- 4 Ağustos 2016
- 99
- 114
- 23
- 40
Görünenin ardındaki gerceği algılamak lazım.
Burada anlık bir etkilenme gibi gosterilmeye calısılan durum, beni istese hayır dememe geldi.
Aslında ortada cidden acınıcak bir hal var. Yani üzülmemek elde değil.
Kadın, evliliği dizilerdeki gibi hayal ediyor, hep pembe düşlerdeki gibi, kirli don yok hep ask var, sevgi var...
Secilen arzu nesnesi doktor. Niye? Çunkü temas edebildigi baska erkek bu asamada yok. Bi de tabii kariyerli, yakisikli, ilgili tam asik olunacak erkek yani...
Ama burada bi nokta daha var, ulasilamaz bi hedef secmis. Bu aslinda kadini rahatlatiyor cunku ha desen henuz aldatamaz.
Ama buraya konu acmasi aldatma oncesi hazirligi. Yandas toplayip, aski biten evlilikte bunu normallestirip, bi anlik hislerin etkisiyle neler yasayabilecegini bunun nasil tepki gorecegini anlamaya calisiyor, aldatma icin zemin hazirliyor zihninde.
Şu konustuklarini anlatsa ya kocasina, akrabalarina falan mumkun mü, o da biliyor yanlis oldugunu hatta basta da utaniyorum diye basladi konuya ama maasallah hic de utanmadan teklifine karsi koymam ama hemen bosarim diyor. Ne kadar yazik, ne kadar acinasi, yani alan olsa koca aninda kapı onünde.
Insaalah koca bu kadindan kurtulur. Kadınlık bu değil. Boyle konusan kadınlara da anlayis gostermek de doğru değil. Amac kimseyi yargilamak ya da suclamak da degil. Herkesin hayatina kendine kime ne. Ama bu kadar bariz yanlışa da çanak tutulmamalı, ķınanmalı.
Konu sahibi de ne istiyorsa yapsın ama burada yanlışı dogruymus gibi gostermeye calismasin ha o zaman da boyle sert yorumlari hak etmis oluyor cunku zerre kadar sadık kalma derdi yok hala doktorun göz renginde.
Aslında ben pek yandaş buldugunu da sanmiyorum. Anladiklarini soyleyenler sanirim anlik bir etkilenme sandilar ama konuyu okudukca oyle olmadigi anlasiliyor yani doktor gel dese kocayi atip doktora varacak :)Yandaşlar da hazır zaten. Burası cidden insanı hem evlilikten hem insanlıktan soğutuyor.
Elbette ama evliliğini tüm boyutlarıyla bilmiyoruz, eşinin nasıl biri olduğunu, konu sahibesine nasıl davrandığını da bilmiyoruz, burada okuduğumuz yüzeysel bilgilerden ibaret, eğer ortada derin bir mutsuzluk varsa başka birinin çekim alanına giriyor olabilir, belki konuda şakaya vurması da mutsuzluğunu kamufle etmek içindir.Munecim çok anlayışlı ve iyi niyetlisiniz yalniz her duygusal bosluga düşen böyle karşısına çıkan insanlara meyletseydi evlilikler büyük yara alırdı bence bu biraz karakter meselesi belki ilk an bir beğenme söz konusu olabilir ama sonraki oluşan şeyler her boşluğa düsen insanda olmaz..
Doğru söylüyorsunuz ancak bu çekim alanına giren bir kadın, eşi arabayı park ederken bunları düşünüp yaşayabilen bir kadın, üstüne stalklayıp teklif etse ''boşarım'' ve giderim diyen kadının boşanmaya mı cesareti yok veya engeli yok? Bunları yapabilen bir insan ve potansiyel olarak bu fikirlere bürünen biri eşini de boşayabilir ''sevgisizlikten'' dolayı.Elbette ama evliliğini tüm boyutlarıyla bilmiyoruz, eşinin nasıl biri olduğunu, konu sahibesine nasıl davrandığını da bilmiyoruz, burada okuduğumuz yüzeysel bilgilerden ibaret, eğer ortada derin bir mutsuzluk varsa başka birinin çekim alanına giriyor olabilir, belki konuda şakaya vurması da mutsuzluğunu kamufle etmek içindir.
