Bu konuyu nasıl çözeceğiz?

Comewithmeplease

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2019
11
-3
1
32
Sevgilimle anlaşamadığımız bir konu var. Ve ben bu konuyu Nasıl çözerim bilemiyorum.
Ben gezmeyi, hayati yaşamayı, aktif olmayı seviyorum. Sevgilim tam tersi. Hayatında hiç tatile gitmemiş ve gitmek istemiyor kesinlikle. Evde oturmaya bayılıyor. Yani evlenirsek de ne benimle tatile gelmeye tamam diyor Ne de benim ailemle/arkadaşlarımla tatile gitmeme tamam diyor.
Gitmek istememe sebebi ortamı sevmiyormuş. Ama kültür gezisi doğa gezisi vs hiç birisi için tamam demiyor. Ben de gezmeden duramam. Bütün sene evde boğulurum. Ailemle yılda 2 3 kez farklı tatillere gideriz. Haftasonlari kaçarız bir yerlere. Buna alışkınım.

Bu fikir ayrılığı bana büyük bir sorun gibi geliyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim? Üzülüyorum.

Sevgilimle anlaşamadığımız bir konu var. Ve ben bu konuyu Nasıl çözerim bilemiyorum.
Ben gezmeyi, hayati yaşamayı, aktif olmayı seviyorum. Sevgilim tam tersi. Hayatında hiç tatile gitmemiş ve gitmek istemiyor kesinlikle. Yani evlenirsek de ne benimle tatile gelmeye tamam diyor Ne de benim ailemle/arkadaşlarımla tatile gitmeme tamam diyor.
Gitmek istememe sebebi ortamı sevmiyormuş. Ama kültür gezisi doğa gezisi vs hiç birisi için tamam demiyor. Ben de gezmeden duramam. Bütün sene evde boğulurum. Ailemle yılda 2 3 kez farklı tatillere gideriz. Haftasonlari kaçarız bir yerlere. Buna alışkınım. Bu fikir ayrılığı bana büyük bir sorun gibi geliyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim? Üzülüyorum.
kesınlıkle cook buyuk sorun hayata bakıs acılarınız cok cok farklı enerjı aldıgınız alanlar farklı . bu buyuk sorun

Kendiniz gibi birini bulun o zaman bu sizin icin büyük bi sorunsa...yada evlendikten sonra bi orta yolu bulursunuz ..ne senin kadar cok gezersiniz ne de onun gibi oturursunuz evde ..3 kere gitmessin de 1 kere gidersin ne bilimm bole care olur heralde ancak

Fikir ayrılıklarınızın sadece bu konu ile sınırlı olmadığına yemin edebilirim hem buraya yazmadıklarınız vardır hemde henüz daha bilemedikleriniz vardır. Ne kadar kulak asarsınız bilemem ama karşınızdaki kişinin iyi yönleride var diye düşünüp, yaşadığınız fikir ayrılıklarına katlanırsanız mutsuz olursunuz. Sizin için doğru insan değil.

Gezmeyi sevmeyebilir ama sizi de sevmiyor adam. Sizin için yılda 1 kez tatile gelebilir en azından. Arada bir etkinlik yapabilir. Hatta şu durumda ben olsam sürpriz tatil organize ederim sevgilimi mutlu edeyim, eşimi mutlu edeyim diye. Adam "yok sen kimsin de senin için hayatımı değiştireyim" diyor. Evlilik, ilişki böyle bir şey değil. Siz bir adım geri atacaksınız, o bir adım geri atacak. Şu tablo hiç iç açıcı gelmedi.

Ot gibi geldim ot gibi gideceğim diye ısrarcı yani. Ortamı sevmemek nedir ya, hangi ortam? Bilmediği, görmediği şeyi nasıl sevmiyormuş? "Ortam" diye belli bir kalıp mı var ayrıca? Çok cahil buldum sevgilinizi. Bir de sizi kısıtlamakta da bir sakınca görmüyor. O da ayrı fenalık geçirilesi bir durum. Kendisini doğal ortamında bırakıp, yolunuza bakın bence.

Ben gezmeyi, hayati yaşamayı, aktif olmayı seviyorum. Sevgilim tam tersi. Hayatında hiç tatile gitmemiş ve gitmek istemiyor kesinlikle. Evde oturmaya bayılıyor. Yani evlenirsek de ne benimle tatile gelmeye tamam diyor Ne de benim ailemle/arkadaşlarımla tatile gitmeme tamam diyor.
Gitmek istememe sebebi ortamı sevmiyormuş. Ama kültür gezisi doğa gezisi vs hiç birisi için tamam demiyor. Ben de gezmeden duramam. Bütün sene evde boğulurum. Ailemle yılda 2 3 kez farklı tatillere gideriz. Haftasonlari kaçarız bir yerlere. Buna alışkınım.

Bu fikir ayrılığı bana büyük bir sorun gibi geliyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim? Üzülüyorum.
O tatil diyince nasıl bişey düşünüyo peki

Bu fikir ayrılığı evlilikte hem de çok büyük sorun.
Sevgiliniz kartları açık oynamış.Ilerde adamı suçlayamazsınız da o yüzden çok iyi düşünün.

Hem cahil hem geri kafalı hemde bencil. Bende tatile gitmeden duramam tatil degil gezmeden duramam esimde benim gibi bazen yemeyiz icmeyiz kiyafet almayiz ama tatile gezmeye gideriz yoksa ruhumiz daraliyor. Bence ayril arkadasim boyle omur gecmez

Çözüm şu;
Ya ayrılacaksınız.
Ya da yalnız gezeceksiniz.

Adam akıllı karşınıza alıp konuşun. Yoksa ileride cok tartışırsınız evlenirseniz. Hala aynı devam ediyorsa, bu bencillikten başka bisey degil. Evlrndikten sonra seni de düşünmeli. O sevmiyor olabilir ama sen seviyorsun. Senin icin gitmeli. Tek care konuşmak. Olmuyorsa olmamalı.

Ayrilarak.
Bu şekilde mutlu olamazsın şekil A da görüldüğü gibi.
Sonra ona benzemeye başlarsın. Sanki 60 70 yaşındaki nineler gibi hissedersin kendini.

Back
X