Bu konuyu nasıl çözeceğiz?

Ne kadar itici bir sevgilin var.
Ayrıl arkadaşım yolun başındayken ayrıl. Şimdi hoşgörürsün veya o seni kaybetmemek için tamam gideriz der ama evlendikten sonra o iş öyle olmaz.
Sen tatile sebep sundukça o bahane bulur.
İlerde evli ve mutsuz olmak istemiyorsan iyi düşün, iyi karar ver.

Bir yakınım var aynı sorundan muzdarip.Adam dünyaya tv izleyip,koltukta uzanıp,uyumaya gelmiş.Kadında tam tersi kıpı kıpır.Çok sıkıntı yaşıyolar ve sonları belli yani.

Düşünsene bahar ayında güneşli bir pazar günü tam kahvaltıya gitmelik.Adam miskin miskin evde kalmak istiyor.Bunun gibi bir sürü örnek.Bir süre sonra taşıyamazsın bu yükü.

Sevgilimle anlaşamadığımız bir konu var. Ve ben bu konuyu Nasıl çözerim bilemiyorum.
Ben gezmeyi, hayati yaşamayı, aktif olmayı seviyorum. Sevgilim tam tersi. Hayatında hiç tatile gitmemiş ve gitmek istemiyor kesinlikle. Evde oturmaya bayılıyor. Yani evlenirsek de ne benimle tatile gelmeye tamam diyor Ne de benim ailemle/arkadaşlarımla tatile gitmeme tamam diyor.
Gitmek istememe sebebi ortamı sevmiyormuş. Ama kültür gezisi doğa gezisi vs hiç birisi için tamam demiyor. Ben de gezmeden duramam. Bütün sene evde boğulurum. Ailemle yılda 2 3 kez farklı tatillere gideriz. Haftasonlari kaçarız bir yerlere. Buna alışkınım.

Bu fikir ayrılığı bana büyük bir sorun gibi geliyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim? Üzülüyorum.
Evet büyük sorun olur gerçekten kafa yapınız uymuyor ve karşı tarafın hiçbir çabası yok.bu sizi ileride çok mutsuz eder bence evlilik için çok iyi düşünün.insan hayatı, gezmeyi, eğlenmeyi paylaşmasından sonra en küçük şeye bile tahammülsüz oluyor.

Hiç yapmadığı, denemediği şeyi sevmediğini nereden biliyor ki? Ortam güzel olmuyormuş. Nereden biliyorsun be adam demediniz mi?

Tatil kısmını geçtim, bağnaz resmen bu yani. Sabit fikirli. Muhtemelen de cimrilikden gezmek istememesi.

Bu bence büyük bi sorun burada sadece gezip tozmak degil fikirleriniz ayrı sizin
İlerde evlenseniz nasıl yürüyecek
İki farklı insan
Zıt kutuplar birbirini çeker derle ama buna tam inanmıyorum
Yani evlenecrgin kişi ya da sevgilinle illaki bi ortak noktan vardır
Sen hiç kendi fikirlerine uzak fikirli biri ile birlikte olmak ister misin
Yarın gezmek istiyeceksin o da istemiyecek tartışmalar çıkıcak. 1.cide olmasa 2.de olucak bu durum
Ya birbirinize uyumlu olucaksınız
Ya ayrılacaksınız

Bu fikir ayrılığının bir çözümü yok. Şimdi gözünüze gelmiyor belki ama evlenince ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Bu yüzden evlenmeyin derim

Ayrıl. Çözülecek bir durum yok. Herkes kendine göre birini bulsun. Bu dunyaya bir kere geliyoruz evde durmak nedir ya. Boşver kendine yazık etme. Aşk sevgi bir yere kadar.

Sorun sadece tatili sevmemesi değil, ortam sevmiyorum demiş daha büyük açıdan bakın.
Mesela, arkadaşlarınızla eşli bir plana katılmayacak yada gitmek için kırk takla attıracak hatta tartışmalara neden olacak. Ailenizle sadece tatil değil, özel günlerde biraraya gelip bir şeyler yapmak istediğinizde problem olacak. Sosyal anlamda sinema, tiyatro veya konsere gitmek isteyeceksiniz “aman ne gerek var” diyecek. vs vs
Hayattan zevk almayan,enerjinizi sömüren birine kaç gün katlanabilirsiniz. O gözünüzde büyüttüğünüz aşkınız bir süre sonra çileniz olacak belkide. Bunları göz ardı etmeyin, adı üstünde hayat arkadaşı olacaksınız ve hayatın içinde var olan her şeyi paylaşmanız gerekecek. Kendinize uygun biri mutlaka karşınıza çıkacaktır, acele etmeyin.

Sevgilimle anlaşamadığımız bir konu var. Ve ben bu konuyu Nasıl çözerim bilemiyorum.
Ben gezmeyi, hayati yaşamayı, aktif olmayı seviyorum. Sevgilim tam tersi. Hayatında hiç tatile gitmemiş ve gitmek istemiyor kesinlikle. Evde oturmaya bayılıyor. Yani evlenirsek de ne benimle tatile gelmeye tamam diyor Ne de benim ailemle/arkadaşlarımla tatile gitmeme tamam diyor.
Gitmek istememe sebebi ortamı sevmiyormuş. Ama kültür gezisi doğa gezisi vs hiç birisi için tamam demiyor. Ben de gezmeden duramam. Bütün sene evde boğulurum. Ailemle yılda 2 3 kez farklı tatillere gideriz. Haftasonlari kaçarız bir yerlere. Buna alışkınım.

Bu fikir ayrılığı bana büyük bir sorun gibi geliyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim? Üzülüyorum.
birlikteyken ne yapıyorsunuz peki?_

Benim eşimde ev kuşu valla .

Zorla dışarı çıkarıyorum
Erkek arkadaşınız kadar değil ama .

Yine de bıraksam çıkmaz .

Bende sizin gibiyim gezmeyi çok severim çok aktifim bu konuda akşam iş çıkışında gezmek isterim o derece. Ama o yoruluyorum der :)
Biz anlaşma yaptik . 1 haftasonu dışarı çıkıcaz 1 hafta sonu çıkmcaz😄 tatile bu yıl gidemedik borcumuz var diye.
Ama önümüzdeki yıl ara ve yaz tatilinde plan yaptık .
Mesela 2 hafta hiç çıkmadık bi yere bu akşam tekirdaga gidicez değişiklik olsun haftasonu sesszi sakin sahil e ihtiyacım oldu buna şükür 😂 ayak uyduruyor bir şekilde .

Siz de öyle bi anlaşma yapabilirsiniz .
Ya aslında zaten bi zaman sonra alışıyor , size ayak uydurur .

Çözüm net: Ayrılık mesajı
Evlenirsen de ilerde mutlaka aynı hesaba gelecek o yüzden hiç bulaşmadan bitir

Orta yolu bulmazsanız mutsuz olursunuz. Gezmek benim içinde çok önemli mutluluk kaynağım gibi bişey. Beraber olduğum kişi benimle beraber oluncaya kadar iş dışında çok fazla gezmemiş. İlk başlarda uyum sağlayamıyordu ama şimdi benim planlarıma uyuyor. Tek sıkıntı planları hep benden bekliyor olması🙄

Back
X