Bazen kadınlar evliliğinde o kadar mutsuz olur ki ama elle tutulur somut şeyler olmadıkça boşanması çevrece ayıplanır zira bizim toplumda bir kadın şiddet görse bile susup sabretmesi yönünde telkin ediliyor, kadın sabreden sineye çeken yapıcı olmalı fikri ağır basıyor, sevginin bitmesi kadınlar arasında bile boşanmak için sebep olarak kabul görmüyor, ne var canım eşin sessiz sakin evine bakıyor dövmüyor sövmüyor kötü alışkanlığı da yok rahat olmak seni rahatsız etmeye başlamış deniliyor, aslında sevgi yoksa evliliğinde manası yok, her akşam artık sevmediğin bir adamla aynı yatakta yatmak eziyete döner.
Aslında ben pek yandaş buldugunu da sanmiyorum. Anladiklarini soyleyenler sanirim anlik bir etkilenme sandilar ama konuyu okudukca oyle olmadigi anlasiliyor yani doktor gel dese kocayi atip doktora varacak :)
Gece saatlerdeki yorumlardaki espriler de o saatin rahatligiyla cok ciddiye almadan yapilan eglencelik yorumlar olarak algiliyorum.
Yoksa hangi kadin evli bir kadinin aldatma meyilini hos karsilar ki herseyden once kendine yapilsa ne hissederdi onu dusunup tepki verir.
Sevgi kısmına kesinlikle katılıyorum ama bu konuda bir ışık alsa karşılık verecek bir insan var kendi deyimiyle bu noktaya geldiyce eger evliliği devam etmemesi lazım, bu kişi bugün doktor olur yarın başka biri.Elbette ama evliliğini tüm boyutlarıyla bilmiyoruz, eşinin nasıl biri olduğunu, konu sahibesine nasıl davrandığını da bilmiyoruz, burada okuduğumuz yüzeysel bilgilerden ibaret, eğer ortada derin bir mutsuzluk varsa başka birinin çekim alanına giriyor olabilir, belki konuda şakaya vurması da mutsuzluğunu kamufle etmek içindir.
Bazen kadınlar evliliğinde o kadar mutsuz olur ki ama elle tutulur somut şeyler olmadıkça boşanması çevrece ayıplanır zira bizim toplumda bir kadın şiddet görse bile susup sabretmesi yönünde telkin ediliyor, kadın sabreden sineye çeken yapıcı olmalı fikri ağır basıyor, sevginin bitmesi kadınlar arasında bile boşanmak için sebep olarak kabul görmüyor, ne var canım eşin sessiz sakin evine bakıyor dövmüyor sövmüyor kötü alışkanlığı da yok rahat olmak seni rahatsız etmeye başlamış deniliyor, aslında sevgi yoksa evliliğinde manası yok, her akşam artık sevmediğin bir adamla aynı yatakta yatmak eziyete döner.
Genel olarak yazayım, boşanmak çoğu kadının kabusudur, mesela bu topikte de dile getirilmiş, aldatılan, şiddet gören kadınlar bile pat diye boşanmıyor, eşini haklı çıkarmaya çalışıp boşanmak istemiyorlar diye, boşanmayı dile getirmek çok kolaydır ama iş eyleme dökmeye gelince çoğu kadın cesaretsizdir, sevmese bile keşkeler, acabalar, boşanma sonrası hayatının nasıl olacağına dair belirsizlikler korkutur.Doğru söylüyorsunuz ancak bu çekim alanına giren bir kadın, eşi arabayı park ederken bunları düşünüp yaşayabilen bir kadın, üstüne stalklayıp teklif etse ''boşarım'' ve giderim diyen kadının boşanmaya mı cesareti yok veya engeli yok? Bunları yapabilen bir insan ve potansiyel olarak bu fikirlere bürünen biri eşini de boşayabilir ''sevgisizlikten'' dolayı.
