nedenle evli erkek bi kadina uzun bakinca bile rahatsiz oluyoruz.

Ama hani kadin bu derece ileri goturmez bi anlik etkidir, gecer hic evli kadin aldatir mi ya olur mu oyle sey yaklasimiyla daha geyik tepkiler gelmis olabilir.

Ama goruyoruz ki gayet de evli kadin aldatir da, sonucta insaniz, Allah şeytana uymaktan hepimizi muhafaza buyursun.

Üyenin içinde bulunduğu duygu durumunu bilemem tabii ama ağızla herkes boşanırım der, ben konu sahibesinin buradaki yorumların geneline uyup işi geyiğe vurduğunu düşünüyorum veya belki öyle inanmak istiyorum bilemiyorum, bence sorunu derin ama kendine bile itirafı olmadığı gibi boşanmaya da cesareti yok, çünkü bence biz kadınlar evlilikleri bitirmekten korkuyoruz, en azından bir kısmımız ve evliliği bir statü, bir koruma kalkanı gibi görüyoruz, ayrılırsak yalnız kalacağız sudan çıkmış balığa döneceğiz, çevreye neden boşandığımızı anlatmak boğacak bizi, belki ayrılınca eski eş birden kıymetlimiz olacak bilemiyorum, belki evlilik de kadınların bağımlılığıdır, sevmesek de evliyim demek rahatlatıyordur, böyle yazınca bulmaca gibiyiz hissi uyandı bende :)) karmaşık bir duygu ve düşünce yapımız var.

Maalesef son zamanlarda kadınlar erkekleşti bu konuda.

Beni en iyi anlayan sen oldun mune çok teşekkür ediyorum. Zaten bunu inkar etmedim ki ilk mesajlarımda evliliğimin durumunu söyledim.inan evliyken bu duygusal boşluğa düşmek gerçekten çok acı verici bu dünyanın cehennemi gibi birşey bir kadın için.
Demişsin ya bu duruma geldiysen eşinin payı vardır diye, bu çok doğru onun payı o kadar büyük ki, tabii insan burada tüm yaşadıklarını anlatamıyor.
Ama ben bu durumdan çok yoruldum, ben de çok isterdim tüm duygularımı tatmin eden bir evliliğim olsun ama malesef.
Çocuk düşünğyordum, yaşım olmuş 34. Altı ay önce düşük yaptım ve kürtaj oldum. Bu kontrolüm de onunla alakalıydı aslında.
Ama şimdi düşündüğümde çocuk olsa beni daha mı çıkmaza sokar diyorum, kafam çok karıştı kısacası bilmiyorum

Simdi anladim seni, bosanmak zor geldigi icin ve belki de toplumsal nedenlerle evliligi surduren ama yitirdigi heyecani da bu sekilde telafi etmeye calisan kadinlar da var diyorsun, haklisin. Zaten bosamak ya da aldatmak fiillerini gerceklestirecek olsa burada yazacagina gider yapardi. Ama iste boyle konusarak baslar ya her sey, yani en kotu seyler basta sadece bir dusunceydi. Neyse hakkinda hayirlisi olsun diyelim konu sahibinin. Ve kadinlik halleri karmasik gercekten de, tam da dedigin gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…