Hem rahatım bozulmasın, hem de yakışıklı erkeklerle takılayım derdinde bence konu sahibesi.
Munecim , arzu nesnesi olan doktor ilgi gosterse kayitsız kalamazmış hemen kocasını bosarmış. Yani bosayabilme ozgurlüğü var ama onu alacak biri yok.Elbette ama evliliğini tüm boyutlarıyla bilmiyoruz, eşinin nasıl biri olduğunu, konu sahibesine nasıl davrandığını da bilmiyoruz, burada okuduğumuz yüzeysel bilgilerden ibaret, eğer ortada derin bir mutsuzluk varsa başka birinin çekim alanına giriyor olabilir, belki konuda şakaya vurması da mutsuzluğunu kamufle etmek içindir.
Belki de, yani bu konuyu erkek üye acsa hani arada sızıyorlar ya :) linç yerdi kesin.Ben sizin kadar iyi niyetli değilim. Öyle olsa bu konuya böyle mi yaklaşılırdı. Ortada bir evlilik var, belki çocuklar var, olayın ciddiyetinden uzak türlü türlü yorumlar var. Şeytan bu, en yakın akrabalar hakkında bile insanın aklına neler gelir ama olaya bu şekilde yaklaşılması bilinçaltında saklanan şeyi gösterir bence. Yok doktor yakışıklıymış da, öyle doktora düşen şanslıymış da... Bence o dediğiniz meyli hoş karşılayanlar, hatta bunu isteyenler vardır. Yoksa burada bu tip yorumlar görmezdik.
Üyenin içinde bulunduğu duygu durumunu bilemem tabii ama ağızla herkes boşanırım der, ben konu sahibesinin buradaki yorumların geneline uyup işi geyiğe vurduğunu düşünüyorum veya belki öyle inanmak istiyorum bilemiyorum, bence sorunu derin ama kendine bile itirafı olmadığı gibi boşanmaya da cesareti yok, çünkü bence biz kadınlar evlilikleri bitirmekten korkuyoruz, en azından bir kısmımız ve evliliği bir statü, bir koruma kalkanı gibi görüyoruz, ayrılırsak yalnız kalacağız sudan çıkmış balığa döneceğiz, çevreye neden boşandığımızı anlatmak boğacak bizi, belki ayrılınca eski eş birden kıymetlimiz olacak bilemiyorum, belki evlilik de kadınların bağımlılığıdır, sevmesek de evliyim demek rahatlatıyordur, böyle yazınca bulmaca gibiyiz hissi uyandı bende :)) karmaşık bir duygu ve düşünce yapımız var.Munecim , arzu nesnesi olan doktor ilgi gosterse kayitsız kalamazmış hemen kocasını bosarmış. Yani bosayabilme ozgurlüğü var ama onu alacak biri yok.
Eger evliligim mutsuz, care bulamiyorum ve bana ilgi gosteren erkeklerin etkisinde kaliyorum ne yapmaliyim dese yorumlarina sahane derdim ama burada konu sahibi;
Doktor koluma girdi bana montumu giydirdi demek ki bana ilgisi var, deli gibi onu stalkliyorum hatta kedilerimiz bile ayni, baktim adamin hic karisinin fotosu yok ama ogluyla var demek ki evli değil falan diye bayağı bizi yasak zihinsel askına ortak etmeye calisiyor.
Hic pismanligi yok yani burada mavi gozlü doktor beyi anlatip zevklenirken belki de esi icerde tv seyrediyor, koca ne yapti da kadini bu duruma getirdi bilemeyiz belki de beter biri fakat kadin icinde bulundugu durumdan rahatsiz degil ki yahu, bildigin keyifli keyifli anlatiyor yok corabi yere dusmus doktor bey niye kalin corap giydin demis. Bu ayrintilar evliligini kurtarma cabasiyla ilgili olamaz ya o bakimdan biz hiddetlendik :)
Belki de, yani bu konuyu erkek üye acsa hani arada sızıyorlar ya :) linç yerdi kesin.
Ben iyi niyetimi şoyle surdüruyorum, erkek bi kadini hayal etmeye baslayinca yatana kadar aklinda kaliyor ve bunun icin ugrasiyor ya. Bu nedenle evli erkek bi kadina uzun bakinca bile rahatsiz oluyoruz.
Ama hani kadin bu derece ileri goturmez bi anlik etkidir, gecer hic evli kadin aldatir mi ya olur mu oyle sey yaklasimiyla daha geyik tepkiler gelmis olabilir.
Ama goruyoruz ki gayet de evli kadin aldatir da, sonucta insaniz, Allah şeytana uymaktan hepimizi muhafaza buyursun.
Kocalar kadin doktor isteyince kro maco oluyolar demekki haksiz degiller aslinda.Maalesef son zamanlarda kadınlar erkekleşti bu konuda.
Kocalar kadin doktor isteyince kro maco oluyolar demekki haksiz degiller aslinda.
Beni en iyi anlayan sen oldun mune çok teşekkür ediyorum. Zaten bunu inkar etmedim ki ilk mesajlarımda evliliğimin durumunu söyledim.inan evliyken bu duygusal boşluğa düşmek gerçekten çok acı verici bu dünyanın cehennemi gibi birşey bir kadın için.Umarım sizi kırmamışımdır böyle bir amacım yoktu çünkü, bunca yılda öğrendiğim birşey varsa kimseyi ne kınarım ne ayıplarım, kimse bir gün bitecek nasılsa diyerek evlenmiyor, siz de severek bir sürü hayaller kurarak evlenmişsinizdir, ki madem 5 yılda bazı şeyler çok fazla değişmiş, sizi bir boşluğa, duygusal açlığa itmeye başlamış o zaman demek ki birşeyler yanlış gidiyor, toparlanmak evliliği toparlamak istiyorsanız bence oturun eşinizle konuşun, 2 kişilik hayatta yalnız kalmış gibi görünüyorsunuz, bugün doktora böyle duygular besliyorsanız bunda eşinizin de payı vardır, sorunlarınızı çözmeye çalışın ama birlikte ama bir evlilik terapisti yardımıyla, baktınız olmuyor boşanmak da bir seçenek çünkü insanoğlu sevgiden beslenir, ben buna inanıyorum, ne kadar çok sevilirseniz o kadar çok seviyorsunuz.
Simdi anladim seni, bosanmak zor geldigi icin ve belki de toplumsal nedenlerle evliligi surduren ama yitirdigi heyecani da bu sekilde telafi etmeye calisan kadinlar da var diyorsun, haklisin. Zaten bosamak ya da aldatmak fiillerini gerceklestirecek olsa burada yazacagina gider yapardi. Ama iste boyle konusarak baslar ya her sey, yani en kotu seyler basta sadece bir dusunceydi. Neyse hakkinda hayirlisi olsun diyelim konu sahibinin. Ve kadinlik halleri karmasik gercekten de, tam da dedigin gibi :)Üyenin içinde bulunduğu duygu durumunu bilemem tabii ama ağızla herkes boşanırım der, ben konu sahibesinin buradaki yorumların geneline uyup işi geyiğe vurduğunu düşünüyorum veya belki öyle inanmak istiyorum bilemiyorum, bence sorunu derin ama kendine bile itirafı olmadığı gibi boşanmaya da cesareti yok, çünkü bence biz kadınlar evlilikleri bitirmekten korkuyoruz, en azından bir kısmımız ve evliliği bir statü, bir koruma kalkanı gibi görüyoruz, ayrılırsak yalnız kalacağız sudan çıkmış balığa döneceğiz, çevreye neden boşandığımızı anlatmak boğacak bizi, belki ayrılınca eski eş birden kıymetlimiz olacak bilemiyorum, belki evlilik de kadınların bağımlılığıdır, sevmesek de evliyim demek rahatlatıyordur, böyle yazınca bulmaca gibiyiz hissi uyandı bende :)) karmaşık bir duygu ve düşünce yapımız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?